Парфюмни размисли и страсти - 197

• 130 749
  • 733
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Мисля, че са много летливи и нетрайни на Ерин ароматите. Но много цветни и красиви - люлякът е супер за настроение.  С iris meadow имах прилична трайност, но той май има дървесно-мускусова подложка, която го прави по-плътен и издръжлив. Water lily също е нетраен. Не знам дали ги има тук тези двата.
А къде си тествала Jo Malone?

А какво ви е мнението за новата "черна рокля" на Герлен - шам фъстък и мандарини. Мисля да го избера за летен аромат, една трийсетица да си я изпръскам и да не се затормозявам с огромни количества. Бадемов е някак си, сладък и вкусен ми е, лежерен. Парфюманите как бихте го определили?  Flutter

Във Виена съм и случайно ги видях. Има ли ги ароматите на Aerin в София?

# 481
Да, в бутиците на Estee Lauder. Цените им са много прилични, аз съм фенка на люляка. Трябва да прослушам новите им аромати от тази година.

# 482
  • София
Да, в бутиците на Estee Lauder. Цените им са много прилични, аз съм фенка на люляка. Трябва да прослушам новите им аромати от тази година.

Благодаря, във Виена 50мл. Rose de Grasse e 165EUR  newsm78

# 483
Аз взех Lilac Path за около 150 лв по време на някаква промоция миналата пролет, не помня подробности. По спомени цената за 50 мл е под 200 лв без намаление. Много харесах подаръчната торбичка, в която опаковат ароматите на Aerin.  Blush

Редактирам се:
Сега гледам, че във Фрагрантика Rose de Grasse се води Premier collection. Не зная в България има ли го този аромат и каква му е цената.

# 484
  • София
Veka, благодаря!  Hug Hug Hug С Жур Абсолю за първи път ме запозна мила съфорумка преди време (може би година).  bouquet Оцених качествата му и прецизната работа, които стоят зад него, но при мен чаеният церемониал  Laughing по изучаване на нов парфюм показа, че към онзи момент нямах "емоционалната осанка", която да пасне на хладината, категоричността и самоувереността, с които свързвам този парфюм. Много ми хареса конната метафора, която RyмиК написа преди няколко страници - "оседлавам парфюм".  Wink Е, аз определено бих се чувствала като магаренце, което е тръгнало да се надбягва с расови коне, носейки го. Така го усетих тогава, но си записвам да проверя как ще се развие срещата ни към днешна дата. Благодаря за идеята.  Hug

Densi, Колоните на Ермес не познавам, изглеждат висока топка, ще проуча.  bouquet Имам Средиземноморските градини, които отлагах за покупка поне 2 години и от дългото чакане и фантазиране сега не ги нося с чак тази радост, която си представях, докато ги нямах. Разпадат се бързо при мен и тази година (за разлика от миналата) ми идват много сладки.  Thinking Луда работа.

Дорис, аз съм чела отзиви, според които Boucheron Quatre прилича на Jour на Ермес, обаче за мен няма толкова осезаема прилика, въпрос на лични възприятия е. Съветът ми е да потърсиш Бушерон за проба, а ако си в някой мол, в който се предлага и Ермес, директно можеш да направиш паралелен тест.

# 485
В Испания например, тази колекция, а и много друго ексклузиви, привета и ниш, се продават на щандове за парфюмерия  на брандовете им във веригата El Corte Ingles из цялата страна.

Нали идеята е да се вземе възможно най-голяма разфасовка,за да се раздели? Ако нямаш фетиш към шишетата не виждам защо някой би си купил малката разфасовка.В бутик са ми казвали,че големите разфасовки само при тях ги има и в сайта.При Creed е същата работа-официално де.

Възмутих се от цената на пробичка 2мл. срещу 15 лева, защото нееднократно съм вземала абсолютно безплатно проби на нишови аромати от Le Parfum и Naegele& Strubel в Австрия.
Може би, ако става дума за аромат, който неистово искам да тествам, а няма къде, също бих дала.
На място естествено , но не и онлайн от ритейлър.На място съм отказвал да взема проби на ниш парфюми,защото ги познавам.Онлайн е различно-често няма фабрични мостри и трябва да се отлива и т.н.
http://www.scentsamples.uk.com/christian-dior-gris-montaigne/perfume/539 само като пример.
Другия вариант е някой да купи от бутик малките 7.5мл разфасовки за път които са-нямам идея колко струват обаче.
Между другото България е единствената страна,в която като питаш в големите вериги за мостри , те гледат на кръв все едно ще ги крадеш.Имал съм случки граничещи с трагикомизъм в Бюти Зоун и Дъглас като съм искал мостри.

By Kilian дори разпращат по пощата. Оставих си домашния адрес при покупка и след това получих благодарствена карти
...
Да си плащаш, за да тестваш е за мен абсолютно некоректно  Peace

Kilian обслужването им е уникално в бутиците.Винаги имат масички за гости,които обикновено са малко в страни,или до щанда за бижутата и клъч-овете.Който не знае-и това продават вече  Grinning
Ял съм сладки там  Mr. Green Ако не си била в Парижкия им бутик-мини.А да-не работят в неделя,което е неприятно,  и също  ме гледаха като идиот , като ги питах защо не работят в неделя.Като им казах,е в Ню Йорк бутика работи и в неделя до 18:00 стана весело   bowuu

А иначе да споделя за новата ми голяма любов Jul et mad -Nea Crazy Crazy Crazy Кой да предположи, че фурмите миришат толкова луксозно Simple SmileСамо цената засега ме спира, но скоро ще имам повод и незнам още колко ще се удържа Sunglasses

И аз го харесвам много Peace Но го усещам по по-различен начин.За мен е карамел,нар,ванилия и тонка,сушени плодове с малко пачули.За мен си е класно плодово гурме.
Нали знаеш,че има 2 различни цени,в зависимост каква опаковка искаш-луксозната,или "обикновената" ? 165 евро мисля беше официалната цена на обикновената версия,но се намира за 145.

Парфюм до преди малко

# 486
Klodilia, моето предложение към теб, за летен аромат (офисно незатормозяващ) е Knot Eau Florale Bottega Veneta. За съжаление не зная къде се предлага в София за проба. Успех в намирането на подходящия за теб ( и разкажи после на какво си се спряла).

# 487
Добро утро! Първо да благодаря, че ви има  bouquet Обичам да ви чета!
Напоследък ме е обхванало необичайно за мен парфюмно любопитство, благодарение на което днес сътворих комбинация от Ambre Eternel на Guerlain и Cara Mia на Aigner. Получи се уникална композиция. Бих искала да имам вашето дар слово и парфюмни познания, за да я опиша. Просто е невероятно!
На вас случвало ли ви се е да носите повече от един парфюм едновременно?

И аз обичам да смесвам парфюми - разбира се, зависи от парфюмите Simple Smile Никога не бих смесила например Vetiver Tonka или Guerlain Santal Royal с нещо друго Embarassed

# 488
  • някъде под слънцето...
В Испания например, тази колекция, а и много друго ексклузиви, привета и ниш, се продават на щандове за парфюмерия  на брандовете им във веригата El Corte Ingles из цялата страна.

Нали идеята е да се вземе възможно най-голяма разфасовка,за да се раздели? Ако нямаш фетиш към шишетата не виждам защо някой би си купил малката разфасовка.В бутик са ми казвали,че големите разфасовки само при тях ги има и в сайта.При Creed е същата работа-официално де.

Конкретно за Диор не сън проверявалa, но ексклузивите на  Шанел се предлагат и във формат 200 млл, а тези  на Hermes преди години гледах във формат сплаш 420 млл.
При определени условия   в  Ел Корт  Инглес, може да купиш с намаление до 30 или 40%...,  което прави цената им атрактивна

Последна редакция: пт, 22 апр 2016, 08:37 от sl

# 489
Аз взех Lilac Path за около 150 лв по време на някаква промоция миналата пролет, не помня подробности. По спомени цената за 50 мл е под 200 лв без намаление. Много харесах подаръчната торбичка, в която опаковат ароматите на Aerin.  Blush

Редактирам се:
Сега гледам, че във Фрагрантика Rose de Grasse се води Premier collection. Не зная в България има ли го този аромат и каква му е цената.
Не няма го. Има само редовната линия на цена от около 160 лв. Сега в момента има -20% намаление в бутиците на ЕЛ и става по-изгодно. Люляка е прекрасен парфюм. Имам отливка подарък от приятелка- невероятна съфорумка и много си го нося. Hug bouquet

И аз съм яла и пила на малка масичка при Шанел в Париж. Бях обаче бременна в началните месеци и хич не ми беше до ядене и пиене. Детето обаче хапна. Crazy

Klodilia, Колоните на Ермес не са висока топка. Леки са, точно колони.

Последна редакция: пт, 22 апр 2016, 08:46 от densi

# 490
  • Франция
WaltherP99, ти си съкровище.
Не обичам Диор и не ги познавам, така че изобщо не бях обърнала внимание, че се предлагат малки разфасовки за пътуване от частната колекция. Симпатичното комплектче е на симпатична цена от 750 евро. Non, merci. Освен това аз определено имам фетиш към бутилчета, ковчежета и други лъскави неща, както ти имаш фетиш към количества и бройки. Нали сме наясно, че тук всички сме луди и важното е да се разбираме?
В бутика на Килиан съм била няколко пъти, но за Париж мога да ти кажа далеч по-добри местенца, където човек да похапне сладки  Mr. Green

Дами, аз разбирам много добре защо поръчвате пробички, възмущавам се от това, че ви ги продават. Все едно като пробваме дрехи и обувки, да ни искат пари за пробването. Когато един търговец продава стока, негово е задължението да осигури на клиента възможност да се запознае със стоката. Смятам, че така е редно, но може и да греша, никого за нищо не укорявам  Peace

# 491
Синият чай има изключителна трайност при мен, нанесен сутринта го усещам присъствен до края на деня. Променя се, в един от дните вечерта усещах повече чай, отколкото всичко останало, а вчера лавандула и виолетки /при положение, че усещах ирис предходните дни/ облъчваха сериозно колегите, вървяха след мен да ме питат на какво ухая  Flutter Нанесен върху коса и тила се усеща и на следващия ден. Вчера сутринта си бях харесала риза в гълъбово сиво, докато я гладех изведнъж ми замириса на Синия чай, много настойчиво си показа какво иска да нося през деня, а тя беше девствена, така де не се беше запознала със Синия чай  Mr. Green

# 492
Йоан Владимир, ти си абсолютно права разбира се, ама где тоя късмет да ни подаряват проби нашите търговци Crazy Simple Smile  Hug

Днес докапчих Premier Figuier L`Artisan - и в студеното и напролет много го носих. Много красив парфюм, след време пак ще го купя. Сега обаче ми се носи нещо една идея по-сладко и по този повод вчера поръчах Aqua Allegoria Limon Verde.

# 493
  • София
Limon Verde и аз харесвам в началото. Когато излезе обаче, пръснах на китката от него, а на другата ръка Ермес - Градините на Покрива и в базата Градините ми харесаха повече. Все още Limon Verde ми харесва, но не съм го купила.
И повод да споделя, че се решавам на покупка, когато базата на един парфюм ми допада и не ме разочарова.  Оказа се, че първото впечатление и връхните нотки, изобщо не са ми определящи. Това "откритие" беше изненада и за мен самата.

Klodilia,  bouquet не познавам добре шанелите. Установих обаче, че тези аромати не са ме предавали и разочаровали. Не ги нося често, но не бих разменила и не бих продала нито един от тях. Любовта ми към тях не пламва от раз, а зрее в годините.
Пудреният не съм носила, но Chance eau Fraiche го ползвам като аромат за коса откакто излезе. Тогава не можех да нося тоалетната вода. Миналото лято в Прити шоп една мила консултантка ме уверяваше, че ми седи прекрасно. И въпреки, че е търговски трик, аз се съгласих с нея, защото този аромат за много хора е и им седи прекрасно.
Кожата ми трансформира Нежния Шанс дезодорант в аромат на виолетки и това мнооого ме радва.
О Премиер мога да го нося навсякъде без да се замислям "Не сбърках ли с парфюма?". Най ми е хубав обаче с подложка от лосион, с аромат на шоколад.
Поради препратки на любимият ми Мис Диор към Коко Мадмоазел едт, няколко пъти тествам втория. Не мога да се отърва от асоциацията с лавандуловия спирт от соца върху ръката ми. Но как ухаеше ръкавът на коженото ми яке  след няколко часа! Прелест.
Не харесвам Ирисовата Прада и не съм я носила, затова не мога да направя сравнение с нея.

Последна редакция: пт, 22 апр 2016, 17:18 от seemly

# 494
Дами, има ли вече Pera Granita в Дъглас? Евентуално да се възползвам от днешното намаление...

Общи условия

Активация на акаунт