Парфюмни размисли и страсти - 197

• 130 744
  • 733
  •   1
Отговори
# 495
  • Germany
Добро утро! Първо да благодаря, че ви има  bouquet Обичам да ви чета!
Напоследък ме е обхванало необичайно за мен парфюмно любопитство, благодарение на което днес сътворих комбинация от Ambre Eternel на Guerlain и Cara Mia на Aigner. Получи се уникална композиция. Бих искала да имам вашето дар слово и парфюмни познания, за да я опиша. Просто е невероятно!
На вас случвало ли ви се е да носите повече от един парфюм едновременно?

Добре дошла в темата  Hug Всеки нов престрашил се да пише в нея е добре дошъл  Simple Smile Колкото повече хора, толкова по-интересно. На въпроса ти отговарям, да, смесвам, доста често при това. Не всичко, но обикновено допълвам с цитруси, ако ми липсват, или омекотявам чисто мъжки парфюми със зелени или цитрусови ноти, за да станат носими за мен. Обожавам комбинацията от Hinoki CdG + ментовата зеленина на Herba Fresca Guerlain, в последно време много ми харесва Bergamote Soleil Atelier Cologne +Essence No. 4 Oud Elie Saab Crazy Crazy Уудът на Ели Сааб е супер брутален, много сух, много дървесен, много лютив и твърде строг и мъжествен, но бергамотът му приляга като ръкавица, укротява го, без да му отнема характера, прави го да блесне по нов, омекотен начин. Жестока комбинация за мен. Така че, експериментирай смело, може да се получи нещо наистина добро  Peace

Klodilia, ето какво съм писала при първия си тест:

Eau Parfumee au The Bleu Bvlgari е много хубав парфюм на Булгари. Достойно продължение на чаената серия и задължителен за тест на почитателите на останалите версии. Отново чаеният акорд е засегнат основно, този път чаят е оолонг. Тръпчив, малко сух и с наситен аромат, допълнен перфектно от много ирис, пудрен, богат, кремест, на моменти го докарва на стар грим и е много красив. По-късно омеква красиво и чисто, мускусно, без да е натрапчиво и се появи виолетка. Ненатрапчива, свежа, съчетаваща се добре с мускуса и чаения аромат. Чист, хладен, сдържан и много хубав парфюм и при мен показа много добра трайност, повече от 6 часа го усещах безотказно. Напомня ми по някакъв начин на Balenciaga L`Essence, но е една идея по-чаен и по-пудрен и по-плътен. Най-близък за мен е до Белия чай от серията. Красив парфюм.

Наскоро пак го пробвах, но ми се показа доста ирисов и пудрен, и да, има доста прилика точно с ириса на Ирисовата Прада ЕДП. Особен парфюм е, не бих рискувала без тест. Аз обичам и ирис, и чай и виолетки като съставки, но тук нещо ме спря, и даже не посягам да го тествам отново. Изчакай да стигне до българските парфюмерии.

Вчера и днес тествам http://www.mugler.fr/angel-muse/ Не ми зарежда фрагрантика в момента, затова слагам този линк. По пирамида това са съставките

Връхни нотки   Grapefruit, rote Beeren
Средни   Haselnusscreme
Базови   Vetiver, Patchouli

Аз обичам Angel, и и още с първото пръс е абсолютно разпознаваем. Парфюмът е укротен, по ведър и носим от оригинала, някакъв микс от Ангелът и Innocent, в базата е повече ветиверен, и някак плодов, кремав , вкусен и кайсиев. За мен лично има и някаква нотка от La vie est belle  Mr. Green, за да е в крак с тренда  Mr. Green, но не е никак лош. Лошото е това, че нищо новаторско не виждам в него, и ако ми залипсва Ангелът може и да си купя този нов вариант, но като цяло света няма да свърши без него и не знам докога още ще експлоатират идеята с него. Иначе Бианка Джагър като рекламно лице ми харесва много  Heart Eyes

Влюбена съм до полуда в два нови парфюма, но ще споделя, като ги придобия. Дотогава - глад  Mr. Green

# 496
Мисля, че рекламното лице е дъщерята - Georgia May Jagger.

# 497
  • Germany
Благодаря за корекцията  Peace
Личи, че съм си мислила за баща й, докато съм писала  Mr. Green
https://youtu.be/BinwuzZVjnE, да не съм спам  Wink

# 498
  • София
Много сте мили всички, благодаря ви за отзивите и предложенията.  Hug bouquet

Seemly, звучи ми като да си постигнала отлична симбиоза с Шанелите  Hug, а аз само един парфюм досега съм имала, който ми е давал усещането, че няма как да сбъркам, избирайки него, обаче човек и добре да живее, му се приискват нови бутилки  Mr. Green, особено ако старите ги спират от производство.
Досаждала съм многократно тук, споменавайки го, но ето нещо ново - има нов фланкър на Lovely - Lovely Sheer: http://www.fragrantica.com/perfume/Sarah-Jessica-Parker/Lovely-Sheer-37681.html. Mалко ме притесняват амбрата и гарденията в пирамидата, но пък бих дала мило и драго да намеря проба, ще търся начини и ще опиша впечатления, ако се сдобия в обозримо бъдеще с някакво количество.
Zozina, прилежно добавям тази Ботега в списъка  bouquet - не мисля, че съм засичала Ботеги из моловете тук, ама аз не съм и особено посветена в асортимента им; ще поръчам проба онлайн при възможност.  bouquet
Нимфеа, чудното ти описание пак ме хвърли в размисли и страсти, защото в този Син Чай присъстват любимите ми "лилавини" в парфюм - ирис, виолетка и лавандула.  Crazy Обаче, обаче... Kovatcheva , благодаря за допълнението, отрезвяващо е, явно е странна птица този парфюм и някак трябва да устискам, докато намеря проба  bouquet (това вече ще е голямо усилие  Mr. Green ).

# 499
  • София
Klodilia, вече цяла седмица съм с Lovely. Имам го от няколко години, но чак тази пролет го оцених. Толкова е нежен и неочаквано присъствен. Спомням си, че преди няколко години го миксирах - чудесно се получи.  Допускам, че мускът партнира чудасно на различни съставки.

Синия чай го мернах в български сайт, ако не се лъжа. Аз обаче имам горчив опит с Черния "на сляпо" и даже през ум не ми мина да проявя още любопитство към Синия.
 Hug

# 500
Пробвах Синия чай и въпреки че съм отявлен ирисолюбител, тук чаят ми разваля всичко. И откровено ми е повече мъжки този парфюм. Само описание е прекрасно, но реално... мне за мен. За кой ли път...  Tired
Търся си летен парфюм. Искам да е с аура, не държа на шлейф. Да е фин, леко цветен с осезаема сървесна подложка, може и малко цитрус за свежест, но да не взима превес. Загледах се и пробвах веднъж http://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/Collection-E … everie-25525.html обаче се страхувам да не се получи превес на жасмина, че ми омръзна вече. Онзи ден намерих шишенце с около 1 мл останало от отливка на АА Flora Nymphea и с всичкия си акъл се напръсках!  ooooh! Е, щах да пукна!  Tired
Четох за Eros, не съм го пробвала още, но ме разубеждават, познавайки вкуса ми. Градините на покрива и Мосю Ли също прехвърлям в мислите си, но ще чета и ще се опитам да пробвам всеки предложен парфюм, ако си направите труда да ми дадете предложения. Все по-трудно ми става да избирам аромат за себе си...

# 501
Бижу, къде пробва Чая, има ли го вече в бюти зоните?
California Reverie Van Cleef & Arpels на мен ми идва доста натрапчив и остър.
Вече избягвам такъв тип жасмин, който не е подплатен със солидна основа сандалово дърво, ванилия или някаква друга сладост, защото ми предизвиква силно главоболие.

# 502
Не в магазин, при приятелка го пробвах.
Точно от такъв жасмин се страхувам. Стои ми много сурово и мазно, и ми се повдига от него. Ще пробвам Калифорния пак.  Thinking

# 503
Добро утро парфюмни фей  Hug
Аз вчера пробвах един много стар парфюм и страшно много ми допадна. Говоря за този http://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Acqua-di-Gio-411.html
Преди време се бях зарекла, че парфюм правен преди 2000 година няма да купувам повече. Някак си усещам нещо ретро в тях ( поне в тези, които съм пробвала ). Този обаче е друг случай, много приятно ароматче за лятото и ме изненада като трайност. До края на деня го усещах, а се пръснах сутринта.
Не знам обмислям го още като покупка, не искам да се хвърлям импулсивно.
Приятен ден ви желая и нови парфюмни любови.  bouquet

# 504
  • София
Четох за Eros, не съм го пробвала още, но ме разубеждават, познавайки вкуса ми. Градините на покрива и Мосю Ли също прехвърлям в мислите си, но ще чета и ще се опитам да пробвам всеки предложен парфюм, ако си направите труда да ми дадете предложения. Все по-трудно ми става да избирам аромат за себе си...

Имам виал на Ерос и в жегите миналата седмица го тествах, лично за мен е прекалено и тривиално белоцветен.Вчера разносвах Мосю Ли, защото приятелка ме помоли да й дам виалчето,че му се чуди от миналото лято.Пръснахме се и двете и аз, която толкова го отричах сега се чудя,може да се сдобия с него.Дали защото аз съм прекалено натоварена и уморена, но напоследък се хващам,че посягам точно на такива "релаксиращи" душата аромати, включително Rose Ikebana, Iris Ukiyoé и не искам нито да влача шейф, нито да получавам комплименти, достатъчно ми е аз да съм доволна,че аромата е близо до мен, действа ми релаксиращо и зареждащо и го усещам почти цял ден.

# 505
  • Germany

Търся си летен парфюм. Искам да е с аура, не държа на шлейф. Да е фин, леко цветен с осезаема сървесна подложка, може и малко цитрус за свежест, но да не взима превес.

Бижу, от мен едно скромно, евтино, но много симпатично предложение http://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Rocher/Mandarine-Citron-C-dre-37852.html. Като ти четох изискванията и се сетих точно за него, и тъй като вече го имам  Wink, даже се и напръсках с него  Grinning.
Взех го без никакви очаквания, 20 мл. за 5 евро, ей така, за свежест, за детето и при спорт, а той се оказа чудно хубав върху мен  Heart Eyes, че мисля днес да взема голямата бутилка 100 мл. за 10 евро  Mr. Green
Пирамидата е точна, но и не съвсем, защото това не е типичния цитрус. Този парфюм е пролет, свежест, цитруси, сутрешен бриз край морето, вятър в косите, гларус в небето  Mr. Green, сънен поглед на любим човек и всичко, което те усмихва сутрин Heart Eyes. Наскоро си избирах цитрусови декоративни растения за терасата и падна голямо душене и мирисане на всички видове лимони, портокали, мандарини и все от този род. Надишах се и на нежните бели цветове, и на листата, разтрити между пръстите ми, и на свежите цитрусови кори. Този парфюм е точно това, млад и красив цитрусов цвят, много нежен, много женствено и нежно сияние образува около мен, допълнено със свежата зелена свежест на цитрусовите листа и много хубав мек кедър за подложка. Чистият ефект е допълнен от хубав, неперилен мускус. За мен е чудно удоволствие и много приятна изненада за без пари. Въобще не се колебай да рискуваш с едни 20 мл., удоволствието може да се окаже голямо  Wink. Но е безобразно нетраен, около два часа се задържа върху мен, а след това остава само цветната аура, но пак е прекрасна  Heart Eyes За тези пари обаче въобще няма да коментирам трайността му  Mr. Green Напомня ми по някакъв начин усещането от Cara Mia, който също нося много в този сезон, и ми е безкрайно хубаво с него, и винаги получавам комплименти  Blush

Така и така съм започнала с лятната колекция на Ив Роше, да спомена по някоя дума и за другите.
http://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Rocher/Fleur-d-Oranger-L … -Grain-37854.html - типичен одеколон, за мен с много, много нероли, сухо, стипчиво, много зелен и много лавандулов. Толкова ми е зелено усещането, че чак жилав го усещам, като дебел бурен в градината, който не можеш да изкорениш. Може би това жилаво усещане се дължи и на лавандулата, която никак не харесвам. Като омекне се превръща в прекрасено, бяло и красиво нероли, но началото ми е много ударно и затова се въздържах от покупка.

http://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Rocher/Vanille-Bourbon-37853.html За любителите на ванилията е чудесна. Спокойно може да се използва и за допълване и наслагване на други парфюми. Много вкусна и усмихваща ванилия, огладнях от нея  Mr. Green

Хубав и усмихнат ден  Peace

Последна редакция: сб, 23 апр 2016, 10:52 от kovatcheva

# 506
California Reverie Van Cleef & Arpels на мен ми идва доста натрапчив и остър.
Вече избягвам такъв тип жасмин, който не е подплатен със солидна основа сандалово дърво, ванилия или някаква друга сладост, защото ми предизвиква силно главоболие.
Подкрепям напълно. Този парфюм уж е лек, но мен ме души и дразни много.
Чайовете никога не са ме вълнували и не ги и познавам, не знам защо така?!

Вчера харесах много Keiko Mecheri Paname, но го подминах след малко чудене, защото бях отишла за други покупки. Имаше и Мулен Руж, а аз го искам отдавна, но 200 лв. за парфюм не ми се дават грам.
Продължавам с набавянето на Колоните на Ермес.
http://www.fragrantica.com/perfume/Keiko-Mecheri/Paname-10457.html

Макарон мисля, питаше за Pera Granita - няма я още тук.

Последна редакция: сб, 23 апр 2016, 11:38 от densi

# 507
  • Франция
Търся си летен парфюм. Искам да е с аура, не държа на шлейф. Да е фин, леко цветен с осезаема сървесна подложка, може и малко цитрус за свежест, но да не взима превес.
Бижу, описваш дословно каквото си търся и аз. Изтествах де що розово излезе на пазара тая пролет: Aqua Allegoria Pera Granita, Aqua Allegoria Rosa Pop, Dolce Rosa Excelsa, L'Extase Caresse de Roses, J'adore Lumiere, Elie Saab Le Parfum Rose Couture, Rose Pompon, Si Rose Signature... Ами какво да ти кажа, в един момент всичките ми бяха еднакви. J'adore ме привлече с емоцията си (а може би е намесена и носталгия), Нина Ричи е талантливо композиран, личи си почеркът, двете Аква Алегории са приятни за носене... ако ми ги подарят, няма да ги върна. Не виждам обаче кое няма да ми омръзне до опротивяване на десетия милилитър. Така че продължавам да си търся, а ако ти откриеш нещо, непременно сподели  Hug

# 508
kovatcheva, описание... ти си знаеш! Crazy Цена - много са хубави тия предложения Laughing хем прекрасен, хем евтин Laughing Тук не знам обаче дали се намира, а нещо опция за поръчка за сега не откривам удачна. Бих го взела без тест де, за тая сума какво да го проверявам. Благодаря за предложението Hug , ще го търся.

Йоан Владимир, аз страня от розовите парфюми. Не харесвам роза в парфюм и не знам защо. Rolling Eyes Това ме лишава от доста възможности смятам, но знае ли човек... както се изроди нагласата ми към ванилията, нищо чудно сега да се преобърна и на розова вълна, но се съмнявам.
Аз имам някаква такава нагласа - измислям си бижу, дреха, обувки, парфюм, чанта; създавам си представа за тях и започвам да си ги търся! И понякога си намирам въпросната вещ, направена от някого точно така, както аз си я представям, защото този някой е мислил точно като мен и е сътворил нещото, което ми става любимо, защото едва ли не е направено по поръчка като за мен.
Много съм зле с харесването на парфюм, особено пък по магазините. На първо помирисване много, много малко неща ми харесват. На второ отсявам, ама те пък при проба на кожа, ме разочароват. Някак всичко ми се струва едно такова обикновено... Blush
Много щастлива ме правят напоследък Bois d`Iris и Piment Brulant.
Заглеждам се по следните: Eau de Ciel Eau de Toilette Annick Goutal, Passage d'Enfer L`Artisan Parfumeur, Coralina Oscar de la Renta, но съответно не познавам нито един от тях. Ще трябва и аз с проби да се сдобия, това е вече варианта...
Много ме привлича бутилката на Living Lalique и част от описанието, но ме плаши частта с "унисекс, мъжествен"... Confused  Някой ми го похвали на ЛС, даже с предложение за проба, но беше през зимата, а аз тогава съм направо в летаргия Embarassed трябва просто зимен сън да спя Crazy И така, ровя си, чета си и нищо за сега. Ако ГО открия, няма да ви спестя излиянията си Mr. Green Wink и ще споделя.

Впрочем, днес в не особено топлия ден, сложих любимата ми Ботега Венета и тя много ме радва.  Heart Eyes Отдавна не съм я носила.

# 509
  • Франция
Бижу, ами те всичките, които съм изброила, се рекламират като розови, защото май розата и розовото са на мода, но само Долчето е с доминираща, осезаема роза. Другите върху мен вадят на преден план други цветя, освежени от цитруси.
Но тези, които ти изброяваш, са всъщност много по-малко цветни, повече цитрусово-дървесни, доста по-сухи. Living Lalique не съм пробвала, ще му обърна внимание, ако го видя.
Ботега Венета е великолепен и винаги тествам фланкърите му с големи надежди, но удрям на камък. Последната ми любов Gris Montaigne е доста близък до него като усещане.

Общи условия

Активация на акаунт