Парфюмни размисли и страсти - 197

• 130 744
  • 733
  •   1
Отговори
# 525
И мен ме бе налегнала болестна нужда от нещо ново, лятно и морско. Изгубих няколко дни в пробване и накрая в отчаяние поръчах на сляпо TDC After midnight .
Боже...красота. Нито цитрусите. , нито нероли имат дразнещ превес. Мека,  балансирана композиция.
Много интересно описание... Би ли казала намираш ли прилика с Poison някаква като звучене?

# 526
  • София
Не пиша, но ви следя и ми е много приятно в темата Hug
Получих подарък, който не съм поръчвала, но ме радва: Шанел Шанс О Тендър. Харесва ми, ще си го нося, проблемът е, че ми е супер нетраен на кожа, не повече от 20мин! На дрехи издържа ден-два, но пък не е се развива добре, все едно е друг парфюм. Може би ще е по-траен в по-топло време, това съм забелязала при мен. Някой със сходен проблем? Rolling Eyes

На моя приятелка това е парфюм-подпис и съм имала честта да го разнасям август месец в Гърция на море, защото бяхме заедно и държи поне при мен в онези жеги 4-5 часа.В градски условия при нея, защото тя го носи постоянно около 8-9 часа.
Аз пак да попитам, да не би всички Шанели да са реформулирани в посока нетрайност!? Последният, който тествах е Шанел 19 Пудре и трайността му беше толкова 30-40 минути.В този ред на мисли ексклузивите дали и те са пипани,че съм се наканила на поне един, който мисля от миналата пролет и не зная дали си заслужава при такава нетрайност?
Вчера случайно попаднах на Joop Femme - за първи път го тествам, но много, много ми хареса!Абсолютно убедена съм,че в по-хладно време ще се развива уникално добре, макар че като чета във Фрагрантика го сравняват с парфюма на баба, но на мен лично не ми ухае ретро.Някой да сподели впечатления, да тествам ако трябва втори път? bouquet

# 527
  • София
Да, Joop Femme е парфюм за студ. Що се отнася до усещането за ретро - всеки потребител има различна мярка за това. Най-правилният ориентир е как ти самата си го усещаш  Peace

# 528
  • Франция
Шанел правят глупости напоследък, факт. Кой от ексклузивите те интересува?

А Joop!Femme и за мен е януарски парфюм, в топлото ме притеснява.
http://www.cosmeticsclub.info/forum/viewtopic.php?t=9393

# 529
Много интересно описание... Би ли казала намираш ли прилика с Poison някаква като звучене?
Бижу,  с теб сме имали общи любови с Метресата и Ботега.  Но не съм сигурна,  че After midnight ще ти допадне.
Унисекс е,  от рода на нероли-бергамотни. Но неролито за мен не е от главоболните като в моноаромати, алегорията или аромата на Л'окситен. Намирам го за много секси и леко мръснишки , което подсказва и името на парфюма, и лилавата течност.
Не откривам и обща молекула с Poison. Аз всъщност бягам от ванилия, сладости, амбра или подправки.

Силно ме вълнува всеки път мъжкият Allure homme sport intense  и исках да открия нещо за себе си, което да ми дава подобно настроение. After midnight ми отива, не е лепкав, не е цветен, не е розов, не е плодов Heart Eyes

# 530
Благодаря ти, че писа! Hug Прочетох купища отзиви. На едно място пишеше, че одеколонът е промит и евтин. На друго, че е супер женствен, нежен и ефирен и това са двете крайности, които ще задраскам. Всички други мнения са, че е смолист - харесвам ужасно много бензоин и ако се усеща отчетливо той, е добре. И мастикс харесвам. Че е леко цветен, че е дълготраен и много приятен за носене. Харесвам лабданум също така. Харесвам ангелика, ирис, бергамот... Ми то и жасмин харесвам, неролито малко ме стряска, но от посочените съставки(като съм наясно, че това не са всичките реално), почти всичко харесвам. Обаче това унисекс и този цвят направо ме запъват яко. А иначе звучи толкова обещаващо... Confused

After midnight ми отива, не е лепкав, не е цветен, не е розов, не е плодов Heart Eyes
Това е което търся! + дървесни нотки.
Днес у дома съм с Essence Labdanum Donna Karan и ми е толкова хубаво с него! Heart Eyes

# 531
Аааа 19 Пудре си е нетраен на доста кожи. Тендър също. Я кажете нещо за 5-цата или за Коко, Коко Ноар?
Днес изненадващо харесах много на кожа Want DSQUARED². Доста го харесах направо и си напръсках цялата ръка. Ама няма такава просташка бутилка. Тази топка отгоре в главата ли да си я бия, или да я подритвам?
Парфюма е лек, мек, топъл и сладък. Витална ванилия, далеч от готварството. Розата и другие цветя го правят женствен, без да е главоболен. Ванилията е много силна в началато и после омеква, олеква и се рее около ръката ми. Не е шлейфов парфюм, но се усеща ясно.
Не смятам, че ще има някаква голяма трайност, но трябва да го пробвам на шията за да се види там трайност, което смятам да направя съвсем скоро. Дали пък няма да го прибера?!
А топката отгоре....??? Нея какво ще я правя?

Съветвам хората, които харесват хубави, меки ванилии с цветя да го пробват, защото е чудесен според мен едновременно за офис и за вечери край вода. Ще може да се носи и на топло, но не и в горещини. Вятър му трябва на този парфюм, да го повява.

Последна редакция: нд, 24 апр 2016, 19:54 от densi

# 532
Я кажете нещо за 5-цата или за Коко, Коко Ноар?
Моята Коко ЕДП е на минимум 6-7 год.Трае денонощие при скромно нанасяне и с дни на шал.Има шлейфище,в което на кожата ми се сменят мед,подправки,ароматен тютюн,сушени плодове,роза,конфитюр,карамфили,омекотен цитрус и това не е всичко.В този парфюм се чувствам в кожата си.Пристрастена съм и го ползвам дори лятото-тогава пък избиват едни мандарини,упойващи сладки аромати от нацъфтели храсти,донесени от горещ вятър.Не знам,може и да съм убила някого през лятото,но според мен той се самодозира много успешно и се съобразява със сезона.
И сега се опасявам,че реформулировката може да го е съсипала,а аз имам само няколко капки останали.
Трябва да пробвам и Коко Ноар задължително.

# 533
Не е такъв шедьовър Коко Ноар, но пак е уникално хубав, ако можиш до понесеш толкова силни, шлейфови и трайни парфюми.

# 534
  • The Evergreen State
Не пиша, но ви следя и ми е много приятно в темата Hug
Получих подарък, който не съм поръчвала, но ме радва: Шанел Шанс О Тендър. Харесва ми, ще си го нося, проблемът е, че ми е супер нетраен на кожа, не повече от 20мин! На дрехи издържа ден-два, но пък не е се развива добре, все едно е друг парфюм. Може би ще е по-траен в по-топло време, това съм забелязала при мен. Някой със сходен проблем? Rolling Eyes

Противно на преобладаващото мнение, че този Шанел не е добър, че е нетраен, искам да споделя, че ми е един от любимите Шанели, трае много часове, не съм засичала колко, но го усещам през целия ден. Обожавам го.
Сигурна ли си, че ползваш оригинален продукт?

И моето мнение е същото Шанс О Тендър и О Вивe са ми много любими. Нося ги в топло време и трайността е прилична. 19 Пудре и О премиер също много харесвам. Обичам Шанел от край време аз Heart Eyes

Честита Цветница и честито на всички именници!

# 535
Не е такъв шедьовър Коко Ноар, но пак е уникално хубав, ако можиш до понесеш толкова силни, шлейфови и трайни парфюми.
Мога,мога.
Нека ме боли   Wink

# 536
  • София

Йоан Владимир, харесах много Гарденията и странното е,че във Фрагрантика също е описан като нетраен,а пък аз го усещах около 6 часа.Ако за тази една година е реформулиран, аз не съм сигурна,че искам да дам толкова пари за 45 минути аромат.
 bouquet Прекрасно ревю за Joop Femme, определено имах абсолютно същите усещания!През цялото време в хладната дъждовна софийска вечер, този аромат ми даваше сили, увереност, топлина, гушливост, строгост ... прекрасен е  Heart Eyes!Между другото на едната ръка си пръснах от него,а на другата Escale a Portofino, който също много харесвам и се чудя защо все отлагам, но определено във вчерашната вечер Joop Femme беше по-хубавия, по-изискания, по-изтънчения аромат, много класен и никакво ретро не намерих,вълшебен!

# 537
Аз имам Гарденията, нетраен си е отвсякъде. Peace

# 538
  • Франция

Йоан Владимир, харесах много Гарденията и странното е,че във Фрагрантика също е описан като нетраен,а пък аз го усещах около 6 часа.Ако за тази една година е реформулиран, аз не съм сигурна,че искам да дам толкова пари за 45 минути аромат.
Гарденията е абсолютно божествена, за мен е по-хубава от герленската Жестока гардения. От нея съм изхабила една голяма 200 мл бутилка, а миналото лято я поднових вече като мъничка. Никаква промяна не регистрирам, но този аромат е по начало деликатен и фин, върху мен трае 5-6 часа. В концентрация чист парфюм е по-дълготрайна, но и ароматът е различен, аз лично го предпочитам като edt (същата ситуация и при Беж). Просто се губи деликатността на уханието при по-високата концентрация и се превръща в тежък цветен парфюм. Използвам добър овлажняващ крем и подновявам - това е положението  Heart Eyes

# 539
  • София
Йоан Владимир, благодаря ти, обнадежди ме!
Мисля я тази Гардения от края на април 2015 г.  Thinking и тъй като в Брюкселския бутик нямаше в концентрация чист парфюм, не зная каква е разликата въобще.

Общи условия

Активация на акаунт