Парфюмни размисли и страсти - 197

• 130 738
  • 733
  •   1
Отговори
# 585
Klodilia, аз ги имам колоните (без последните 2 попълнения, като мисля, че няма да си купя Eau de Rhubarbe Ecarlate, или поне това е сегашното ми настроение, може след няколко месеца да реша друго Laughing) и  ги нося целогодишно, но аз съм почитателка като цяло на стила на Хермес. Колоните според мен са особени за непочитатели и за хора нехаресващи "зеления", "тревист" маниер на този бранд. Намери начин да пробваш някои от тях. Моя приятелка твърди, че й напомнят на салати или на нещо горчиво...така, че отзиви всякакви за тях..Много се надявам да ти харесат. Аз ги уважавам ужасно и като бранд, според мен те успяха да запазят достойнство, както и стила си. Доста брандове се метнаха на влака за бързите печалби и пуснаха какви ли не посредствени неща...те като, че ли запазиха креативността си и реализират идеите си без да търпят финансов натиск ( поне така изглежда, а как е в действителност, не знаем). Та, аз съм от почитателките и в този смисъл моето мнение е пристрастно. Пробвай от някъде да си вземеш пробички, та ако не ти харесат поне да си купиш нещо, което ти е на сърце.

# 586
Кой парфюм визираш под "Новия Creed" , защото 2016-та нов аромат не е излизал?
Нов за Олфактив имам предвид и за България, не за марката.
http://www.fragrantica.com/perfume/Creed/Royal-Mayfair-31562.html
Абсюлютно не ми хареса, но детето го хареса. Различни хора, различни вкусове.

Хммм странно Royal Mayfair е ексклузив , който като го изкараха бяха казали,че няма да го продават извън бутиците , и  в началото беше точно така.Дори в високия клас дипартмент магазини като Neiman Marcus в Щатите и Harrods в Англия не го продаваха.Явно са се променили нещата от миналото лято.
Реално Royal Mayfair не е нов парфюм обаче.Creed имат доста редки парфюми,някои от които дори ги няма във Фрагрантика,или както ги наричат в бутиците "from the vault".Някои са спрени,други редки,или много скъпи и т.н. Няма парфюм техен,който да е спрян официално и да не можеш да си го купиш-зависи колко си готов да платиш. Windsor е такъв парфюм-правен специално през 30-те за тогавашния английски крал.Аромата много нашумя в парфюмните среди,но цената му не беше за обикновените хора.В един момент Creed решиха да изкарат Windsor на пазара за нормалните хора т.е. тези,които могат да си позволят марката де.Как го направиха? С по-евтини съставки пресъздадоха Windsor и го нарекоха Royal Mayfair най-просто казано.Дори в началото го промотираха като същия парфюм,но после се отказаха.Royal Mayfair е доста подобен на Windsor - да кажем 80-85% но категорично НЕ Е същия парфюм.
Между другото парфюма е голям хамелеон-променя се доста от началото до базата , на различни кожи е различен,като не малко се влияе от времето.
Не веднъж съм споделял,че не обичам парфюмите хамелеони,които никога не си сигурен как ще се развият.Вземи от Христо мостра , и му дай шанс на Royal Mayfair , по възможност на различно време.

Аз на шега го казах за фурмите, въпреки че ги усещам и тях, плюс споменатите от теб и плюс сини сливи. Рядко се разбирам с последните в парфюм, обикновено нещо не ми достига, но този е едно от изключенията. Ако познаваш другите от същата серия-визирам Garuda i Nin-Shar , може ли по  две думи  Praynig

Nin-Shar е всичко друго,но не и типичната роза.Дори като е нишов парфюма като знаеш,е има роза като основна нотка някакси имаш усещането в каква посока може да се развие парфюма.Тук не е така-определено НЕтипична роза.В началото започва с много приятен цитрус,ванилия,ууд и ветивер.В базата обаче излиза много хубава сладост с пачули,дървесни нотки и поне за мен ром.Представи си в базата домашно сладко от рози,лайм и ром.
Garuda е леко подправков в началото , но после имаш пак ром,но по-силно изразен,ууд,корички портокал и лека пикантност.Хубав парфюм,но от 3-те от тази серия най-малко ми хареса.

Поръчах и мостра на Musk of Flowers на Mancera, много ми е любопитна марката, да видим този аромат как ще се представи. Някой може ли да даде отзиви за Kumkat Wood или Indian Dream?

Може  Simple Smile

1.Чудесен за топло време.Стандартна комбинация от цитруси , с дървесни нотки и ветивер и много лека сладост.Съвсем лека пикантност също има,но много лека и не дразни.Много приятен аромат,който няма как да не се хареса на околните.Ако търсиш нещо подобно-супер,но не очаквай нещо нестандартно.
2.Името е подвеждащо-нищо пикантно няма в него.Силно и даже дразнещо за мен флорален в началото.В базата става по-сладък и аромата на мен лично ми заприличва на домашен локум.Ако си била в Истанбул в типична ... локумджийница .
Познавам повечето аромати на марката-ако някой друг те интересува кажи  Peace

Аромат за вечерта

# 587
Ще взема, благодаря! Hug

# 588
  • София
Zozina, съгласна съм напълно, че Ермес имат особен почерк и не са масово харесвани. Аз например определено не харесвам всичко, което съм успяла да пробвам, както и харесвам някои неща много.  Peace Не познавам нищо от Hermessence серията например, а според прочетеното си мисля, че там има бижута. Но някой слънчев ден се надявам да се запозная и с тях.  Flutter

Уолтър, благодаря ти.  bouquet Kumkat Wood звучи като добро решение за лятото. С Indian Dream не бих рискувала насляпо, защото виждам на преден план жасмин, портокалов цвят и амбра, което има предпоставки да бъде смертелен коктейл при мен.  Laughing Покрай твои интересни постове съм си отбелязала няколко неща на Mancera за издирване, Cedrat Boise например, както и Roses & Chocolate и Roses Vanille. Roses Vanille има ли нещо общо с Intense Cafe наистина, както се пише във Фрагрантика, и как ги усещаш, съпоставени един до друг? От Intense Cafe съм с много добри впечатления и съм си го сложила в списъка с интереси за зимата.  Grinning

# 589
Дами, извинявам се че нахлувам така във вашата тема, но имам нужда от точна информация.
Интересува ме този сайт http://www.enzo.bg/ читав ли е, в смисъл, козметиката истинска ли е?
Предварително  bouquet

# 590
Дами, извинявам се че нахлувам така във вашата тема, но имам нужда от точна информация.
Интересува ме този сайт http://www.enzo.bg/ читав ли е, в смисъл, козметиката истинска ли е?
Предварително  bouquet
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=917926.msg32954084#msg32954084

# 591
Т.е. не баш. Въпрос на късмет.

# 592
Т.е. тази тема не е предмет на коментари по въпроса ти. Пиши в другата! Peace

# 593
ООООООК!

# 594
# 595
Благодаря за съвета на Zozina днес си купих Bvlgari Aqua Divina. Много приятен парфюм ,усещам го много нежен. И като една огромна фенка на Thierry Mugler не можа да се стърпя и си купих Womanty. Имала съм го и преди и ми залипсва Simple Smile .... Утре чакам с нетърпение и Alien Eau Extraordinaire от размяна. Въпроса е защо още ме мъчи жажда за още аромати.... Simple Smile

# 596
За Бога, дами, не купувайте! /никога на сляпо/! Днес "изгърмях" отново един парфюм, който никак, ама никак не ми харесва, направо съм мазохистка - как може да си причинявам разочарования едно след друго, при положение, че вече имам няколко неуспешни покупки без тест /защото няма къде/. Става въпрос за Rochas Absolu - наясно съм, че парфюмът не е за този сезон /не съм го купила да го ползвам сега/ и не в това е проблемът, освен това си изглежда абсолютно наред /вече 8 часа го усещам на китката си/а в самия аромат. Изчетох всички възможни мнения из нета, като смятах, че това е абсолютно "мой" парфюм за есен - зима. Да, ама не! Вече никакво доверие на фрагрантики и форуми разни, а само на собствени възприятия и усещания. Едва ли има други "шемети" като мен, но пиша, за да предпазя хора, които се колебаят за някой аромат от такива безсмислени покупки - просто тествайте преди да купите! Както казват - "Човек, каквото сам си направи, никой друг не може да му направи"...  Close

# 597
Никой не може да бъде предпазен за съжаление, всеки сам се научава Laughing LaughingТова сочи форумната практика като цяло. Всеки знае че не бива, ама съгрешава чат-пат Party А и не винаги когато си тествал нещо и ти хареса, после като го купиш ще ти застане. Така че случки и хора разни Peace

# 598
Едва ли има други "шемети" като мен, но пиша, за да предпазя хора, които се колебаят за някой аромат от такива безсмислени покупки - просто тествайте преди да купите! Както казват - "Човек, каквото сам си направи, никой друг не може да му направи"...  Close
Има, има... Laughing Пълно е с такива. И ние сме били някога, затова предупреждаваме най-добронамерено, но не слушате.
Абсолю не е парфюм, който ще се хареса на всеки. Има специфична алкохолна нотка, която не на всеки би допаднала. Т.е. не е от парфюмите, които "всички харесват" или "няма начин да не ти хареса, щото няма нищо дразнещо в него". Ако е тестер, имаш правото да го върнеш в 7 дневен срок без да си длъжна да даваш каквито и да е обяснения, защо го връщаш. Ако не е, няма да ти върнат цялата сума, защото е нарушена целостта на опаковката. И друг вариант - темата с размени. Тъкмо започна нова. Laughing

# 599
Бижу, аз тайно се надявам да го "залюбя" в някой светъл ден... Надежда ми дава пресен случай - Dupont - Pour Femme, който никак не харесах първоначално /миналата зима/, напоследък все ме влече към него... Не само ме влече, ами взех и да го харесвам!  Joy Абе - луда работа... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт