Парфюмни размисли и страсти - 197

• 130 739
  • 733
  •   1
Отговори
# 510
Именно "сухотата" в парфюм ми харесва! Peace Плаша се от много цветни парфюми. Искам цветен нюанс, но моно цветен или кампактен, без отделни цветни крясъци.
Ще пробвам Алегориите и Нина-та, които си посочила. За Dolce и дума да не става, няма и да го пробвам дори! Blush Ели Сааб също ме блъсна с купища цветя, но аз пробвах този, който е със зелена течност(извинявам се, не ми се рови за цялото му име).
Последният J'adore Lumiere ми е точно като всички предишни Blush просто J'adore. От парфюмите, успели да наподобят Диорскиата емблема, много харесвам, дори мога да кажа обичам го истински, нося го и винаги ще си имам от него, е Passenger for Women S.T. Dupont. Изключително ми е прекрасен и се чувствам гушнато, и уютно с него! Оказа се, че не всичко на S.T. Dupont харесвам, дори мога да кажа, че нищо друго не харесвам освен парфюмната любов на живота ми S.T. Dupont pour Femme Heart Eyes и Passenger.
J'adore в нито една версия не искам да нося, за мен той е като да съм застанала до каруца със силно ароматни цветя, натрупани едно върху друго и тя изведнъж се е обърнала, а всичките тези цветя са ме затрупали и аз едва си поемам дъх под тях. Laughing

# 511
  • Франция
Нина-та я пробвах насилствено.
Вървя си нехайно из парфюмния етаж на един от големите магазини и стигам до промоционален щанд на Нина Ричи, на който са наредени десетки, десетки ябълки от новия Nina Pop и десетки, десетки бутилчета от новия L'Extase - море от парфюми. Една огромна чернокожа девойка ми препречва пътя и виква с глас, нетърпящ възражение: "Мадам, не желаете ли да пробвате новите ни парфюми!??". Казвам добре, къде ще ходя, ще ги пробвам. Тя пръсва на два блотера, подава ми ги и пита кой ми харесва повече. Аз отговарям: L'Extase. И докато се усетя, тя грабва една бутилка и почва да пръска по мене - по шала, по шлифера, цялата ме окъпа. Та без да искам го опознавах в детайли и го прецених като интересен, иначе никога не бих му обърнала внимание  hahaha
Но ти действително търсиш нещо с по-тихи цветя и може би правилно си се насочила към Ермес - Градините на мосю Ли са приятен за носене парфюм, но ако искаш нещо по-интересно и забележително, не знам как се отнасяш към Жур Абсолю, аз страшно го харесвам. Pera Granita е по-малко цветният от двете нови Алегории.

# 512
Но ти действително търсиш нещо с по-тихи цветя и може би правилно си се насочила към Ермес - Градините на мосю Ли са приятен за носене парфюм, но ако искаш нещо по-интересно и забележително, не знам как се отнасяш към Жур Абсолю, аз страшно го харесвам.
Да, "тихи цветя" е точното определение.  Peace Ще пробвам обстойно последните две Градини.
Към, Жур Абсолю се отнасям собственически и с любов.  Laughing Имам го и много си го обичам.
Впромем един такъв тих цветен хрещрасен ви е и Eau Claire Des Merveilles, който също ми носи радост и спокойствие. Боже...  Blush ами то не е като да нямам какво да нося!... ooooh!

Случката с пробването на Нината е забавна, ама добре че ти е допаднал ароматът! Ако ми се случи това с Нарциса на Chloe... не отговарям...  newsm66 ако не умра, преди да убия напръскалата ме консултантка!  Mr. Green

Последна редакция: сб, 23 апр 2016, 15:05 от Бижy

# 513
Според мен, рязко трябва да избегнеш California Reverie, ако ти е втръснал жасмина, защото той е предимно жасмин. Аз го харесвам и нося, но не и на тия жеги. В по-хладно време е много въздушен (но не разводнен) жасмин. Не е такъв жасмин, който те удря в носа, като други на пазара, той е по-скоро като полъх наситен с аромата на бели цветя.
На мен ми е много оптимистичен и ми носи асоциация за началото на ваканция, затова го харесвам.

# 514
Мулен Руж и аз  го искам, макар и не много отдавна . Вървя с бавни стъпки към него  Simple Smile- две проби, сега съм на отливка. Винаги когато се пръсна ми харесва все повече. Все нещо друго го изпреварва засега.

С Aqua Allegoria Limon Verde Guerlain днес откривам официално летния сезон Simple Smile  Heart Eyes

# 515
  • София
Нов Шалимар Суфле http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Shalimar-Souffle-de-Parfum-38191.html.
Между другото при мен Шалимар колон миналото лято ми носеше много свежо настроение.

# 516
Днес потърсих описаните от Ковачева парфюми на Ив Роше и разбира се ги няма още в България. Май Май към края, ама не се знае.

Бях в Олфактив салон да тествам новости. Новия Крийд въобще не ми хареса, но си припомнихме с мъжа ми Amazingreen Comme des Garcons и отново много ни хареса и на двамата.

# 517
Конкретно за Диор не сън проверявалa, но ексклузивите на  Шанел се предлагат и във формат 200 млл, а тези  на Hermes преди години гледах във формат сплаш 420 млл.
При определени условия   в  Ел Корт  Инглес, може да купиш с намаление до 30 или 40%...,  което прави цената им атрактивна

Нищо от Les Exclusifs освен Coromandel и Sycomore (на други хора) не ми харесва.Hermessence линията ми допадат само Vetiver Tonka и Ambre Narguile , но след като открих Oajan на Parfums de Marly , Ambre Narguile няма да си купя повече.
Като цяло и 2-та бранда не са ми от любимите,особено Hermes .

WaltherP99, ти си съкровище.
Не обичам Диор и не ги познавам, така че изобщо не бях обърнала внимание, че се предлагат малки разфасовки за пътуване от частната колекция. Симпатичното комплектче е на симпатична цена от 750 евро. Non, merci. Освен това аз определено имам фетиш към бутилчета, ковчежета и други лъскави неща, както ти имаш фетиш към количества и бройки. Нали сме наясно, че тук всички сме луди и важното е да се разбираме?
В бутика на Килиан съм била няколко пъти, но за Париж мога да ти кажа далеч по-добри местенца, където човек да похапне сладки  Mr. Green

Peace
Големите количества ги взимам/е , за да ми излезе по-евтино , а не , че имам фетиш към тях.Какво разбираш под бройки?
 newsm38
От този известен гайд съм ги обикалял всичките-ревю на всяко място мога да ти направя  Mr. Green
Хората на диета да не отварят линка!!!
http://www.worldofwanderlust.com/top-12-pastry-shops-in-paris/

в базата е повече ветиверен, и някак плодов, кремав , вкусен и кайсиев. ......За мен лично има и някаква нотка от La vie est belle

Защо уби хубавата първа част?  Confused

Вървя си нехайно из парфюмния етаж на един от големите магазини и стигам до промоционален щанд на .... Една огромна чернокожа девойка ми препречва пътя и виква с глас, нетърпящ възражение: "Мадам, не желаете ли да пробвате новите ни парфюми!??". Казвам добре, къде ще ходя, ще ги пробвам. .....
 И докато се усетя, тя грабва една бутилка и почва да пръска по мене - по шала, по шлифера, цялата ме окъпа.

Това ми се е случвало 10-на пъти поне.Преди години беше масова практика в Щатите при промоциите на мейнстрийм дизайнерски парфюми да те пръскат дори без да те питат.Най-често това се случваше още като влизаш,или излизаш през .... изскочи ми думата-тези детекторите против кражби.Вече не го правят,но в UK се прави още редовно и честно казано МНОГО ме дразни.Не казвам да те окъпят,но те пръскат 2-3 пъти.
Последно миналата година ми се случи и вдигнах луд скандал. "Ама защо господине-искахме да промотираме прекрасния , който ще ви даде ново самочувствие и ще привлечете вниманието на много жени"
Направо полудях "Самочувствие имам достатъчно , внимание не ми е липсвало ,МРАЗЯ ирис , а на себе си имам - парфюм шедьовър,който е спрян от производство и МНОГО труден за намиране.В момента трябва да имаш голям късмет за да намериш под $10/мл ..." И още подобни.
Момичето почти се разрева "Такива са ни инструкциите" , като дойдоха управител и мениджъра на промоцията-скандал брутален и на тях,като за компенсация ми дадоха ваучер за £100.
Сега ми е смешно като се сетя,но тогава супер се ядосах-бях почервенял от яд  #Cussing out

Бях в Олфактив салон да тествам новости. Новия Крийд въобще не ми хареса, но си припомнихме с мъжа ми Amazingreen Comme des Garcons и отново много ни хареса и на двамата.

Кой парфюм визираш под "Новия Creed" , защото 2016-та нов аромат не е излизал?

Пробвах новите Neroli Portofino Forte и Neroli Portofino Acqua на Tom Ford . Ревюта утре,че излизам.

Аромат за вечерта

# 518
Кой парфюм визираш под "Новия Creed" , защото 2016-та нов аромат не е излизал?
Нов за Олфактив имам предвид и за България, не за марката.
http://www.fragrantica.com/perfume/Creed/Royal-Mayfair-31562.html
Абсюлютно не ми хареса, но детето го хареса. Различни хора, различни вкусове.

# 519
И аз го харесвам много Peace Но го усещам по по-различен начин.За мен е карамел,нар,ванилия и тонка,сушени плодове с малко пачули.За мен си е класно плодово гурме.
Нали знаеш,че има 2 различни цени,в зависимост каква опаковка искаш-луксозната,или "обикновената" ? 165 евро мисля беше официалната цена на обикновената версия,но се намира за 145.

Аз на шега го казах за фурмите, въпреки че ги усещам и тях, плюс споменатите от теб и плюс сини сливи. Рядко се разбирам с последните в парфюм, обикновено нещо не ми достига, но този е едно от изключенията. Ако познаваш другите от същата серия-визирам Garuda i Nin-Shar , може ли по  две думи  Praynig

Според мен, рязко трябва да избегнеш California Reverie, ако ти е втръснал жасмина, защото той е предимно жасмин. Аз го харесвам и нося, но не и на тия жеги. В по-хладно време е много въздушен (но не разводнен) жасмин. Не е такъв жасмин, който те удря в носа, като други на пазара, той е по-скоро като полъх наситен с аромата на бели цветя.
На мен ми е много оптимистичен и ми носи асоциация за началото на ваканция, затова го харесвам.

И аз така го усещам-точно за началото на ваканция ми напомня и на мен, много ми е нежен, женствен и ефирен, въпреки че аз го нося и лятото. Единственият му минус за мен е трайността.

Имаше и Мулен Руж, а аз го искам отдавна, но 200 лв. за парфюм не ми се дават грам.

densi  HP имат страхотни ню-ню шишенца от по 14 или 15 мл. на цена около 55.00 лева В Сердика ги има, или поне ги имаше зимата.

П.П.
Честит празник на всички цветя в темата! Да сте здрави  и много щастливи!:)

# 520
  • Велико Търново
Почитател съм на повечето Герленски парфюми/и като цяло на марката Wink/, отдавна заглеждам и все се чудя на Шалимар суфле/ veka ме напомни за него Simple Smile/, тествала съм го преди време, но нямам спомен за развитието му - кажете някоя дума за него bouquet

Бижу, напълно споделям вълненията ти Simple Smile - имам нужда от някакъв нов парфюм, но не знам кой/какъв да бъде - всички белоцветни ги изключвам, причиняват ми главоболие; уж съм привърженик на цитрусите, но съм имала Нилските градини и Покривите и искам нещо различно; ходя из парфюмериите, тествам и нищо ново не ме грабва Confused

# 521
Имаше и Мулен Руж, а аз го искам отдавна, но 200 лв. за парфюм не ми се дават грам.
densi  HP имат страхотни ню-ню шишенца от по 14 или 15 мл. на цена около 55.00 лева В Сердика ги има, или поне ги имаше зимата.
Да има ги, дори онзи ден бяха по 36 лв., но Мулен Руж няма от много отдавна.

# 522
Simple Smile - имам нужда от някакъв нов парфюм, но не знам кой/какъв да бъде - всички белоцветни ги изключвам, причиняват ми главоболие; уж съм привърженик на цитрусите, но съм имала Нилските градини и Покривите и искам нещо различно; ходя из парфюмериите, тествам и нищо ново не ме грабва Confused
И мен ме бе налегнала болестна нужда от нещо ново, лятно и морско. Изгубих няколко дни в пробване и накрая в отчаяние поръчах на сляпо TDC After midnight .
Боже...красота. Нито цитрусите. , нито нероли имат дразнещ превес. Мека,  балансирана композиция.

# 523
Не пиша, но ви следя и ми е много приятно в темата Hug
Получих подарък, който не съм поръчвала, но ме радва: Шанел Шанс О Тендър. Харесва ми, ще си го нося, проблемът е, че ми е супер нетраен на кожа, не повече от 20мин! На дрехи издържа ден-два, но пък не е се развива добре, все едно е друг парфюм. Може би ще е по-траен в по-топло време, това съм забелязала при мен. Някой със сходен проблем? Rolling Eyes

# 524
Не пиша, но ви следя и ми е много приятно в темата Hug
Получих подарък, който не съм поръчвала, но ме радва: Шанел Шанс О Тендър. Харесва ми, ще си го нося, проблемът е, че ми е супер нетраен на кожа, не повече от 20мин! На дрехи издържа ден-два, но пък не е се развива добре, все едно е друг парфюм. Може би ще е по-траен в по-топло време, това съм забелязала при мен. Някой със сходен проблем? Rolling Eyes

Противно на преобладаващото мнение, че този Шанел не е добър, че е нетраен, искам да споделя, че ми е един от любимите Шанели, трае много часове, не съм засичала колко, но го усещам през целия ден. Обожавам го.
Сигурна ли си, че ползваш оригинален продукт?

Общи условия

Активация на акаунт