Парфюмни размисли и страсти - 197

• 130 689
  • 733
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Бушерон Куатре го пробвах, четох, че приличал на Hermés Jour d'Hermes Absolu.
За мен прилича доста, но е по-мек. Бжджетен и много приятен заместител на Absolu, според мен.

Пробвах Hermes Elixir Des Merveilles, който тръгна много остро, но се оказа много траен на блотера и все повече ми харесваше остатъчният аромат. Трябва да го пробвам и на кожа, да взема да си поръчам и от него проба, но незнам защо, но не го чувствам мой.

# 616
Задължително го пробвай на кожа. Понякога излиза леко мъжка нотка. Много, много хубав парфюм, много носталгичен за доста от нас, ярко (х)ермески, различен. Трябва да се сработи с кожата ти и истински да го харесваш, за да можеш да го носиш. И вече е топло за него(всъщност никак не е топло, но за този парфюм са добри температури, по-близки до нулата), не знам дали сега му е времето за проба, защото може да не се покаже по правилния начин и да не го оцениш подобаващо.

# 617
  • Чукарландия
cabochard, един съвет от мен. Не бързай да се разделяш с Абсолю на Роша. Изчакай да си го душнеш зимата. Съвсем различно може да ти се стори тогава уханието. Моите "зимни" любимци например, не ги понасям през лятото. Но това не важи за зимата, когато са ми в топ 10. Peace

# 618
  • Варна
Задължително го пробвай на кожа. Понякога излиза леко мъжка нотка. Много, много хубав парфюм, много носталгичен за доста от нас, ярко (х)ермески, различен. Трябва да се сработи с кожата ти и истински да го харесваш, за да можеш да го носиш. И вече е топло за него(всъщност никак не е топло, но за този парфюм са добри температури, по-близки до нулата), не знам дали сега му е времето за проба, защото може да не се покаже по правилния начин и да не го оцениш подобаващо.

Благодаря, аз харесвам много неща на Ермес и тук прочетох в стари теми и се сетих за него в Дъглас да го тествам, бях вече пробвала неща на кожа и затова само на блотер. Попитах за мострички, но само на Герлен роклята ми предложиха... За съжаление там нямат Монтал.

Благодаря, че ви има  Hug

# 619
  • София
Дорис, пробвай го и на по-топло Еликсира. Ако не те утрепе с мощ, може да бъде много приятен - аз лично го нося именно на топло, защото тогава смолистата нотка е най-отчетлива  Heart Eyes Всъщност, аз доста "зимни" по общоприета класификация неща нося преобладаващо на по-топло, защото повече ми харесва как се развиват. Да не говорим пък как лалето на Байредо ми обърна представите, че е парфюм за пролет - на топло трайност час, макс час и половина, на температура около нулата - почти цял ден  Shocked Та вече тествам всичко на всякакви температури, не се знае откъде какъв заек ще изскочи.

# 620
  • Чукарландия
Като заговорихте в предните постове за Колоните на Ерме, аз пък взех да разглеждам във Фрагрантика Градините. Hug
И т.к. няма къде да ги тествам, ще ги стрелям на сляпо. Може би ще ми допаднат: Un Jardin En Mediterranee, Un Jardin Sur Le Nil, Un Jardin Sur Le Toit. А може и да не... Mr. Green

# 621
  • Варна
Като заговорихте в предните постове за Колоните на Ерме, аз пък взех да разглеждам във Фрагрантика Градините. Hug
И т.к. няма къде да ги тествам, ще ги стрелям на сляпо. Може би ще ми допаднат: Un Jardin En Mediterranee, Un Jardin Sur Le Nil, Un Jardin Sur Le Toit. А може и да не... Mr. Green
Un Jardin En Mediterranee съм имала и съм повтаряла, много зелен, много мой, като поляна след дъжд насред борова гора, винаги ми е вариант за лятото, цитрусите почти не се усещат. Единствено при мен поне не се прояви като много траен.

# 622
Белла, вземай смело Un Jardin Sur Le Toit, гарантирам ти че ще ти хареса. Средиземноморските също са прекрасни, ако не ти избиват много печени чушки, а си усещаш смокини, но Нил никога не вземай насляпо. В него избиват при доста хора много моркови и е странен като цяло-любов или омраза.
Аз съм сигурна че Покривните и Мосю Ли ще ти харесат, като смятам че Покривните са най-твои! Heart Eyes Hug bouquet

# 623
  • Чукарландия
Извинявам се за лаишкия въпрос, Денс, кои са Покривните градини? Hug

Un Jardin Sur Le Toit ли? Hug

# 624
Да. Hug
Белла, ти взе ли Роуз Ванил Мансера? Само него не съм пробвала от най-известните им аромати, които грам не ми харесват и ми е любопитен понякога?

От няколко дни, седмици даже пробвам и нося усилено арабските парфюми от проби, които имам от страхотна дама и съм добила вече доста впечатления.

# 625
Според мен без проба ще е мрачно положението. Тези аромати са доста "шизофренични", започват по един начин и минават през какви ли не фази, разказват какви ли не истории. Така, че проби, носене, при различни атмосферни условия, настроения и пр. Купи си проби и ги носи. Аз нося единствено Sur Le Toit и Mediterranee...Другите са ми особени, я ми хареса само началото, я ми хареса само базата и реших да не рискувам. Господин Ли пък ми напомня на някакъв аромат от соца и имам лоши асоциации и не мога да го нося и въобще капризно е положението. Mediterranee пък според мен първоначално не беше толкова сладък имам съмнения, че сегашната версия е по-сладка и по-пригодена за масовия вкус...но това е лично усещане, може и спомена да ми играе номера. Проби трябват, отделно са заредени по магазините...

# 626
cabochard, един съвет от мен. Не бързай да се разделяш с Абсолю на Роша. Изчакай да си го душнеш зимата. Съвсем различно може да ти се стори тогава уханието. Моите "зимни" любимци например, не ги понасям през лятото. Но това не важи за зимата, когато са ми в топ 10. Peace
Благодаря ти, Белла, точно това мисля да направя. Дано и аз открия смоли, че засега откривам само коняка, и то "Слънчев бряг", а очаквах "Hennessy".  Laughing

Последна редакция: ср, 04 май 2016, 14:47 от cabochard

# 627
  • Чукарландия
Да. Hug
Белла, ти взе ли Роуз Ванил Мансера? Само него не съм пробвала от най-известните им аромати, които грам не ми харесват и ми е любопитен понякога?

Да, имам го. На мен много ми харесва, но розата е бегла, само в началото. След това идва ред на ванилията и ванилия си е докрая. Би могъл да ти хареса, но може и да не. Ако те интересува, драсни ми. Hug

# 628
Благодаря, ще ти пиша. Hug bouquet

# 629
  • на терасата
Пробвах Hermes Elixir Des Merveilles, който тръгна много остро, но се оказа много траен на блотера и все повече ми харесваше остатъчният аромат. Трябва да го пробвам и на кожа, да взема да си поръчам и от него проба, но незнам защо, но не го чувствам мой.

Пробвай на кожа, както са те посъветвали. На моята кожа всички от серията Чудеса изкарват лекарствена нотка, която е и безумно трайна. Същата химия имам и с Алюрите.

Общи условия

Активация на акаунт