Парфюмни размисли и страсти - 197

• 130 698
  • 733
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря за съвета на Zozina днес си купих Bvlgari Aqua Divina. Много приятен парфюм ,усещам го много нежен. И като една огромна фенка на Thierry Mugler не можа да се стърпя и си купих Womanty. Имала съм го и преди и ми залипсва Simple Smile .... Утре чакам с нетърпение и Alien Eau Extraordinaire от размяна. Въпроса е защо още ме мъчи жажда за още аромати.... Simple Smile
Радвам се, че съм била полезна с идея. И аз бях голяма фенка на Womanity и така се запасих преди години, като излезе по магазините, че още имам, а именно едно грамаданско шише + едно 30 мл. за чантата, а той знаеш е от присъствените и се ползва пестеливо...та имам запаси (да не говорим, че съвсем рядко го ползвам вече). Но си го харесвам все още. А жаждата , за която говориш е много присъща за повечето хора тук:)

# 601
  • някъде под слънцето...
За Бога, дами, не купувайте! /никога на сляпо/! Днес "изгърмях" отново един парфюм, който никак, ама никак не ми харесва, направо съм мазохистка - как може да си причинявам разочарования едно след друго, при положение, че вече имам няколко неуспешни покупки без тест /защото няма къде/. Става въпрос за Rochas Absolu - наясно съм, че парфюмът не е за този сезон /не съм го купила да го ползвам сега/ и не в това е проблемът, освен това си изглежда абсолютно наред /вече 8 часа го усещам на китката си/а в самия аромат. Изчетох всички възможни мнения из нета, като смятах, че това е абсолютно "мой" парфюм за есен - зима. Да, ама не! Вече никакво доверие на фрагрантики и форуми разни, а само на собствени възприятия и усещания. Едва ли има други "шемети" като мен, но пиша, за да предпазя хора, които се колебаят за някой аромат от такива безсмислени покупки - просто тествайте преди да купите! Както казват - "Човек, каквото сам си направи, никой друг не може да му направи"...  Close
Повечето сме минали по този път.
Учудвам се, че не е твой парфюм.Това е един от най лесно харесваните парфюми на бранда.Смолист плътен.Както е е писала Бижу, без дразнещи ноти.Дюпон за който споменаваш, е много по остър и своенравен.Абсолю, за мен е кашмир шал, който ме обгръща и топли..

Парфюмът е спрян от производство.

Последна редакция: вт, 03 май 2016, 20:44 от sl

# 602
Както е е писала Бижу, без дразнещи ноти.
О, не СЪС дразнещи (за мен) ноти. Laughing
Има аромат на ром и това не ми харесва. Смолите и пушеците от мен ги скри. Crossing Arms

# 603
  • Бургас
Така е всеки трябва да се доверява принципно само на себе си и собствения си вкус,аз явно съм от щастливките.Преди да почна да пиша тук във форума само четях без регистрация даже. Simple SmileДоверявала съм се на думите и описанията на Бижу и Денси/благодарности на двете/ и досега не съм сгрешила,напротив всичко,което съм купувала на сляпо ми е любимо. Heart EyesИскам да се похваля с новата ми придобивка-http://www.fragrantica.com/perfume/Boucheron/Boucheron-Quatre-29443.html  Heart EyesИдеален за моя вкус аромат за лятото,дълеч от сладките карамелизирани парфюми,просто перфе. Heart Eyes

# 604
  • някъде под слънцето...
Явно не съм те разбрала.
При мен няма ром.
Винтижите на Роша, са едни от фаворитите ми.Но са мбого по сложни и многопластови, не поставям Абсолю сред тях.За мен това е парфюма за уют и топлина за студени вечери.
Сходно усещане за уют и спокойствие ми дава Аlchimie.

Винтижите. Мystere, Famme , Мadame Rochas, Lumiere, Byzance и Мacassar ги обожавам   повечето ги имам в разлучни концентрации, а последния го подарих на ЛМ, версията от 80 година..Толкова го харесвам, че за ужас на ЛМ(страх го е да не свърши) си пръскам понякога.

Последна редакция: вт, 03 май 2016, 21:35 от sl

# 605
Уолтър, благодаря ти.  bouquet Kumkat Wood звучи като добро решение за лятото. С Indian Dream не бих рискувала насляпо, защото виждам на преден план жасмин, портокалов цвят и амбра, което има предпоставки да бъде смертелен коктейл при мен.  Laughing Покрай твои интересни постове съм си отбелязала няколко неща на Mancera за издирване, Cedrat Boise например, както и Roses & Chocolate и Roses Vanille. Roses Vanille има ли нещо общо с Intense Cafe наистина, както се пише във Фрагрантика, и как ги усещаш, съпоставени един до друг? От Intense Cafe съм с много добри впечатления и съм си го сложила в списъка с интереси за зимата.  Grinning

Indian Dream в базата въобще не е лош.Представи си нещо такова

Cedrat Boise му се качи цената след като стана популярен с това,е прилича на някои плодови бачове на Aventus , в които доминантна е боровинката,а не ананаса.В енцо беше 106 лева ако не се лъжа , а сега е 165 ,като на промоция го пускат на 145-сега е толкова.Като цяло енцо качиха с по 30-50 лева цените на всички парфюми на Mancera  и Montale  Close. До миналата есен това беше мястото,където можеха да се намерят 2-те марки най-изгодно,но вече не е така.
В parfimo цените на Mancera са СУПЕР добри (такива бяха и в енцо преди) , но лошото е,че не са зареждали нищо от марката от 4-5 месеца.Cedrat Boise го няма при тях от половин година.
За мен поне Roses Vanille е доста различен от Intense Cafe.Много по-сладък е,докато при Intense Cafe имаш по-резлива роза и доста кафе.Някои хора не усещат много кафе в него,но при мен поне си е осезаемо.
Искам доста да пробвам новия Wild Cherry  Sunglasses

Парфюм за вечерта

Тъй като тази серия е ексклузив за Дубай , това я прави напълно непозната в България,и много малко позната в Европа.Официално е Европа никъде не се продава,освен ако нещата не са се променили от преди няколко месеца.
Вариантите за реклама бяха няколко,като за съжаление се спряха на най-орязания.Един от концептуалните клипове поне според мен е една от най-хубавите реклами за последните години,и пак според мен най-хубавия рекламен клип на парфюми,която някога съм виждал.

П.П.
Някой знае ли защо опцията "Вмъкни видео" НЕ работи? Като му дам "Предварителен преглед" ми изкарва,че клипа е "вграден" в мнението ми,и че може да се гледа направо в темата,но като пусна мнението излиза като линк  Thinking

# 606
А по този повод, как е Mancera Aoud Black Candy, оглеждам се за гурме уд, но съм крайно неинформирана по темата.

# 607
  • при морето
Така е всеки трябва да се доверява принципно само на себе си и собствения си вкус,аз явно съм от щастливките.Преди да почна да пиша тук във форума само четях без регистрация даже. Simple SmileДоверявала съм се на думите и описанията на Бижу и Денси/благодарности на двете/ и досега не съм сгрешила,напротив всичко,което съм купувала на сляпо ми е любимо. Heart EyesИскам да се похваля с новата ми придобивка-http://www.fragrantica.com/perfume/Boucheron/Boucheron-Quatre-29443.html  Heart EyesИдеален за моя вкус аромат за лятото,дълеч от сладките карамелизирани парфюми,просто перфе. Heart Eyes
Би ли разказала повече за Куатре,траен ли е,с кой аромат би го сравнила,четох за прилики с Ботега Венета,ти намираш ли,че си приличат.
Моля за отзиви за Диор Ескале Портофино! Praynig

# 608
  • София
Уолтър, за Indian Dream не знам, но тези локуми са прелест.  Laughing Зимата изпръсках 50 мл. от Traversee du Bosphore и прибрах останалото за следващата зима, за него четох сравнения с локум, за мен не е точно локум, обаче има нещо от духа на подобен тип сладкарница.  Heart Eyes

Точно такива са и моите наблюдения за цените/асортимента в двата сайта.  Peace Ако ще купувам нещо на Mancera, определено няма да е от enzo. Roses Vanille минава малко по-назад в списъка, щом е по-сладък от Intense Cafe, благодаря за насоката.  bouquet

П.П. Много добре изглежда този ексклузив на CH. Тествах вмъкване на видео с клипа от твоя пост, който е от vimeo - и при мен не се получи, остава само линк, не се вгражда видеото.  Thinking Проба с клип от youtube обаче е успешна, в самите указания е посочено "Вече имате възможност за добавяне на видео от YouTube или Vbox7", явно само с тези 2 сайта става. Ако някой знае повече, нека сподели.  Peace
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 04 май 2016, 01:54 от Klodilia

# 609
я да видим кой плюе любимото ми Абсолю?  Joy
cabochard, съжалявам, че не ти е харесал и ако нямах две бутилки от него, щях да те отърва   Laughing

ужасно ми е студено /знам, че обиктивно температурата не е ниска/, увита съм с вълнен пуловер от бодиливите и напръсках много Хабанита, за да се сгрея  Flutter

Някой знае ли защо опцията "Вмъкни видео" НЕ работи? Като му дам "Предварителен преглед" ми изкарва,че клипа е "вграден" в мнението ми,и че може да се гледа направо в темата,но като пусна мнението излиза като линк  Thinking

можеш да вмъкнеш клип само от http://www.vbox7.com/ или https://www.youtube.com/
клипове, качени на други места, излизат като линкове

# 610
  • Велико Търново
Би ли разказала повече за Куатре,траен ли е,с кой аромат би го сравнила,четох за прилики с Ботега Венета,ти намираш ли,че си приличат.

Аз съм тествала Бушерон куатре, даже доста го мислих....добра трайност при мен, усеща се цитруса, но ме възпират цветята/получавам главоболие от твърде белоцветни аромати/, никаква прилика с Ботега Венета, според мен - в последния усещам ароматът на кожа, луксозна..и не бих ползвала точно лятото;първият е цветен, цитрусов аромат - макар че сякаш през топлите дни на пролетта и есента би стоял по-добре, отколкото в горещините Thinking

# 611
  • Бургас
Бушерон Куатре е много елегантен скъпо ухаещ парфюм за мен.Бутилчето ме очарова много,започва много плодово-цитрусово в началото,усеща се и ябълка и ягода леко,роза също,чета,че има и ванилия аз не я усещам грам.Лично аз не мисля,че прилича на Ботега по нищо.Сравняват го и с този-http://www.fragrantica.com/perfume/Elie-Saab/L-Eau-Couture-22537.html аз обаче и с него не виждам прилика.За мен въобще не е много цветен,по-скоро е свежак точно за пролетно-летните дни.Трайността е перфе над шест часа при мен. Heart Eyes

# 612
  • Варна
Бушерон Куатре го пробвах, четох, че приличал на Hermés Jour d'Hermes Absolu. Не намерих много общо, за мен е доста цветен. Цената не е лоша.

Сега поръчвам проба на Montale Sandflowers не ми се рискува на сляпо.

Искам море и пясък, но не горещо и лепнещо, а сутрин прохладно, може маалко цитрус и гора Mr. Green
Йога и медитация при изгрев...

# 613
Бушерон Куатре го пробвах, четох, че приличал на Hermés Jour d'Hermes Absolu.
За мен прилича доста, но е по-мек. Бжджетен и много приятен заместител на Absolu, според мен.

# 614
  • Стара Загора
И аз от известно време го заглеждам и си взех пробичка и няколко дни го разносвах. Доста приятен, разхлаждащ цитрус. Началото е чиста лимонова есенция и нищо друго, като пръските които излизат от кората на лимона когато го стържеш, не киселия лимонов сок, а точно маслото от кората. След около 20-30 минути тази лимонова есенция изчезва и все едно става друг парфюм. Цитрусите са омекотени от мускус, разцъфнал цвят, усеща се свежестта на хвойната, мирише на чисто, сапунено-креместо, няма нищо крещящо. Един спокоен аромат. Това са моите субективни усещания. Трайността не е много добра.

Общи условия

Активация на акаунт