Парфюмни размисли и страсти - 197

• 130 694
  • 733
  •   1
Отговори
# 30
Оказа се, че 3 от парфюмите, които ползвам съдържат муск (нямах идея) - Eau de Gentiane Blanche Hermes, Un Jardin En Mediterranee Hermes и Ambre Gris Pierre Balmain. Няма вариант да отделя и да усетя муска, като отделна съставка (не съм парфюмен спец, а просто ценител). За пореден път се убеждавам, че за мен парфюма е композиция т.е. определена съвкупност от нотки, които ми допадат или съответно ме дразнят и грам не се интересувам какви са съставките, а дали харесвам тяхната комбинация. Аз също не харесвам (за сега) Нарцисо...

# 31
  • София
densi, може ли да попитам какво е общото между муск и Том Форд, ако си имала нещо наум при избора на снимка?
Всеки път като отворя темата и не искам да скролвам екрана надолу - харесвам този мъж  Sunglasses

# 32
Няма общо, освен това че муска се използва и от мъже, а този мъж е много красив, както всички потвърждаваме.
Смятам да поостане най-отгоре ни човека. Laughing Heart Eyes

# 33
Winter fairy,  Hug забравих да споделя за трайността на Ерос Версаче. Върху моята кожа е сравнително траен, до обяд издържа. Много приятен аромат, но само това. Според мен има смущаващо разминаване между името и опаковката и самото съдържание. Маркетингово недоразумение... Rolling Eyes

# 34
Winter fairy,  Hug забравих да споделя за трайността на Ерос Версаче. Върху моята кожа е сравнително траен, до обяд издържа. Много приятен аромат, но само това. Според мен има смущаващо разминаване между името и опаковката и самото съдържание. Маркетингово недоразумение... Rolling Eyes
    newsm10  Твърде семпъл, дори незабележим, на моменти дори дразнещ. Няма нищо общо с Пантерата. Естествено.

# 35
Оказа се, че 3 от парфюмите, които ползвам съдържат муск (нямах идея) - Eau de Gentiane Blanche Hermes, Un Jardin En Mediterranee Hermes и Ambre Gris Pierre Balmain.
Познавам втория добре и третия сравнително добре. Та в тях муск изобщо не регистрирам. А има силно мускусни парфюми, чиито аромати не регистрирам изобщо.   Crazy

# 36
  • при морето
Winter fairy,  Hug забравих да споделя за трайността на Ерос Версаче. Върху моята кожа е сравнително траен, до обяд издържа. Много приятен аромат, но само това. Според мен има смущаващо разминаване между името и опаковката и самото съдържание. Маркетингово недоразумение... Rolling Eyes
   newsm10  Твърде семпъл, дори незабележим, на моменти дори дразнещ. Няма нищо общо с Пантерата. Естествено.
Благодаря ти,Гая!Аз днес имах най-сетне удоволствието да го получа и разнося подобаващо.Еми,няма какво да си кривя душата-хареса ми от раз.Точно тази горчивина,която идва може би от цитрусите,не знам точно,и  която  на КDS не й харесва,та точно тя на мен взе,че ми допадна.Придава на аромата дързост,нахалство някакво,острота и сила.В първите два часа непрекъснато си завирах китката в лицето да я душа.Изобщо пък мен не ме дразни шантавото шише с горгоната медуза,вълнува ме съдържанието,и за сега съм впечатлена от парфюма.Имала съм Versace Blonde то също беше мнооого обсебващо и мненията за него бяха диаметрално противоположни-от пълно отричане до лудо харесване.Изхабила съм n-броя флакони от Crystal noir-edt и edp и безумно харесвах гарденията в него,наистина невероятна красота беше,казвам беше,защото чета,че са го реформулирали май...Имала съм и  Versense.Това,че Eros си прилича с Vanitas,според Athena,ме подсеща да си купя последния Wink
Между другото ,по темата-явно харесвам муска,защото и в Eros Versace  той е една от съставките в базата.
Да допълня-аз също не долавям никакъв муск в Средиземноморските градини ,нито в Амбре гре,първото е смокиня от-до,второто си е амбър,и само амбър! Hug

Последна редакция: сб, 19 мар 2016, 23:47 от Winter fairy

# 37
    newsm10  Твърде семпъл, дори незабележим, на моменти дори дразнещ. Няма нищо общо с Пантерата. Естествено.
Пантерата не е моят аромат. Дори да се напъна. Пробвах.. и пак ..и пак.  Май ми харесва да съм незабележима.  Wink Надявам се, да узрея парфюмно... Hug

# 38
Winter fairy,  Hug забравих да споделя за трайността на Ерос Версаче. Върху моята кожа е сравнително траен, до обяд издържа. Много приятен аромат, но само това. Според мен има смущаващо разминаване между името и опаковката и самото съдържание. Маркетингово недоразумение... Rolling Eyes
   newsm10  Твърде семпъл, дори незабележим, на моменти дори дразнещ. Няма нищо общо с Пантерата. Естествено.
Благодаря ти,Гая!Аз днес имах най-сетне удоволствието да го получа и разнося подобаващо.Еми,няма какво да си кривя душата-хареса ми от раз.Точно тази горчивина,която идва може би от цитрусите,не знам точно,и  която  на КDS не й харесва,та точно тя на мен взе,че ми допадна.Придава на аромата дързост,нахалство някакво,острота и сила.В първите два часа непрекъснато си завирах китката в лицето да я душа.Изобщо пък мен не ме дразни шантавото шише с горгоната медуза,вълнува ме съдържанието,и за сега съм впечатлена от парфюма.Имала съм Versace Blonde то също беше мнооого обсебващо и мненията за него бяха диаметрално противоположни-от пълно отричане до лудо харесване.Имала съм и  Versense.Това,че си приличат с Vanitas,според Athena,ме подсеща да си купя последния Wink
Между другото ,по темата-явно харесвам муска,защото и в Eros Versace  той е една от съставките в базата.
Да допълня-аз също не долавям никакъв муск в Средиземноморските градини ,нито в Амбре гре,първото е смокиня от-до,второто си е амбър,и само амбър! Hug
И на мен ми харесва...за ежедневна употреба е ... Crazy

# 39
Eros Versace и на мен ми харесва. Прави невероятен шлейф. Ухае приятно и в зависимост от това на чия кожа е, привлича погледи. Всичко е до химията на кожата.

# 40
И аз, като повечето от споделилите мнения в новата тема /благодаря за нея също/, не зная какъв точно е ароматът на муска, но явно го харесвам, защото прегледах пирамидите на всички парфюми, които имам в момента и не открих такъв, който да не притежава муск в базата. Много е важно наистина с какво и как е комбиниран. Сетих се  за един ейвънски парфюм "True glow"- http://www.fragrantica.com/perfume/Avon/True-Glow-1136.html, който много харесвах преди 7-8 години, но за съжаление от доста време не се произвежда, и след като с изненада разгледах пирамидата, се уверих, че наистина мускът ми е една от любимите съставки в ароматите. Peace

# 41
  • София
Момичета, някой има ли впечатление от Долче и Габана The one и The one desire - като трайност и разлики. първия ми допада като аромат. Втория не съм го пробвала. Чудя се между тези двата или Шалимар.
The One Desire е срамно нетраен върху мен след шест впръсквания. Срамно, защото отгоре на всичко се води "интенз". Първия не съм носила.
The One Desire e мек, топъл, с единствената носима към момента от мен тубераза. Карамелът му е само във въображението, така и не достигна до обонянието ми. Но.... липсата на трайност е сериозен минус.
И двата The One са доста различни от Шалимар. Тук вече сама трябва да избереш.

# 42
И аз, като повечето от споделилите мнения в новата тема /благодаря за нея също/, не зная какъв точно е ароматът на муска, но явно го харесвам, защото прегледах пирамидите на всички парфюми, които имам в момента и не открих такъв, който да не притежава муск в базата. Много е важно наистина с какво и как е комбиниран. Сетих се  за един ейвънски парфюм "True glow"- http://www.fragrantica.com/perfume/Avon/True-Glow-1136.html, който много харесвах преди 7-8 години, но за съжаление от доста време не се произвежда, и след като с изненада разгледах пирамидата, се уверих, че наистина мускът ми е една от любимите съставки в ароматите. Peace
Ако искате изброявайте кои са ароматите ви с муск...може така да се дадат идеи за проби.

# 43
  • Бургас
Благодаря за новата тема Денси Heart Eyes,харесвам муска,харесвам и Ерос на Версаче и Том Форд като мъж също. Heart EyesВаня аз съм за The one desire,Шалимар недей без проба в никакъв случай.

# 44
Здравейте
Цитат
Ако искате изброявайте кои са ароматите ви с муск...може така да се дадат идеи за проби.
много ми хареса идеята ти Zozina. Моите с муск са Ralph Lauren Romance, Kenzo Flower, Versace Woman, Versace Crystal Noir, Nina Ricci Premier Jour и Burberry Body Intense.
Хубав ден  bouquet bouquet bouquet

Общи условия

Активация на акаунт