Парфюмни размисли и страсти - 197

• 130 910
  • 733
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Няма къде, освен от частна колекция. Няма го нито в магазини, нито в сайтове. Не страдай обаче, няма да ти хареса.

.А недей така, хубава си е Вендетата, (що комплименти и пламенни възторзи е отнесла). и дамската у мъжката.
А, естествено, че Вендетата е нещо изключително, но имах предвид конкретно неговите предпочитания за парфюми, а те, видно е, се отличават доста от моите и твоите Simple Smile

# 106
  • някъде под слънцето...
Zozina,
Рене Лалик е един от известните ювелир в началото на миналия век в стила арт нуво.Негови флакони за чистите си парфюми използват Нина Ричи, Роша...
Първите му парфюми са от 30 те години на миналия век Sophia Grojsman прави  парфюми за Лалик още през 90 те.
Случайно попаднах на чист парфюм на бранда от началото на 90.Флакон ръчна изработка с номер за автентичност.Подобен празен флакон преди година се продаде на търг в ибей за 3000 долара.Така, че не ще да са били толкова неизвестни преди Енкре Ноар.

# 107
Zozina,
Рене Лалик е един от известните ювелир в началото на миналия век в стила арт нуво.Негови флакони за чистите си парфюми използват Нина Ричи, Роша...
Първите му парфюми са от 30 те години на миналия век Sophia Grojsman прави  парфюми за Лалик още през 90 те.
Случайно попаднах на чист парфюм на бранда от началото на 90.Флакон ръчна изработка с номер за автентичност.Подобен празен флакон преди година се продаде на търг в ибей за 3000 долара.Така, че не ще да са били толкова неизвестни преди Енкре Ноар.
Да,sl, съгласна съм,  това е нейно твърдение, че не са били толкова популярно име в парфюмерията.. вижда се с просто око във фрагрантика от кои години са им парфюмите, не знам какво е имала предвид (може би към момента, като е правела въпросния парфюм, не знам).

# 108
  • София
Момичета познавате ли този парфюм на Марк Джейкъбс - http://www.marcjacobs.com/decadence-3.4-oz-eau-de-parfum-spray/C4002089.html ?Много ми е интересен,харесва ми ,само не знам като трайност как ще е?Подариха ми го и се чудя дали да не го сменя ако не е траен.От блотер е страхотен Heart EyesА Марк Джейкъбс ми е супер любим,но не съм харесвала негов парфюм досега.

# 109
Траен е при мен около 6 часа, с мазна кожа съм. Аз не го харесах.

# 110
  • Бургас
Ново от Montale Oudmazing Heart Eyes
Описанието му е стхотнооо. Heart Eyes

Montale стартира Oudmazing, нов унисекс парфюм за 2016 г.

Новото издание е класифицирано като сладък флорално мускусен аромат, наситен с плодови нотки. Композицията му се разкрива с портокал и бергамот от Сицилия, круша и смокиня, подсилени с дървесни акорди от агар. Сърцето е изградено от неустоим Египетски жасмин, листа от пачули и леко горчив ирис, водещи към сладката и плътна основа, съставена от кожа, бял мускус, грозде и ванилия от Мадагаскар.

Този Монтал и на мен ми звучи много обещаващо  Grinning

Харесвам повечето неща на Nathalie Lorson, които съм пробвала, особено тези за Lalique.

Момичета познавате ли този парфюм на Марк Джейкъбс - http://www.marcjacobs.com/decadence-3.4-oz-eau-de-parfum-spray/C4002089.html ?Много ми е интересен,харесва ми ,само не знам като трайност как ще е?Подариха ми го и се чудя дали да не го сменя ако не е траен.От блотер е страхотен Heart EyesА Марк Джейкъбс ми е супер любим,но не съм харесвала негов парфюм досега.
На мен Декаденс ми допада мноооого. Всъщност това е първият парфюм на Марк Джейкъбс, който наистина ми харесва. Доста е траен. Моят съвет е да си го носиш със здраве, докато навън е все още по-хладно и докато не е станал масов.  Peace

# 111
Няма да стане масов, защото е скъп за менстрийм и хората го пробват и подминават. Шишето му също е супер кичозно и отказва може би.

# 112
  • някъде под слънцето...
Що ли ми трябваше  ,  тези дни пробвах 1001 OUDS на Аник Гутал. толкова добре си бях в ремисия.
Сега съм в размисъл.....
Запознах се и с ветвиера на Ив Роше.Супер лайт за моя вкус.

# 113
sl, няма какво да го мислиш невероятно добър е Гутала. Grinning Heart Eyes

# 114
  • някъде под слънцето...
Не просто добре....А направо кърти мивки...  Но ми е малко тих и стои близо до кожата.

# 115
Щом ти е любим Marc Jacobs и ти харесва парфюма не разбирам колебанието ти, densi ти каза за трайността - отваряй...Да не говорим, че го има по магазините и можеш сама да го провериш като трайност.
Аз ей това бях харесала:
http://www.fragrantica.com/perfume/Marc-Jacobs/Mod-Noir-30292.html
но много бързо ми мина и не се стигна до покупка.

# 116
  • Бургас
Няма да стане масов, защото е скъп за менстрийм и хората го пробват и подминават. Шишето му също е супер кичозно и отказва може би.
Мда, възможно е, наистина е скъп за мейнстрийм, но те и последните хитове на Ланком, Армани и Ив Сен Лоран от последните години също не са евтини, пък и не само техните  Rolling Eyes За бутилката съм съгласна - "кичозна" е меко казано  Laughing

# 117
Новият на Tauerville изглежда чудесно като ноти, моля някой ако попадне на него, да сподели:
http://www.fragrantica.com/perfume/Tauerville/Fruitchouli-Flash-36857.html

# 118
  • София
Здравейте bouquet,
Моля ако някой има впечатления от тези два аромата на Mancera да сподели.
Aoud S Mancera
Aoud Violet Mancera

Благодаря предварително.

# 119
  • при морето
Някой знае ли дали DUPONT Pour Femme eau de parfum е спрян от производство

Общи условия

Активация на акаунт