Парфюмни размисли и страсти - 197

• 130 957
  • 733
  •   1
Отговори
# 135
  • на терасата
Също съм чела, че ако ти си усещаш парфюма, значи си прекалила и хората около тебе се " задушават". Не знам до колко е вярно...
Мога да го потвърдя от личен опит. Случва се с любимите ми аромати, с които, колкото и да пръсна все ми е недостатъчно. И се изкушавам да пръскам повече, за да ги усещам интензивно. В резултат парфюмът около мен "крещи". Не мога да кажа, че задушава околните, обаче. По-скоро го забелязват и отразяват. Затова се старая да не прекалявам и да не се натрапвам на хората. А за да си го усещам интензивно аз, си подновявам с едно пръс в деколтето отвреме-навреме.

Считам също, че зависи много от парфюма. Не е все едно, според мен, да се полееш с "бомби" от типа нa Angel, Aliеn или La vie est belle и да прекалиш с някое ефирно ухание. Но и в двата случая трябва да има мярка.

# 136
  • София
При мен - аз усещам парфюма си, околните - не.
Понякога аз усещам, околните също.
Личният ми опит показва, че когато парфюмът е вял, колкото и да наслагвам, не прави шлейф, но накъртва и на мен, а предполагам и на другите.

От няколко новоизлезли неща, които тествах, ме заинтригува само Мисони, но от блотер. Не знам как е на кожа.

# 137
Добре е. Доста добре.

# 138
  • при морето
Момичета,познавате ли Alessandro del acqua Alessandro Del Acqua for women и какво е мнението за него,много ли е сапунест,поне това подчертано пишеше във фрагрантика за него.

# 139
Момичета,познавате ли Alessandro del acqua Alessandro Del Acqua for women и какво е мнението за него,много ли е сапунест,поне това подчертано пишеше във фрагрантика за него.
Не ми е сапунест на мен,мирише на лак за коса, но онзи единствения от социализма, няма начин да не го помниш.Винаги когато го помириша ми напомня как майка ми ме водеше с нея във фризьорския салон.

# 140
  • при морето
Тцъ,изобщо  нямам и проблясък даже като как миришеше соц лака ,няма нищо общо с днешните лакове за коса,казваш.
Lady Vengeance,не бъди толкова лаконична,разкажи повече за този аромат,плз.!

# 141
  • София
Върху моя клиентка усетих много хубав аромат- поне на нея й стоеше много добре Simple Smile . Попитах я с какъв парфюм е. Каза, че е нещо много сложно на френски и не може да го произнесе, но в името си съдържа "Рубин" и формата на бутилката е като скъпоценен камък. Нещо, което успях да открия по това описание е Rubin Jean-Pierre Sand  http://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Pierre-Sand/Rubin-27895.html
Имате ли някакви впечатления от парфюма и от марката изобщо? Във Фрагрантика никакви коментари няма.

# 142
Има в руската, оприличен е на J'Adore.
Иначе, не знам дали това не е това негово произведение или някоя разновидност, макар да не пише името.

Последна редакция: пн, 28 мар 2016, 09:46 от Бижy

# 143
  • София
Иначе, не знам дали това не е това негово произведение или някоя разновидност, макар да не пише името.
Благодаря, не се бях сетила за руската Фрагрантика. На мен не ми наподоби изобщо на J'adore. Относно обувката- май е същата марка. Rазгледах официалния сайт на  Jean-Pierre Sand, в който е доста над 4 лири, но като цяло цените са приемливи- "кристалите" в момента са намалени от 60 евро на 40 за 100 мл, но доставката е 9,5 евро. Жалко, че нямат проби.

# 144
  • Седмото небе
Благодаря, не се бях сетила за руската Фрагрантика. На мен не ми наподоби изобщо на J'adore. Относно обувката- май е същата марка. Rазгледах официалния сайт на  Jean-Pierre Sand, в който е доста над 4 лири, но като цяло цените са приемливи- "кристалите" в момента са намалени от 60 евро на 40 за 100 мл, но доставката е 9,5 евро. Жалко, че нямат проби.
Радостна,а да не е случайно пък това http://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/Feerie-Rubis-30622.html .Че също е френско произведение нелеко за произнасяне и запомняне(принципно!!!)... Но пък достъпно за тест и може да го провериш лесно Peace
Бижу,ако още търсиш онзи аромат с интересния флакон драсни ми едно ЛС и ще ти кажа къде лесно да го намериш Wink За да не става рекламно Wink
И само да попитам дали сте обсъждали http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Ambre-Eternel-34935.html и ако да къде да надникна?!? Ако пък не сте,ще съм благодарна на всеки пробвал го да сподели личните си виждания! Подробното му разучаване пък ми показа,че "амбър гри/сивият амбър" ми е сред любимите съставки,наред със смолата "елеми",уд-а и тамяна,както и куп други необичайности...Ще вземе да излезе,че все към екзотика ме дърпа Mr. Green
И сега по темата: Силно мускусните аромати тип НР колкото и да се опитвам,не можах да харесам,нито пък те моята кожа. Но като цяло муска в ароматите мисля,че придава една мекота и заобленост някак си. И както за всичко друго важно е как и с какво е комбиниран. Откривам го в почти всичките си аромати, като последните ми любимци с муск са:
http://www.fragrantica.com/perfume/Pierre-Balmain/Extatic-Gold-Musk-37154.html
И
http://www.fragrantica.com/perfume/Clinique/Aromatics-in-White-28532.html
Свеж и ароматен следобед на всички bouquet

# 145
Бижу,ако още търсиш онзи аромат с интересния флакон драсни ми едно ЛС и ще ти кажа къде лесно да го намериш Wink За да не става рекламно Wink
Pierre Cardin ли имаш предвид? Ако да, да. Приятелката ми все още го търси. Някой даде линк по-назад, но нещо не се получи.

# 146
Сега се сетих за друга класика с муск, а именно Penhaligon's Castile. Не го притежавам, но го харесвам, той е за почитателите на жанра  cologne. Много свеж, сапунест,  цитрусов, събужда те със замах.
Сега пробвах и новите зелени бутилчици на Джо Малон, и по-специално Carrot Blossom & Fennel, порази ме приликата с нещо...страшно познат аромат, но не се сещам първоизточника. Съвсем случайно пробвах и Blue Agava & Cacao, бих го носила с най-голяма радост. Но това, което ми направи най-силно впечатление е Rose Pompon, задължителен за проба за розофилките.

# 147
  • София
И само да попитам дали сте обсъждали http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Ambre-Eternel-34935.html и ако да къде да надникна?!? Ако пък не сте,ще съм благодарна на всеки пробвал го да сподели личните си виждания! Подробното му разучаване пък ми показа,че "амбър гри/сивият амбър" ми е сред любимите съставки,наред със смолата "елеми",уд-а и тамяна,както и куп други необичайности...Ще вземе да излезе,че все към екзотика ме дърпа Mr. Green

Irina Popova - Тествах го на блотер, тъй като се бях напръскал вече с други благини като Thierry Mugler Pure Tonka и Narciso Rodriguez for Him Bleu Noir, когато открих, че Ambre Eternel е наличен за тест.
Рядко се случва парфюм да ме отблъсне веднага, но точно това изпитах с Ambre Eternel.
Споделял съм в по-стари теми, че Santal Royal е прекрасен и многопластов дървесен аромат, който ми допада, което пък качи доста очакванията ми към Ambre Eternel. За съжаление, моят нос не откри нищо позитивно и привлекателно в него. Някак мръсен и странен ми се стори - все едно се разхождате в стара дървена къща, пълна с изхабени ретро кожени столове и маси, а от шкафовете излизат леко аптечни нотки... Rolling Eyes Гледам, че във фрагрантика го сравняват с Agent Provocateur L'Agent - не откривам прилика.
Честно казано, трудно мога да си представя някой да харесва този тип парфюм, особено жена. Разбира се, вкусове всякакви  Wink

Може би върху кожа би стоял различно, но от блотера не ми допадна изобщо. Но пък не може да му се отрече, че се отличава и има собствено звучене. Заслужава си теста напълно, но не и покупка на сляпо.

# 148
Аз харесах много Ambre Eternel. Специфичен е, само за любители на Амбър. Задължителна неколкократна проба на кожа изисква, защото стои и се развива различно. Никога насляпо. Има чудна трайност и шлейф. Прекалява се лесно.
Не намирам никаква прилика с Л'агента, но да речем имат общ наистина мръсен дух. Харесвам меко казано Л'агента, харесвам и нося и този Герлен.
Santal Royal ми харесва малко повече.

# 149
  • София
Аз харесах много Ambre Eternel.

densi - още в първия пост след моя за Ambre Eternel става ясно, че бъркам в преценката си и той има фенове сред жените  Simple Smile
Бях убеден, че ако има жени, на които да им допадне, то ти несъмнено ще си една от тях  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт