Парфюмни размисли и страсти - 197

• 130 917
  • 733
  •   1
Отговори
# 180
Сега се сетих по темата "муск", че имам Fresh Laundry на Clean http://www.fragrantica.com/perfume/Clean/Fresh-Laundry-6763.html. Не са някак популярни в Бг парфюмите на тази марка, обаче аз се бях престрашила и взех този за проба, само по описания и мнения от Фрагрантика и ми хареса много. Когато ми писва от всичките ми налични аромати се пръскам с него и се наслаждавам на чистота, свежест и бодрост. Усещането е все едно съм след душ, облечена в току що изпрани и изсъхнали на проветриво и прохладно място дрехи  Heart Eyes  Околните реагират много добре на парфюмчето, въпреки че не прави кой знае какъв шлейф. "Миришеш много свежо и на чистичко" - това чувам най-често когато съм с Clean Simple Smile Определено е подходящ за лятото, но го ползвам по всяко време ...както казах когато не знам, в кой парфюм да се облека  Flutter
Би ли споделила какъв е душ гелът? Обожавам аромат на краставица и диня... Heart Eyes

Тук, тези парфюми са много популярни. Помня, че преди време един колега го използваше и добре, че не го попитах с какъв прах за пране пере  Joy Има много разновидности. Има и чиста кожа, който мирише точно на чисто. Самите парфюми са доста трайни и остават шлейф. Изкушават ме, но цената ме спира. Ако ще давам толкова пари, за да мириша на чисто само(взимането на душ,два пъти дневно е достатъчно, смятам), по-добре да си взема истински парфюм, защото за мен, това не  е парфюм. За офис е перфектен, също и за фитнес. Всъщност, като се замисля за всякакви сфери е подходящ. Да ухаеш на свежо и чисто, никога не излиза от мода, но лично на мен ми дават една лъжовна чистота тези парфюми.
Като стана дума, новият ми душ гел ухае прекрасно, на краставици и пъпеш, но не синтетични. Чак ми се прииска подобен парфюм.

# 181
Не парфюма ми е идеалния, чист парфюм.

# 182
  • при морето
Момичета,които ползвате или сте носили  Emanuel Ungaro DIVA бихте ли споделили няколко думи за аромата-чета,че е шипър,но то от шипър до шипър има разлика,освен това ме интересува подходящ ли е за идващите топли месеци Thinking

Аз днес носих Май инсоленс,но се оказа,че вкуса ми явно с е променил,много си го харесвах и съм го носила в предишни не едно и две лета,но днес ми се стори твърде сладък,малинов,пък отмирисване  няма значи,като всеки герлен,

# 183
Не парфюма ми е идеалния, чист парфюм.
Този ми е следващия набелязан, но сигурно за другото лято, че много ги насъбрах сега... Да редуцирам малко количеството в шкафа  Flutter

# 184
не харесвам муск
единственият парфюм, в който ми допада, е Чистата Ева на TDC  Heart Eyes

# 185
  • София
Момичета,които ползвате или сте носили  Emanuel Ungaro DIVA бихте ли споделили няколко думи за аромата-чета,че е шипър,но то от шипър до шипър има разлика,освен това ме интересува подходящ ли е за идващите топли месеци Thinking

За мен Diva Emanuel Ungaro е един от най-впечатляващите шипри - изящен ретро флакон, траен близо денонощие и дълъг шлейф. Той е от медените шипри - без рязкост и ретро нотки.  За съжаление не е подходящ за предстоящите топли сезони - най-добре ми се разкрива есен -зима, особено, ако е по-влажно.

# 186
Влизам да споделя впечатления за Hermes Eau de Rhubarbe Ecarlate, но виждам, че сте ме изпреварили Simple Smile

Не ме привличат парфюмерии напоследък, но новите два одеколони на Ермес ми бяха доста любопитни, особено Rhubarbe, който е съставка която обичам в парфюм и в реалния живот.

Мисля, че общото ДНК или поне общият създател на Eau de Rhubarbe Ecarlate и Rose Ikebana прозират. Rhubarb започва много свежо, и rhubarb-а (никога не съм знаела тая дума на български) и тръпчиво. Това е същият рубърб, който усещам в Rose Ikebana, разбира се sans розата и голямата доза цитрус в началото. Поне върху мен, от пробата която ми дадоха, рубърб-ът остава около 20 минути. След това се трансформира в нещо все още свежо, но и генерично и синтетично (синтетичен "бял" муск като фиксатив?) Прилича с нещо и на крайните фази на Зеления Чай на Булгари, на който пак Елена е създател.  Както и да, тръпката изчезва и продължава да ми допада, но не достатъчно за да го купя.

Между другото, ако някой има вече Роуз Икебана, може би няма нужда от Eau de Rhubarbe. Роуз Икебана е по-добре изпипан, с повече характер, и не се превръща в синтетично-генеричен дори в крайните фази на развитие.

За Hermes Eau de Néroli Doré не знам дори какво да кажа. Аз обичам нероли заради искрящия му характер, за мен нероли е слънчев и определно bright. Тук, обаче, не знам защо си помислих, че ако на някой изобщо му се мисли за парфюм за погребение, сигурно бих препоръчала този одеколон. Неролито дори не е землисто; просто цялата композиция е мрачна, подтискаща, и тягостна. Повече от едно пръскане не посмях.... Чудех се дали е развален тестера, но едва ли....

А, да, от упорито, старо любопитство, пробвах и новия Rose Pompon на Аник Гутал--скучен и банален и до болка познат с преобладаващи ноти на божур, не роза. Pass....

P.S. Щях да кажа, че този на Ермес ми харесва повече от Rhubarb на Comme des Garsons, но не ми харесва повече от Роуз Икебана Simple Smile

Последна редакция: чт, 31 мар 2016, 19:28 от Pixie

# 187
rhubarb е ревен на български  Hug

# 188
Благодаря, Денси! Явно не е бил популярен по мое време Simple Smile

# 189
  • София
Между другото, ако някой има вече Роуз Икебана, може би няма нужда от Eau de Rhubarbe. Роуз Икебана е по-добре изпипан, с повече характер, и не се превръща в синтетично-генеричен дори в крайните фази на развитие.

Имам и двата аромата и  не мисля,че притежанието/ползването/ на единия изключва притежанието/ползването/ на другия - много,много са различни.Съгласна съм,че Rose Ikebana е много класен, женствен и прекрасен аромат,но Eau de Rhubarbe Ecarlate е унисекс одеколон,който хем е сладък, хем сочен, пък и леко тръпчив,носи много свежарско настроение.Rose Ikebana по дух според мен прилича на нещо от Мосю Ли.

# 190
Откъде купувате новия одеколон на Ермес?

# 191
Чудесно, Века. Сигурна съм, че одеколонът ще се хареса на много хора и е наистина приятен и свеж. Днес го нося от щедра проба, и за, съжаление, при мен точно тръпчивостта на ревена, която всъщност обичам, изчезва бързо. Самият ревен изчезва. При Роуз Икебана се запазва  Peace   Разбира се, че не са идентични. Описала съм разликите горе. Просто общият почерк си личи.

За мен Мосю Ли е безкрайно различен от Роуз Икебана. Мосю Ли не ми харесва.

Денси, не знам къде има новите одеколони в София. Има ги по принцип в бутиците на Ермес.

# 192
  • София
Pixie, аз не съм експерт, по-скоро съм лаик и употребявам парфюмите, за да им се наслаждавам, а не да потъвам в съставните им части - тях ги различавам с времето и опознаването на повече и различни аромати.Доколкото успях да прочета създател е Christine Nagel на новия колон, а тя няма други творби за Ермес.При първият ми тест на одеколона аз написах,че имам усещането,че наоколо е "обикалял" Жер де Ермес и двата аромата са се сляли за кратко и после всеки е "хванал по свой собствен път", но това е само усещане субективна представа, моя при това.Затова моето мнение е,че нито си личи общ почерк, нито "общото ДНК или поне общият създател на Eau de Rhubarbe Ecarlate и Rose Ikebana прозират".Това са два много различни аромата.
Също така категорично не твърдя,че Rose Ikebana прилича на Мосю Ли - може би само в изтънчеността на релакса, който носят, може би има някаква допирна точица с едни други градини на Ермес, но ако той е слънцето, те са някаква сянка, бледо отражение-отново са два различни аромата.
Този Rose Ikebana просто е прекрасен аромат, много ми харесва  Heart Eyes!

# 193
Абсолютно само неролито е на Елена...това беше уточнено още при представянето им.

# 194
Да, моя грешка за създателите. И аз не съм експерт. Споделях моите впечатления, които не са се променили.

Не пиша в темата често вече, но тези които ме познават, знаят, че съм пристрастна към Роуз Икебана Simple Smile  Това е един от малкото парфюми, които не са ми омръзнали в последните няколко години.

Може би съм разочарована от новия Рубарб защото това беше единственият нов аромат, който очаквах с интерес.

Общи условия

Активация на акаунт