Парфюмни размисли и страсти - 197

• 130 905
  • 733
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Йоан Владимир, много,много ти благодаря! bouquet
Между другото снощи прочетох и това ревю http://www.fragrantica.com/news/Boy-The-New-Exclusif-From-Chanel-7774.html, така че вече имах някаква представа за аромата.Надявам се, скоро да го тествам и ако ми хареса да го придобия, защото въпреки първоначалния ми скептицизъм, "звучи" доста интригуващо.
Със сигурност си мисля,че и новия Том Форд ще ми хареса,защото харесвам всичко в духа на Бронзовата богиня.
И чакам с нетърпение още разкази от теб! bouquet

# 256
WaltherP99, разкажи ми още за Mediterranean Peach Krigler! Моля!

# 257
Уолтър, в случая те поздравих за смелостта. Но по начина, по който пишеш, предполагам, че си около 30 или под, за която възраст, според мен е подходящ за мъж. Казвам го,тъй като, аз също бих го носила. А като казвам, че го носиш и споменаваш, имах предвид не че си всеки ден с него, а че ги познаваш като бранд. Аз от теб научих за съществуването им, пък и разказваш някои подробности около тях и ми е интересно. В UK ги пробвам.

А що се отнася до Шанелите, абсолютно финансово недорасла се чувствам за тях. Много от тях харесвам, мечтая си за един или два от тях...но сега съм с други приоритети. Да не говорим, че грам няма да са подходящи за забързания ми начин на живот и идващия от това стил на обличане. Кецове All Star с Шанел не ми се връзва. За сега им се радвам само с пробване. Тук още не се е явил Boy, но явно предстои, ще дебна.

# 258
  • Велико Търново
Със сигурност си мисля,че и новия Том Форд ще ми хареса,защото харесвам всичко в духа на Бронзовата богиня.
И чакам с нетърпение още разкази от теб! bouquet
И аз го очаквам с нетърпение, усетих нотка от Бронзовата богиня, но при ТФ се надявам на значително по-добра трайност Flutter

# 259
  • София
А като гледах новото шишенце на densi се сетих да споделя, че попаднах на информация, че ще сменят шишетата на Лартизаните - същата форма и капачка, но черни. Преминават на dark side. Puig започна с промените, дано не спре още някой аромат.

И аз ги видях в сайта на Лартизан. Добре че наскоро си купих всички желани техни аромати в старата опаковка, новите изобщо не ми харесват. Например La Chasse aux Papillons изглежда ужасно, как може да сложат толкова слънчев и позитивен аромат в такава тъмна и мрачна опаковка Rolling Eyes

# 260
  • София
Благодаря за ревюто, Йоан Владимирbouquet Задължително ще тествам новия Шанел. Heart Eyes

# 261
Хм, може би не на всички аромати шишетата ще са абсолютно черни Simple SmileХич не ги виждам някои аромати на Лартизан в тъмни шишета -смокините, другите леки неща ooooh! странно решение.

# 262
Хм, може би не на всички аромати шишетата ще са абсолютно черни Simple SmileХич не ги виждам някои аромати на Лартизан в тъмни шишета -смокините, другите леки неща ooooh! странно решение.
Всички са в тъмни ( тъмно сиво, тъмно кафяво, тъмно лилаво, тъмно зелено и пр.). Не видях как е положението със серията Explosions d'Emotions.
Аз се надявах да пуснат нов юбилеен аромат послучай 40 годишнината, те пък смениха всички шишета. Ако качеството е същото - ще свикваме с промените - ch-ch-ch-changes както пееше David Bowie.

Видях реклама на нов летен D&G Light Blue Love in Capri за който ги следи.

Последна редакция: пн, 04 апр 2016, 13:03 от Zozina

# 263
  • Germany
Привет на всички   Hug
Пиша от телефон, затова ще гледам накратко да се изкажа и ще ползвам по малко емотикони  Mr. Green
Много ми е неприятно, когато темата забива в посока кой е по-по-най и какви аромати се обсъждат в нея. Темата е за всички участници, които имат отношение към парфюмното изкуство. Дали ще чета за новия ексклузив на Шанел, новия парфюм на Ив Роше, най-странния инди аромат или арабско парфюмно произведение, стига да е поднесено грамотно, с необходимото отношение, стил, емоция, за мен винаги е полезно и се радвам на всяко едно мнение в темата. Когато нещо не ми харесва, гледам да кажа защо не ми харесва или просто не го коментирам, защото съм сигурна, че на някой друг, четящ темата може да е любимия парфюм. Приятно ми е, когато участниците са парфюмно любопитни и споделят своите впечатления, независимо от кой парфюм. За да го направи, значи си е направил труда да се разходи до парфюмерията, да се запознае с нещо непознато, да прочете нещо, да сподели емоцията си с другите. Понякога забравяме да пишем за обикновените неща, включвам и себе си в това число, за да пишем само за хитове. Хубаво е да не забравяме, че темата се чете от много потребители, да даваме информация, която е полезна, да се опитваме да я поднасяме възпитано, без излишни емоции  и без да засягаме чувствата на други потребители  Peace
Имам да споделям много впечатления, но ще го направя по-късно, като успея да се добера до компютър.
Новите Л'Артизански бутилки от вчера вече са факт, независимо дали ни харесват или не Wink
Йоан Владимир, чудесно описание на Boy, ти просто си поет  Hug И отново съм сигурна, че най-вероятно няма да ми допадне аромата, най-вече заради споменатите шанелски алдехиди, обаче изпитвам  неистово желание след това описание да притежавам този аромат  Mr. Green
Не се чувствам незряла за Шанел, просто ароматите на бранда не са моите парфюми. Но нищо не би ме спряло да си ги нося с удоволствие, ако ги харесвам и ми носят удоволствие. Често ми се случва да мия съдове вкъщи, напръскана с ексклузив на Герлен например  Mr. Green. Никакви притеснения нямам, дали ми се връзва с кецовете или не, стига да отговаря на моментното ми настроение.
Честити нови ароматни придобивки на всички, дай Боже на всички!
Пробвах на кожа този път Мисони 2015,и бързам да предупредя, че пробата на кожа е задължителна! Харесах парфюма на блотер и стигна до тест на кожа. След хубавото сладичко, наситено плодово начало, в което умело за съчетани зряла круша, мек бергамот и ароматът на любимото ми желе от дюли, върху мен се превърна в един момент в много неприятен аромат. Плодовете ферментираха, бобовата тонка взе надмощие, излиза един горчив нюанс от нея, винаги я усещам така, като е предозирана и амбърът също се бори за основен играч. В тази част го издържах, но едва удържах желанието си да го отмия от мен. А след час става много, много красив и женствен флорал. Прекрасен самбак жасмин, мек сливов цвят, нежна санталова подложка, образец на нежност, женственост и елегантност. Появява се и красив кремав, нюд нюанс, за мен лично е много красив и чудесно се смесва с цветните акорди. Хубав парфюм, ако намери подходящата кожа!
За другите парфюми ще пиша друг път, че ме заболя пръста от цъкане  Mr. Green Wink
Хубава и ароматна седмица на всички  Hug

# 264
 В грешка съм. Имат нов аромат, с който бележат началото на новата си черна колекция: Bucoliques de Provence L'Artisan....Ирис, кожа, лавандула, подправки.

Последна редакция: пн, 04 апр 2016, 15:22 от Zozina

# 265
  • Франция
Дами, благодаря за милите думи  Hug Признах си обаче, че съм пристрастна към Шанел, а Бой не е никак лесен да харесване, защото е много особен, фужер си е и много се надявам да не ви разочарова твърде горчиво.
Още малко впечатления да споделя, понеже обещах  Simple Smile

Moonlight in Heaven by By Kilian

Просто не знам какво да ви кажа за този парфюм. Толкова много да ми харесва, с такова удоволствие го пробвам, с такава радост ме изпълва като го вдишвам, а е толкова безобразно тих. Може би такава му е идеята. Все пак лунната светлина не е светлина, а отблясък, отражение. Може би не трябва да очаквам плътна структура от замислен по този начин аромат. Има обаче някакво противоречие между началото на аромата и по-нататъшното му поведение. Началото е сочно, плодово и тропическо, ярко - точно като блясък на слънце - грейпфрут, кокос и пипер, може би защото ги пробвах в рамките на няколко дни със Soleil Blanc, усетих доста сходства. Приликата обаче е илюзорна, слънцето си е слънце, луната си е луна. Ароматът се развива акватично, ако щете вярвайте, и все едно го няма. И уж го няма, а пък доста дълго време след напръскването току избликва сякаш от нищото при някое движение с една направо вълшебно хубава основа от бобова тонка, ветивер и според мен и сандалово дърво.
Аромат абсолютно нетипичен за марката, но абсолютно консистентен на името и презентацията си и най-вече на лунната приказка, която разказва. Не знам дали ще го купя, но със сигурност много ще го мисля.

# 266
Чудесно описание. Дано дойде тази седмица и тук. Нямам търпение да го пробвам. Heart Eyes
Не съм на тиха вълна да видим.

# 267
  • Пловдив
Извинявам се за невежеството, но какво означава фужер?

# 268
# 269
Добър вечер. Преди повече от 15 години имах ето този парфюмhttp://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Extravagance-d-Amarige-1967.html и винаги когато зажужат априлските пчели се сещам за него. Ухаеше на сладка липа(макар, че в него такава май няма). Естествено не се продава вече, но съвсем наскоро открих негов едноименен по-млад брат http://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Les-Parfums-Mythique … Amarige-1973.html. След първият ми радостен крясък имах благоразумието да сравня пирамидите им и те се оказаха различни.... Някой има ли информация дали си заслужава да купувам Митичния или направо да си търся D-Orsay Tilleull (липов,според описания в една от старите теми)... Hug

Общи условия

Активация на акаунт