Парфюмни размисли и страсти - 197

• 130 802
  • 733
  •   1
Отговори
# 330
Да аз пробвах днес парфюма Монако-мъжкия. Хубав е, типичен мъжествено-остър, офисен аромат. Мъжа ми го хареса и цената му е прилична горе-долу на фона на бълващите скъпотии, но няма да го купим защото не е нищо оригинално и особено. Мъжа ми харесва силно, но вече не носи едно синьо Азаро, от което ми става лошо и съм го помолила да ме пощади, та сравни Монако с него по дух,по усещане, не по съставки.

Опа аз пиша за мъжки парфюм Монако, а линка е май към дамски вариант. Него не съм го пробвала. Peace

От вчера при Мосю Съркъл новия Килиън. Не е за мен, ще пиша подробно.

Последна редакция: сб, 09 апр 2016, 22:19 от densi

# 331
Здравейте,
знам че сте говорили хиляди пъти за това, но някой да има под ръка списък със силно шлейфови парфюми?

Ще съм мн благодарна  bouquet
Много дълъг е този списък.На прима виста се срещам поне за стотина такива.Друг е въпроса, дали ще можеш да ги носиш
Ако зададеш по конкретни параметри(ориенталци, шипри, кожа, дървесни, гурме, подправковите......) може би ще получиш и конкретни предложения.
Simple Smile Ами шипрови аромати, като имам Coco Mademoiselle и Chance и Miss Dior(Blossom)

# 332
  • Germany
Не мисля, че посочените от теб аромати, попадат в графата на типичните шипрови аромати, по скоро бих ги отнесла към флоралните аромати.
Аз бих пробвала нещо от парфюмите на Тиери Мюглер, все нещо може да ти допадне, а парфюмите му са едни от най-шлейфовите и разпознаваеми за мен. Силно флорални и доста шлейфови са и ароматите на Chloe, но определено трябва да обичаш розата като парфюмна съставка. Може би момичетата, почитателки на Шанс и Шанел ще се включат с повече съвети от мен, тъй като не съм почитател на нито един от изброените парфюми  Blush
Вчера се запознах с http://www.fragrantica.com/perfume/Byredo/Mojave-Ghost-27040.html Духът или призракът на пустинята се превеждало името. Наистина е като дух този парфюм, тъкмо мисля, че го няма и се е изпарил, и хоп, изневиделица дойде и ме зашемети  Crazy Започна силно химично, в добрия смисъл на думата, с някакъв супер интензивен вариант на някаква смес от лакочистител, лак за коса и амброксан  Mr. Green Не са типични начални нотки, определено  Mr. Green, но пък аз обичам тези аромати, и ми допадна. А след това мощно, но много кратко начало, изведнъж става мек, тих, гальовен като котка. Не знам как мирише саподила, никога не съм познавала този екзотичен плод, но тук усещам леко плодов аромат, някаква смес между круша и мушмула, леко тръпчив, но сладък, без да накъртва и много фин. В момента при мен в целия град цъфтят магнолии и успявам да различа една от най-красивите и наистина реалистични магнолии в този парфюм. Усещам и най-хубавият сантал в парфюм, а по принцип не го харесвам като съставка. Тук е много различен, млечен, суров, влажен, на моменти даже мокър. Като изкъпано от дъжд дърво. А цялата тази бистрота и свежест, съчетано с магнолия и мускус, дава невероятно чисто усещане Heart Eyes, много фино, много деликатно, много женствено и децентно. Парфюмът изчезна от блотера на петата минута, но на мен се задържа около три-четири часа. За това време ми действаше много пристрастяващо, този сантал ме караше да го усещам отново и да не мога да повярвам на носа си, колко изящен може да бъде санталът всъщност. Прозрачен, призрачен и много абстрактен парфюм, едва ли ще намери много почитатели, а за търсещите шлейф, направо могат да си спестят пробата  Mr. Green. Харесва ми, и ако ми го подарят бих си го изпръскала с удоволствие, но сама не бих го взела.

Пробвах отново и Eau de Rhubarbe Ecarlate Hermes и отново заспа на кожата ми. Показа много добра трайност върху мен, но отново ми напомня на нещо, и днес установих, че освен на билковата база на Кели Калеш, ЕДТ обаче, не драното животно Wink, която, поне за мен е много разпознаваема, усещам и нещо от Teazzura. Харесва ми, но и него ще нося, ако някой ми го подари  Mr. Green Желаещи  Mr. Green?

И накрая да споделя за един аромат, в който съм влюбена от няколко дни, който придобих абсолютно на сляпо, по препоръка на парфюмен приятел, на когото имам доверие, и за който съм му много, много благодарна. Става дума за http://www.fragrantica.com/perfume/Etienne-Aigner/Aigner-N-1-Oud-27595.html Crazy Crazy Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Да уточня, че съм почитател на парфюмите на Айгнер, най-вече на мъжките, но и сред женските имам два любими парфюма. И не съм почитател на мощните, медицински удове, тип Монтал или Килиан, а комбинацията от уд и роза ме побърква  Sick Дълго време се дърпах да го пробвам, точно заради плашещата пирамида, на която удът и розата са на челно място. Доволна съм, че се престраших и му дадох шанс на този парфюм, защото е много, много мой. Много дървесен, много мек и премерен уд, тип М7, но без пачулито и хубавата мандарина. Тук е удът е в друга вариация, като отново е много секси, съчетал умело много фини кожени нотки, кисели шафранови отбясъци, пикантен кардамон и канела, но в много малко количество, точно колкото да даде пикантност и завършеност, да го направи благ и уверен. Удовите нотки са разпознаваеми, дървото е леко опушено, като тляло в камина, с красиви смоли наоколо. Получил се е един невероятен дървесно-подправков и уд представител, с красиви розови отблясъци Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Много топъл, много упойващ, много удобен. Налягат ме едни мисли за камини, пращящи дървета, ароматен коняк и ... още нещо  Wink Mr. Green Мирише просто на мъж без възраст, който винаги е на ниво. При мъжа ми излизат повече кожените нотки, върху мен се показва повече канелата, върху него е по-пикантен, моята кожа го затопля, прави го по-мек и правя дървото сладко. И на двамата ни стои различно, но божествено и ще си го изпръскаме с най-голямо удоволствие. Не е от най-шлейфовите парфюми и трябва да се подновява на четири пет часа, но за времето, през което го усещам се държи много добре. Препоръчвам го за проба задължително на РумиК и goddes Peace Wink От няколко дни съм само с него и ми е едно парфюмно спокойно и щастливо и нямам нужда от други парфюми  Mr. Green
Желая ви спокойна неделна вечер и успешна нова седмица  Peace

# 333
  • София
kovatcheva, мерси, ще го потърся  Hug
Аз онзи ден си взех едно малко ХдП Tubereuse 1 Capricieuse, но не съм разносила достатъчно добре още.
Не видях да сте писали за новия АГ - Rose Pompon. Много красива и весела роза с божур и малко малини. Напомня ми на някакъв микс от Stella in Two Peony и Stella на Стела Маккартни (обожавам и двата). Задължителен е за тест за любителите на сладката роза.

# 334
На мен ми харесва страшно новата роза на Аник Гутал. Просто се влюбих от първо пръс като дойде тук. Всяка седмица го пробвам отново за да ме разочарова евентуално, но не все повече ме привлича. Мъжа ми също го хареса вчера като ме поднесох ръката си, но новия Килиън хареса повече.

А Егнър Уд харесахме много с мъжа ми.

Последна редакция: нд, 10 апр 2016, 21:24 от densi

# 335
Страшно ми хареса и на мен Rose Pompon.

# 336
  • Бургас
Кovatcheva, пак ме накара да се усмихна с описанието си!  Hug Пробвах Aigner N°1 Oud Etienne Aigner в началото на зимата и много ми допадна. Помня, че тогава си помислих точно за теб и че може би ще ти хареса.  Grinning Както винаги облече сходните ми усещания в толкова красиви думи, благодаря!  bouquet

# 337
  • София
И понеже през зимата си купих http://www.fragrantica.ru/perfume/Rasasi/Tasmeem-Women-19685.html , а едва тези дни като се стопли се сетих и го "подносих", да споделя:
За парите си е страхотно, СВЕЖО, ЖАС-мин усещане. Трайността му също ме впечатли. 
Не съм крайно описателна, но с интерес очаквам и моля по-запознатите да споделят мнения за други индийски съкровища Simple Smile
А за запознанството ми с Tasmeem-Women  bouquet за Deetron

Nolina_ - много се радвам, че Rasasi Tasmeem Women ти е допаднал  Hug Наистина хубаво предложение за пролет лято. Всъщност Rasasi не е индийска марка, а от Дубай, не че има някакво значение де  Simple Smile
Ще преровя в спомените ми, кои аромати биха могли евентуално да ти допаднат и ще пиша. Simple Smile

Като стана въпрос за арабски нещица, Walter - забелязъл ли си, че в e*** са заредили нови неща на Rasasi, като шокиращото е, че някои от тях са изчерепани в мига на зареждането  Shocked
Този например, го чаках с интерес и щях да го поръчам - Rasasi Yazan
Скрит текст:

Yazan has touch of Rosewood, Sandalwood and generous portions of high-quality Indian Oud.
It offers top notes of Lemon & Sage, which cascades to Balsam, Black Cinnamon and Praline in the middle and offers bottom notes of high-quality Indian Oud, Patchouli, Sandalwood, Rosewood and Black Amber.

Като се появи наличен, гарантирано 1брой излита към мен Simple Smile

Вероятно, ти ще бъдеш по-впечатлен от Rasasi La Yuqawam Ambergris Showers  Rolling Eyes
Има съответно дамски нови варианти на La Yuqawam...

А пък Rasasi Rumz Al Rasasi Leo Men - бутилката е черно-бяла пантера - той бил доста близо до Крийд Авентус  Rolling Eyes
Скрит текст:
Но и той е изчерпан веднагически. Явно вече има засилен интерес от Европа, Англия и Америка, хората започнаха да се вълнуват от странни и нетипични марки като Расаси, и съответно някои от нещата им по-бързо се изчерпват.

Такъв беше и случая с Al Haramain L´Aventure, за който в нета казват, че е прекрасен аромат, също издържан около стила на Авентус, но докато се накумя и той свърши.

Кovatcheva - ммм да Aigner N°1 Oud  e чудесен, при мен е доволно траен и присъствен. И бутилчето е много красиво  Simple Smile

# 338
  • Бургас
Deetron, аз ги гледах новите аромати на Расаси, мисля, че миналата седмица. Всичко имаше, включително този, който искаш. Може би са били току що заредени и съм ги сварила в началото. Започнах да ги разглеждам, но не ми е останало време за по-подробно търсене /голямо ровене пада, предимно в руски форуми има най-много отзиви/. И двата нови La Yuqawam ми звучат добре, но и за тях не намерих много информация. Имаше и Rasasi Rumz Al Rasasi Leo Women, също с пантера, но така и не разбрах дали се различава от стария, който е с шарка на зебра. В два, три сайта бяха посочили съвсем различни пирамиди... Rolling Eyes

# 339
kovatcheva, чета, чета, записвам си, че и без това отдавна не съм припадала по аромат, но споменаването на М7 ми действа, като червена лампичка. Heart Eyes

KDS, къде го пробва Дъглас, Бюти?

# 340
  • Бургас
В Дъглас или Бюти зоун, не помня. Стои при мъжките аромати, но е унисекс.  Peace

# 341
  • София
Имаме една свободна позиция за такова сетче:
http://belgium-fr.hermes.com/parfums/coffrets-a-composer/coffret … ad-set-64183.html
Ако някой нещо, сега е моментът да си каже без бой  Peace

# 342
не искам гурме, искам естествена праскова. Зная, че трудно се прави. Търся си от години.
Непременно ще търся да го пробвам Mediterranean Peach, но ако имаш други идеи за праскова, сочна и напечена от слънцето, не компот, ще съм благодарна за идеи.  Hug
Индришето леко ме смущава, не го харесвам, но пък знае ли се как ще се изяви.

Тук е малко въпрос на възприятие коя праскова ще я усещаш по-естествена,и коя ще ти е като компот,или гурме.
Прилича ми на индрише,но не знам при теб как ще е-има някакъв "зеленяш" , който на това ми наподобява.
Последно си взех след размяна http://www.fragrantica.com/perfume/Slumberhouse/Kiste-31278.html , в който има доста праскова,но не чиста.УНИКАЛЕН аромат и честно казано доста труден за описване.

Да аз пробвах днес парфюма Монако-мъжкия. Хубав е, типичен мъжествено-остър, офисен аромат. Мъжа ми го хареса и цената му е прилична горе-долу на фона на бълващите скъпотии, но няма да го купим защото не е нищо оригинално и особено. Мъжа ми харесва силно, но вече не носи едно синьо Азаро, от което ми става лошо и съм го помолила да ме пощади, та сравни Монако с него по дух,по усещане, не по съставки.

Опа аз пиша за мъжки парфюм Монако, а линка е май към дамски вариант. Него не съм го пробвала. Peace

От вчера при Мосю Съркъл новия Килиън. Не е за мен, ще пиша подробно.

Ако търсите универсален аромат за лятото,който е направо ПЕРФЕКТЕН за офиса на добри пари http://www.fragrantica.com/perfume/Mancera/Lemon-Line-24774.html
Беше на промоция 97 лева 100мл в parfimo до миналата седмица.Как не съм се сетил да го препоръчам на тези,които търсеха летен хубав мъжки аромат  ooooh!

Като стана въпрос за арабски нещица, Walter - забелязъл ли си, че в e*** са заредили нови неща на Rasasi, като шокиращото е, че някои от тях са изчерепани в мига на зареждането  Shocked
Този например, го чаках с интерес и щях да го поръчам - Rasasi Yazan
Скрит текст:

Yazan has touch of Rosewood, Sandalwood and generous portions of high-quality Indian Oud.
It offers top notes of Lemon & Sage, which cascades to Balsam, Black Cinnamon and Praline in the middle and offers bottom notes of high-quality Indian Oud, Patchouli, Sandalwood, Rosewood and Black Amber.

Като се появи наличен, гарантирано 1брой излита към мен Simple Smile

Вероятно, ти ще бъдеш по-впечатлен от Rasasi La Yuqawam Ambergris Showers  Rolling Eyes
Има съответно дамски нови варианти на La Yuqawam...

А пък Rasasi Rumz Al Rasasi Leo Men - бутилката е черно-бяла пантера - той бил доста близо до Крийд Авентус  Rolling Eyes
Скрит текст:
Но и той е изчерпан веднагически. Явно вече има засилен интерес от Европа, Англия и Америка, хората започнаха да се вълнуват от странни и нетипични марки като Расаси, и съответно някои от нещата им по-бързо се изчерпват.

Такъв беше и случая с Al Haramain L´Aventure, за който в нета казват, че е прекрасен аромат, също издържан около стила на Авентус, но докато се накумя и той свърши.

Ще ти драсна по-подробно за нови хубави евтинийки довечера  Mr. Green
Rasasi La Yuqawam Ambergris Showers го поръча един приятел и скоро ще дам оценка.

Аромат за деня

# 343
Лелее това изглежда като плакат в сладкарница, а Монталът е сметаната на пяна Laughing
Тези дни пробвах Olympea Aqua. Мисля, че е много по-поносим вариант на предходната, абсолютно носима е тази версия. Остава само да се преодолее кичозното шише (аз дори го бъркам с едно на Версаче, примерно Eros).
Също така пробвах и летен Classique Betty Boop Eau Fraiche limited edition на JPG (не мога да пускам линкове, че пиша от телефон). По-лека версия е на Classique, прилича на edt-то. Шишето е много весело, аз бих си го купила и носила с радост (ако не трябваше да си подновявам стари класики, без които не мога). Та фенките на Classique задължително да си пръснат Wink

# 344
  • Бургас
 WaltherP99, и аз наострих уши за съобщението на лични към Deetron. Може ли да се присъединя? Wink Ще чакам и оценката ти за Rasasi La Yuqawam Ambergris Showers.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт