Парфюмни размисли и страсти - 197

• 130 878
  • 733
  •   1
Отговори
# 345
WaltherP99, и аз наострих уши за съобщението на лични към Deetron. Може ли да се присъединя? Wink Ще чакам и оценката ти за Rasasi La Yuqawam Ambergris Showers.  Peace

WaltherP99, моля те - информирай ни всички Praynig

# 346
  • Чукарландия
WaltherP99, и аз наострих уши за съобщението на лични към Deetron. Може ли да се присъединя? Wink Ще чакам и оценката ти за Rasasi La Yuqawam Ambergris Showers.  Peace

WaltherP99, моля те - информирай ни всички Praynig

+1. Hug

# 347
Здравейте, момичета! Simple Smile
Съжалявам, ако вече е дискутирано, но дали някой може да ми каже, има ли осезаеми разлики между старите версии на класическия Диор Адикт и версията му от 2014 /това, което сега продават по магазините/? ЕДП, не ЕДТ.

# 348
  • Чукарландия
Вчера за мааалко изтървах Vetiver Fatal Atelier Cologne на супер, супер изгодна цена. Щях да го гръмна на сляпо. Някой може ли да го опише, да не ме е яд (или пък много да ме е яд)? Mr. Green

# 349
  • Germany
BBeLLa, ветиверът на Ателие Колон страшно много прилича на Ветивер тонка на Ермес. Може би е една идея по топъл и слънчев като усещане, но разликите са минимални. Мисля обаче, че ти май не си почитател на ветивера, затова не се ядосвай  Wink

# 350
  • Чукарландия
BBeLLa, ветиверът на Ателие Колон страшно много прилича на Ветивер тонка на Ермес. Може би е една идея по топъл и слънчев като усещане, но разликите са минимални. Мисля обаче, че ти май не си почитател на ветивера, затова не се ядосвай  Wink

И Ветивер Тонка не познавам, но ветивера си е типично мъжки (според мен), а и аз го исках за мъжо. Но лееекинко се размина... Mr. Green

# 351
  • София
BBeLLa - от моя опит с ветивера съдя, че тази нотка има хиляди лица, точно както нота от мелодия, а как ще звучи, зависи само от композитора  Wink

Hermes Vetiver Tonka предлага невероятен ветивер, който е далече от мъжкарското грубо звучене или пък този в  Carner Barcelona D600 - там също няма грубават или пък ретро ветивер. За мен, наличието на изявен ветивер не винаги е равносилно на мъжки парфюм.

Понеже напоследък забелязвам известно позитивно отношение към арабските марки, ще си позволя да  споделя мнение за един от многото, с които се сдобих последно време и смятам, че заслужава две-три думи в нашия форум.
Става дума за Al Haramain Maze (моя снимка)
Скрит текст:

Fragrance Notes
Top note:Lemon, Bergamot, Wormwood, Rose, Geranium, Davana Blossoms, Orange
Middle note:Rose, Jasmine, Orange Blossom, Orchid, Clove, Saffron, Sandalwood, Cedar wood
Base note:Cedar wood, Sandalwood, Patchouli, Amber, Musk, Praline, Tonka bean, Floral, Cashmere wood, Fruity

Този парфюм има вариант атар -  парфюмно масло без алкохол 12мл в уникално шишенце  Crazy и с пръскач 50мл edp/снимката/.
Взех го на сляпо, като очакванията ми бяха за по-ориенталски и типичен за арабския свят аромат, но всъщност се оказа много повече - прекрасен унисекс, който не мога да сравня с нищо от дизайнерските марки.
Започва свежо, като цитрусите са меки, искрящи, а специфичното е, че в нито един момент няма типчиното разделение на върхови, средни и базови нотки. От самото начало е комплексен, като водеща е нотката на лимон, но не е кисел, не е режещ, а омекотен от супер свежа и лека роза. В последствие аромата става по-плътен, като много бързо другите милион нотки се включват и се получава хубава и лесна за харесване композиция, която е едновременно свежа, цветна, дървесна, гурме...
Трудно ми е да разделя нотките, защото те са чудесно вплетени още от самото начало.

Al Haramain Maze се оказа много любопитен и напълно оправда очакванията ми.

Знам, че има момичета във форума, които искат да опитат нещо по-екзотично, ориенталско, нещо нетипично, но същевременно се притесняват да не попаднат на мощни уудове, мъжкарски мускуси или натрапчиви рози, та мога да ги уверя, че в лицето на  Maze ще намерят ведър парфюм, който е издържан в европейски привкус и не залита към мрачни дървесини, тежки рози и землисто пачули, но все пак носи част и от характера на източния свят. Не е натрапчив, не е силен, трайността му е чудесна, като ми прави впечеталение, че се влияе съществено от температурите  - ако е на топло, излизат повече зелено-цветни нюанси, на по-хладно - става малко по-мъжкарски с дървесни и гурме насоки.

Преди да напиша тези редове го тествах поне 4-5 пъти, за да съм убеден в това, което пиша, като се надявам да не разводнявам темата с подобни включвания за арабски екзотики.

Последна редакция: чт, 14 апр 2016, 01:16 от Deetron

# 352
  • Чукарландия
Благодаря, Deetron! Hug

Обожавам арабски екзотики (мисля, че във форума не само аз), затова пиши още и още... Wink

# 353
Днес се радвам на прекрасното усещане, което ми носи  Eau Parfumée au Thé Bleu -  Bvlgari, чуден ирисово-лавандулов облак  Heart Eyes  Елегантен ирис, напомня бегло Инсоленса, но без Герлинажа, много ми е далечен от Прадата - Инфюжън Ирис, с който го сравняват, по-женствен, Прадата понякога ми е бръснарска, макар и по ненатрапчив начин. Лавандулата е ефирна, не мъжкарее въобще. Чаят само дава по-добра и някак тръпчива плътност на цялата композиция, сякаш задържа по-добре ириса и го прави още по-вълнуващ  Heart Eyes Heart Eyes много, много мой!  Ще кажа по-късно за трайност и как се развива  Flutter

# 354
  • София
BBeLLa  Hug  - ще пиша, обещавам  Simple Smile А и не е като да няма за какво Mr. Green

Нимфеа - чудесно звучи  Simple Smile
Мога ли да попитам, това Булгари, което описваш, има ли го в България за тест?
Извинявам се за глупавия въпрос, но последните месеци нямам много възможност да разглеждам на живо новостите...

# 355
  • Бургас
В Бургас Синият чай го няма в парфюмериите. Иначе скоро го пуснаха он-лайн и може да се купи. Аз съм пробвала негова имитация от Рефан /те я пуснаха още, когато излезе оригинала  Laughing/. Чудесен аромат е и много мой тип също - ирис, лавандула и чай предимно. И при мен лавандулата не избива като мъжка. Като цяло ароматът е истински елегантен унисекс. Говоря за рефанския, който познавам, но предполагам, че оригиналният ще е още по-красив и фин.  Peace

# 356
Deetron, прочетох чудесното ти описание на арабския парфюм рано сутринта и почти спяща се вдъхнових за поръчка. Намерих го и го пъхнах в кошницата, почудих се и разбира се не го поръчах. Прецених, че е по-добре да доспя и помисля. Все още не съм го поръчала. Признавам си, че смятам че ще ми хареса по описанието ти, но никак не ми допада бутилката, въпреки че прочетох че наживо е красива.
Да го взема ли? Hug

Днес съм с единствения ми арабски парфюм, който много си харесвам. Получих и комплимент. Heart Eyes

# 357
  • София
Признавам си, че смятам че ще ми хареса по описанието ти, но никак не ми допада бутилката, въпреки че прочетох че наживо е красива.
Да го взема ли? Hug

densi - Благодаря за милите думи  Simple Smile
Щом не ти допада нещо, макар и минимално, няма смисъл да поръчваш ей така за спорта.
Моя съвет е да се въздържиш сега и си вземеш аромат, който в някой друг момент ще почувстваш, че истински желаеш.
Иначе да, бутилката е метална и тежка, за мен е чудесна, но подозирам за повечето хора ще е кошмар  Grinning
Наскоро си казах - така или иначе обичам странните неща, купувам ги - защо да не споделям за тях чат пат с по две думи, може пък да е интересно за някой, който има склонност към подобни експерименти  Simple Smile

Все пак твоята колекция е доста изпипана и премислена за да добавяш ей така нови неща, за които имаш съмнения  Wink
Предполагам в списъка ти стоят доста други парфюмни желания, които вероятно заслужават повече внимание.

# 358
  • Germany
Deetron,  Hug Чудесно звучи тази арабска екзотика, изкушаваш ме да вървя против природата си и да го поръчам на сляпо  Mr. Green Благодаря за хубавото описание и снимка  Heart Eyes Надявам се и други, които го познават да се включат с мнение.
Нимфеа, чудесно включване  Peace Много обичам да чета такива радостни парфюмни възклицания  Heart Eyes Дано по-често се случва в любимата ни тема  Praynig
Синият чай при мен е най-вече виолетки, пудра и чай. Няма лавандула, но това е добре за мен, защото не я обичам в парфюм. Красив парфюм е и разбирам вълнението ти.
Да се похваля, че снощи получих цели четири комплимента за Флориентал на КдГ  Flutter Flutter Flutter
Много ми отивал и се усещал с всяко движение на тялото ми. Цялото студио миришело на него, а то не е никак малко  Mr. Green И не, не съм прекалила, само с две апликации беше нанесен  Wink Обича ме този парфюм и аз го обичам  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Скрит текст:
И да се включа с описание на един парфюм, за който отдавна ми се иска да споделя, и все не ми остава време, а ми е толкова любим, толкова го обичам, толкова картини и емоции събужда в мен, че мога само да мечтая, да попадам по-често на такива парфюми  Heart Eyes
Aсqua Nobile Nobile 1942
Придобит абсолютно насляпо и с много резерви от моя страна. Направих го, защото ми изпадна изгодно предложение, защото харесвам много парфюмите на Nobile 1942. Резервите ми бяха името му, не обичам никак акватични парфюми, неролито и санталът като водещи нотки в пирамидата, които също не са от любимите ми парфюмни съставки, ако не са употребени правилно, както и кожената нотка, която според мен не се връзва много с цялата пирамида. Обаче при Nobile 1942 срещам разкошни интерпретации на уж познати на всички парфюми и съставки, че реших да рискувам и го получих в един ужасно студен ден, когато се чудех, изтръпнала от студ, какво правя в тази студена държава Crazy
За да разберете как ми подейства в този момент, а първото впечатление за мен е почти винаги водещо, ще ви разкажа още един спомен от моето детство. Сложила съм описанието ми в скрит текст именно затова, на който не му се четат детски спомени да прескача  Peace
Та, и друг път съм споменавала моята сръбска леля, която се жени пет пъти и аз съм била шаферка на всичките й сватби  Mr. Green Ама като казвам пет сватби, да не си помислите, че правеше някакви скромни сватби. Не, нищо подобно. Женеше се всяка година, но вярваше твърдо в любовта жената всеки път, и сватбите се правеха, тежки, богати, сякаш това е за последно и всички роднини се събирахме на тях  Mr. Green Често ни се налагаше да пътуваме по този повод, и поредното такова събитие се случи в Дубровник. Дубровник беше доста отдалечен от местоживеенето на повечето роднини, и отиването на такава сватба изискваше сериозна логистична подготовка  Mr. Green При едно от тези събирания, на което на мен беше поверена отговорната задача да варя кафе  Simple Smile, защото при сърбите всички въпроси се решават на чаша кафе, слушах баба ми и братята й да обсъждат, как се налага тя да мине през Черна гора, за да пътува заедно с някакъв неин братовчед. Обаче този братовчед явно беше издънката на рода, защото никой, освен баба ми не се съгласи да отиде там. С приглушени гласове обсъждаха, как всички "църногорци" са опасни хора, непредсказуеми, какъв риск поемала баба ми, като отива там, но тя не се плаши лесно и решиха, че ще минем през Черна гора на път за сватбата в Дубровник. Разказвам толкова назад, защото в детското ми сърце беше насаден такъв страх от предстоящата среща с Черна гора и тамошните роднини, че очаквах да си отида млада и зелена. Спомням си, че пристигнахме късно през нощта, и там ни посрещна на баба братовчед й, който беше висок два метра, имаше операция на гласните струни, имаше апаратче на гърлото и говореше като Марлон Брандо в Кръстникът  Crazy Crazy Mr. Green Не страх, ами ужас направо изпитах, като видях този човек. А на сутринта, когато очаквах света да свърши, той се показа като най-милия човек, който съм срещала някога през живота си, и който изслушваше с такова търпение детските ми глупости, отговаряше с такова търпение на всичките ми въпроси, рисуваше ми най-хубавите картини, и най-вече, показа ни Монтенегро така, че оставих завинаги част от сърцето си там  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Защото Черна гора и Адриатическото крайбрежие е една невероятна и еклектическа смесица от няколко култури и цивилизации на едно място, и една от най-красивите природи в света за мен. Защото Адриатическото крайбрежие е толкова живописно, че трудно намирам думи да опиша красотата му. От една страна е безкрайното смарагдовозелено море, осеяно с малки островчета и заливчета, непристъпни брегове, свеж морски бриз, малки платноходки, стари корабчета и скъпи яхти в пристанищата, ферми за миди в морето, малки романтични градчета, накацали по брега, вплели в себе си и римското, и балканското. А от другата страна на пътя са безкрайните планини  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Толкова скали на едно място, че имаш чувството, че ще се изсипят върху теб и ще те захлупят. Високопланинските козли са често срещана гледка и е невероятна атракция да наблюдаваш, с каква лекота се придвижват сред скалите. И навсякъде мирише на билки и цитрусови дръвчета  Crazy Crazy Heart Eyes Heart Eyes Ето това за мен е Монтенегро.
И когато помирисах водата на Нобиле, аз помирисах точно онова Монтенегро от моето детство  Heart Eyes Heart Eyes, помирисах щастие. Усетих онова чувство, да се отпуснеш от паническия страх, който си очаквал и да се отдадеш на искрена радост Heart Eyes
Aсqua Nobile започва изключително подправково и свежо, някакъв невероятен микс от ранен сутрешен бриз сред адриатическия бряг, носещ се от морето, свежите пръски, донасяни от вятъра, меката зеленина на боровете и кипарисите по крайбрежието, омекотени с лек цитрусов повей и зелената свежест на цъфтящите сред скалите билки. Сякаш ходя боса по морския бряг, усещам студената вода и пясък между пръстите си, усещам хладния въздух и всички подправки, готови да ухаят до пръсване. И в цялата тази страхотна композиция основно звучи неролито. Но не обикновено нероли, не и белоцветно и доминиращо, а сухо, напечено от жегата и оставило част от аромата си сред скалите. Допълнено перфектно от светъл и сух сантал и щипка кардамон за аромат и пикантност. А след тази изключителна билкова експлозия, ароматът просто става най-шантавата и нетрадиционна свежест в бутилка, върху изключително луксозна основа. Някак в две линии ми върви този аромат. Отгоре се носят подправките, смесени с меки цитруси и минерални нотки, а отдолу усещам прекрасен сантал, омекотен от бобова тонка и чудна мека кожа и гераниум. Много фин и елегантен, и страстен. Италианския чар на парфюма се смесва в чудесна симбиоза с балканската ми душа и се получава изключителна за мен комбинация. Това е парфюм, който ми дава изключително усещане за свобода. За щастие. За лято. Не вярвам, да ви вземе акъла, но ако някога случайно попаднете на него, пробвайте го  Wink
Една песен, която звучи в главата ми, докато го нося https://www.youtube.com/watch?v=xRK1plo4xMY  Whistling Whistling Mr. Green

Последна редакция: чт, 14 апр 2016, 18:18 от kovatcheva

# 359
Аз подарих Флориентал на мъжа ми. Стои му великолепно. Heart Eyes

Deetron, благодаря ти ще помисля още, но ме развълнува наистина описанието ти, пиши моля те още. Hug

Купих насляпо два парфюма преди време и утре ще ги разучавам. Heart Eyes

Ковачева, и за теб Heart Eyes Hug

Общи условия

Активация на акаунт