Парфюмни размисли и страсти - 197

• 130 678
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Моля за сравнение между Eau de Gentiane Blanche и Eau de Narcisse Bleu. Разбирам, че си приличат, но нещо повече? Единия го сравняват с Grey Flannel, а другия - с Лартизанските чушки и тук всички сходства ми се разбягват като хлебарки на включена лампа. Аз си представям нещо като Eau de Campagne, но с една идея по-омекотено. На прав път ли съм?

# 631
  • София
Моля за сравнение между Eau de Gentiane Blanche и Eau de Narcisse Bleu. Разбирам, че си приличат, но нещо повече? Единия го сравняват с Grey Flannel, а другия - с Лартизанските чушки и тук всички сходства ми се разбягват като хлебарки на включена лампа. Аз си представям нещо като Eau de Campagne, но с една идея по-омекотено. На прав път ли съм?

Eau de Narcisse Bleu е по-скоро ирисов за мен, хладен, класически, не знам защо наум ми идва определението "шанелски" (в хубавия смисъл на думата, както се казваше в един виц  Joy). По-лесния за харесване от двата, според мен. Eau de Gentiane Blanche е по-зелен, суров и натуралистичен. Мисля определено би ти харесал. Аз лично харесвам и често нося и двата, като не намирам никакви препратки в нито един към чушките. Grey Flannel съм тествала преди време, но нямам спомен  Rolling Eyes За Eau de Campagne мисля си на прав път, но да, в по-омекотен вариант. Ако имаш време и желание, дай сигнал, ще измислим нещо да те запозная с тях  Hug

# 632

Eau de Narcisse Bleu е по-скоро ирисов за мен, хладен, класически, не знам защо наум ми идва определението "шанелски" (в хубавия смисъл на думата, както се казваше в един виц  Joy). По-лесния за харесване от двата, според мен. Eau de Gentiane Blanche е по-зелен, суров и натуралистичен. Мисля определено би ти харесал. Аз лично харесвам и често нося и двата, като не намирам никакви препратки в нито един към чушките. Grey Flannel съм тествала преди време, но нямам спомен  Rolling Eyes За Eau de Campagne мисля си на прав път, но да, в по-омекотен вариант. Ако имаш време и желание, дай сигнал, ще измислим нещо да те запозная с тях  Hug
Подкрепям напълно мнението на Ели. Hug bouquet

# 633
Според мен, Gentiane Blanche, всъщност ужасно прилича на базата на Mediterranee,  т.е. като избледнее плодовата фаза на аромата и се яви тревисто-дървесна база...За мен е перфектен и го нося най-вече него. Narcisse Blue започва силно дървесно-тревисто и след това идва самият нарцис т.е. флоралната част, която е мека, дори се усеща съвсем лека сладост...Но според мен съвсем не си приличат.

# 634
  • Germany
А по този повод, как е Mancera Aoud Black Candy, оглеждам се за гурме уд, но съм крайно неинформирана по темата.
Black candy е доста противоречив за мен парфюм. Началото му е уникално красиво за мен, една от най-хубавите нотки на лакритц, която съм откривала в парфюм  Crazy Crazy Говоря за истински аромат на лакритц, горчиво-солен, опушен и дървесен. Тъкмо да се влюбя, и се показа роза. Бонбонена, силно червена, нощна, наситена. Точно такава, каквато не харесвам. Комбинацията от лакритц и роза ми носи усещане за билков ликьор, за Jäggermeister по-точно. Мисля си, че който харесва роза и лакритц, ще му хареса и в тази част, а след това розата се умори, повяхна, обърна гръб на лакритц и се появи хубав мускус. В тази част парфюмът вече ми харесва, доста чист и хубав го усещам, и точно в тази част ми напомня леко на розата в Паризиен на ИСЛ. Не съм го мирисала върху мъж и не знам как е, но познавам един човек, който отнася купища комплименти от най-хубавата колежка за този парфюм, работещ в среда, в която комплимент за парфюм е нещо като срещи с третия вид  Mr. Green Така че, тест и личен избор  Peace

Моля за отзиви за Диор Ескале Портофино! Praynig
Зимна, аз го обожавам този парфюм, даже днес съм с него, заради мигрената, която ме мъчи от сутринта, но мисля, че не е твой този парфюм, освен ако не си започнала да харесваш цитруси Боже, какво изречение сглобих  Mr. Green. Ескале а портофино е от най-гениалните цитрусови парфюми, които съм срещала някога  Heart Eyes, писала съм хиляди оди за него  Mr. Green, затова няма да се повтарям, ще кажа само, че въобще не е прост и кисел лимон, а е съчетание на млад, все още неузрял лимон, лимонови листа, кората на лимоновото дърво и най-уханната, дъхава и красива хвойна  Heart Eyes Heart Eyes, игличките ѝ, зелените стипчиви плодчета. В базата парфюмът се загрява от светлата дървесна подложка и мек бадем. Много красив парфюм, но определено трябва да си цитрус маниак, за да го оцениш  Wink

Атти, виж се с Ели, моля те  Mr. Green За мен въобще не са лесни за харесване тези колони  Naughty, съгласна съм с мнението на приятелката на Zozina, че са горчиви, тревисти, воднисти, доста сапунени, за мен лично и доста ретро. Не споделям ентусиазма и за градините на Hermes, че са лесни за носене. Изобщо, творчеството на Елена не е лесно, трябва си химия с парфюмите, и покупката без тест означава, че сте готови и сте прежалили предварително парите, които сте платили за парфюма  Wink

Така и така съм започнала да пиша, да споделя и други впечатления:

Royal Mayfair Creed За мен е ужасен. Рядко съм толкова категорична за парфюм, но за този е така. Почитател съм на джина, но не в такава доза  ooooh! Много ментов и силно евкалиптов в началото, силно медицински, имах чувството, че са ме намазали със спирт, преди да ми поставят инжекция, много алкохолен, нещо като да плуваш в басейн от джин  Crazy. В базата е ок, там пък изневиделица при мен се появи и бяло цвете, дали не беше тубероза  Thinking, но после омекна и стана доста поносим,  но началото му е потресаващо  Crazy

BondNo9.com
Този е от моята кръвна група  Heart Eyes Heart Eyes Голям красавец  Heart Eyes Свеж, дървесен,хвойнов, с красив цитрус и перфектен ананас, сок от ябълка Грени Смит, допълнени от свежа зеленина и стипчиви червени плодове. Повече ми е мъжки, но само защото не бих имала нищо против да остана под някой, ухаещ на този парфюм  Mr. Green Wink

Madison Avenue Bond No 9 Много добър  Peace Страхотна интерпретация на тема роза. Абсолютно задължителен тест от тези, които харесват пудрени, красиви рози. Флаконът е невероятно красив  Crazy Crazy Началото му е силно розово и пачулесто, доста шипрово звучене има, което би разколебало тези, които не харесват мъхове и пачули, но за мен е добро. Базата на този парфюм е божествена, розата е затоплена от красив амбър, бели, кремести и безкрайно женствени цветя, с изящна и много нежна магнолия, с капка сироп от къпини и резенчета зелена ягода. Има и една ужасно вкусна нотка, но определено е само щрих в парфюма, само напомняне, че пред вас стои невероятна жена, която е в строг, класически тоалет, но какво се крие под него, ще трябва сами да разберете. Много женствен, много чувствен и леко драматичен парфюм, определено за красиви жени с класа, в разцвета на силите си  Peace Сигурна съм, че няма мъж, който да му устои  Wink

Thé Glacé Aqua Parfum Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  Уникално красив флакон  Crazy, само заради него бих го купила, но и сокът в него е чудесен. Този парфюм е комбинация от акватични нотки, солени цитруси, зелен чай, мек, нощен жасмин и прекрасен свеж ирис  Heart Eyes Heart EyesСъвсем в края има много вкусен аромат на бадем. Толкова е слънчев, толкова е спокоен, леко високомерен. Идеален е за мен. Напомня ми на разходка край морето в слънчев и безветрен ден. Не показа голяма трайност, но докато го усещах беше страхотен. Мисля го.

Eau de Paille Crazy Crazy Heart Eyes
Любов от първо помирисване. Това е първият парфюм от L`Eau Collection, който ми харесва. Идеята на парфюма, както ми обясни консултантката, е била да се пресъздаде ароматът носещ се над житна нива, да усетим поклащащите се класове, маковете и метличините в него, да усетим напечените зрънца, затворени в люспата. Мисля, че са се справили много добре. Началото е силно ветиверено, леко тамянесто и лютиво, но по един елегантен и деликатен начин, много ми допада. А след това се завъртя и се превърна в красив, топъл и вкусен ветивер, подобен на този от Ветивер тонка, но в никакъв случай не сладък. Сухите треви и изсъхващото сено около нивата също са уловени добре. Много успокояващ парфюм. Изумяваше ме, как ту се криеше в хладни помещения, ту избуяваше с пълна сила на пролетното слънце. През лятото сигурно ще бъде перфектен, и аз, като почитател на ветивера го искам неистово  Mr. Green

И още един, който ми отнесе главата, и не мога да не спомена, и спирам, че ви приспах  Mr. Green
Obscuro Santa Eulalia  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Определено испанците знаят да правят парфюм. Този ми взе акъла и ме накара да повтарям #omgолелемайкомакакможедаетолковахубав и все в този дух  Mr. Green
Този парфюм е събрал в себе си една от най-хубавите кожи в парфюм, които съм срещала, мъжествена, но мека и елегантна, най-божествения амбър, кехлибарен, течен като злато, горещ направо, без да е грам мръсен, смолисти балсамови нотки, толкова дълбоки, че съм като циганче с Кале с тях Mr. Green Heart Eyes В този момент ужасно ми прилича на Фетиш на Шварцлозе Берлин, но в един момент парфюмът зави в съвсем друга посока, защото се показа невероятен звездовиден анасон, затопли парфюма, направи го толкова вкусен, празничен, коледен, както и щипка шафран. Не е показан в пирамидата, но съм категорична, че има и жасмин, който е направил композицията изключителна. Много ориенталски, много дълбок, много упойващ парфюм. Иска ми се да слушам приказките на Шехеразада директно от устата ѝ, докато ми ухае на него. Цялата стая мирише още от блотера, така че трайност и проекция няма да коментирам, ще кажа само, че е от класа на http://www.fragrantica.com/perfume/Parfumerie-Generale/Private-C … otique-10079.html  Wink, и трябва много спешно да го придобия.

Имам и две много желани нови придобивки, но за тях друг път  Wink

# 635
Kovatcheva, благодаря за изчерпателното мнение. Аз се зарибих на удове от мнението ти за Aigner No1 Oud. Толкова много ми хареса, че веднага си го поръчах. Много интелигентно изпълнение, премерено и сякаш всичко си е на мястото. Тази вълна в парфюмерията, като, че ли беше актуална преди няколко години, но тогава не проявявах интерес, сега ме развълнува чак като истерията поотмина, явно бавно загрявам Laughing

# 636
Ковачева, честити! Hug bouquet
Мдаааа лакритцата прави за мен ужасен Mancera Aoud Black Candy. Розата също му е кофти.

За мен в Колоните обаче няма нищо ретро.

# 637
  • София
Благодаря, Ели, Денси  bouquet bouquet
а това ме убеди окончателно че съм на прав път:
Атти, виж се с Ели, моля те  Mr. Green За мен въобще не са лесни за харесване тези колони  Naughty, съгласна съм с мнението на приятелката на Zozina, че са горчиви, тревисти, воднисти, доста сапунени, за мен лично и доста ретро. Не споделям ентусиазма и за градините на Hermes, че са лесни за носене. Изобщо, творчеството на Елена не е лесно, трябва си химия с парфюмите, и покупката без тест означава, че сте готови и сте прежалили предварително парите, които сте платили за парфюма  Wink
Mr. Green Mr. Green Mr. Green
кафе с Ели ще измислим, то винаги е удоволствие  Hug вероятно само ще затвърди убежденията ми, че искам горчиво, сапунесто, тревисто ретро Simple Smile

# 638
Аз под ретро разбирам Kobako Bourjois, такава асоциация си правя, но не и Ермесите..но всички сме с различни парфюмни спомени.

# 639
  • София
Дами, нахлувам с едно питане, най-вече ме интересува трайността на този парфюм
  Да, знам, че е доста индивидуално, но все пак... Embarassed

# 640
  • София
На всички честити нови придобивки!

Имам мостра от Eau de Gentiane Blanche   и ми е толкова тревисто студен и не мога да го харесам и не искам да го придобивам.

Днес тествах новото Нарцисо пудре - много съм разочарована,защото очаквах наистина деликатен, пудрен аромат,но въобще не е мой, въобще не е очакваното "пудре".Началото му роза като онези от някогашните мускалчета, а после някой беше писал за муск, който му избивал нечистоплътно - в този аромат и аз усетих същото за първи път и всичкото това гарнирано с много,много сладост - не зная от какво, не мога да различа.За мен For Her EDP на Нарцисо Родригес си остава най-доброто от бранда и усещам,че скоро ще започна да пропускам неговите творения по щандовете в парфюмериите.

# 641
  • при морето
Много благодаря на всички за мненията за Quatre,в крайна сметка ще търся проба,вече с по-премерени пръсти поръчвам Wink
galeta, bouquet
Kовачева,опитвам се да си го представя този красавец/Escale a Portofino/ като как ухае,да не би да прилича някак на Diorella,много го обичах на времето,имаше и в него нещо лимоново в началото,а после ставаше един мъхест,билков,прекрасен.
Тия дни в хладното време нося алчно и ненаситно Paloma Picasso  eau de parfum и съм в нирвана.Голяма красота.Мощен дъб в облаци от карамфил,и роза.За мен е жарава,пушек,магия.И понеже тук,на морето ,вали всеки ден напоследък,но вали тихо,умислено и кротко,парфюмът ми навява безутешна носталгия.Отдавна не бях го носила и съм щастлива,че ръката ми сама посегна към него.

# 642
Вчера пробвах Gris montaigne и  Ambre nuit на Dior.
Когато утихна първоначалното сладко,розово начало, Gris montaigne действително ми заприлича на любимата Bottega Veneta-усещам същата сухота. Като цяло за мен е много елегантен  и много носим парфюм. Ако трябва да го оприлича на нещо бих казала, че е от типа парфюми като Беж на Шанел, не защото си приличат, за това изобщо не може и дума да става, но защото не крещи, не предизвиква, всичко е точно балансирано, уж нищо уоу, а в същото време един от най-честно използваните от парфюмното шкафче.
Ambre nuit, вече е доста по-различен.Определено предизвиква. Също много красив парфюм. Няма алкохол в пирамидата, но аз усещам амбрата с лека алкохолна, даже на моменти с алкохолно -ментолова нишка. По подобен начин усещам и амбровото начало в By Kilian Amber oud, който харесвам именно заради това.
Единственото, което не ми хареса е трудното им намиране и многото милилитри.
Ковачева, отново прекрасни описания, обезателно да споделиш за новите покупки. Междудругото понеже от главата ми не излизат Cafe chantant и Ponteveccio най-накрая си поръчах мостри и ги чакам с нетърпение.
WalterP99 мерси за включването за nin-shar. Щом е нетипична роза има шанс да се разберем.

Последна редакция: чт, 05 май 2016, 17:33 от BoMarina

# 643
Абсолютно подкрепям. И за мен тези одеколони са ретро и то не по хубавия начин. Навяват ми соц асоциации, вкл. и бутилките им не ми допадат. Simple Smile
В Средиземноморските градини наистина има разлика от издания преди години. Повече няма да ги купя и изобщо никакви градини други не харесвам. Не са евтини , не са трайни. Поне ги има по магазините за тест.

# 644
  • Бургас
Дами,от няколко дни се чудя на това-http://www.parfimo.bg/guerlain-aqua-allegoria-rosa-pop Не я видях в магазините,а скоро обикалях.Въпросът ми е става ли направо  за поръчка на сляпо. Flutter

Общи условия

Активация на акаунт