Парфюмни размисли и страсти - 197

• 130 696
  • 733
  •   1
Отговори
# 660
Точно така само за Дайм Блонд се сещам и аз, там е по две и доста по- хубав велур от Ботега. Като бели, велурени ръкавици.

# 661
Благодаря ви, ще го потърся за проба.

# 662
  • София
Здравейте, чета ви от доста време и съм благодарна за споделените впечатления и коментари, много сте ми полезни. Моля за мнение за Kelly Caleche на Hermes, привлича ме кожата в описанието, но в няколкото мостри които имам на парфюми с кожа / Bandit,  Fan di Fendi Leather, Downtown/ не усещам кожа. Botega Veneta имам и много харесвам. Ще си поръчам мостра, но ми е интересно как вие усещате този парфюм.
В никакъв случай Кели Калеш без проба. Той си избира на чия кожа как да се прояви. Пробвала съм го няколко пъти и съм го наблюдавала и на други хора. При някои е като велурена ръкавица, при други е чай от лайка, неподсладен, при трети (аз в това число) - сурово одрана кожа от добитък.

# 663
Кожените Келита не са лъжица за всяка уста Laughing И на мен любимото едт дето толкова много го носих преди години сега ми идва нанагорно и се отказах от купуването му. Добре че приятелка ми даде отливка за припомняне. Нещо самата кожа в него взе да ме дразни. Точно Келита са за лична проба , никакви мнения тук няма да помогнат  Simple Smileкакто са казали и преди мен.

Може ли някой който е запознат с Герленските рокли да ми каже в кой вариант се усещат вишните най-добре. Приносила ми се е такава рокля Laughingобаче търся малко наизуст и като нищо ще поръчам неправилната рокля.  Благодаря  bouquet

# 664
  • Бургас
Дени,мерси Heart Eyes,ще помисля още малко и сигурно ще го стрелна на сляпо. luvbed

# 665
Абсолютно трябва да се пробва и носи Kelly Caleche, преди покупка. Аз напоследък нося edt, носила съм и edp..доста са различни и всеки разкрива различни нюанси. Друга кожа, която нося и е много осезаема е Skin on Skin на L'Artisan..кожа с уиски, обожавам го, но не знам дали се намира, че май го спряха..

# 666

Може ли някой който е запознат с Герленските рокли да ми каже в кой вариант се усещат вишните най-добре. Приносила ми се е такава рокля Laughingобаче търся малко наизуст и като нищо ще поръчам неправилната рокля.  Благодаря  bouquet
ЕДП варианта е най-вишнев. Другите фланкъри са бледи подобия.

# 667
Здравейте, чета ви от доста време и съм благодарна за споделените впечатления и коментари, много сте ми полезни. Моля за мнение за Kelly Caleche на Hermes, привлича ме кожата в описанието, но в няколкото мостри които имам на парфюми с кожа / Bandit,  Fan di Fendi Leather, Downtown/ не усещам кожа. Botega Veneta имам и много харесвам. Ще си поръчам мостра, но ми е интересно как вие усещате този парфюм.
В никакъв случай Кели Калеш без проба. Той си избира на чия кожа как да се прояви. Пробвала съм го няколко пъти и съм го наблюдавала и на други хора. При някои е като велурена ръкавица, при други е чай от лайка, неподсладен, при трети (аз в това число) - сурово одрана кожа от добитък.

Присъединявам се към това мнение, въпреки, че Кали Калеш на мен стои чудесно. На моя близка приятелка е отвратителен, тества го няколко пъти.

# 668
  • Варна
Kelly Caleche за мен беше любов от пръв поглед.
Стара парфюмна ценителка от тази тема ми го препоръча,
грабнах и повторих дори. Харесахме се с кожения салон.

Sun Di Gioia още го няма мисля или поне го нямаше доскоро.
Благодаря ти !
Може да се прежаля и да взема стотица.
Понеже се зазяпах по солените парфюми...
от тези имате ли впечатления?
http://www.fragrantica.com/perfume/Jo-Malone/Wood-Sage-Sea-Salt-25529.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Calvin-Klein/Reveal-26372.html

# 669
И аз исках солен парфюм.  Но не посмях на сляпо. , защото често солта в пирамидата е акватик върху кожата. Ще чета с интерес препоръките.

# 670
Пак да напомня за моя солен морски фаворит, без да бъде типичен акватик (акватици и озонови нотки не понасям):
Profumum Roma Acqua di Sale
http://www.fragrantica.com/perfume/Profumum-Roma/Acqua-di-Sale-3886.html

# 671
Пак да напомня за моя солен морски фаворит, без да бъде типичен акватик (акватици и озонови нотки не понасям):
Profumum Roma Acqua di Sale
http://www.fragrantica.com/perfume/Profumum-Roma/Acqua-di-Sale-3886.html
Този парфюм е повече от прекрасен, но и цената му е повече от срамна.

# 672
  • София
Продължавам нишката за творенията Ермесови.  Wink Получих вчера Narcisse Bleu, но реших да го тествам поне 2 последователни дни, преди да пиша отзив, за малко по-пълни наблюдения. При мен за жалост композицията се разпада, преди да е показала достойнствата си, които при други явно се разкриват и съжалявам искрено, че това е поредният случай, в който не иска и не иска да легне добре върху кожата ми парфюм, който, съдейки по отзивите, може да е красив и вълнуващ.  Cry И двата теста са на стайна температура и без активно движение, защото работя от вкъщи вчера и днес. Вчера беше по-мрачно навън и ми беше малко по-студено, съответно усещах парфюма изключително хладен и остър, горчив, миришеше ми на студен, влажен сутрешен въздух, със съвсем лек цветен нюанс. Днес ми е малко по-топло и усещам композицията доста по-мека и цветна, по-пудрена и с по-осезаем сапунен оттенък. Не става дума за драматични разлики, а само за нюанси - това е най-тихият и бързогаснещ парфюм, който съм имала. А се оплаквах от немощ при Средиземноморските градини -  Laughing - те направо танцуват кан-кан на кожата ми в сравнение с тихия шепот на Нарциса. Шлейф или поне малко облаче около себе си не усещам изобщо, а трайността вчера и днес е под 1 час.  Cry Не знам навън, при движение, при по-обилно пръскане върху тъкани или в по-топло време какво ще е положението, идват летните месеци тепърва, така че предстои да видим. Бутилката ми харесва много, чудесно синьо, прозирно, "езерно" стъкло. Не мога да кажа, че нещо неочаквано се е случило, защото съм пределно наясно, че нямам 100% добра химия с тестваните Ермес-и досега, поех осъзнат риск с тази поръчка, надявах се на определен резултат и не харесах нищо друго дълго време (а отдавна търсех и исках нещо ново, поръчах сума мостри и от никоя шапка не изскочи заек), така че продължаваме напред.  Laughing Композицията за мен е носима, цветно-сапунена и абстрактна, нищо не "стърчи" непоносимо за моя нос, така че ще мога да ползвам парфюма в дните, в които всичко друго ми идва тежко и ми дотяга.

Mancera - Musk of Flowers - този се показа изключително траен с миниатюрно напръскване от мостра, но не ми допадна, натегнати цветя с лек ретро полъх при мен, напомни ми на някакъв друг парфюм, но не знам дали от детството или просто на нещо друго, което съм мирисала скоро и не харесвам.  Laughing

Pal Zileri - Collezione Privata Blu di Provenza - чудесна изненада! От чисто любопитство си поръчах мостра от 1.5 мл за крупната сума от 70 стотинки, която почти изцяло изпръсках още вчера с кеф. Чудна, мека, "обла" лавандула (ако понасяте лавандула в парфюм, все пак), без помен от спиртност, "затоплена", предполагам, от амбрата, която не харесвам като самостоятелна/доминираща съставка върху кожата си, но тук е свършила отлична работа и бих й дала 'Оскар' за поддържаща роля.  Grinning Усмихващ и уютен парфюм. Без никакво замисляне бих си прибрала една бутилка, макар че е мъжки, стига да се намираше и към днешна някъде из бг сайтовете на нереално добрата цена, на която бяха пуснали серията преди време. Tired

Толкова от мен, малко длъжко се получи.  Grinning Ако има именици в темата - честит имен ден!  bouquet

# 673
Klodilia, хич не се учудвам, че така го чувстваш върху себе си, то, според мен,  точно това е идеята на колона, силен цитрус или нещо друго освежаващо, което да те събуди мигновенно и след това затихване. И самата концентрация ( edc)  предполага малка трайност ( въпреки, че аз ги усещам над 3 часа). А също и големите шишета ( 100 и 200 мл. ), в които се предлагат, говори за често подновяване за нова доза свежест. Хич не се мъчи с тях, има неща, които те грабват веднага, инвестирай в такива...пък по-нататък може носа ти да стане толерантен към Ермесите.

# 674
  • някъде под слънцето...
Аз те заразпитвах, защото нали каза, че Ермесите не са популярни и не се купуват и ми стана интересно кое предпочитат там, предвид топлия климат и темперамента на хората. София, предполагам знаеш, си е под облака на Ла Ви е Бел( от няколко години насам). Като ходя в Шотландия, усещам какво ли не, те явно са почитатели на аромати и се носят всякакви във въздуха...даже се забавлявам да отгатвам на какво ме е лъхнало (не винаги се сещам, разбира се), но последният път като бях там, много често улавях Black Orchid, явно има доста почитатели ....и като цяло се пазаруват аромати...
Тук също пазаруват парфюми, но  по скоро колкото да се напръскат с нещо.Говоря за масовата практика..Днес имах клиентка която ме упои с Коко Шанел  и разбира се не беше испанка Simple Smile.
Почитатели са на ароматите, но са способни да се полеят с бебешки одеколон(дами от 18 до 70 години)Лично аз не го понасям. В родилното,   се стелеше по коридорите и влизаше в стаите.Имах проблемно раждане  и съответно аромата е попил негативните преживявания..

Чета ви за колоните, по принцип новото поколение колони рядко се отличават с трайност.За разлика от винтижите колони, те са доста по присъствен и трайни.
Големината на флакона, не винаги е показател за трайност на парфюма..Най големия флакон който имам е точно на О де колон. 700 млл, Няма измиване.Влачи убийствен шлейф, който усмъртява всичко по пътя си.Пускала съм снимка на Бидоха стотиците изглеждат като минита в сравнение с него.

Общи условия

Активация на акаунт