Парфюмни размисли и страсти - 197

• 130 680
  • 733
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Може ли някой който е запознат с Герленските рокли да ми каже в кой вариант се усещат вишните най-добре. Приносила ми се е такава рокля Laughingобаче търся малко наизуст и като нищо ще поръчам неправилната рокля.  Благодаря  bouquet
Това е вишневата рокля.
И аз съм на вълна Герлен днес. Инкасирах добър запас от Шалимар Инишъл и се сдобих с чудесната Аква Алегория Лимон Верде. Започва много свежо и цитрусово, след това се стопля, подслажда и омеква, на всичко отгоре показва чудесна трайност върху мен - дотук 6 часа, при това в не особено топло време.

# 676
  • София
Zozina,  Hug - ами, а, де, знам, че има там някъде в парфюмната вселена нещо, което към дадения момент да е по-мое, но като не го намирам? Точно днес си преглеждах мострите - ами, събрала съм вкъщи над 90, като не броим тези, които директно съм изхвърлила и всичко, което съм тествала на място в парфюмерии. Иначе за толерантен - толерантен е носът ми към Нарциса, не ме напряга, приятен ми е, просто не е това, което очаквах. Ако и при мен имаше трайност над 3 часа, щях да съм доволна.  Wink Аз все пак утре мисля да изляза с него, ще съм почти цял ден навън, да видим как ще го усещам. Търсенето продължава и в това е част от удоволствието.  Wink

# 677
Леле това 90 е впечатляваща цифра. Аз съм обратното, твърде често се влюбвам, все нещо има в уиш листа, но си давам сметка, че това е скъпо хоби и има и по-важни неща, това ме спира. Сега трябва да си местя колекцията в Шотландия и ме побиват тръпки (те сами по себе си не са много, но най-вероятно куфарите ще изглеждат, като все едно ще отварям сергия, ужас).

# 678
Zozina,  Hug - ами, а, де, знам, че има там някъде в парфюмната вселена нещо, което към дадения момент да е по-мое, но като не го намирам? Точно днес си преглеждах мострите - ами, събрала съм вкъщи над 90, като не броим тези, които директно съм изхвърлила и всичко, което съм тествала на място в парфюмерии. Иначе за толерантен - толерантен е носът ми към Нарциса, не ме напряга, приятен ми е, просто не е това, което очаквах. Ако и при мен имаше трайност над 3 часа, щях да съм доволна.  Wink Аз все пак утре мисля да изляза с него, ще съм почти цял ден навън, да видим как ще го усещам. Търсенето продължава и в това е част от удоволствието.  Wink
Остави го, много е студено е сега за този парфюм. Трябва му жега на него. Няма никак да ти хареса навън сега, колкото по-студено е толкова по-горчив и нетраен е при мен. Иначе ми траеше по 4-5 часа.

# 679
  • София
Densi, ще послушам съвета ти, благодаря!  Hug Аз също установих, че със съвсем малка разлика в стайната температура го усещам различно в 2 последователни дни, явно му трябва топлинка наистина. Няма да го мъча утре и ще го скътам за лятото.  bouquet

Zozina, те затова тези 90 броя са мостри, а не бутилки, освен това са поръчвани в рамките на 2-3 години - точно защото и за мен това е скъпо хоби и рядко се решавам на бутилка. Настоящата ми колекция е изключително скромна и не съдържа ни един ексклузив например - добре че познавам само един, всичко на всичко, и един ден се надявам да го имам (Coromandel); не ми се мисли, ако можех да тествам и други - не се виждам как бих издържала на толкова много недостъпна красота.  Laughing Но пък ми е нещо много любимо като занимание, много мое и лично, затова като няма бутилки, си взимам от време на време мостри, да си разучавам, да търся вдъхновение и да си мечтая.  Wink Не съм експерт, който да може да разчлени композиция до последната молекула например, някои съставки изобщо не познавам, но с голямо удоволствие чета, пробвам, каквото ми е достъпно, само от време на време купувам. А за Шотландия - много късмет и радост ти желая, няма значение как ще изглеждат куфарите, важното е да си свършат работата и да ти пренесат съкровището отвъд Ламанша.  Hug Освен това ще си на интересен климат и пазар и ще имаш възможност за парфюмни експерименти.  Party

# 680
Може ли някой който е запознат с Герленските рокли да ми каже в кой вариант се усещат вишните най-добре. Приносила ми се е такава рокля Laughingобаче търся малко наизуст и като нищо ще поръчам неправилната рокля.  Благодаря  bouquet
Това е вишневата рокля.
И аз съм на вълна Герлен днес. Инкасирах добър запас от Шалимар Инишъл и се сдобих с чудесната Аква Алегория Лимон Верде. Започва много свежо и цитрусово, след това се стопля, подслажда и омеква, на всичко отгоре показва чудесна трайност върху мен - дотук 6 часа, при това в не особено топло време.

Атти,откъде се запаси с Шалимар Инишъл ???

# 681
Точно такива са и моите наблюдения за цените/асортимента в двата сайта.  Peace Ако ще купувам нещо на Mancera, определено няма да е от enzo. Roses Vanille минава малко по-назад в списъка, щом е по-сладък от Intense Cafe, благодаря за насоката.  bouquet

За Cedrat Boise цената от 145 лева е ниска! Не забравяй,е имаш 120мл също,а не 100.

Някой знае ли защо опцията "Вмъкни видео" НЕ работи? Като му дам "Предварителен преглед" ми изкарва,че клипа е "вграден" в мнението ми,и че може да се гледа направо в темата,но като пусна мнението излиза като линк  Thinking

можеш да вмъкнеш клип само от http://www.vbox7.com/ или https://www.youtube.com/
клипове, качени на други места, излизат като линкове

Явно да,но при натискането на "предварителен преглед" на https://vimeo.com/122624180 ми даде,че го вгражда-затова.Странно ми се вижда да не са предвидили опция за други сайтове https://vimeo.com е доста популярен сайт.

Белла, вземай смело Un Jardin Sur Le Toit, гарантирам ти че ще ти хареса. Средиземноморските също са прекрасни, ако не ти избиват много печени чушки, а си усещаш смокини, но Нил никога не вземай насляпо. В него избиват при доста хора много моркови и е странен като цяло-любов или омраза.

х100

Un Jardin Sur Le Nil ми е МНОГО неприятен на мен .Мирише ми да микс от стерилизирани домати, и морковено пюре,заедно с някакъв зеленяш  Sick Само по себе си това не е лоша миризма,но не мода да си представя да мириша все едно съм се омазал с

Единия го сравняват с Grey Flannel

Нямам идея за парфюма,за който питаш,но е класически мъжки парфюм,който или харесваш,или ти се повръща от него.На моята кожа специално е УЖАСЕН , но пък при мои познати въобще не е лош.
Като цяло според мен с за мъже на ПОНЕ 40 и то като абсолютен минимум.  Peace Не съм го усещал на жена,но знам,че доста жени го ползват като евтина алтернатива на други аромати.

А по този повод, как е Mancera Aoud Black Candy, оглеждам се за гурме уд, но съм крайно неинформирана по темата.
Black candy е доста противоречив за мен парфюм. Началото му е уникално красиво за мен, една от най-хубавите нотки на лакритц, която съм откривала в парфюм  Crazy Crazy Говоря за истински аромат на лакритц, горчиво-солен, опушен и дървесен. Тъкмо да се влюбя, и се показа роза. Бонбонена, силно червена, нощна, наситена. Точно такава, каквато не харесвам. Комбинацията от лакритц и роза ми носи усещане за билков ликьор, за Jäggermeister по-точно. Мисля си, че който харесва роза и лакритц, ще му хареса и в тази част, а след това розата се умори, повяхна, обърна гръб на лакритц и се появи хубав мускус. В тази част парфюмът вече ми харесва, доста чист и хубав го усещам, и точно в тази част ми напомня леко на розата в Паризиен на ИСЛ. Не съм го мирисала върху мъж и не знам как е, но познавам един човек, който отнася купища комплименти от най-хубавата колежка за този парфюм, работещ в среда, в която комплимент за парфюм е нещо като срещи с третия вид  Mr. Green Така че, тест и личен избор  Peace

Поне при мен никакъв помен от роза няма,а да не говорим за солени акорди.Да прилича на ликьор , но сладък и много приятен,с  доста амбра в базата.Поне аз не намирам допирни точки с Jäggermeister

Royal Mayfair Creed За мен е ужасен. Рядко съм толкова категорична за парфюм, но за този е така. Почитател съм на джина, но не в такава доза  ooooh! Много ментов и силно евкалиптов в началото, силно медицински, имах чувството, че са ме намазали със спирт, преди да ми поставят инжекция, много алкохолен, нещо като да плуваш в басейн от джин  Crazy. В базата е ок, там пък изневиделица при мен се появи и бяло цвете, дали не беше тубероза  Thinking, но после омекна и стана доста поносим,  но началото му е потресаващо  Crazy

Нищо общо ори мен.Джина е много лек и допълва бленда перфектно .Това което мен ме дразни в Royal Mayfair , че ми избива при топло време някаква ултра неприятна пикантна роза,от която ми се догадва направо.Говоря за температури над 33-35 градуса.За температури до 25 градуса е много добър.Както вече споменах:

Между другото парфюма е голям хамелеон-променя се доста от началото до базата , на различни кожи е различен,като не малко се влияе от времето.
Не веднъж съм споделял,че не обичам парфюмите хамелеони,които никога не си сигурен как ще се развият.Вземи от Христо мостра , и му дай шанс на Royal Mayfair , по възможност на различно време

BondNo9.com
Този е от моята кръвна група  Heart Eyes Heart Eyes Голям красавец  Heart Eyes Свеж, дървесен,хвойнов, с красив цитрус и перфектен ананас, сок от ябълка Грени Смит, допълнени от свежа зеленина и стипчиви червени плодове. Повече ми е мъжки, но само защото не бих имала нищо против да остана под някой, ухаещ на този парфюм  Mr. Green Wink

Най-после да съм съгласен с теб  Laughing Без хвойна-та де  Mr. Green Оставя ти усещане,за далечен братовчед на Aventus . Размених го обаче наскоро.

ще кажа само, че е от класа на http://www.fragrantica.com/perfume/Parfumerie-Generale/Private-C … otique-10079.html  Wink, и трябва много спешно да го придобия.

Тук обаче ме изненада МНОГО .Un Crime Exotique ми е много любим,но за мен е почти гурме.Не очаквах на теб да ти харесва.Описанието във Фрагрантика не е вярно-има и 100мл.

WalterP99 мерси за включването за nin-shar. Щом е нетипична роза има шанс да се разберем.

Ако е крайна сметка решиш да го купуваш ще се повторя,че имат 2 типа опаковки-луксозна и нормална.Гледай да не дадеш излишни пари за опаковка.Шишето си е същото.

В общи линии по често усещам мъжки парфюми отколкото дамски.
Испанките, поне в Мадрид са доста консервативни от към парфюми.....
И съответно доста хора правят грешката да ми подаряват парфюми.

За жените не мога да твърдя,но ми е правило впечатление,че Terre d'Hermes е доста ползван от мъжете в Мадрид.Неприятен ми е като аромат,и просто ми се е набило в съзнанието.
И мен ми подаряват парфюми,които много често отиват директно към някоя размяна.Последно ми подариха Spicebomb , който беше разменен още същия ден.

Този парфюм е повече от прекрасен, но и цената му е повече от срамна.

Цената на която може да се намери е  180 евро за 100мл.Не помня колко им е официалната в Бг.Концентрацията на етерични масла при Profumum Roma е супер висока-на доста от тях минава 40% , като Ambra Aurea е 46% Не случайно са като олио на кожата като се напръскаш.Трайни са много,пръскаш малко и ако не ползваш само 1-2 парфюма притежаването на 100 мл е ненужно.100мл могат да се разделят поне на 2 .

Леле това 90 е впечатляваща цифра.

Хммм ... не мисля  Mr. Green

Аромат за вечерта - СУПЕР любимия ми

# 682
  • Стара Загора
Наскоро се запознах с Figuier Ardent Atelier Cologne, една различна смокиня, хареса ми.
Започва малко пикантно, след което се открива много реалистично смокиново дърво- с листата и с горчивия млечен сок. Малко по-късно се появява и плода, придаващ лека сладост, колкото да неутрализира горчивината от млякото. Но не е само смокиня, има и нещо дървесно-пикантно-свежо, а в базата излиза и ирис и взети заедно, тези ноти дават мъжко звучене, но не е нахално (според мен), а придава дълбочина на аромата.Тук, в базата усещам и нещо синтетично, което ми харесва, аромата става малко по-пудрен и сладък (в сравнение с началото), по-плътен, а смокиновото дърво с листата е доста на заден план. В частта, където се усещат листата и горчивия млечен сок, прилича на ЛАртизанската смокиня, но за мен ЛАртизанската е по-зелената и си е смокиня от край до край, леко поръсена с кокос. А тази на Atelier Cologne е по-богата и многопластова.

# 683
Да, разбрах, че става въпрос за пробички и пак ми се струва голяма цифра, но взе пак и 3 години...Уолтър за тебе знаем, че си маниак ( в хубавия смисъл  Wink ).

# 684

Този парфюм е повече от прекрасен, но и цената му е повече от срамна.

Цената на която може да се намери е  180 евро за 100мл.Не помня колко им е официалната в Бг.Концентрацията на етерични масла при Profumum Roma е супер висока-на доста от тях минава 40% , като Ambra Aurea е 46% Не случайно са като олио на кожата като се напръскаш.Трайни са много,пръскаш малко и ако не ползваш само 1-2 парфюма притежаването на 100 мл е ненужно.100мл могат да се разделят поне на 2 .
Над 400 лв. са. Тук в тази тема малко хора делят парфюмите си. Аз например никога не вземам отливка от каквото и да било, която е над 10 мл. Ненавиждам ги. Искам бутилка, задължително бутилка в колекцията си. Отливките се променят и са грозни, а аз държа на колекцията си страшно много, за да си развалям удоволствието от ползването на нещо 50 мл. в рефан стъкло или не дай боже в пластмасов контейнер за изследвания от аптеката. Аз търся кеф в парфюмите, ако не мога да си го позволя не го вземам.
Парфюм от над 400 лв. всъщност скъп ли е или не е според вашите разбирания без значение какво колко, какъв и как?

# 685
  • София
Единия го сравняват с Grey Flannel

Нямам идея за парфюма,за който питаш,но е класически мъжки парфюм,който или харесваш,или ти се повръща от него.На моята кожа специално е УЖАСЕН , но пък при мои познати въобще не е лош.
Като цяло според мен с за мъже на ПОНЕ 40 и то като абсолютен минимум.  Peace Не съм го усещал на жена,но знам,че доста жени го ползват като евтина алтернатива на други аромати.
Да, познавам добре Grey Flannel, както и Piment Brulant, с които сравняват двата много сходни Ермеса и това ме обърка Simple Smile Фланелата е парфюм, който си избира носителя и си е предизвикателство да успееш да го опитомиш.

Атти,откъде се запаси с Шалимар Инишъл ???
От енцо.

# 686
И за мен парфюмът е цялостно преживяване от опаковката, през шишето, капачката, цвета на течността и пр. Аз го възприемам като едно творение, което ме радва или дразни...Важна ми е цялостната презентация, представяне на идеята на аромата. Разбира се понякога правя компромис, ако ми харесва аромата, а шишето не (но супер рядко ми се е случвало). И да, за моите разбирания , начин на живот, приоритети, 400 лв. е прекалено много за парфюм, пробвам такива неща, но с ясното съзнание, че съм в нещо като музей т.е. пробвам, възхищавам се (или не), въздейства ми (или не толкова),но няма да го имам вкъщи. Давала съм подобна сума, но си е било за тогава, сега вече е друго, променяме се....

# 687
  • София
Много харесвам няколко неща на Профумум Рома, но ме спря цената от малко над 300лв.(тогава, явно са се вдигнали още newsm78). Нямам против да деля, не съм намерила с кой. За мен е важен аромата, опаковката не толкова. Много често си правя отливки за носене в чантата - не мога да нося цели бутилки. И без това чантата ми тежи все едно нося тухли.

# 688
  • София
Много често си правя отливки за носене в чантата - не мога да нося цели бутилки. И без това чантата ми тежи все едно нося тухли.
Същата работа съм и аз  Flutter Обичам да подновявам парфюма си през деня, но не мога да си позволя да нося  и флакон от 100 мл примерно в чантата /особено се касае за Hermes Jour Absolu  LaughingPeace

# 689
Наскоро се запознах с Figuier Ardent Atelier Cologne, една различна смокиня, хареса ми.
Започва малко пикантно, след което се открива много реалистично смокиново дърво- с листата и с горчивия млечен сок. Малко по-късно се появява и плода, придаващ лека сладост, колкото да неутрализира горчивината от млякото. Но не е само смокиня, има и нещо дървесно-пикантно-свежо, а в базата излиза и ирис и взети заедно, тези ноти дават мъжко звучене, но не е нахално (според мен), а придава дълбочина на аромата.Тук, в базата усещам и нещо синтетично, което ми харесва, аромата става малко по-пудрен и сладък (в сравнение с началото), по-плътен, а смокиновото дърво с листата е доста на заден план. В частта, където се усещат листата и горчивия млечен сок, прилича на ЛАртизанската смокиня, но за мен ЛАртизанската е по-зелената и си е смокиня от край до край, леко поръсена с кокос. А тази на Atelier Cologne е по-богата и многопластова.

galeta, заинтригува ме с това описание. А как е като трайност?

Общи условия

Активация на акаунт