Тестват ли българските марки върху животни?

• 1 889
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте!
От известно време се интересувам от марките, които не тестват върху животни. След обстойно проучване осъзнах, че от големите световноизвестни марки (Garnier, Dove, Maybelline..) почти няма такива, които не тестват продуктите си или съставките им върху животни. В повечето случаи ако някоя от големите марки твърди, че не тества се оказва, че е дъщерна фирма на някоя друга компания, която тества (Procter & Gamble, Unilever), което обезсмисля всичко.
Възнамерявам да спра да купувам от тези компании, за да не подкрепям използването на животни в козметиката и за други немедицински цели. Щом едни компании могат да не тестват, значи и други могат.

Въпросът ми е, знаете ли дали българските козметични марки тестват върху животни?  newsm78 Аз предполагам, че не, защото това е доста скъпо, но все пак да питам.
(То е ясно, че има много чуждестранни марки, които не тестват, но повечето са доста по-скъпи от обикновените марки.)

# 1
Незнам каквии макри визираш, но има много козметични марки, който са веган (т.е. нямат нито животински продукти, нито by-products и не са тествани върху животни), и такива, които са просто са cruelty free на много ниски цени! От това, което знам, че най-евтината копания е E.L.F. (Eyes Lips Face) и цените им започват от 1$ до 15$ най-много! имат и великобритански магазин, но там цените моментално са обърнати в паунди и излиза по-скъпо! Ако имаш човек в Щатите, може да поговориш с него и да те снабдява! Имат доста добри отзиви и по отношение на грима са доста добри! Като начало трябва да знаеш, че ако една козметична компания се продава в Китай (но не от чуждестранен онлайн магазин със световна доставка), то определено се тества върху животни! Аз не рискувам и си купувам чуждестранни козметични продукти, където стотици хоря всяка година обновяват списъците с такива компании и винаги обясняват дали са дъщерни компании на компании, който си тестват върху животни (най-малкото)!

# 2
А ако не е тествано върху животни,обаче е извлечено от тях(без да им се нанасят щети) става ли?

# 3
  • София
Има много информация по тази тема.
Ето нещо синтезирано вкл. е засегната темата с Китай.
https://www.crueltyfreeinternational.org/what-we-do/corporate-pa … cosmetics-testing

Ако търсиш БГ козметика качествена и чиста, ти препоръчвам Алтея органикс. Има и други, но от тях сякаш има най-богат асортимент, който ми допада.

# 4
А ако не е тествано върху животни,обаче е извлечено от тях(без да им се нанасят щети) става ли?
Какво имаш предвид? В козметични продукти (както и в хранителни) има жлези и всякакви други органи и мастни тъкани! Например в желираните бонбончета май вкусът на малина е от аналните жлези на бобър!

# 5
Какво имаш предвид? В козметични продукти (както и в хранителни) има жлези и всякакви други органи и мастни тъкани! Например в желираните бонбончета май вкусът на малина е от аналните жлези на бобър!

smile3556 smile3556 smile3556 smile3556 smile3556 smile3556

# 6
Когато тръгнеш да търсиш какво ти криеят козметични, фармацевтичните компании и тези занимаващи се с храна, ще се очудиш колко малко знаеш и подкрепяш всеки път когато си слагаш даден продукт в пазарската кошница!

Общи условия

Активация на акаунт