Дъщерите тийнейджърки

• 109 423
  • 778
  •   1
Отговори
# 435
  • София - Рим и обратно
Е, това с личната хигиена наистина, на 13 вече би трябвало да се притеснява от връстниците си поне. Моята на 13 започна да си мие косата неистово всеки ден, защото не искала да я бъзикат като някаква нейна съученичка, която си ходела с мазна коса и не й пукало. Аз пък се ядосвах защото прекаляваше. Изобщо, моята ме дразни с прекаленото си старание да не е "смотана". Да, социална е; да, вписва се в средата си, ама трябва ли постоянно да си като другите? Дано им минат тия залитания във всички посоки.

# 436
  • Down south
Не знам дали помните моите грижи от преди няколко седмици, бяха свързани с шофирането. Дъщеря ми тъкмо навърши 16 и се сдоби с шофьорска книжка.
Започнахме да се отпускаме и предпазливо да и разрешаваме да излиза сама за тренировки, за малки покупки.
Да си призная струва ми се невероятно, че след толкова години, не трябва да я разкарваме по тренировки и всичките извънкласни занимания Направо съм готова да затанцувам танца на щастието, сигурна съм, че и съпругът ми се чувства по същия начин, само не му се ще да повярва и признае, че малкото ни момиченце има нови крила Simple Smile

На моята кола все още стои стикър, подобен на този

# 437
Е, това с личната хигиена наистина, на 13 вече би трябвало да се притеснява от връстниците си поне. Моята на 13 започна да си мие косата неистово всеки ден, защото не искала да я бъзикат като някаква нейна съученичка, която си ходела с мазна коса и не й пукало. Аз пък се ядосвах защото прекаляваше. Изобщо, моята ме дразни с прекаленото си старание да не е "смотана". Да, социална е; да, вписва се в средата си, ама трябва ли постоянно да си като другите? Дано им минат тия залитания във всички посоки.

И моята дъщеря беше като твоята, но в по-ранна възраст, на около десет години беше маниачка на тема лична хигиена. Сега пък в другата крайност. Иначе снощи ми се хвали как хубаво се изкъпала и си пъчи врата да видя, че е чист  Laughing

Daylily, безаварийно да е  Hug, надписът е много полезен  Laughing

# 438
  • И тук, и там, навред....
Здравейте!
И аз съм една от вълнуващите се майки на тинейджърка  Laughing
Наред с бушуващите хормони имам проблем и със приятелската й среда. Децата не ми изглеждат лоши, но в компанията има едни псевдо приятели от където произлизат редица проблеми. Счупиха й стъклото на телефона - "без да искат"...... Приех го и сменихме стъклото. Онзи ден се прибира с рев, същите деца я блъснали по стълбите в училището, тя паднала и стъклото на телефона е отново счупено.... Извинявали и се, но това не оправя нещата. Те са на 14 години и все си мисля, че трябва да се разсъждава по-трезво....
Дъщеря ми е дете, което много се подвежда, наивна е до безумие и постоянно си пати от това. Вярва на всеки и приема всеки за приятел. Моето мнение според нея, винаги е неправилно и неразбиращо......
Мъчно ми е като я гледам да страда  Cry Cry Cry

# 439
Майка ми никога не ми е правила проблем дали да се гримирам след 6 клас. Мацах се с черни моливи, фон дю тени и ходех на у-ще. Какво от това, не съм имала по-различен успех от другите, на които майка им е забранила да сложат и червило. А относно това, какво да се носи в чантата: носи си винаги превръзка, парфюм, някой грим, кърпички (мокри и сухи). Но никога не слагай грим или парфюм за сметка на учебниците. Те са на първо място. А за къпането, аз се къпех и още е така. Всеки ден цялостно къпане с косата + всяка седмица кола маска, но ти май си малка, затова се обезкосмявай всяка вечер с бръснач.

# 440
  • софия
Майка ми никога не ми е правила проблем дали да се гримирам след 6 клас. Мацах се с черни моливи, фон дю тени и ходех на у-ще. Какво от това, не съм имала по-различен успех от другите, на които майка им е забранила да сложат и червило. А относно това, какво да се носи в чантата: носи си винаги превръзка, парфюм, някой грим, кърпички (мокри и сухи). Но никога не слагай грим или парфюм за сметка на учебниците. Те са на първо място. А за къпането, аз се къпех и още е така. Всеки ден цялостно къпане с косата + всяка седмица кола маска, но ти май си малка, затова се обезкосмявай всяка вечер с бръснач.
Не разбрах точно кой пост се коментира по този начин, но това ще бъде най-голямата тъпотия. Има множество съвременни методи за обезкосмяване/изсветляване на космите. Никога, на никой не бих препоръчала да се бръсне.

# 441
Никога, на никой не бих препоръчала да се бръсне.

"Никога не казвай никога, защото не знаеш какво може да ти дойде до главата" са казали хората и са много прави. Не виждам никаква трагедия в бръсненето, та чак пък на никой, никога да не го препоръчвам. Какво ще се случи, ако жена си бръсне краката, например? Интересно ми е да знам какво ще ме сполети в бъдеще, при положение, че съм на 40+ и се бръсна от 15 годишна. Космите на краката и под мишниците така са ми оредели, че сега зимата се налага да ги махам веднъж седмично.
Хайде стига с тези страшни последствия от бръснача  Stop

# 442
  • софия
 Бръснеш си космите от 15 г. и са оредели? Защо ли мъжете продължават да са с твърди и гъсти косми? Ти си феномен с тези оредяващи косми от бръснене.
А какво става ако си бръснеш космите всеки знае. Пак казвам, аз на никой никога няма да препоръчам да го прави и за мен бръсненето на косми ежедневно е лош съвет. Няма да позволя и на дъщеря си да го прави, доколкото зависи от мен.

# 443
В нета има достатъчно информация по въпроса с моята феноменалност  Laughing, можеш да прочетеш на какво се дължи, за да не си мислиш, че съм специален случай. Брадата на мъжете и космите по краката на жените се управляват от различни хормони. Ако ставаше номера с бръснене, всички щяхме да ходим с лъвски гриви  Peace. То затова форума периодично се залива с теми : "Да обръсна ли главата на бебето, за да му се сгъсти косата?"

# 444
  • гр. София
Никога, на никой не бих препоръчала да се бръсне.

"Никога не казвай никога, защото не знаеш какво може да ти дойде до главата" са казали хората и са много прави. Не виждам никаква трагедия в бръсненето, та чак пък на никой, никога да не го препоръчвам. Какво ще се случи, ако жена си бръсне краката, например? Интересно ми е да знам какво ще ме сполети в бъдеще, при положение, че съм на 40+ и се бръсна от 15 годишна. Космите на краката и под мишниците така са ми оредели, че сега зимата се налага да ги махам веднъж седмично.
Хайде стига с тези страшни последствия от бръснача  Stop

+1. Да, zvanche, и на мен са ми оредели на краката. Аз съм на 41 и се бръсна от горе-долу от 14-15 годишна. Не ми понасяше кола маската. Под мишниците също, но там съм ходила и на лазерна 2-3 пъти.  Peace Въпреки това мисля, че причината за оредяването на космите с годините е хормонална.
Дъщеря ми на места се бръсне, на места - ходи на кола маска.  Peace

# 445
  • софия
В нета има достатъчно информация по въпроса с моята феноменалност  Laughing, можеш да прочетеш на какво се дължи, за да не си мислиш, че съм специален случай. Брадата на мъжете и космите по краката на жените се управляват от различни хормони. Ако ставаше номера с бръснене, всички щяхме да ходим с лъвски гриви  Peace. То затова форума периодично се залива с теми : "Да обръсна ли главата на бебето, за да му се сгъсти косата?"
Дължи се на хормонални промени поради възрастта, а не на това, че не ти е навредило бръсненето. Това съм и написала Laughing Освен това, смятам, че имам право на своето мнение на база собствен опит. Може нали?

# 446
Дължи се на хормонални промени поради възрастта, а не на това, че не ти е навредило бръсненето.

Е, как ми е навредило бръсненето не схващам? Никога не съм имала кой знае какво окосмяване, което не е причина да не махам това, което имам. Бръсненето по никой начин не е сгъстило това, с което ме е дарила природата :. А сега даже косъма става още по-фин.

Дължи се на хормонални промени поради възрастта, а не на това, че не ти е навредило бръсненето. Това съм и написала Laughing

Къде?

Освен това, смятам, че имам право на своето мнение на база собствен опит. Може нали?

Разбира се. Но да наричаш тъпотия, също така, лично, чуждо мнение не е ОК  Peace.

# 447
Бръснеш си космите от 15 г. и са оредели? Защо ли мъжете продължават да са с твърди и гъсти косми? Ти си феномен с тези оредяващи косми от бръснене.
А какво става ако си бръснеш космите всеки знае. Пак казвам, аз на никой никога няма да препоръчам да го прави и за мен бръсненето на косми ежедневно е лош съвет. Няма да позволя и на дъщеря си да го прави, доколкото зависи от мен.

25 години си бръсна краката. Около 40-те не остана косъм за бръснене. Laughing
Що така, съвременни жени-прочетете нещо, не го карайте така сляпата.
Мъжа ми и главата си бръснеше горкия, че да сгъсти, ама нъцки, и там косъм не остана. hahaha
Извън това-двете ми момичета големи-бръснат, ползват кола маска, епилатори, а напоследък и лазерна епилация. Всички методи са с временен ефект.

# 448
  • На черешата
 Хайде и аз в кюпа с две тинейджърки, една на 15 и една на 12. Двете са коренно различни. Каката е абсолютна фръцла - гримиране (пълна програма), маникюр, кола маска, къпане, прическа, дрехи, обувки, чанта. Излизането е предшествано от минимум един час приготвяне.  Whistling Whistling Whistling Приятелите са безброй, вече се отказах да ги помня. Има 2 добри приятелки и още 30-40-50 имена, които се въртят. С часове говори по телефона с някого. Когато вляза в стаята чинно казва "Чакай, че мама влезе", винаги получавам поздрав от някакво име  Hug Laughing. Изчакват ме търпеливо да си кажа приказката и разговора се подновява след като затворя вратата на излизане.
 Малчо е друга история- нежна душа. Избира внимателно приятелите си и не допуска всеки до себе си. Има само 4-5 приятели, които не се променят. Избира дрехите си според това дали са и удобни, а не дали са модерни. Големите компании не я привличат. Някой може да и е приятел ако е като нея. При каката няма значение дали някой слуша чалга или рок, щом им е забавно заедно, значи се допуска в кръга.
 Не се бъркам на нито една. Понякога се опитвам да дам някакви насоки, но се старая да не прекрачвам границата.

# 449
  • София
Браво Торнадо, звучиш страхотно като майка, така и трябва. А децата, очевидно са находчиви, умни и адекватни. Това е важно.

Общи условия

Активация на акаунт