Има ли рускоговорящи мами?

• 66 220
  • 796
  •   1
Отговори
# 150
 Hugи аз се пиша тук с голямо удоволствие -  11 год руско училище и най-добри приятели руснаци!
 Heart Eyes

# 151
  • София
Здравейте  руски мами, аз не съм по произход рускиня, но завърших руска гимназия и си падам русофил.Ще ми е приятно. Joy

# 152
Ами аз не съм все още мама, а проекто такава  Grinning

По другия критерий на темата обаче отговарям - половината ми живот съм била руски възпитаник - училище, обкръжение...

Днес вече няма ден без руски сайтове, TV и музика  Hug

# 153
Здравейте на всички.Това е първият ми пост в този форум.
Запишете още една рускоговоряща мама Sunglasses

# 154
  • Варна
Здравейте на всички.Това е първият ми пост в този форум.
Запишете още една рускоговоряща мама Sunglasses

Привет! Добре дошла във форума!  Hug

Разкажи нещо за себе си!  Wink

# 155
хайде още една бъдеща мама с русофилски профил да се включи... Simple Smile
любовта ми към този език ми донесе и мъж от руски произход... лошо само, че и свеки е рускиня, та имаме сериозни разминавания във всички вкусове - не само готварските Simple Smile)))
ама то това май не е от произхода, а от характера на "връзката" ни Grinning

ако някой се интересува - набрала съм сериозна колекция руски детски песнички, защото определено смятам зайо, като дойде, да научи и този език

поздрави на всички

# 156
  • София
Ще ми се и аз да се включа, макар че за мой срам ужасно съм занемарила руския  Blush. Нямам нищо руско, но учих в руска гизмназия, после с руски бях в университета, и всичко руско ми е близко. Сега даже се сещам, че си пишех с руско другарче Simple Smile

# 157
Сега даже се сещам, че си пишех с руско другарче Simple Smile
И аз като бях по-малка си пишех с няколко русначета. Wink Сега съм позабравила езика, но татито го знае перфектно и на него разчитам да научи бебка на руски. Laughing

# 158
Момичета, днес е Масленица - честит празник!  Simple Smile

Опекохте ли "блины"?  Laughing

Аз в момента пека.  Flutter

Честита Масленица и на теб, Киса, и на всичките мами тук, наистина много хубав празник...
В тази връзка, ще ми кажеш ли как приготвяш блины, у нас само мъжът ми готви руски вкуснотии, ама ми се иска и аз да го изненадам, а бих предпочела изпитана рецепта, отколкото непроверени рецепти от нета...Би ли ми съдействала? newsm53, тъкмо можете да пообмените рецепти и с другите  Heart Eyes

Значи днес спретнах аз - да отчета, така да се каже, празника.  Laughing И понеже палачинки правя много рядко (от тук нататък смятам да правя по-често - скоро ми подариха тефлонов тиган  Mr. Green), та в един руски форум видях следната рецепта - оказа се сполучлива, защоот преди седмица правих по рецепта от нашия форум, ама нещо.... Rolling Eyes

Та:
500 гр. мляко
250 гр. брашно
3 яйца
щипка сол 1 супена лъжица захар

Нарочно този път не сложих олио в сместа - станаха някак по-пухкави без него.

Тигана периодично го смазвах със краве масло, както и всяка изпечена палачинка.

Но по принцип, руските "блины" се правят с мая, ама то това си е голяма играчка де  Wink

Над_таб и Киса,

Благодаря Ви за рецептите...Понеже и двете ми написахте много готини рецепти, исках да опитам и двете, и го направих  Grinning Да ви кажа, и двата вида са страхотни! Нямам фаворит, защото една моя приятелка, която е доста капризна към палачинки, (двечките с нея ги правихме) си облиза пръстите...Иначе по въпроса за маята, и моя мъж май слага, ама си мисля, че наистина, както казва и Надя, си е до район, просто който не е опитвал с мая, може да опита да види вкуса Simple Smile
Целувки,

# 159
Учила съм в Руско Училище, харесва ми да чета руска литература и руски сайтове. Имам страхотна библиотека вкъщи пълна с руски автори. Брат ми обича да рецитира стихотворения на Пушкин, а аз обожавам да го слушам.

# 160
Хайде, мили мами-рускини и русофилки, да видим коя как се справя с руския Grinning Предлагам на вашето внимание тест по руски език, за всички, които искат да проверят знанията си  Hug Grinning

Ето го:
http://www.sly2m.da.ru/ugadaika

# 161
  • Варна
Хайде, мили мами-рускини и русофилки, да видим коя как се справя с руския Grinning Предлагам на вашето внимание тест по руски език, за всички, които искат да проверят знанията си  Hug Grinning

Ето го:
http://www.sly2m.da.ru/ugadaika

Хихи...
Поздравляю! Русский язык - родной для Вас...

Това е положението!  Grinning

# 162
Аз пък не го минах  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire
Руския го забравихме, българския не го научихме  Embarassed Cry
Стыд и позор!

# 163
И аз да се причисля към рускоговорящите - 11 години в руска гимназия. Страшно уважавам всичко руско, имам богата руска литература, много и всякакви руски песни. В съседния апартамент до нас живее младо семейство украинци, та честичко ми се случва да се възползвам от руския. Много съм доволна, когато не ми вярват, че руския не ми е роден, щото го говоря без акцент.
Разбирам те, аз съм от Украина и последните 3 години преди да дойда в България  живях в Киев.
Обаче България има свой чар.
И ако знаете как българите в Бесарабия мечтаят да дойдат поне за ден тук.

# 164
Так непонятно все русофилы а некоторые даже с руским корнем так давайте писать на русском, иначе все забудем и детям передать нечего будет.

Общи условия

Активация на акаунт