Има ли рускоговорящи мами?

• 66 224
  • 796
  •   1
Отговори
# 240
Даруся виж в Рецепти някоя руска, а с това ще я сразиш  Mr. Green
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=118353.0

# 241
  • София; Дружбето
Няма ли да се зарадва повече на нещо българско newsm78 Тя украински гозби предполагам яде всеки ден

# 242
  • Пловдив
Няма ли да се зарадва повече на нещо българско newsm78 Тя украински гозби предполагам яде всеки ден

Те живеят в Израел от доста време и едва ли всеки ден прави украински неща. А нещото българско така или иначе ще си го получи по време на престоя и накрая като си тръгват ще им измислим някакъв Бг подарък. Но тогава вече ще имам понятие какво й харесва и какво не.  Party

Мъжът ми е живял навремето 5 години в Железногорск (не знам дали така се пише) и винаги му се е искало да ни направи борш (не знам кое е правилното борш или борщ), но такъв какъвто там го е ял, но естествено не знаеше рецептата. Така, че в случая май ще стане с един куршум два заека. Mr. Green

Приемам и други идеи, разбира се. Hug

# 243
  • София; Дружбето
Борщ се пише на руски и е добра и дея, чак на мен ми се дояде Mr. Green Иначе може да и направиш вареники, например, сладки и солени

# 244
Правих за мъжа ми "холодник". Студен борщ.Това е аналог на българският таратор. Simple Smile Е...почти...
За да стане побързо с цвеклото, защото първо трябва да го намериш някаде по пазари, после да го готвиш по специален начин...  Stop, купувам от "Метро" в отдела за консервирани работи, полски бурканчета с готово нарязано на ренде цвекло. Разреждам го с кисело мляко и вода на вкус. Цвекло от бурканчето съдържа страшно много оцет. Трябва да стане като гъст айрян, примерно. Отделно нарязвам на сламки краставици, твъдо сварени яйца,зелен лук,може и сварен картоф, обаче не го слагам в супа, а просто на масата, като гарнир. Всички нарязани неща слагаш в чинии точно преди яденето. Може и да се добави заквасена сметана. Сол също на вкус.Това е адаптиран българо-беларуско-полски холодник от мен!  Laughing

# 245
Между другото продават готови пелмени на Мис Каприз във фризерите в големите магазини -ще си спестиш доста работа и ще впечатлиш гостенката  Peace

# 246
Между другото продават готови пелмени на Мис Каприз във фризерите в големите магазини -ще си спестиш доста работа и ще впечатлиш гостенката  Peace

А как ви се струват на вкус тези пелмени на Мис Каприз? Преди време решихме да ги опитаме с бившия ми приятел, сварихме ги, сложихме маслото и сметаната, ама хич не ни харесаха... бяха някакви такива безвкусни... ooooh!някой може ли да препоръча друга марка? Wink

# 247
Да се подпиша и аз към рускоговорящите. Скоро ще станат две години откакто живея в Русия.

Ужасно съм благодарна, че имам възможност да чета спокойно руски. Литература има ужасно много. Книги в електронен вариант.... Даже такива, които на английски не могат да се намерят - т.е. може само да се поръчат по нета, на руски ги има и можеш безплатно да си ги дръпнеш.

Сайтове прекрасни за раждане, отглеждане на деца... Информация, която в България мноооооого трудно може да се намери. Много съм доволна, че имах възможност да се докосна до цялото това богатство.

# 248
Здравейте и аз се числя към рускоговорящите мами, живяла съм 4 години в Русия и общо взето като се върнах обратно в България, май по-добре се справях с руския език отколкото с българския. Ако някоя мама и се пише на руски, може и аз да си го упражня, защото вече си мисля, че съм го забравила.

# 249
  • София; Дружбето

А как ви се струват на вкус тези пелмени на Мис Каприз? Преди време решихме да ги опитаме с бившия ми приятел, сварихме ги, сложихме маслото и сметаната, ама хич не ни харесаха... бяха някакви такива безвкусни... ooooh!някой може ли да препоръча друга марка? Wink
Тези са най-добрите на пазара. Опитвах какви ли не марки, но при варенето се получава топка сурово тесто, а пълнежът е с неясен състав. Тези на мис каприз са най-добрите, но трябва да се ядът горещи, после придобиват странни вкусови качества

# 250
  • Пловдив

Leo, говорихме с кума ми днес, който е много голям кулинар и той твърди, че борша става по-вкусен ако е с телешко месо (с кокал, предварително сварен) и спореше още, че трябва се приготвя със зелен фасул, а не с бял.
От къде идват тези разлики - въпрос на вкус или това, че в различните краища на страната всяко ядене се приготвя по различен начин  newsm78

# 251
  • Пловдив

А на пакета има ли инструкции за приготвянето.  Embarassed Аз никога не съм варила такива неща и може би няма нищо специално, но ако има някаква тънкост в приготвянето - казвайте.  Crazy А това, че се ядат още топли съм го чувала и друг път  Mr. Green

# 252
Даруся, не съм яла борш със зелен фасул и за пръв път чувам  newsm78 прави се с бял(баба ми в Украина го прави с бял). По принцип и да пропуснеш фасула не е страшно. Но се поднася с лъжица сметана. За месото може и телешко мисля  newsm78

За пелмените пише на кутията ( 1 кутия стига за двама души горе долу) на кутията пише как се приготвят (пускаш ги във вряща вода за около 20 мин.) . Аз ги най-обичам след като се сварят запържени в масло  Crazy и пак със сметана.

# 253
Цитат
Тези са най-добрите на пазара. Опитвах какви ли не марки, но при варенето се получава топка сурово тесто, а пълнежът е с неясен състав. Тези на мис каприз са най-добрите, но трябва да се ядът горещи, после придобиват странни вкусови качества

tsveta , благодаря ти за коментара...  bouquet...явно няма да пробвам другите марки, пък може би не съм ги приготвила както трябва? Thinking Както и да е, ще опитаме пак, дано резултатът е по-вкусен Heart Eyes

# 254
Бре, 13 страници, ще си ги чета после  Laughing
Някои може и да чели, ама на мен Тъщата наистина е рускиня, от тези със син документ на постоянно пребиваващи чужденци. newsm10 Александра говори и чете свободно на руски, а Никола за сега само разбира (той и БГ още не ще да говори newsm78)

PS Децата са на 50% Българи, 25% руска кръв и 25% арменска (майка ми)

Общи условия

Активация на акаунт