Има ли рускоговорящи мами?

• 66 219
  • 796
  •   1
Отговори
# 120
Привет и от мен!

Аз съм рускоговоряща мама тоже Laughing , и поздравявам всички мами, възпитаващи децата си в обич и уважение към руската култура...

Аз съм 1/2 рускиня.... + съпругът ми - 1.0 россиянин
 = шуша (бебата) - 3/4 русначе... (или 1 и 1/2  newsm78  smile3532)

# 121
  • Varna
  С голямо закъснение честито на мама Дейзи.

# 122
И аз да се запиша към рускоговорящите мами. Майка ми е от Киев, но аз съм родена в България.
Като малки майка ми говореше на руски, а ние и отговаряхме на български. Всичките ми приятели като идваха за пръв път у нас ме гледаха едно учудено.  Mr. Green
Руската литература и детските песнички са страхотни.  Hug

# 123
здравейте и от мен. Grinning
майка ми беше от Белорусия, въпреки че е по скоро арменка (а има и малко полска кръв) и аз съм родена в Минск, но съм живяла там само до около 2 годишна възраст. като малки аз и сестра ми ходехме там на гости всяко лято, но след като майка ми почина, много разредихме (последно беше преди 2 год. за сватбата на братовчедка ми, след 10 год. прекъсване), макар и сравнително често да се чуваме по телефона.
аз кръстих дъщеря си Таира, на името на майка ми и приятелят ми уважи решението ми, защото знаеше, че това е важно за мен.
и досега говоря руски без проблеми, чета, гледам филми, слушам музика (много обичам Висоцки, доста харесвам и Любэ)
а и когато пея детски песнички на бебелина, много по отвътре ми идва да и пея руски такива Grinning

# 124
Да се вклю4а и аз Heart Eyes Blush
1/2 рускиня:
Баба-Украинка,мама-родена в Ленинград-от 13 годишна живее в БГ.
Татко е завършил в Кировоград. ...
Синът ми се казва Максим  Hug ...с ударение на "и" ...Познайте защо!  Party Crazy

# 125
Много хубава темичка, не знам защо не се включих по-рано.  Heart Eyes

Аз съм чиста рускиня, но от 7-годишна живея в София. В Русия ходя много рядко, веднъж на 5 години. Родителите ми също са тук.

Съпругът ми е 1/2 руснак, 1/2 кубинец  Sunglasses Сега свекървата е омъжена повторно за българин.

В България не се чувствам чужденка, може би защото тук съм прекарала целия си съзнателен живот, тук съм завършила висше, тук съм се омъжила.

С бебето обаче говоря само на руски (така съм най-естествена), пея му руски песнички от моето детство, чета му руски стихчета. По-нататък ще видим откъде ще намираме руски детски книжки. Надявам се без проблеми да проговори и двата езика.  Grinning

Много поздрави от нас  Hug

# 126
  • Варна
По-нататък ще видим откъде ще намираме руски детски книжки.

Във варна има магазин "Русская книга", продават и детски книжки, верно, че са доста скъпички, но пак е вариант.

Другия вариант е роднините от Русия да ти изпратят книжки.  Simple Smile

Ние имаме няколко руски детски книжки - "Колобок", "Репка", "Лесная азбука" - Вики разказва по картинките.  Grinning

# 127
Duol има доста руски книжарници в София. Аз съм купувала от една книжарничка до НДК на Васил Левски.

# 128
Много хубава темичка, не знам защо не се включих по-рано.  Heart Eyes

Аз съм чиста рускиня, но от 7-годишна живея в София. В Русия ходя много рядко, веднъж на 5 години. Родителите ми също са тук.

Съпругът ми е 1/2 руснак, 1/2 кубинец  Sunglasses Сега свекървата е омъжена повторно за българин.

В България не се чувствам чужденка, може би защото тук съм прекарала целия си съзнателен живот, тук съм завършила висше, тук съм се омъжила.

С бебето обаче говоря само на руски (така съм най-естествена), пея му руски песнички от моето детство, чета му руски стихчета. По-нататък ще видим откъде ще намираме руски детски книжки. Надявам се без проблеми да проговори и двата езика.  Grinning

Много поздрави от нас  Hug

Привет, Duol,[/i]

Книги можеш лесно да си доставиш и от две книжарници онлайн, които може и да знаеш, но все пак ще ти ги напиша:

www.index2000.bg - тук има по-голямо разнообразие, но ...книгите понякога се бавят много.
www.knigomania.bg - тези са по-бързички и поне аз съм доволна за сега

Надявам се да съм ти била полезна и много целувки на Андрей newsm53 - любимото ми име, просто е името на моя мъж  Grinning
[/color]

Последна редакция: пт, 24 фев 2006, 00:32 от Амброзия

# 129
Много ви благодаря  Hug
Амброзия,   love001

# 130
Здравейте!
За малко щях да пропусна тази тема... Аз съм родена в Русия. Майка ми е рускиня, а бащата - българин. Руският е майчиния ми език. Сега говоря на бебка на руски у дома, пея песни на руски ...
Много хубава тема!!!  Grinning

# 131
Много ви благодаря  Hug
Амброзия,   love001

О, благодаря, Duol, видях снимките на Андрей, ама колко сте сладки smile3533!
Да не се обидят другите мами на най-сладки бебоци, просто Андрей, това именце, както казах ми е голяма слабост и нямаше как да пропусна да го погледна...Както обаче споделят майките тук, че бебчовците и бебките им са закърмени с руската реч, да вземем да ги съберем на някое бебешко парти да си полафят на руски Grinning
 smile3503

# 132
Както обаче споделят майките тук, че бебчовците и бебките им са закърмени с руската реч, да вземем да ги съберем на някое бебешко парти да си полафят на руски Grinning
 smile3503[/color][/size][/i]

това е добра идея Simple Smile (въпреки, че бебелина още не може да говори...) Laughing

# 133
Да ви се похваля! Майка ми донесе от Украйна страхотни детски игри за компютъра със всички герои на Дисни( Мечо Пух, Барби, Мики Маус и други приключенски) Такива в България определено не съм виждала, а излизат около 4 лв. наши пари. Игрите са за малки деца и образователни и занимателни. Направо са страхотни. Който има въэможност да му донесат ви ги препоръчвам горещо. Майка ми каза, че там има специализирани магазини с цели купища игри.  Embarassed На мен също са ми интересни, а детето е ошашавено, защото анимацията е като на филмчетата. Peace

# 134
Здравейте!
За малко щях да пропусна тази тема... Аз съм родена в Русия. Майка ми е рускиня, а бащата - българин. Руският е майчиния ми език. Сега говоря на бебка на руски у дома, пея песни на руски ...
Много хубава тема!!!  Grinning

ooolia, сега ми е ясно защо Андрей и Вики толкова много се харесаха  Heart Eyes Само ме е яд, че не си поговорихме на руски тогава   doh

Duol, видях снимките на Андрей, ама колко сте сладки smile3533!
Да не се обидят другите мами на най-сладки бебоци, просто Андрей, това именце, както казах ми е голяма слабост и нямаше как да пропусна да го погледна...Както обаче споделят майките тук, че бебчовците и бебките им са закърмени с руската реч, да вземем да ги съберем на някое бебешко парти да си полафят на руски Grinning
 smile3503

Благодаря ти много  Blush

За срещата - аз съм ЗА!  smile3521

Общи условия

Активация на акаунт