Има ли рускоговорящи мами?

• 66 229
  • 796
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Аз го намерих като водороден прекис (перхидрол), ако става дума за същото (дето се използва за изрусяване) Wink.

Ха здравейте и от мен!

Шехина е дяволски права! Перекись водорода НЕ Е кислородна вода, а е точно ПЕРХИДРОЛ, едно време рускините се изрусяваха в постижима само за тях гама  с него Wink Внимавайте с тези илачи, защото това са съвсем различни неща - да не стане като във вица с обрязването...
Иначе, и аз гледах един такъв много интересен филм за британски медици, които успешно лекуват левкемия с амоний, който всъщност е отрова!

Нека и аз да ви се представя  bowuu Русофилка и русофобка едновременно, подобно на Солженицин: когато съм ТАМ, цялото ми същество крещи за бягство надалеч от силните руски крайности, но когато не съм там, сърчицето ми силно подскача при случайно чута руска дума или понятие... Билингва съм - българо-рускиня, детството си изкарах ту тук, ту там ( в Москва най-вече, но корените ми са от Новосибирск). Това лято, след дълго прекъсване бях почти два месеца в Москва и Петербург, та още съм под силни впечатления! Смятам, че е голям шанс и късмет човек да носи в себе си тази огромна и загадъчна руска култура!
Имам две деца, на които ( еех, грешок!) не проговорих от ранно детство на руски, та сега леко ме гризе за това. Съвестта. Но учат руски в училище.

Иначе, рядко имам възможност да влизам тук при вас, защото като вляза, така се зачитам, така се гмурвам, че не е полезно направо!
Но ще ми бъде приятно да ви чета и занапред, а където мога да помогна - на линия съм   Heart Eyes

# 301
Привет и добре дошла в темата, Сандалка! Hug

Дечицата ти имат страхотни имена, между другото newsm10. Беше много полезно, че се намеси да обясниш кое какво е, защото аз тотално се обърках (както се забелязва в постовете ми, първоначално говоря за перхидрол, а после за кислородна вода Embarassed, но никога не съм била силна по химия), а като гледам не съм се объркала само аз Wink...Докато четях поста ти, страшно ти завидях благородно, че имаш възможност да живееш в Русия - на мен това си ми остава мечта...наистина, когато човек живее извън безкрайните простори на Русия (разбирани буквално и преносно), тя безумно много му липсва...Както и да е, да не се впускам в моите лирични отклонения  smile3505...
Ще се радвам да те виждам често тук  bouquet 

Последна редакция: пн, 25 сеп 2006, 14:11 от Шехина

# 302
Аз докато четох поста на Сандалка не зная защо се сетих за "Кораба с алените платна",навремето докато я четях исках да се казвам Асол(дано не бъркам името на героинята Embarassed)

някоя мама,която пътува може да купи бонбони и после да ни покани на сладки приказки и чай  Mr. Green

# 303
В речници, които имам, "перекись водорода" е кислородна вода  Heart Eyes.
Решаваща е концентрация. Тази, която се използва  за промиване на рани и която споменаваха в предаването, е 3%-на (3% водороден пероксид (прекис) и 97% дестилирана вода).
Перхидрол е 30%-на кислородна вода.

Последна редакция: пн, 25 сеп 2006, 19:16 от valeria1

# 304
Гледате ли ОРТ? Има страхотен концерт "Старые песни о главном"  Crazy Crazy Crazy

# 305
Имате ли някакъв телефон на дирекция Миграция-бул.Мария Луиза 48? Praynig

# 306
Пеперуна, аз намерих тези телефон и e-mail.
Телефон: 9825275   
E-mail: migration@mvr.bg 

Не знам дали са актуални обаче, самата аз не съм ги ползвала. Но се надявам да ти свършат работа. Hug Hug Hug

# 307
някоя мама,която пътува може да купи бонбони и после да ни покани на сладки приказки и чай  Mr. Green
Как можа да издразниш така моята душа... Cry Бързо казвайте къде има руски бонбонки  Embarassed

# 308
Как можа да издразниш така моята душа... Cry Бързо казвайте къде има руски бонбонки  Embarassed

В Т-маркет, но избора не е много голям  Wink

# 309
Leo, большое спасибо!!!   bouquet

# 310
Пеперуна, аз намерих тези телефон и e-mail.
Телефон: 9825275  
E-mail: migration@mvr.bg 

Не знам дали са актуални обаче, самата аз не съм ги ползвала. Но се надявам да ти свършат работа. Hug Hug Hug

Шехина  Hug

# 311
Русскоговорящих мам думаю в Болгарии очень много и с русскими корнями!  Simple Smile но наверное не посещают они эти форумы  newsm78.
Вот наверное только я одна, залетная,  Laughing. Даже открыла тему в Нашите деца: рускоговорещи майки, татковци и дечица.  Может кто появится!? )))
А вот здесь у вас смотрю давно вы не общались - уже больше месяца.
Поактивней девочки, пожалуйста!!!  smile3508

Давайте практиковать русский!  smile3529

Правда у меня тоже нет особо свободного времени, но буду стараться...  atwork

# 312
[/quote]

за съжаление и аз незнам - май тук няма, освен ако някой не ги докара  Wink по поръчка
аз съм от Москва, но украински бобони там сигурно няма. Ще ходя чак пролетта с малкия там.

# 313
  • София, "Младост 3"
здравейте
с руски корени съм - русо... бе фобка на тая тема Wink
отдавна не съм практикувала руския си език  о т 7-ми клас в 32-ро ЕСПУ - руско у-ще на времето с руски от първи клас и изпит
иначе майката на баща ми е наполовина рускиня - Украина
по линия на майка ми е още по-сложно - прадядо ми е бесарабски българин, а дядо ми е калмъкруски чета, не съм говорила само от 10-тина години... а за писане - просто не знам дали нещо е останало

Горещ любител на руските детски игрални и анимационни филми

# 314
  • Варна
здравейте
с руски корени съм - русо... бе фобка на тая тема Wink

Що фобка бе, филка трябва да си!  Laughing

Аз преди по малко от месец бях в Украйна, наядох се на руски бонбони и на колегите донесох - бяха предоволни.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт