Има ли рускоговорящи мами?

• 66 204
  • 796
  •   1
Отговори
# 660
Доброе утречко!

Как сте ,моля?Аз пия кафе и си оправям цветята.
liletka,по теме о цветах-ти подхранваш цвятата и с какво?аз купих едно от магазина,обаче не съм много доволна #Cussing out

# 661
Доброе утречко, Лилетка  bouquet

Аз преди малко станах, трябва да сядам да уча, че след няколко дни съм на изпит Wink

Много хубав ден, дами  newsm53

Шехина,добро утро и на тебе колежка и аз съм като -трябва да уча,ноще чета след разходка-изпита ми чак септември-държавен по хирургия.
а ти какво учиш? smile3529

# 662
Привет, колежке Wink Ами аз уча магистратура "Трудова и организационна психология", сега си карам втория семестър, остава ми още един и дипломна работа Wink

Сигурно с бебче си е доста трудничко да учи, но на теб пък малко ти остава и скоро този камък ще ти падне от сърцето Peace

Хайде, аз ще ви оставям - налага се Wink

# 663
Подхранвам ги с течен тор ЛАКТОФОЛ (за листни и декоративни цветя).Ползвам го отскоро и засега не мога да кажа дали е добро.Иначе ми го препоръча един познат,който се занимава с озеленяване.А понякога сипвам и утайка от кафето.

Ние след малко ще заминаваме в провинцията при свекърва ми,така че до скив след няколко дни Hug

# 664
  • Варна
Аха, почвай да събираш.  Peace

И аз навремето си мислех че гражданство не ми трябва, с постоянното жителство си имам същите права (без да гласувам), обаче, виж какво стана като въведоха румънски визи.   ooooh!

Добре че от тази година покрай мъжете ни с бг гражданство можем да пътуваме безвизово.  Mr. GreenАма не се знае утре каво ни чака, така че не пречи да си направим.

Аз подадох документи през 2004 г., и се надявам в най-скоро време да почерпя че съм станала българска гражданка.  Laughing
Чакаш от 2004???хаиде стига бе - откакто влязохме в Еврото 50 000 македонци и бесарабски Бг вземаха паспорти  а ти чакаш  3 години???какво е това правило за безвизово през румъния ако имаш бг мъж?Да знам  да кажа на мама.
Вили

Вече по толкова се чака - това е положението.

Преди 2004 г. ставаше получаването и за 1-1,5 год., но откакто Сульо и Пульо започнаха да се натискат за гражданство, единствено и само с целта да заминат за чужбина - оттогава и затегнаха коланите.

Явно ЕС диктува разни условия, затова става по-бавно процедурата.

Сега относно безвизовото пътуване. Ако си член на семейството на гражданина на ЕС (респективно и на БГ гражданина, нали вече сме в Европа  Simple Smile), можеш да пътуваш без виза в ред страни. Показва се свид-во за брак. А ако имаш и  българска лична карта - още по-добре. Аз така пътувах вече тази година през Румъния - цели 2 пъти, не съм имала проблеми.  Wink

# 665

Преди 2004 г. ставаше получаването и за 1-1,5 год., но откакто Сульо и Пульо започнаха да се натискат за гражданство, единствено и само с целта да заминат за чужбина - оттогава и затегнаха коланите.

Един моя близък чака от 2003 година!!! Close
     А разни "Сульовци и Пульовци" не чакат,защото са платили  на когото трябва и вече си имат БГ паспорти!
     познавам хора - вече български граждани,които никога (!) не са идвали в България! ooooh!Купили са си Бг гражданство без да влизат в държавата!

# 666
  • Варна

А разни "Сульовци и Пульовци" не чакат,защото са платили  на когото трябва и вече си имат БГ паспорти!
     познавам хора - вече български граждани,които никога (!) не са идвали в България! ooooh!Купили са си Бг гражданство без да влизат в държавата!

Те май повечето са такива - дето вече са с БГ гражд-во, но кракът им не е стъпвал в БГ. Просто си плащат като попове на разни посредници, които се занимават с това (май че и по 500Е име е таксата  ooooh!) и като упълномощени лица им подават документите, та така.

Пък ние ще си чакаме да минем по каналния ред.  Tired

# 667
  • постоянно

Те май повечето са такива - дето вече са с БГ гражд-во, но кракът им не е стъпвал в БГ. Просто си плащат като попове на разни посредници, които се занимават с това (май че и по 500Е име е таксата  ooooh!) и като упълномощени лица им подават документите, та така.

Пък ние ще си чакаме да минем по каналния ред.  Tired
Киса, благодаря ти това за визите за ЕО наистина не го знаех.А трябва ли  да пътуваш със Бг гражданин или може поотделно?

Съгласна съм с това че много хора вземаха гражданство по втория начин- и така ще  е докато има хора , които  да плащат.Аз когато бях на 16 год  исках да си извадя Бг паспорт и ми казаха че трябва да чакам 1.5 години и понеже ми се налагаше да пътувам  в чужбина избрах по-бързия вариант ( руско гражданство)
Дано скоро ти доидат документите....  bouquet
Вили

# 668
  Ами....това е за гражданството....
  Много показателно,не е ли? Naughty
  Колко лесно се продава държавата... Cry
  А кой забелязва?Засега,като че ли ,само ние- пострадалите.....
  След време и българите -кореняци ще осмислят каква грешка е била допусната,но ще е късно  Crossing Arms

# 669
добро утро Laughing

# 670
  • постоянно
Добро да  е и от нас!  Hug Whistling Hug Whistling
Вили

# 671
Бау!Ето ме и мен,преди малко се прибрахме от провинцията,ходихме и на палатки на река в едно яко селце около Тетевен.  bouquet

Дойде ми тук тия дни една идея --а ако ще се откажа от Украинското гражданство,дали ще стане това с БГ  гражданството по-бързо? newsm78

# 672
  • постоянно
Бау!Ето ме и мен,преди малко се прибрахме от провинцията,ходихме и на палатки на река в едно яко селце около Тетевен.  bouquet

Дойде ми тук тия дни една идея --а ако ще се откажа от Украинското гражданство,дали ще стане това с БГ  гражданството по-бързо? newsm78
Добър ден на всички мами тук!
Лилетка ,  по твоя въпрос не мисля че  отказването ти от Украинското гражданство би ускорило получаването на Бг такова.Не съм сигурна обаче дали Украинците разрешават двоино гражданство( може би си проверила вече), но аз си спомням , че когато навремето питах дали може двоино Руско- Бг- Рускаците бяха тези, които казаха че не може.
радвам се че сте си изкарали добре на кампинга. Hug
Вили

# 673
  • Варна
Лилетке, откъде ги измисли тия?  Laughing Няма такова нещо, ще си чакаш 3 годинки и т`ва е!  Mr. Green

Наистина, Украйна все още не разрешава двойно гражданство, но познавам доста хора, които имат и БГ, и Украинско гражданство и пътуват без проблеми. Те и по митниците са в час (украинците), ама явно толкова им пука. Или просто си затварят очите, или нямат указания какво точно да се прави в подобни случаи. Нищо че на едната митница се показва българския, на украинската се крие естествено, но това е публична тайна пак казвам.  Simple Smile

# 674
Лилетке, откъде ги измисли тия?  Laughing Няма такова нещо, ще си чакаш 3 годинки и т`ва е!  Mr. Green

Наистина, Украйна все още не разрешава двойно гражданство, но познавам доста хора, които имат и БГ, и Украинско гражданство и пътуват без проблеми. Те и по митниците са в час (украинците), ама явно толкова им пука. Или просто си затварят очите, или нямат указания какво точно да се прави в подобни случаи. Нищо че на едната митница се показва българския, на украинската се крие естествено, но това е публична тайна пак казвам.  Simple Smile
добро утро и от мен.
да,наистина е така!
на мен в украинското посолство сам консул ми каза,4е в момонта има около 1000 човека,които имат и украинско и българко гражданство.българия също не признава двойно гражданство.това са думите на консула.и вика че тия хора на границата са като "жонглеры"(не мога да се сетя за думата)на една показват един паспотр,а на друга друг.и всички знаят за това. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт