Италия 150

• 74 984
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Никак не сте несериозни даже, я какви важни и хубави неща са ви се случили през времето, в което не съм се вествала насам.....пожеланията и на двете ще ви ги отправя на живо, значи Wink

Няма проблеми за идващата седмица, на разположение съм. Аз съм в Лорентеджо.

# 481
Аз тази седмица бях малко заета, че имах разни педиатри, ваксини ала бала и затова не съм настоявала. Другата седмица съм свободна, освен в сряда и нямам против да се разберем нещо. Може примерно пикник в семпионе или нещо подобно, там май ще е удобно на всички.

# 482
  • в едно миланско село
calatea, радвам се да те видя  Hug
кажи как си.
щерките това лято са си тук. голямата работи на Линате, уж септември ще се записва в университет, ама нещо не и вярвам  Laughing
в сряда има малък инцидент с колата  Confused и сега е в болнични, с колпо ди фруста.
"малката" е във ваканция и се отегчава като всички (пред)пубери  ooooh!

понеже ме мързи да цитирам: nelig, аз минах на 3 след 13 години Водафон, бях им топ клиент, цялото семейство бяхме с тях. може да съм писала тук преди няколко години - беше ми писнало от техните надписвания, особено на мобилния на щерката. бях стигнала дотам, че всяка неделя ми връщаха по 3-5 евро "грешно" свалени от предплатената карта. още нямаше уотсап и се караше на смс-и. може на някой да му се струват смешни пари, ама на месец се събират, а и беше принципен въпросът. само голямата щерка е още с тях. обхватът им наистина е най-добрият, обаче  Peace

за фибрата на фастуеб, стискам палци да си късметлийка, защото всичките ми колеги в Милано център (където най-напред прокараха фибрата) пропищяха от неуредиците им и ужасния кол-сентър (казвам каквото ми е разказано, нямам личен опит).

Десита, на мен домашен телефон и интернет, с Инфострада ми е 80 евро на двумесечие. сега като се замисля, домашния само за разговори с майка ми го използвам и май наистина и на мен ми е неоправдано скъпо.

предпочитам италианските неуредици, поне си ги познавам, но на мен вече годините тук са доста повече от тези в България, та сигурно затова.

някой (Барбич?) да даде новини за Лени. щото съм без фейсбук, а тук я няма  Rolling Eyes

# 483
  • IT
Аз се отказах от Фастуеб още февруари. Интернетът беше срамота 3 МБ даунлоад скорост-това беше подигравка. Питам моми1ето от кол центъра какво да направя и  тя ме мота 15 минути , за да ми каже че това било нормално. Едвам и разбирах, беше испанка и съскаше много. От както сме с Тим нямам ядове по  20 евро на месец плащаме.
А за телефони съм на 3 не знам защо. Единият ми колега преди 2 седмици се прехввърли на 3.
Днес имало опит за самоубийство в метрото, точно на тази линия, която ползвам-няма да ви казвам какво беше-3 часа съм се прибирала у нас.  Трябва да направят според мен всички спирки както тези на линия C - с плексигласови прегради. Спомням си в София, един луд беше бутнал жена на релсите.

# 484
  • MI
Ами аз съм вече 3 години на водафон, не съм имала проблеми с надписване с тази оферта, следя си минутите от апликацията им на телефона. И като слезем при свекърите само моя телефон има винаги обхват навсякъде в къщата.  Crazy Че и нета им върви там.
Дано нямаме проблем с нета, едни приятели са с него, в нашата част (фамагоста) и е супер нета, а са едно стадо ИТта, работят от вкъщи като се наложи, играят игри...

# 485
  • в едно миланско село
Ами аз съм вече 3 години на водафон, не съм имала проблеми с надписване с тази оферта, следя си минутите от апликацията им на телефона. И като слезем при свекърите само моя телефон има винаги обхват навсякъде в къщата.  Crazy Че и нета им върви там.
Дано нямаме проблем с нета, едни приятели са с него, в нашата част (фамагоста) и е супер нета, а са едно стадо ИТта, работят от вкъщи като се наложи, играят игри...

е, аз от 4 се махнах, дано са се оправили. аз следях от сайта, нямаше апп още (май  Rolling Eyes)
значи, за фибрата на фастуеб, който я е хванал като начален договор, не е имал проблеми. тези, които са сменяли оператор, или раме-фибра са били потърпевши, пак казвам , по чужди думи, но нямам причини да се съмнявам, в ит съм и аз, колеги-техници, които бачкат 24х7 проплакаха.

пп. ти си съвем до мен значи, на Фамагоста. ако имах някакъв шанс за организация, щях да те поканя на по бира  Rolling Eyes

# 486
calatea, здрасти! Simple Smile

някой (Барбич?) да даде новини за Лени. щото съм без фейсбук, а тук я няма  Rolling Eyes
За Лени знам само, че още преди няколко месеца бе въвлечена в истинска tour de force серия от гости от Бг със застъпване. В момента тече последната вълна с племенниците (трима на брой) и след това вече е free. Crazy

Аз тук, в дивия запад и на самия край на познатия свят, също съм с "3". Wink Даже и интернетът ми е на "3" - уай-фай кубчето, което на практика също е мобилен нет.  Случва ми се да минавам през зони, където няма покритие, но телефонът автоматично минава на т.нар. roaming nazionale, който е безплатен, така че на мен не ми изглежда като проблем. newsm78

# 487
  • MI
Фейам, ние нова линия слагаме, значи да се надявам че всичко ще е наред. Избрахме ги и защото може и да се мести уж без проблем и на нормална цена, а трябва да сменяме къщата.. Ин с че аз съм си в Роцанджелис, Касино, но често ходим при тези приятели. Казах го в смисъл че е все в южната част, с кола са 10 мин. А за бирата като ти остане време съм на линия.   Simple Smile

Барба, ти си в цивилизованя край. Долу и Уинд понякога имат проблем, забрави с 3.

# 488
Долу и Уинд понякога имат проблем, забрави с 3.
Добре, и не е ли решение националният роуминг, какъв е проблемът?

# 489
  • MI
Долу и Уинд понякога имат проблем, забрави с 3.
Добре, и не е ли решение националният роуминг, какъв е проблемът?
Не знам, забрани ми мъжа ми да взема 3, каза че не ставало, а той точно в тази област работи, така че му се дпверявам. Виж че и Алекса се оплаква. Трябва да го питам утре, сега се е залепил да гледа някакъв тъп филм и ни приема, ни предава.  Crazy

# 490
Аз съм с 3 също и съм много доволна, 5 Евро плащам на месец с напълно достатъчен за сегашния ми живот Интернет и минути. Гледам, че имат много хубави оферти, мъжа ми сега си вкючи една с неограничени минути и 4 гб Интернет за 10 евро. Харесва ми и че съм без обвързване. В бг бях на Глобул ей няма отърване, все едно някаква мафия. Мтел са същите, само виваком не  знам как са.

# 491
  • IT
Глобул сега са купени от Теленор, която е принципно доста юзър френдли компания, но не знам как са в България. И аз съм на 5 евро и ми е добре тази тарифа, но миналата седмица по половин ден на няколко пъти умира мрежата.Показва ми някакъв роуминг, обаче пак не мога да се свързвам с никого. А пък долу на село в къщата няма почти обхват. Колегата каза, че се говорело за нов оператор мобилен.

# 492
Аз съм с 3 също и съм много доволна, 5 Евро плащам на месец с напълно достатъчен за сегашния ми живот Интернет и минути. Гледам, че имат много хубави оферти, мъжа ми сега си вкючи една с неограничени минути и 4 гб Интернет за 10 евро. Харесва ми и че съм без обвързване. В бг бях на Глобул ей няма отърване, все едно някаква мафия. Мтел са същите, само виваком не  знам как са.
Мтел и Виваком са ужасни .Но намерих си начин да се отърва от тях .Наложи ми се да приключа с тях за мои близки и си вдигнах жестоко нервите .. В мтел попаднах на млада , некомпетентна , флегматична но пък мега високомерна служителка.Придаваща си вид на разбираща , но милата едва я изчаках да устонови каква бланка трябва да ми даде да разпиша ... то бе махане , слагане на очилата /те и дават вид на компетентна уж/ , кокорене , подпитване под носа си  на колегите  какво аджеба трябва да прави .Колегите и и те същите като нея.Като ги пита нещо и те моментално си намират някаква друга много важна работа .Абеее некъдърна работа

Последна редакция: сб, 09 юли 2016, 08:26 от Markrit

# 493
  • In transit
Алекса, новия мобилен оператор ще е булсатком. Те имат лиценз от поне 2 години, но не са изградили мрежата още. Започнаха първо с 4G предлагане.

Онзи ден КЗП са постигнали споразумение с мобилните оператори да можеш да си прекратяваш договора когато решиш без да плащаш големи неустойки, а макс. 3 месечни такси. Т.е ако си подписал двугодишен договор и решиш след два месеца, че не те кефят ще платиш малко за да ги разкараш.

Нели, аз също съм на фибра на мтел от самото начало и досега за тия поне 3 години само два пъти сме имали проблем, но той беше глобален. За 30Мб плащам 19лв защото не искам да си подновя договора. Ако го направя ще плащам 8-9 лв.
Иначе за цената на нета в Ит и Бг...през БГ минават международни трасета и затова цената е по-ниска от други части на Европа.

И да ви благодаря за споделените впечатления за доставчиците, ще са ми полезни.  bouquet

# 494
  • MI
Питах за Тре, каза ми че едно че за нета нямат безплатен роуминг, а само за телефонията (това и аз го помня като купувах сапонетта че ме отказа от тях) и второ, че като ползват клетките на другите, те разбира се пускат първо своите, а за 3- каквото остане, т.е. като има повече хора или малко клетки не можеш да се вържеш на практика.На практика е ок, ако си само в някой голям град или както Барба каза че при тях има, но ако пътуваш не... А аз не могада си позволя да остана без телефон и нет една седмица като слезем долу например.
Ох, на Глобул как им се бях ядосала, едва си прекратих с тях договора, големи скандали бяха. Аз лично от мтел съм по-доволна.

Общи условия

Активация на акаунт