Осми клас - тема 74

• 75 653
  • 788
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Пък моят като напише есе или ИПС и после не проверява, за да му е чист и прегледен листа. И да си открие някоя грешка, ако може да я оправи леко добре, ако не може въобще не редактира  ooooh!. Той не си драска в тетрадките  Naughty. Да не говорим, че допуска елементарни грешки, които като правило теоретично ги знае перфектно, но в работния му лист се мъдрят тлъсти тлъсти и очеизбождащи. За преписване отново - дума да не става. Тоя мързел не можем да го преборим и туй то...

# 136
  • София
Елл, значи още не е стигнал до "Дервишово семе" и "Преди да се родя" ... и там ще е мъка.
Признавам си, че "Крадецът на праскови" прочетох сега. На мен пък ми хареса. А на фона на останалите неща в учебника им, никак не е зле. Поне темата е любов.
Нашите са вече на "Японски филм". За класни работи не се чува. По МАТ ще е на 30.05, но тя тогава ще пътува. Господинът й казал, че ще прави класна в автобуса. Но там ще има много подсказвачи. Joy Та ще се поти после сама.
О, минали са Дервишово семе. Да не се е объркал какво да учи  newsm78

# 137
  • Варна
И нашата родителска мина. Класната я похвали по английски. Ходих до питам госпожата по математика за девойката- похвали я, даде ми последното контролно(5,50 Flutter), обаче малко се пооплака от дисциплината. Изреди имена на групичка(и моята вкл.) и каза, че приказват и се смеят. Не слушали.
Разгледахме дневника с оценките.
Платихме още пари за екскурзията.
Пък каква кал е до гимназията-явно има някаква авария. Видях защо девойката се прибра кална до коленете днес. И аз се поокалях.

# 138
  • Пловдив
Flash*, може да пътува и с лична карта из цяла Европа. Или таткото да ти направи пълномощно при нотариуса, с което ти да й подмениш паспорта.  Peace

# 139
  • Варна
Тя ще си пътува с ЛК. Декларацията е от преди години и в нея са данните от паспорта, че тогава нали нямаше още ЛК. Та затова трябва нова.                                 

# 140
  • Пловдив
Тя ще си пътува с ЛК. Декларацията е от преди години и в нея са данните от паспорта, че тогава нали нямаше още ЛК. Та затова трябва нова.                                 

В декларациите на моята няма данни от паспорт/лична карта, а само ЕГН, което не се променя.
Дала съм такава на мениджъра на хора и няма проблем при пътуването. 

# 141
  • Sofia
И нашите декларации ( имаме и от трите вида) са само с трите имена и ЕГН.
По-добре е така, ако например изгуби документа за самоличност.

# 142
И нашите декларации ( имаме и от трите вида) са само с трите имена и ЕГН.
По-добре е така, ако например изгуби документа за самоличност.

Моето дете пътува през априлската ваканция в чужбина. На декларацията данни от неговите лични документи няма- само ЕГН. Тези декларации се изискват само на нашата граница.

Нашите днес имат класно по БЕЛ. Учудена съм защо толкова рано са тези класни. Вярно, че май е кратък месец (предвид празниците), но те са до 30 юни. Имат няколко предмета само. Всичко може в началото на юни да се направи. Да не говорим, че попаднахме на учителка, която  миналата и тази година не може да си предаде материала в рамките на уч. година. Губи време в часовете вместо да преподава. Класни и контролни връща след месец. Дано се справят децата. Казала съм му да се постарае въпреки, че знам колко знае. Ще се радвам на 4. И искрено се надявам догодина да не им се падне същата учителка. Хубав ден!

# 143
  • Варна
Ами 'нашия' нотариус без подробни данни в декларацията не е съгласен да слага подпис. Сега като погледнах и пълномощното ми за НАП например е с паспортни данни. Както и да е, така или иначе трябва ново.

# 144
Чудех се защо никой не пише вече в темата, а то имало нова  Grinning
Не усетих 8 клас, почти отлетя... миналата година ми се стори безкрайна, но тази беше доста спокойна Simple Smile

# 145
  • Варна
След родителската среща и оплакванията за дисциплината в часовете по математика, засега положението е добро. Явно масово е имало конско у дома.  Grinning

# 146
  • Пловдив
При нас оплаквания от класа на родителската среща нямаше. Само да ги предупредим, че при директора имало оплаквания за тормоз в социалните мрежи. Не се отнася за нашите, но да имат пред вид, че не може да обиждат и да тормозят някого в интернет.
Да ги проверяваме за въшки, че имало много гадини в последно време, да са облечени с бяла горна дреха, дори и да не е от униформата.
Другата седмица ще има ден на таланта, но 8 клас щели да учат. Ами прецакани са, какво да се прави.  Simple Smile
И на екскурзия май няма да отидат. Класната може само на 18-19 юни, но на 20-ти е НВО-то, та с голяма вероятност ще отложат пътуването за следващата учебна година.
С учители не съм се срещала. Не могат да ми кажат нещо, което не знам.

# 147
Аз преди малко говорих с баща му - не слушал, т.е. нищо ново.
Ще се разправяме утре като се прибера, ако имам сили.
Малкият искал да изненадаме с подаръкът за Цветница, мисля да го изненадам с една книга  Joy
dundi73, БЧК не било в четвъртък ами в сряда, нещо не съм разбрала.

# 148
  • Пловдив
охлювчетоо, младежите се разбраха. Моята вече е с попълнена декларация и залепена снимка.  Grinning Но ще пропусне акцията тази неделя, защото още не са я записали. Ще започне следващата седмица, ако ще правят нещо. Засега е ентусиазирана.

# 149
  • София
Ние със синковеца се прибрахме вчера от Пирогов, операцията му мина добре.
Планирахме датата още през януари. Оказа се, че сме избрали изключително подходяща дата, защото тази седмица не учат почти нищо, а репетират за представлението по повод патронния празник на училището. За съжаление той ще пропусне днешния купон.

Общи условия

Активация на акаунт