Осми клас - тема 74

• 76 799
  • 788
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
В 1ва ЕГ само едната немска паралелка ще има устен изпит на НВО и тече сериозна подготовка. Simple Smile

Дано на пенсионираните учители на местото се настанят също толкова добри.Ясмина ,и на мен ми е интересно кои ? Ели Герова ли е едната?

Последна редакция: нд, 05 юни 2016, 19:42 от Деска

# 496
  • София
Аз сега погледнах в МОН теста от миналата година.
Има още малко време. Късмет на децата.

# 497
  • Варна
Деска, защо само едната паралелка?
Явно няма да е Е щото моята каза 'не знам' та явно специална подготовка там няма.

# 498
  • Варна
Флаш ,нямам идея защо. Близко дете ,което учи във въпросната паралелка карах онзи ден на у-ще и докато пътувахме каза ,че само тяхната ще държи устен и госпожата ги размазвала .  Laughing
Когато моя беше 8ми клас така и нямаха НВО (заради наводнението ) и не знам от кога е тази практика и дали и при английските го има.  Rolling Eyes

# 499
  • Варна
Стана ми интересно, явно е по решение на класния ръководител. И моята е разбрала, че единия клас ще имат устен, чула от дете в съответния клас.

# 500
  • Варна
не знам от кога е тази практика и дали и при английските го има.  Rolling Eyes
Синът ми каза, че ще имат устен изпит, но само пред г-жата. - "неофициален" така се изрази Simple Smile

# 501
  • Пловдив
Днес трябва да е правила класна по МАТ с още две момичета от класа. Само те трите не са правили класна от всички деца от 4-те паралелки, на които преподава този учител.
Той пък е качил в интернет резултатите като оценки, без имена, и среден успех на класовете.
Картинката изглежда не много добре за МГ: 3,99 - 4,44 - 4,79 - 4,92 ... да видим дали ще бутнат средния успех на класа или ще го покачат, че в момента водят в класирането.  Mr. Green

# 502
И аз ги видях тези резултати, малко се изненадах.

# 503
  • София
Вчера се бях заканила на пубера, че ще му изхърля всички дрехи, които не бъдат прибрани. И ги изхвърлих (не в боклука, но той това не го знае). Днес е по-нисък от тревата. Дано го държи поне седмица.

Днес е било и класното по испански, очаквал 5.
В сряда има изпит за ниво по английски, дано се справи, въпреки че за английския нямам притеснения.

# 504
  • Варна
Доколкото знам, девойката няма да има устен изпит по английски.
От немските паралелки знам за такъв изпит при "И" клас.

Вашите ще си организират ли парти за завършването?
Класът на моята-да.

Класните учители догодина други ли ще са? Знае ли се нещо по въпроса вече? Детето каза, че някои продължавали напред с класните си от осми клас.

# 505
  • София
Практиката в 1АЕГ е класната да се сменя. Тя преподава АЕ в подготвителен клас и наесен поема новите зайци. Синът ми ще има нов класен и нов учител по езика.

# 506
  • София
Вчера се бях заканила на пубера, че ще му изхърля всички дрехи, които не бъдат прибрани. И ги изхвърлих (не в боклука, но той това не го знае). Днес е по-нисък от тревата. Дано го държи поне седмица.
Аз така разчиствах разни боклуци - хартии, хвърчащи листа и т.н. Ама не хвърлих чувала. И дребната кат ревна... почти всичко си извади, прибра и подреди Simple Smile

Даже да "изхвърля" дрехи тя няма да забележи. Показвам ѝ някакви джинси - "Хм, че аз не съм ги виждала и не знам, че ги имам"  Laughing
Беше натрупала спалнята с изпрани дрехи. Сгънах всичко и я чаках 3 дена да си прибере нейните. Не забелязала, че съм ѝ ги сгънала Simple Smile

Моята започна да бълнува НВОто по ЕН.
Стоя си в хола (по късни доби... вратите отворени) и я чувам снощи да говори нещо от стаята.
- На кой говориш ве мамо.
- Ами на теб...
И започна да ми обяснява кое била учила по ЕН и какво не. Как не знаела какво ще се падне на теста и от какво я било страх.

Още не е заспала и ѝ разказах за снощи... Хили се и казва "нямам абсолютно никакъв спомен" Simple Smile
Наследствено е може би. Баща ѝ често бълнува, но скоро не е. Избъзиках го, че скоро не ми е "разказвал кодове" Simple Smile

Последна редакция: вт, 07 юни 2016, 01:18 от AnMary

# 507
Практиката в 1АЕГ е класната да се сменя. Тя преподава АЕ в подготвителен клас и наесен поема новите зайци. Синът ми ще има нов класен и нов учител по езика.

Това  е практиката в много езикови гимназии.

# 508
  • София
Наближава класното по БЕЛ и аз пак съм силно ангажирана с него  Confused, защото в къщи си имам "талант", който не може нито да измисли нещо, нито да го напише като хората, а от произведенията и темите върху тях изпаднах в потрес. Недоумявам какво правят тези неща в литературата на осмокласниците. И защо МОН толкова много държат да отвратят децата от нашата литература с глупавите им теми и тези върху точно тези произвединия:

- Японския филм - стихотворение, което критикува и направо обижда нормалните хора, не можещи 90 минути да гледат едно и също безмълвно действие - изкачването на един хълм
- Преди да се родя и след това - партийна поръчкова повест, осмиваща и изопачаваща традициите, с цел да отдалечи народа от тях. Да се чуди човек как авторът се е пръкнал такъв интелигент от тези ужасни, осакатени родители
- Крадецът на праскови - невероятна скука за един 15 годишен младеж, който не се интересува от литература.
Направо не ми го побира акъла какво и как да говорим и учим...

С какви ли творби ще ни изненадат догодина в учебниците по литература?

# 509
С какви ли творби ще ни изненадат догодина в учебниците по литература?

Няма да ни ни изненадат - старогръцка и старобългарска литература. Съмнявам се, че на деветокласниците  ще  им е по-интересна. Wink

Общи условия

Активация на акаунт