Спомени и впечатления за социализма в България

• 552 894
  • 11 975
  •   1
Отговори
# 765
Родена съм в самия край на 70-те и детските ми спомени са за повсеместна мърлявщина.

Сега си давам сметка, че мърлявщината може да бъде още по-голяма. Едно е стопанинът да е мърляв, друго е да няма никакъв стопанин.

# 766
Родена съм в самия край на 70-те и детските ми спомени са за повсеместна мърлявщина.

Сега си давам сметка, че мърлявщината може да бъде още по-голяма. Едно е стопанинът да е мърляв, друго е да няма никакъв стопанин.

К'во говориш?  ooooh! Къде видя мърлявщина сега. Или пък мърляви стопани?  Няма такива!

# 767
# 768
" Ти може да не блестиш с ум, но обувките ти трябва да блестят!"

Каква загуба на време е тази казарма...

# 769
Много се смях  Crazy

# 770
  • Варна
Ах, тази казарма! За малко да ми затрият момчето там.  Crossing Arms
Докато се сетят, че положението е сериозно, туберкулозата му вече е била доста напреднала.
Освен това, заради стрелбата без антифони, от тогава има шум в ушите и намален на половина слух.

# 771
  • София
Спомняте ли си как сме събирали ЛИМКИ

Тц. Не го помня това, какво е?

Защо използваш минало свършено време? И сега го правя, всяка пролет, ако успея да се вредя от дечурлигата...

Последна редакция: ср, 30 мар 2016, 19:35 от katiABV

# 772

Защо използваш минало свършено време? И сега го правя, всяка пролет, ако успея да се вредя от дечурлигата...
Стъклени топчета. Правехме дупки и се целехме в тях. Състезание кой ще има повече и по шарени.

# 773
  • София

Ох, заболя м е коремче от смях

# 774
  • София

Стъклени топчета. Правехме дупки и се целехме в тях. Състезание кой ще има повече и по шарени.

А, да, ама аз не бях добре и избягвах да играя... Правилото беше, че прибираш топчето, което умериш...Или май който е най-близо до линията, ама преди, не след нея, вземаше всичките топ1чета? Или две различни игри ли а били? Забжравила съм...

# 775

И мен, направо цвиля от смях

# 776
  • постоянно

А, да, ама аз не бях добре и избягвах да играя... Правилото беше, че прибираш топчето, което умериш...Или май който е най-близо до линията, ама преди, не след нея, вземаше всичките топ1чета? Или две различни игри ли а били? Забжравила съм...

В Бургас се казва "игра на билички"  Wink

# 777
В Бургас лимките са се наричали билички?  Crazy

# 778
  • София

Гудите:

Ама с много готини синички... Пазя си го. Сред големите ми скъпоценмности е.  Crazy Flutter Laughing

# 779
  • Варна
Кати, питаше изобщо за лимките, сега май ще се окажеш спец.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт