Спомени и впечатления за социализма в България

• 544 475
  • 11 975
  •   1
Отговори
# 2 865
не, другарке, обяснявам , че съм свидетел, реален, и да не съм, какво от това !?
вие за това се борите- да фалшифицирате историята , но няма да стане ...
Предайте се най накрая де ... . За "комунистките" говоря ... Whistling

# 2 866

ти да не кажеш, че някой някога е вярвал в тия изкуствени работи / пионери, комсомолци /, пълни с фалшив патос, които изчезнаха без сантименти в първия възможен момент ?

Не знам за патос, но организации тип скаут има на всякъде. Тук една местна църква размотава едни деца в подобни на пионерски екипчета ... връзките вярно не са черевени или светлосини, но пак ги имат и са им триъгълни. Защо трябва да оплюем всичко, което сме имали, вместо да се опиаме да вземем доброто от него и останалото да подобрим? Ти за какв овсъщтност подскачаш в тази тема? Какво удовлетворение изпитваш от това? Аз се досещам, че има някаква финансова зависимост.

# 2 867
 Joy очаквате да кажа нещо против вас ли ...  НЕ!    Joy

Историята ще го каже.  Добре, че сте млади и може да го доживеете.  Peace

Аз едва ли ще го доживея.....  knit  
---------------------------------------------------------

Да права си - никой не говори за пионерите...   Joy  що ги взеха запас при скаутите...

Последна редакция: пн, 25 апр 2016, 11:09 от маманет

# 2 868
Живи със сигурност, но стари, плетящи дантели на люлеещи се столове /от новото време/ и пиещи чай /от чешки социалистически порцелан/ на верандата на вилата /започната през социализма и завършена или недовършена до момента/. Joy

Много ми е смешно, но наистина едно нещо погледнато от различен ъгъл изглежда по различен начин.

# 2 869
 Верно, чешкия порцелан беше много фешън...
Майка ми донесе от една соц-екскурзия, румънски кристален полюлей ...
Гордо още свети в хола на мама, актуален до днес....
/Кристал и мед-нещо като ковано желязо и кристал/ Класика!!!

Стоките от соц-а имат вече и антикварна стойност...  Wink 
Можем като се пенсионираме да станем антикварки... и да си попълним пенЦиите... за кисело мляко...

smile3508

# 2 870
Да, в Румъния кристал до кристала седяха наредени, а пионерчетата бяха живи скаути.  hahaha

# 2 871
Ще те разочаровам, но стоките отпреди соца имат антикварна стойност, соцдизайнерите родиха онези грозни секции от ПДЧ, с лепнато фолио отгоре цвят дърво, пълни боклуци, но пък достъпни за социалистическите труженици.
Ментета, както целия строй.  Laughing

# 2 872
Ще те разочаровам, но стоките отпреди соца имат антикварна стойност, соцдизайнерите родиха онези грозни секции от ПДЧ, с лепнато фолио отгоре цвят дърво, пълни боклуци, но пък достъпни за социалистическите труженици.
Ментета, както целия строй.  Laughing

Сега ще фалираш ИКЕА заради плагиатство!

# 2 873
И икейските мебели ли имат антикварна стойност?  Shocked

# 2 874

извън темата....

На мен повече ми харесва широк дървен гардероб с полиран форнир,  отколкото гардероб със цип
/за широките маси.../

Това чудо с цип /куфар за дома/ ...няма да доживее и антикварната стойност от 30г... newsm78

# 2 875
И икейските мебели ли имат антикварна стойност?  Shocked

Не, просто са същите. Каква разлика виждаш?

http://socbg.com/2015/01/%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D … %D0%BD%D0%B8.html

https://www.google.com.mt/search?q=ikea+living+room+storage& … =1366&bih=643

Маманет, какъв гардероб с цип те гони пък сега? За тази полирана красота ли говориш? Joy

http://hamal.bg/wp-content/uploads/2013/09/garse.jpg

# 2 876
И икейските мебели ли имат антикварна стойност?  Shocked

тва пък как ще го изплагиатстваш? мноу смешно!

# 2 877
Маманет, какъв гардероб с цип те гони пък сега? Joy

Чета брошура на Кауфланд  Wink.... пише гардероб.... Joy

Да не казват гардероб на голям  сак , с метална конструкция ?
Ся, тоя гардероб за вкъщи ли е?  За къмпинга ли е ? ...куфар с цип?

Па много мий трудно да разбера...за модерно ли ми го продават или за скромния живот ?  

# 2 878
Всичко по соца си беше конфекция, на членовете на политбюро и видните комуняги им караха от загниващия капитализъм мебели, виждала съм виенски такива в такъв дом, масивни и не от Икеа.
ПДЧ не понасям никъде вкъщи, или е масив или поне МДФ.
В Икеа има и такива.
Изобщо, на пазара има всякакви мебели за всеки вкус, гардероб с цип никой не те кара насила да купуваш, защото има  и други, докато по соца купуваш каквото има, а очите плакнеш в Некерман.
Българските мебели масово продължават да са грозни, очевидно пестят от дизайнери.

# 2 879
В сравнение с икейските съм виждала много хубави български .

маманет гардероб с цип - мноу фьешан ! направо градско. Куул!
Кауфланд - върха на сладоледа! Пълно с немски боклуци с незнайно съдържание, произход и дата ...

Общи условия

Активация на акаунт