Спомени и впечатления за социализма в България

• 539 409
  • 11 975
  •   2
Отговори
# 3 450
Joy
Ха, ха. Старата приказка с нов глас. Разрешени бяха само "ябълките", нямаше "банани". Сега са разрешени "бананите" и още няколко вида и всичко е наред. Да се чете с разбиране.

не се разбира - кое е ябълки и кое е банани в кавички ?

# 3 451
направо никаква разлика няма между 9-ти септември и 10-ти ноември.
Моля те, би ли ми споделила разликите между двете дати така, както ТИ ги виждаш?
Не се  заяждам и не иронизирам. Искам да видя чужди аргументи, защото мъжовите ми ги знам наизуст.

Не разстреляха политбюро, като начало.  Mr. Green

У нас не, но в Румъния?
Нещо да кажеш по въпроса?

# 3 452
У нас не, но в Румъния?
Нещо да кажеш по въпроса?

Чаушеску ги бе стегнал неизмоверно, чист диктатор-  буквално зверски икономии, много му бяха набрали, после човекът, ръководил екзекуцията, се самоуби от чувство за вина ...

# 3 453
Какво да кажа,че е същото, като да избиеш интелигенцията и индустриалците, само защото са интелигенция и индустриалци ли? Ами не е.
И жалко, че поне една висша комунистическа тиква  у нас не се изтъркаля на площада, можеше да държи малко влага у следващите  управници.

# 3 454
Joy
Ха, ха. Старата приказка с нов глас. Разрешени бяха само "ябълките", нямаше "банани". Сега са разрешени "бананите" и още няколко вида и всичко е наред. Да се чете с разбиране.

не се разбира - кое е ябълки и кое е банани в кавички ?
Метафора на това. 
наложат пет вида прически и десет модела панталони в раздел "разрешени" итн, тогава елате да попитате пак.
И нищо не ни е наред.

# 3 455
...
Днес хората не "бягат", защото имат това изконно право, а защото са принудени.

Донякъде, но далеч не за всички е така. А има и много хора, които учат или работят навън, връщат се, пак заминават. Никой не им забранява нито заминаването, нито връщането.
Така е, но не мога да се съглася, че това е най-важното /водещото/, като разлика с преди и сега.

# 3 456
Какво да кажа,че е същото, като да избиеш интелигенцията и индустриалците, само защото са интелигенция и индустриалци ли? Ами не е.
И жалко, че поне една висша комунистическа тиква  у нас не се изтъркаля на площада, можеше да държи малко влага у следващите  управници.

Това е прекалено и ужасно грозно! На кого е "тиквата" е без значение, но подобни изказвания ми идват много вповече. По какво се различаваш от онези, които са избили интелигенцията? Или, казваш ако е тъп, няма значение.

# 3 457

Браво! Crazy
И с какво твоето желание е по-различно от на тези, организирали Народния съд? ooooh!

# 3 458

Това е прекалено и ужасно грозно! На кого е "тиквата" е без значение, но подобни изказвания ми идват много вповече. По какво се различаваш от онези, които са избили интелигенцията? Или, казваш ако е тъп, няма значение.

Чаушеску и жена му ги осъдиха и екзекутираха, защото са били тъпи ли?
Понякога ме изненадвате много.

Измамиха ни, същите, които 45 години ни спускаха укази на другаря Тодор Живков и искаха да ни правят 16-та република, ни спуснаха демокрацията на пленум на ЦК на БКП.

# 3 459
  • На земята, която е всъщност звезда.
...Така е, но не мога да се съглася, че това е най-важното /водещото/, като разлика с преди и сега.

Кое смяташ за най- съществена разлика?

# 3 460
  • На земята, която е всъщност звезда.
Вселена  раликата е там, че аз не те пращам да живееш в социализъм. Аз споделям впечатления и се дразня на провокации.
Но ти не престана да пращаш хората където им видят очите, защото било лесно и хубаво хоп насам после хоп натам.  Като не ти харесват мафиотите, то хвани си дисагите... защо??? В крайна сметка българите си имат домове и семейства и не са чергари, за да ги пращаш където и да било. Те могат да идат , но аргумента "ако не ти изнася" е пълна безочливост. Опитай с аргумента "ако искаш". Защото има разлика да искаш нещо и да си принуден .
И мислете малко повече , ужасно се излагате и само провокирате към опозиция с цалата тази безочливост .

Ако обичаш не ми приписвай думи, които не съм използвала. Ясно съм написала, че разликата е в думата МОЖЕШ и никой не съм пращала никъде. Аз съм си в България, поне 80% от хората в темата също, а не сме политици, мутри или кредитни милионери.

И като спомемнаваш безочливост, не разбирам израза ти "не престана да пращаш", при положение, че от дни не съм влизала и писала тук, едва днес пускам пост с моето мнение за разликата тогава-сега, а ти ми скачаш като бик на червено. Ето на това му казвам аз безочливост.

# 3 461

Чаушеску и жена му ги осъдиха и екзекутираха, защото са били тъпи ли?
Понякога ме изненадвате много.

Измамиха ни, същите, които 45 години ни спускаха укази на другаря Тодор Живков и искаха да ни правят 16-та република, ни спуснаха демокрацията на пленум на ЦК на БКП.

Не съм казала това! Явно четеш както ти се харесва. Значи според теб е приемливо да се екзекутират хора, независимо какви са по политически убеждения и умствен капацитет? В никакъв случай не е оправдано убийството. Дали ще е на комунист преди Девети Септември, на интелектуалец след Девети Септември, или на член на ЦК на БКП след 9 Ноември. Нищо не оправдава убийстовото по политически причини.

# 3 462
...Така е, но не мога да се съглася, че това е най-важното /водещото/, като разлика с преди и сега.

Кое смяташ за най- съществена разлика?
За мен съществени разлики няма.
Ако трябва да напиша в едно изречение - едно време имах проблем с Партията /всичко зависеше от нея/, днес имам проблем с Демокрацията /нищо не зависи от нея/. Wink

# 3 463
Не съм казала това! Явно четеш както ти се харесва. Значи според теб е приемливо да се екзекутират хора, независимо какви са по политически убеждения и умствен капацитет? В никакъв случай не е оправдано убийството. Дали ще е на комунист преди Девети Септември, на интелектуалец след Девети Септември, или на член на ЦК на БКП след 9 Ноември. Нищо не оправдава убийстовото по политически причини.

Много точно! Peace

# 3 464
Не, написала съм висша комунистическа тиква, което изключва редовия партиец, комсомолец, пионерче, чавдарче, ястребинче и т.н, така че не е необходимо да драматизирате чак толкова.  Simple Smile
Със закон е  обявен комунистическият режим за престъпен, а отговорни няма, това е линията, която начертахме 1989 година и си следваме и днес - виновни няма.
А колко хубаво би било политиците да имат малко страх от народа.

А тук пише, че "Ръководствата и ръководните дейци на Българската комунистическа партия са отговорни..."
http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192

Общи условия

Активация на акаунт