Да, на възрастта на дъщеря ти съм. И синът ми е на възрастта на внука ти. И да, баща ми беше по-възрастен.... И това какво точно доказва? И не, не е бил фактор или функционер, представи си, майка ми се е влюбила в него, въпреки че е бил син на кулак.... е такива житейски неща.
Ми, не, кулака не е интересен.
Интересно е, че майка ти не е издържана от кулака, а от държавата, която нито нея, нито баща ти е гонила, щото дядо ти е бил кулак.
Ами, държавата си е издържала майка ти да учи за лекар и след това, като на всички останали е осигурила работа.
Което, както разбирам, за теб е минус, тъй като прекалено сигурно и спокойно са те отгледали.
За мен, тази сигурност беше плюс, но хората сме различни.
Тотално не те разбирам. Сигурно и ти самата не се разбираш какво точно искаш да докажеш.
Да, баща ми е роден в малко балканско селце и завършил СУ в царство България. И да, семейството му и той са били преследвани като кулаци.
Да, майка ми е лекар, завършил по соца и платила си ангарията в сливенско село три години. Ми какво да направим, че оживяваме въпреки другарите комунисти? А и не ги харесваме некадърниците смотани.