Математически турнири - 37

• 106 806
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
За Кирил Попов:
1. Как да определим номер на отбора в заявката за участие?
Просто слагаш един и същи номер на децата. Ако отборът е един, слагаш 1. От името на ръководителя ( който може да е родител) и неговия мейл, ясно се вижда, че става дума за един отбор. Но дори да стане някаква грешка, при регистрацията в Шумен можете да я отстраните.

2. Децата трябва ли да са представени от ръководител от училището, който да ги запише чрез училището или ние като родители си ги записваме?
Ами, ако училището си прави отбор, ще си определи/изпрати и ръководител, който да запише децата. Ако инициативата е на родителите, те ще трябва да се нагърбят с регистрацията.

3. Срока за плащане е по-голям от срока за записване което ме навежда на мисълта, че платежен документ при самото записване не се изисква, но трябва ли да се изпраща някъде?
Не, няма да изпращате платежния документ. На място хората си проверяват по техните документи дали плащането е извършено. Добре е за всеки случай да носите копие от него при регистрацията. Но лично аз съм го правила пет пъти и никога не е имало проблем.

4. При допълване на отбор с деца от друго училище, дори град как се събират децата като отбор - при започване на състезанието или имат време да се запознаят преди започването му.
След приключване на индивидуалното има кратка пауза преди отборното. Отивате в стаята, намирате си масата ( чиновете) и чакате останалите. 

5. Училището в което ще се явят /според регламента са три/ вероятно се определя от организаторите, но как ще разберем къде да ги заведем. За децата от Шумен е лесно, но за децата от други градове трябва време за да се разучи к де се намира и как да се стигне до там.
Училищата на практика са на едно и също място. Едното е свързано с гимназията, а другото е през един двор. Разпределението ще е публикувано още предния ден. На място има хора, които помагат да се ориентирате.

6. При явяване на състезанието децата трябва ли да носят някакви документи - разпечатани заявки, платежните, ученически карти ....
Евентуално бележник или ученическа карта, но не помня да са искали. Платежен документ не е необходим. Проверката за извършено плащане става при регистрацията, както съм писала по-горе.

# 661
 Дидева благодаря много и на теб!

# 662
  • София/Варна
Ами драмите са за родителите. Децата си се забавляват и се радват на успехите си. Не знаят че има драми около некоректни задачи или резултати  Grinning

Не винаги е така Simple Smile Моят син е в 3-ти клас, по състезания ходи от първи. Вече има собствено мнение по въпроса на кои си заслужава да ходи. След като във вариантите от предишни години открие достатъчен брой недобре формулирани и неясни задачи, много бързо го отписва Simple Smile

# 663
  • София
А плаща ли се за финалното състезание на СБНУ?Моето дете ходи на „Аз и буквите” и „Аз и числата” и за тях даваше по 6 лв.Сега госпожата му казала,че финалното не се плаща ,но никъде в сайта на СБНУ не намерих такава информация и се чудя дали правилно е разбрало детето.

Днес от ДАНИС ми казаха,че медалите от МБГ ще раздват  някъде след 9.05.

# 664
  • Варна
Не се плаща националното на СБНУ  Peace

# 665
  • София
Някой знае ли задачите от САСМО дали ще ги публикуват на официалната страница и кога?

# 666
Някой знае ли задачите от САСМО дали ще ги публикуват на официалната страница и кога?
Съдейки по разигралата се драма със задачите от 2014, най-вероятно няма да ги публикуват.

# 667
  • София
Ако правилно си спомням SASMO не си публикуват задачите, има опция да си купиш книжките със задачите за съответната година. Не бяха евтини. Confused

# 668
  • София
Ясно, четох че миналата година е имало и проблеми да се разберат резултатите на децата, явно и задачите ще са проблем.
Благодаря!

# 669
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Резултатите излизат и се дават на организаторите по место, като точки. Миналата година ги научихме от нашия организатор, а впоследствие излиза на сайта на самата олимпиада класирането по медали, мисля, че при по-голяма настойчивост може да научите точките на детето си. Тази година ми направи впечатление, че се попълваха резултати  по типа на Австралийското кенгуру, искаха им молив В2, надявам се да получат разбивка на отговорите си както го правят австралийците, нещата се променят вероятно за по-добро. Впечатленията на сина ми са за доста интересни задачи.

# 670
Математика без граници - поканени на финал в Несебър.   Peace

# 671
# 672
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Blush има ли участници от втори клас - SASMO?
от дечко разбрах какви са били три от задачите.
питам, защото може някое дете да помни други и да допълни  Hug
Скрит текст:
задача с кубчета, формата била пирамида, имало липсващи кубчета и трябвало да се сметне колко кубчета са използвани

задача с бонбони, трябвало да се разделят в 4 кутии. числото било голямо (трицифрено може би)

задача,подобна на 2 от 2015: колко е сборът на числата. имало много числа, но били различни, не еднакви, както в тази от 2015.

# 673
  • Варна
Извинявам се за глупавия въпрос, но: Има ли "Преглед на математическите знания" - Варна, за клас, различен от 4-ти? Щерката каза, че госпожата е заръчала да следят сайта на МГ за подробности, но аз си мисля, че това е само за прием в МГ и следователно си е 4-ти клас. Порових за задачи - не намерих... Та, ако го има за втори клас и даже някой знае къде има задачи от предходни години, бих била много благодарна да ме насочи къде да търся. bouquet

# 674
  • Deutschland/HE
Извинявам се за глупавия въпрос, но: Има ли "Преглед на математическите знания" - Варна, за клас, различен от 4-ти? Щерката каза, че госпожата е заръчала да следят сайта на МГ за подробности, но аз си мисля, че това е само за прием в МГ и следователно си е 4-ти клас. Порових за задачи - не намерих... Та, ако го има за втори клас и даже някой знае къде има задачи от предходни години, бих била много благодарна да ме насочи къде да търся. bouquet

ПМЗ има от първи клас. В офиса на МГ се продава малко сборниче със задачите от предходни години.

Общи условия

Активация на акаунт