Голямото ОКТОМВРИйско бебче пюре си хапва вече

• 68 193
  • 721
  •   1
Отговори
# 105
Макар и с закъснение да се запиша в новата тема. Благодаря на Роксана. Никак не съм активна, за което се извинявам, но имам ли възможност чета. Доста неща ми се насъбраха с болести и ми се е запалила главата. Константин също не го подмина та цяла седмица правихме инхалации с пулмикорт и вентолин. Слава Богу вече е добре. Връщам се да чета и ще се опитам да съм по-редовна Simple Smile

# 106
Baby-G, аз от известно време не преварявам вода, ползвам розов Девин.

За колики отдавна нищо не давам, защото от нищо не видях ефект. Тя скоро и не беше имала, но от вчера пак е едно пръцкане....в резулатат на което е много изнервена и днес пак не ни се получи с пюрето...две дози сготвих и двете ги хвърлих  Tired не знам колко ще ме държи мотивацията да си играя...

Hug

# 107
Цоп и аз в новата тема. Рокси, благодаря за положения труд. bouquet
Ние сме навън и докато Ния спи, ще използвам да прочета какво сте обсъдили. Приятен и слънчев ден от нас! Simple Smile

# 108
  • Варна
Добър вечер, мамчета. Два дена Ники беше по-неспокоен от обикновено(по принцип е кротко бебе) и с мъка сучеше - макс 5 мин и силно изпъваше глава назад, все едно му давам отрова и си мислех, че е някакъв скок в растежа. Но днес сутринта разбрах, че цикъла ми се е върнал, та от днес пак всичко си е по старому.
Четох, че е възможно вкуса на кърмата да се променя преди цикъл и за това да е бил такъв. При вас как беше? Thinking

# 109
Далия, като чета какво те чака и направо на мен ми става лошо...  ooooh! Един чувал моркови и един чувал пащърнак...варене, после пасиране, кубчета, пликчета  Shocked ooooh! Аз бих нарязла на кубчета сурови и във фризера и да варя на деня, но ако на теб не ти пречи давай така Simple Smile

Вода
преварявам, после обирам отгоре това дето плува, варовик ли е, не знам, но не ми се занимава хем да купувам вода, хем да преварявам...Или вие на я преварявате купената?

Миналата седмица като въведох чушката - зелена и червена, Дани толкова сладко си похапваше, че гонеше едни 180-190гр, но вчера на морков с тиква хич не се зарадва, а днес картофи и броколи направо ги плюеше, а преди й харесваше. Много е странна, един път яде едно, друг път не го иска...Голяма е претенция Simple Smile Днес й дадох и авокадо за първи път, изобщо не й хареса, изплю всичко, та се наложи да го сложа в крушата и така ще го смесвам няколко дни.
Иначе аз като въвеждам нещо ново умишлено поне първия ден го давам отделно, за да й видя реакцията, дали ще й хареса и после вече смесвам и си правя комбинации.
Каша почти месец давам само оризова и мисля вече да разнообразя, но съм на вълна плодове и нали не е хубаво много нови неща, та сигурно ще въведа и банана и после ще спра с плодовете, за да продължа с нов вид каша.

От вчера сме с летния кош, нашата количка може да е в летния кош и напред, и към мен, за сега е към мен, полулегнала, защото все още не стои седнала стабилно, сложила съм я в един зимен чувал и е екстра Simple Smile А тия дни както го дават до 23 градуса да става, ще махна и чувала  Nature Sunny Nature Sunny

# 110
ShikeR водата на Бебелан и както каза Kalina. на розовия Девин е подходяща за директна употреба от бебчетата, аз за това искам да спра да преварявам. Аз днес мисля да започна броколи и ако не го хареса ще го смеся с тиква, та да видим какво ще стане  Whistling Твоята Дани си е със собствено мнение  feeding  Hug

# 111
Аз се връщам от био магазина с торба моркови. В неделя ни е първи ден пюре. Хем се радвам, хем имам чувството, че при нас ще е трудно.

Да попитам - ще започвам с морков, но ако няколко дни подред отказва да го яде как да знам дали е от моркова, дали да пробвам готово пюре от магазина или просто не е готова да яде изобщо? Или само с проба се установява  newsm78

# 112
ShikeR водата на Бебелан и както каза Kalina. на розовия Девин е подходяща за директна употреба от бебчетата, аз за това искам да спра да преварявам. Аз днес мисля да започна броколи и ако не го хареса ще го смеся с тиква, та да видим какво ще стане  Whistling Твоята Дани си е със собствено мнение  feeding  Hug

Аз започнах да купувам вода точно за да спра да преварявам, защото не мога да се преборя с варовика вкъщи...а и тази явно повече й харесва тъй като от време на време си я пие и чиста (т.е. без чай)

# 113
Аз се връщам от био магазина с торба моркови. В неделя ни е първи ден пюре. Хем се радвам, хем имам чувството, че при нас ще е трудно.

Да попитам - ще започвам с морков, но ако няколко дни подред отказва да го яде как да знам дали е от моркова, дали да пробвам готово пюре от магазина или просто не е готова да яде изобщо? Или само с проба се установява  newsm78
Аз в началото добавях кърма, за да му е  познат вкуса. Но според мен няма гаранция за нищо и каквото и да правиш, пак може да не стане Simple Smile не се нагласяй предварително за нищо, още по-малко че ще ти е трудно и бъди търпелива Wink
Успех  bouquet

# 114
Аз започнах с домашно пюре от тиква и добавях кърма- не го хареса, след това предложих домашно пюре от картоф с кърма и него не хареса и спрях за десетина дни. Дадох му морков на Гербер и започна да яде, след това взех морков на Хип единия ден яде и после започна да се цупи. Дадох тиква на Гербер и нея отказа.
Сега сме спрели заради обрива по крачетата и сме до никъде...

# 115
здравейте момичета,
Много хубава темичка си имате ..нека и аз да се включа Simple Smile отскоро ви открих и сте ми много полезни! Моят малък разбойник беше с дата 27.10.2015 но се роди на 02.11 във Франкфурт Simple Smile От вас научих много полезни неща за захранването- нашата лекарка не ни даде много информация - просто каза че няма грешно и правилно и да съм процедирала както искам  Shocked  Нещата който някои от момичетата споделят се случват и при нас 1:1 след има няма 1-2 седмици .. така че съм по-спокойна като знам / очаквам подобна ситуация  Wink Иначе бебо май стачкува в момента , "наяжда" се за 3-4 минути  и прави паузи от мин. 3,5 часа а пък през ноща почна да яде често. Ние ще започваме захранването този уикенд.. Купих за проба пюре от бели моркови на ХИП , ако се справим добре почвам и аз да му ги готвя сама.. вече даже нямам търпение - първо дете, тя на всичко се радва човек Wink Имам един въпрос към вас: как и по-колко спят вашите бебоци през деня? Ние спим по 30-40 минути и се приспиваме отново след
 час и половина или два , което ми се струва често за 5 месечно бебе

# 116
Нормално е за възрастта до 2 часа да са будни. Само че би трябвало да спят около три пъти, като минимумът е час. Това според една книга, която четох, друг е въпросът, че в темата май няма бебенце, което да спи така хубаво през деня  Laughing

# 117
Привет,
Izzybell, добре дошла при нас,
Моята Мария спи през деня в момента 3-4 пъти по около 40 минути. Последно дремва към 19.00 за половин час и после заспива към 21 часа. Аз също съм си набелязала въпросните бели моркови,пък да видим.
Skeeter трябва да опиташ просто, никой не може да кажа как ще реагира твоето дете Peace
Относно преваряването на водата, като съм купувала бутилирана на ХИП на шишето пише, че след отварянето може да се използва без преваряване 24 часа, ако се съхранява в хладилник, след това трябва да се преварява. Аз лично преварява и бутилираната.

# 118
Izzybell, добре дошла!
Симона спи на 2 - 2,5 часа през деня за по 30 мин. точно (събужда се точно на 30 - тата минута като часовник) с малки изключения...това ако е спокойна. Има дни, в които е много крива и тогава стои повече будна. Днес по време на разходка спа час и половина, което не се беше случвало много отдавна. Само преди последното хранене стои 3 - 4 часа будна (малко трудно) нарочно не я приспивам тогава, защото иначе няма заспиване....През нощта спи 11 часа, струва ми се добре  Rolling Eyes

Аз да похваля Симона (или да се оплача), след като 2 дни твърдо отказа да яде домашно пюре, днес имаме рекорд - изяде цяло бурканче от 125 гр. моркови с картофи на ХИП и после изпи 90 мл. мляко  Laughing

# 119
  • Italia
Добре дошла на новата мама! Тук,в нашата темичка ще намериш майчета,готови да помогнат с каквото могът  Peace
Спането при нас през деня е мираж. Ако се излъже да заспи ще е само в количката и само за двайсетина минути,от което вечер става нетърпима  ooooh! заспива към 21 часа и спи по принцип до към 7 часа. Две нощи обаче се буди към 4:30 и търси мляко.
Пюрета хапва домашно приготвени и готови.Картоф,тиква,пащърнак,морков а от няколко дни въведох и банан- изяжда го за нула време!  Laughing във всяко пюре слагам по малко кърма, от другата седмица мисля да пробваме и с оризова каша. Утре сме на преглед при педиатъра и ще видим колко е наддала, оформи хубаво коремче този месец,дано не отнеса мъмренето на доктора. Аз давам по около 150 гр.пюре,като половин час след него търси и мляко. Може би от жажда,но не иска вода и това е! Със захар,без захар не и не!  Tired
Да питам давате ли лайка? И вие ли я варите или купувате готова( видях,че има на Хип)

Общи условия

Активация на акаунт