Голямото ОКТОМВРИйско бебче пюре си хапва вече

• 67 822
  • 721
  •   1
Отговори
# 90
  • В къщурката на хълма на феите
нашата лекарка иска да въведа първо поне 10 зеленчука преди да предложа плодове .. продължаваш да даваш зеленчуци на обяд, а плод следобяд и само внимаваш да има само 1 ново нещо, т.е. ако на обяд даваш познат на детето зеленчук, следобяд можеш да предложиш нов плод и обратното - ако на обяд даваш нов зеленчук, следобед даваш познат вече плод .. по повод на двукомпонентните пюрета - ти щом имаш няколко вкарани зеленчука, няма проблем да даваш вече двукомпонентни пюрета от познати зеленчуци или от един познат и един нов .. същото важи и за следобеда - след като въведеш примерно 5-6 плода, да предложиш познат плод смесен с каша .. аз лично тия каши не съм им фен - може би защото Ема не ги ядеше изобщо и предлагах да яде само парченца плодове в началото като междинно хранене, а по-късно добавях към парченцата и кисело мляко и храненето ставаше основно .. можеш да правиш всичко, което и както пожелаеш, важното е да спазваш принципа - само една нова храна, за да може, ако детето направи алергия, да знаеш към какво точно и да го избягваш, а не да се чудиш, кое точно е направило проблем Peace

Последна редакция: пн, 28 мар 2016, 12:15 от mecani

# 91
Смяната на часа се отрази малко на Калина, защото снощи искаше да си ляга вече, а имаше още цял час.

При нас точно обратно - като тръгнахме да я къпем и слагаме да спи в 8, за нея си беше 7 и не беше достатъчно изморена май. Днес спа до 9 сутринта, а тя става между 7 и 8 напоследък, тоест наистина продължава да си кара по старото време. Довечера мислим да я сложим да спи към 9 да видим по-добре ли ще е положението.

# 92
  • Варна
Благодаря за съветите за кашата. Аз имам още близо месец до захранване, така че мога да се навия и да ги правя. За летния кош ми е малко странно- виждам майки, чийто деца са над 6 месеца и още са с зимния(изцяло легнало) и други, който вече са в седнало положение и по посока на движението - та явно си зависи от детето, така ли? Simple Smile bouquet
Днес си имаме тати в къщи и ще се разхождаме цялото семейство. Слънчев ден на всички мами и бебоци family

# 93
Рокси, точно на време ми идва поста ти за сополите. В чудо се видях вече, само днес по обяд, в рамките на по-малко от час, два пъти му ги дърпах с прахосмукачката и един път с клечки за уши обирах каквото имаше по-навън в нослето... Даже пюрето не можа да си изяде, задавяше се и спрях да го мъча, накърмих го и докато сучеше такава рапсодия на движещи се сополи се носеше, че ми идеше да се разрева  Sad
Това Nux Vomica 9 ch хомеопатично ли е? - edit: видях че е хомеопатично, на Boiron Simple Smile много съм разсеяна тези дни

Bubbi, защо тогава всички известни готвачи готвят със зехтин? Просто ми стана интересно? Чувала съм за рапичното олио, но по-скоро бих направила гхи. По-познато като вкус ще е според мен Simple Smile

Иначе ние още сме си по старото време, даже единия стенен часовник не съм го сменяла, за да знам колко е часа за малкия, той няма как за един ден да си промени графика. Смятам постепенно да измествам банята, но едва ли ще има кой знае какъв ефект, при положение че от както никнат зъбите и имаше две денонощия на будене през два часа, сега дългият му непробуден сън от 7, стана 5 часа. После пак си го взимам при мен и ставаме не по-рано от 10 часа (старо време), защото има случаи буденето му да е с рев и да не се успокоява само със сукане, иска да си стана и да го полюшкам, за да заспи пак. Бях спряла Дормикинд, но  ще пробвам пак ако го давам продължително, дали няма да му се оправи съня.

Ох, оплаках ви се, но просто не зъбите, а тази пуста хрема така ми изтормози детето  Cry

# 94
Привет,
Baby-G, можеш да даваш многокомпоненти пюрета от вече въведени пюрета Peace
Далия, рапичното олио има индиферентен вкус, не се усеща. Гхи не бих използвала преди 1 година, не може напълно да се отдели животинския протеин, пък и говорим за качествено различни мазнини -от растителен и от животински произход, с различен състав. Аз също готвя най-често със зехтин (без да съм известен готвач Simple Smile ), но с такъв, който е пригоден за термична обработка. Обикновено го пише на бутилката.

# 95
  • В къщурката на хълма на феите
Далия на запад не препоръчват изсмукването на секрети, понеже хората стигнали до извода, че колкото повече ги смучеш, толкова повече стимулираш отделянето на нови .. гадна работа са тия сополи .. особено докато се научат да дишат и през устата без да плачат Confused

# 96
Baby-G, може да дадеш пащърнак, тиквичка, зелена чушка, обикновен картоф, карфиол.

Аз само първият път дадох еднокомпонетно пюре - тиква, след това вече дадох тиква + картоф (въведох картоф), тиква + морков и картоф + морков (въведох морков) и т.н.
Сега сме на пащърнак.

Аз реших да поизчакам с кашите и след зеленчуците ще започна с плодове...

Далия, нали беше писала, че си взела картофи с тиквички на ДМ (ако не бъркам нещо) newsm78, би ли ми написала какво съдържат, чисти ли са? Без оризово или някакво друго нишесте? Че нямам ДМ наблизо, а не мис е разхожда само за да им видя състава...

# 97
  • Сливен
Привет, ние се върнахме от ДК и разходка - +400гр (7300гр.) и + 5см (73см.), ваксините ги отложихме, за да се разминат хубаво сополите. Взеха му кръв, аз носех урина, после направихме и ехографа на коремните органи - всичко е ок.
Далия, ако вземеш от това лекарство, добре е да знаеш, че в първия ден на подобрение започваш да намаляш дозата (на два приема и така постепенно до един и после спираш) - това днес го разбрах, защото Тео вчера си беше ОК, аз пак му дадох три дози, а пък трябвало две и днес секрета съвсемм се сгъстил и малко хъркаше. Та по този повод лекарката ми обясни как трябва да действам занапред.
Меци, съгласна съм стова, което казваш, че по-добре да не се дърпат сополите.

# 98
Калина, съставът е 48% зеленчуци (25% тиквички и 23% картофи), вода, смлян ориз и рапично масло, всичко е от контролирано биологично производство. Но не съм го взимала, една приятелка ми го подари, понеже дъщеря и не искала и да го опита и и останало едно бурканче. Заради ориза, реших да не взимам повече, а да ги правя аз. Това пюре, съм го давала на три пъти като допълнение към домашно тиква/морков+пащърнак/сладък картоф, т.е. в  много малко количество.

И на мен не ми се иска да ги дърпам, но иначе не може да спи, не може да яде... Какво да правя? Пробвала съм само да му капна физиологичен разтвор, колкото да може да диша, става по-зле - втечняват се и започват да излизат навън и ако не ги махна засъхват. Понякога просто ги обирам с клечки за уши, напоени с физ. разтвор, но така ме е страх да не избутвам част от тях навътре, пък и не се изчистват добре. А най-много ме е страх да не тръгнат към гърлото  Sad

# 99
Благодаря, Далия! Не мога да намеря тиквички без ориз! А по това време на пазара истински тиквички абсурд да има!
Вие от къде ги вземате?
Намерих онлайн магазин за био плодове и зеленчуци (по това време внос, естествено), ама и цените им са стабилни, а и не знам колко ще е ок да поръчвам от там...

За носа не знам какъв физ. разтвор слагаш, може да пробваш нещо от сорта на Стеримар. Тук четох, че като се пръсне вдигаш бебето изправено или го слагаш по корем и сополите изтичали уж. При нас не се получи, но може да пробваш.

На Симона няколко пъти й капнах сребърна вода в носа докато беше с хрема. И на себе си капах и ми отпуши носа, въпреки, че не се надявах честно казано. Ако не помогне поне няма да навреди Simple Smile

И аз се притеснявам от прекалено честото дърпане на сополите, но като не може да диша няма как.

# 100
Хайде и ние с отчет след консултацията !
6 м и 10 дни -

Марти - 8.045 (+655гр) , 66см (+4см)

Тео - 7.945 (+830гр) , 67.5см (+4.5см)

Педи ни похвали и каза ,че не пречи,  че децата сучат след пюрето и кашата. Този месец каза да вкарам месата и жълтъка , а другия глутена. Нямаше ваксина и за това не ни боцнаха. Имаме направления за кръв , урина и видеозон.

# 101
Здравейте мами  Hug
Нианка, браво на твоите юнаци Simple Smile Живи и здрави да са Simple Smile
Честито на всички бебоци прехвълили половинката година, живи и здрави и послушни родители им пожелавам  Laughing Laughing Laughing
Аз да ви се оплача, моят малък господин отказава да ми яде готовите пюрета и дори всичко различно от домашните тиква, картоф и морков.... незнам какво да го правя? Не ми се иска да го насилвам, нооооо аз дадох луди пари да му купя био зеленчуци, след това две вечери не спах за да ги готвя и пюриррам и след това варч и той ги плюе. За момента като попривърши бурканчето с  прослувутата тиква и слагам по лъжичка, две от нехаресвания зеленчук (тиквичка , брокол, карфио) и така си го броя за въведен зеленчука newsm78. Права ли съм, или трябва няколко пъти да съм го давала???  Утре ще давам пащърнак(от готово пюре), дано да го хареса.
Относно мазнината в пюретат не слагам, защото педи каза, че щом детето поема 500 - 600 мл кърма дневно, не е необходимо.
Относно сополите, още при изписването педи каза, че сополките и ушичките колкото се може по- късно да започнем почистване, защото това са жлези, колкото пвече чистиш, толкова повече се образуват.   
Смчнта на времето не ни се отрази, защото ние не направихме никаква промяна. Вместо в 6:30, стана в 7:30 и вечерта вместо в 20:30 го приспахме в 21:30.
Еййй, че дълъг пост... хайде лека нощ от мен Simple Smile

# 102
bebo28, може по лъжичка - две, но доколкото знам трябва няколко дни да го даваш (3-4 поне).
Ти чисти ли му ги предлагаш тези, които не ги иска? Аз всичко смесвам. Броколи и карфиол чисти примерно са си гадни (поне за мен) и не бих ги яла. Нормално е според мен някои зеленчуци да не се харесват на бебчовците. А пък пащърнака като го опитах  Sick давам го смесен с морков и картоф (първият ден 1 л. пащърнак, втория ден - 3 лъж. и т.н.), така мисля да процедирам и с останалите, всичко давам с вече въведени зеленчуци.

Иначе и Симона вчера не искаше да яде приготвено от мен пюре  Crossing Arms (картоф, морков и пащърнак), същата комбинация на ХИП си я яде без проблем. Ама май нещо не беше на кеф, днес ще я пробвам пак.

# 103
Калина, пробвай да ги смесваш твоите с готовите, аз и така съм правила и няма проблем  Peace
допълнение: имай предвид, че от морков до морков има огромна разлика. Тези, които аз купувам например, са много сладки, за разлика от доста други, които просто са си безвкусни. Същата работа е и с пащърнака. Мисълта ми е, че проблемът може да е в липсата на вкус в купешките зеленчуци. Иначе аз също процедирам като теб, директно ги смесвам новите с вече въведените, иначе не мисля, че ще ги хапва самостоятелно.

Снощи бях до село и се сдобих с чувалче моркови, утре ще ми донесат и чувалчу пащърнак. От лидл взех броколи, от магазина до нас две тиквички (гръцки са, но магазинерката каза че са сладки, имам и доверие). Днес ще варя и замразявам, защото им минава сезона и после няма от къде да ги намеря хубави. За броколите и тиквичките не се притеснявам много, защото и в книгата пшше, че тези които имат защита (листата на броколите и карфиола например), както и тези, които могат да се обелят, носят по-малък риск. Ще ви послушам и за начина на варене (с махане на първата вода преди да кипне). Ще ги замразявам на кубчета и ще ги съхранявам в пликове за кърма, за да мога да аправя различни комбинации и със сезонни зеленчуци по-нататък. Дано се справя  Hug

Последна редакция: вт, 29 мар 2016, 11:49 от Далия П.

# 104
Благодаря ви момичета за помощта  Hug ще започна да смесвам вече дадените зеленчуци и след седмица ще започна плодовите пюрета Peace

Другото, което си мисля е да спра да преварявам вода - ще купувам на Бебелан  Rolling Eyes

Вие давате ли още нещо за коликите - аз слагам еспумизан и отделно давам Lefax, ноооооо до кога?  newsm78

Niana страхотни юнаци Hug

И на нас ни дадоха направление за кръв, урина и видеозон, но имахме ваксина и трябвало да мине поне седмица, и след това да се пуснат изследванията  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт