Голямото ОКТОМВРИйско бебче пюре си хапва вече

• 68 287
  • 721
  •   1
Отговори
# 480
Момичета,  всеки ден ли давате каши? Аз заместих следобедното хранене с каша- оризова и я смесвам с плодово пюре. От няколко дни ми се струва,  че малчо е натежал доста. Днес и свекърва ми сподели същото. Той си е едричък по принцип. Та се чудя, дали да не давам каша през ден?                            Elen, бързо да се оправяте. Това с обривите е голям кошмар. Ние много се измъчихме с обрива по стъпалата.

# 481
Родих вагинално, без упойка. Както установихме вече кърмя над 6 месеца и половина и засега продължавам. Не се чувствам повече или по-малко майка от родилите секцио или хранещите с АМ. Да си майка е достатъчно трудна и отговорна задача, майките трябва са се подкрепяме, а не непрекъснато да се сравняваме едва ли не кой е по-добър.
Абсолютно съм съгласна и те подкрепям!

newsm23Още един път да се извиня, ако някой се е засягал от думите ми!  bouquet bouquet

Baby-G , в описанието им пише да се дават през 1 час, не повече от 6 хапчета на ден. Но аз, по препоръка на приятелка, давах 3 броя дентокинд преди последното хранене и 3 броя дормикинд преди заспиване, разредени в кърма. Но това само, когато нещата бяха кризисни. Иначе 3 пъти на ден по 1 дентокинд, докато не избиха зъбите и не започна пак да си спи нормално  Peace

avonita, аз още не съм заместила изцяло хранене с каша, но давам всеки ден. Ако те притеснява, може да даваш през ден, като мисля че вместо каша, можеш само плодово пюре да предложиш, но няма да го засити за дълго, имай го предвид  Hug

Някой назад беше питал за замразяване и размразяване на пюретата - аз първо ги вадех от фризера и ги оставях в хладилника, но вече директно от фризера в тенджерка с вода и на котлона, до готовост, става за 10 минути.

И накрая да кажа нещо ново и аз  Joy Joy Joy - от два дена му правя каша от био брашно от царевица, без глутен, понеже ми свършило брашното от елда, а не съм обърнала внимание. Търсейки в магазина, на някои култури като просо и ориз, пишеше "може да съдържа следи от ядки, соя и сусам" и не ги взех. Единствено горе споменатото брашно ми влизаше в изискванията. Четох и на инстнантите каши упътването, за да придобия горе долу представа какви мерки се правят и така, вече втори ден му правя 2 супени лъжици със 100-150 мл вода, добавям и 50 грама плодово пюре от ябълка и си ги хапва до последната лъжица! Като разлика мога само да кажа, че с готово брашно стават много по-бързо и много по-гладки кашите.

И накрая, за улеснение на тези, които търсеха как се прави брашно от елда, копирам предишна моя публикация, как съм я правила аз
Скрит текст:
Първо за елдата - аз я приготвих, както е обяснено в книгата на Маги Пашова - първо накиснах зърната сурова елда в съотношение 2:1 с вода ( на една чаша елда, 2 чаши вода) + 2 с.л. ябълков оцет. Това се прави, за да започне процеса на ферментация, след който по-късно по-лесно се усвояват (не мога да го обясня точно, обичам да чета, но не мога след прочита да преразкажа дословно прочетеното, ако искате ще се разровя в книгата за точен цитат). След 7 до 24 часа накисване, елдата се изплаква добре и се изсушава във фурна на 60 градуса. След изсушаването се смила на брашно (аз я смлях с домашна мелничка за кафе). Така полученото брашно се съхранява в плътно затворен буркан в хладилник до няколко седмици, защото се оксидира и губи полезните си свойства. А самото приготвяне на кашата се прави така - 2 с.л. брашно се накисват в 150 мл вода от предната нощ, ако ще е за закуска, или от сутринта, ако ще е за следобедно хранене. Така накиснатото брашно от елда се сварява в същата вода до получаване на желаната гъстота, изчаква се да се охлади и се дава на детето.... Звучи сложно, или по на мен ми се струваше така, но всъщност не е.

Лека вечер на всички, аз отивам да изпия една чаша розе на спокойствие, всички спят  Wine Glass

# 482
avonita, аз давам каша от няколко дни, засега само оризова и я давам през ден, защото не ми се иска всеки ден да яде ориз. После като въведа и другите ще ги редувам и мисля да давам всеки ден. Симона е дребна, ама аз не смятам, че се наддава кой знае колко от кашите  Simple Smile

# 483
  • Italia
Аз давам оризова каша през 2-3 дни,защото много се запичаше от нея. Винаги я смесвам с плод,най- често с круша или синя слива. Въведох я както въвеждах и останалите плодове и зеленчуци. Лъжичка по лъжичка. Стигнах до 100 грама вода и 2 супени лъжици каша. На опаковката пишеше да слагам 3 лъжици,но се получаваше много гъсто.
Не смея да се похваля,но тази нощ Йоанчето спа непробудно  Blush дано не е само единично явление  Laughing
И пъпките като че ли са намамели,ех,тоя обрив,снощи бях вдигнала кръвното от него... ooooh!
Прекрасен ден на всички  Hug

# 484
Добро утро мами .Направо ме застреляхте  Crazy вече започнах и да се притеснявам .На нас не ни дават ама каквито и да били изследвания ...моя момак не иска каши , пюрета ...вчера е ял попара от сок на сърми и си облиза пръстите ..хвърля ме в 9 глуха какво жерание има за нормална храна ...
Бързо оправяне с обрива  Hug
За кърмата бирена мая ( 2 дена я пия и все е пълна и бебо неможе да и смогне Laughing

# 485
Ние се върнахме от банкетчето снощи в 1часа, много ми беше тъпо - как ли е детето, дали ще спи спокойно, дали ще остави тях да спят, но всичко е минало идеално. Спала е от 22ч до 6ч, яла е и пак е заспала Simple Smile Хем беше при моите родители и пак ми беше едно такова притеснено. Сутринта майка ни я докара  Heart Eyes

Имам въпрос към мамите, захранили с оризова каша.. та колко време я давахте- до достигане на нужното количество за едно хранене, за да смените с друга- да речем с елда или като при зеленчуците - през 3 дена.
Също и колко вида каши въведохте, преди да почнете зеленчуците? newsm78
Аз започнах захранването със зеленчук и давах различни зеленчуци цял месец и след това започнах с оризова каша, която давах цял месец и продължих с въвеждането на зеленчуци и плодове. На третия месец от захранването въведох още каши - елда, просо, царевично брашно. Тях ги въвеждах по седмица. Първо една лъжичка (мерителните от АМ използвам), на другия ден две, три и така до 4-5 лъжички за цяла доза каша. Въвеждах новите каши отделно и после дохранвах с оризова, понеже на мен само оризовата ми е инстантна каша и не ми се искаше да я смесвам с другите. Иначе последната каша - царевична я смесих с просото и ги варих заедно, като постепенно увеличавах лъжичките на царевичната за сметка на просото. Аз давам каша следобед и с риск въвеждах и новите каши следобед, а не сутрин.

Момичета,  всеки ден ли давате каши? Аз заместих следобедното хранене с каша- оризова и я смесвам с плодово пюре. От няколко дни ми се струва,  че малчо е натежал доста. Днес и свекърва ми сподели същото. Той си е едричък по принцип. Та се чудя, дали да не давам каша през ден?                            
Аз давам всеки ден, откакто съм въвела. Дъщеря ми последните два месеца качваше по 1кг, но не мисля, че е от кашите. Не я засищат повече от млякото, както навсякъде пише и не се запича.

Е_len, дано разберете от какво е обривчето и бързо да се оправи детето. И аз си мисля, че ако е било от храната веднага е щяла да направи реакция. Млякото на друга фирма ли е? Много е вероятно да е от него.

# 486
Момичетаааааа почерпете се - днес Калина става на 7 месеца

Далия П. - благодаря ти. На нас педиатърката ни каза 3х1 и от двете, а ако стане много неспокойна или ревлива да намаля дентокинд на 2х1  newsm78.

ShikeR супер е това, че сте си изкарали страхотно. Друг път пак и вече може да си по-спокойна  Party Аз към момента не мога да педприема такова решение  Naughty Моите родите не са в Бг, а при свекървата абсурд  Naughty

# 487
Честити 7 месеца на Калина  newsm32 Misc Baby Bottle

# 488
Елен, надявам се бързо да мине обривът, наистина неприятно. Но дано е от крема както ти мислиш, струва ми се най-малкото зло, а и щом вече минава сигурно не е нищо сериозно!  Hug

Честити 7 месеца на Калина! Прияде ми се такава торта.

Шикер - благородно ти завиждам! Аз нямам на кого да оставя Мила. А в България като се прибера баба си там не я вижда често, самата баба не и знае навиците и ще ме е страх да я оставя, въпреки че вярвам на майка ми, че ще се справи.

Калина
- знаеш ли какво се замислих сега - казваш в новата формула 1-ца АМ на Хипп няма нишесте, съмнява ме, че вероятно Пре в България е станало 1, и съответно двойката е тукашната единица и така. Иначе тук Пре-то със сигурност не е за недоносени, а е просто началното. Трябва да разгадая мистерията до лятото като си идвам, че със сигурност дотогава ще съм започнала да давам АМ, а не ми се ще да го мъкна от тук. Може да пиша на Хипп, интересно ми стана  Mr. Green

# 489
Здравейте мамита,
аз уж щях да пиша онзи ден, ама уви пак не стана Simple Smile Тъй като ММ тзи седмица е командировка и сме самички с малчо, а аз и прескачам малко до работата и ми е малко напрежение...но все пак се справяме Simple Smile
Хемоглобинът му е 114 и педи също ни каза да започваме месо и жълтък. Е и аз започнх месото, незнам защо избрах пуешко  newsm78 Хапва си месното пюре с кеф, макар, че засега е хапвал само два пъти и то единия път само няколко лъжички Simple Smile
На ехографа докторът каза, че всико е ок, урината също. Мерките ни са 7600 и 70 см на навършени 6 месеца Simple Smile Малко се позачудих, защото реално за почти цял месец е качил около 270 - 280 грама, обаче педи каза, че всичко е ок и детето е видимо "добре гледано и обгрижвано" и много добре си се развивал. Грамовете и сантиметрите не били толкова важни Simple Smile Надявам се да е така Simple Smile
Ние имаме белег от Манту и няма да ни я повтарят (а аз май не съм ви казвала, че когато се появи този белег в началото беше като ужасна гнойна пъпка Shocked, направо си изкарах ангелите, водихме го до педи).
Аз започвам подготовка за отбиване, не рязко разбире се Simple Smile Но до около 8 -я месец мисля, че нещата ще са готови. Решила съм да заменя кърмата с АМ 2-ка, а не с кисело мляко, каквито съвети получавам. Вече дадох 30 мл. АМ и беше добре прието, смятам да заменя едно хранене за около седмица и след това до навършване на 7 ,месеца, ще кърмя сутрин и вечер Simple Smile След това две седмици ще кърмч само сутрин и до към 8 месец да сме на АМ Simple Smile
Оле, този пост го пиша от вчера сутринта, още преди повдигането на темата за кърменето и раждането, по която мисля да не вземам отношение Simple Smile
Честити 7 месеца на Калина и от нас Simple Smile
Хубава вечер ви желая момичета Simple Smile

# 490
Честита месечинка на Калина Hug

# 491
Здравейте момичета от няколко месеца не съм се появявала тук. Преинсталирах брузъра и чак сега си възстанових достъпа до акаунта. Моята Ева вече е на 6 м. и половина. Кърмим се и се захранваме. Въвела съм няколко зеленчука, няколко плода и пробвам с кашите, но не винаги ги иска - оризова и елда.

# 492
  • Italia
Дано наистина е от млякото за тяло,на една и съща фирма е, пъпчиците намаляват...утре сме при педи и ще видим. От вчера започнахме отново пюренцата,като дадох само ябълка. Днес ще дам морков  Shocked може малко и картофче,аз съм сигурна,че не е от храната..
Кърма имам,но имам усещането,че не я засища задълго,вчера се кърмихме през 2 часа,през нощта също се буди 2 пъти.
Да идва утре,че да го питам нашия доктор за тия изследвания,Йоана след малко ще навърши 7 месеца,а нищо не сме правили. Аз писах преди време,че Йоанчето няма белег от ваксина, та и при нас ще се наложи проба манту.
Калина честити 7 месеца!

# 493
E_len, задължително си искай направления! Полагат ви се.
Ние вчера бяхме на ехограф, остава да дадем кръв и урина. Нефроложката ни пита дали бебето пие вода и на утвърдителния ни отговор каза- "Браво, рядко се случва бебетата да приемат вода, а имат нужда". Каза, че модата да не се дава вода на кърмените бебета е дошла от западните държави, в резултат на което, все по- често на профилактичните прегледи откриват камъни в бъбреците при някои бебчета. Обясни причината с медицински термини и не мога да я възпроизведа  Embarassed
Не го казвам за да ви притеснявам, нямам представа дали е така. Моето бебе пие вода, защото се буди често нощем и това е едно от нещата, които го успокояват, защото мляко не иска.

# 494
  • Варна
Благодаря Шикер за съветите за кашите. Аз започнах с оризова и сега си  мислих да продължа с морков ил картоф и за това се чудих на колко време да въвеждам ново нещо.
Днес във Варна е мрачно и дъждовно и ще се забавляваме в къщи с малчо.
Хубав ден на всички мами и послушни  бебоци Simple Smile
 Честит празник на всички с имена на цветчета и дръвчета Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт