Голямото ОКТОМВРИйско бебче пюре си хапва вече

• 68 286
  • 721
  •   1
Отговори
# 465
И аз мислех, че 2 - ката засища повече, но като прочетох кутиите калориите са едни и същи. 1 - ката са 69 кал. на 100 мл. , а 2-ката са 70 кал. Това на ХИП. И аз мисля да карам с 1- ка колкото се може повече. 2- ката е частично адаптирана и май казеина е в повече ако не се лъжа  Rolling Eyes

Skeeter, не знам при вас какво е това Пре, тук си започват от 1 - ка. Ако това е първото мляко сигурно е по - добре да се започне с него след като детето е яло само кърма досега.

Дори за по -късна възраст препоръчват да си остане детето на 2 - ка (дори и след годинка) защото от там на горе са обикновени сухи млека с някой друг витамин и минерал, а не адаптирани.

# 466
ОК, мерси много! Не се усетих, че може да има разлики в България и Германия, явно няма Пре, странна работа. Май реших директно единичка след като от един час чета състава и на двете  Laughing Минимална разлика има, та реших да не го мисля толкова, аз за всяко нещо ако не се побъркам от чудене и маене няма да съм аз  Rolling Eyes

Калина, да Пре е първото и най-близко до кърмата, може да се дава неограничено количество като нея. Разликата в калориите също е мисля 1 калория на 100 грама с единицата, но няма нишесте, това открих само като разлика между Пре и 1, макар че в 1 нишестето е минимално. Пре има и готови млека по 200 мл в еднократна опаковка, щеше да е много удобно ако пътуваме или сме навън. За съжаление за 1-ца и нагоре няма, ама това да ми е проблемът.

Ето го Пре между другото ако на някой му е интересно:
Скрит текст:

# 467
Майчета, знам, че кърменето е и въпрос на личен избор затова няма да ви питам защо толкова рано бихте го спрели. Моят съвет обаче е да кърмите поне докато въведете глутена. С най-добри чувства Hug

# 468
да ви питам някои от вас имали бебе с нисък хемоглобин ..нашия е 107 ,в сряда съм при личната да видя какво ще каже...гледах и други показатели свързани с желязото са под норма....

# 469
Диана, първо това с глутена го имам предвид. Второ педиатърката ми тук смята, че няма голямо значение ако детето ми не е предразположени да развие непоносимост към глутена. Трето - писах назад, че имам напоследък проблеми с кърменето, нито на Мила нито на мен ни е лесно. И последно - Мила е абсолютно кърмена 6 месеца, така като гледам ще е на кърма и пюре поне до 7-8 месец. Това не е "толкова рано" бих казала. Да, не е дълго кърмене от над година, че дори и две, но не е и "рано". Аз не съм кърмена и нямам проблеми с алергии или каквото и да е. Всички знаем колко е полезна кърмата, благодаря за напомнянето, но и мисля всички ще се съгласим, че за всеки различно нещо е удачно и най-важното е майка и бебе да са спокойни (и наядени) по един или друг начин.

# 470
Диана, първо това с глутена го имам предвид. Второ педиатърката ми тук смята, че няма голямо значение ако детето ми не е предразположени да развие непоносимост към глутена. Трето - писах назад, че имам напоследък проблеми с кърменето, нито на Мила нито на мен ни е лесно. И последно - Мила е абсолютно кърмена 6 месеца, така като гледам ще е на кърма и пюре поне до 7-8 месец. Това не е "толкова рано" бих казала. Да, не е дълго кърмене от над година, че дори и две, но не е и "рано". Аз не съм кърмена и нямам проблеми с алергии или каквото и да е. Всички знаем колко е полезна кърмата, благодаря за напомнянето, но и мисля всички ще се съгласим, че за всеки различно нещо е удачно и най-важното е майка и бебе да са спокойни (и наядени) по един или друг начин.

Peace

+ това, че някои въобще не кърмим отдавна, да се надяваме, че децата ни не са обречени горките да развият глутенова непоносимост  Wink

Сега видях, че и тук има някакво Пре мляко на Нан ама го водят за недоносени бебета  Rolling Eyes
А между другото в новата формула на ХИП няма въобще нишесте (ама и не засища май много много)...

И с обикновеното АМ пак се храни на поискване...

# 471
Да си призная малко се ядосах, защото отдавна не е имало "добронамерено" включване относно кърменето. Мисля вече се разбра, че всички майки в темата достатъчно четат и се интересуват и правят информиран избор. Това с кърменето и глутена сме го обсъждали тук сто пъти вече. И фактът, че в изказването фигурира определението "толкова рано" за спирането на кърменето недвусмислено показва личната позиция към него, нищо, че след това има "най-добри чувства". Кога едни майки ще спрат да напрягат други заради избора им не разбирам. Ако е откровено грешно като пушене по време на бременност разбирам, ама това...

И това излияние идва от мен, една майка, която искаше да кърми, намира кърменето за най-доброто за бебето и знае колко е полезна кърмата. Но и знам колко е полезно както казах майката да е спокойна и бебето наядено.

# 472
Напълно съм съгласна със Skeeter. Кърмих пет месеца, като последните 2 месеца и половина бебето отказа да суче и постоянно се изцеждах. Голямо напрежение беше. Вечер ми се спи, но цедя, сутрин-пак така, прибирам св от разходка, бебето реве, докато цедя. В един момент кърмата спря. Сега ми е много по-спокойно, бебето също! Племенниците ми бяха само на АМ. Сега са прекрасни двадесет и... годишни .госпожици без алергии, почти не са боледували в детската и в училище. Децата на една колежка са кърмени до година и половина, а са с алергии и са постоянно болни. Мисля, че не трябва да се фанатизираме нито на тема кърмене, нито на естествено раждане. Извинявам се, че го споменавам, но току що прочетох една статия, според която не съм майка, защото съм родила секцио.....Минах през такива неща за да достигна до раждането, че ми беше последна грижа естествено ли ще е или изкуствено...

# 473
Ох, и такива статии ли има вече  Joy
Родих вагинално, но винаги съм се чудила защо "естественото" раждане се слави като някакъв героизъм, а секциото като по - лесно. Сякаш не е коремна операция с всичките присъщи й рискове, последващи дискомфорти и възстановителен период, а все едно си отишъл на СПА  Laughing

Като един познат, който онзи ден ми казва за бременната си жена в 9 - ти месец: "Е, какво й на нея, малко не може да спи напоследък, ама то е за кратко, а после ще я приспят, ще извадят бебето и хоп готово, какво се оплаквате жените не мога да разбера"  Laughing Казах му, че няма и да разбере!

# 474
Родих вагинално, без упойка. Както установихме вече кърмя над 6 месеца и половина и засега продължавам. Не се чувствам повече или по-малко майка от родилите секцио или хранещите с АМ. Да си майка е достатъчно трудна и отговорна задача, майките трябва са се подкрепяме, а не непрекъснато да се сравняваме едва ли не кой е по-добър.

# 475
Момичета стига!  Naughty Вижте всяка от нас се справя, както може, както иска, както й е удобно, както..., както..., както си е нейна работа. Всяка си знае - аз пък съм секцио и не съм кърмила и какво - не съм майка ли...хм, тогава коя ли е майката на детето ми  newsm78

Да попитам пак тези,които дават дормикинд и дентокинд - кога ги давате?

симонка бонбонка и нашият хемоглобин е 107 и педиатърката каза, че е нормално и ще го регулираме с храната. За това от другата седмица каза да започваме жълтъка и след това месото  Peace

# 476
да ви питам някои от вас имали бебе с нисък хемоглобин ..нашия е 107 ,в сряда съм при личната да видя какво ще каже...гледах и други показатели свързани с желязото са под норма....
Точно на предната страница коментирахме хемоглобина  Peace Не е нисък, не се шашкай!

Аз няма да коментирам за моя избор да спра с кърменето, защото може да стана досадна и всички знаят причината, но Дани сега е щастлива и наддава, и най-важното - има здрава, адекватна и отпочинала мама  Heart Eyes
Аз съм кърмена само месец, брат ми също, а Дани имаше късмета да е кърмена цели 3 месеца и половина.

Ние сме на НАН. Разлики между 1 и 2 има големи. Калориите са еднакви - 67, но витамините и минералите са в по-големи количества в 2-ката, а захарта е по-малко - в НАН 1 захарта е 57.83, а в НАН 2 е 36,1.

Днес Дани ще спи за първи път при баба и при дядо (моите родители), а ние ще отидем на яз. Жребчево с колегите на ММ. Малко ми е мъчно и се надявам да мине добре. До сега сме я оставяли само за 2-3 часа.

Хубав ден  bouquet

# 477
  • Варна
Имам въпрос към мамите, захранили с оризова каша.. та колко време я давахте- до достигане на нужното количество за едно хранене, за да смените с друга- да речем с елда или като при зеленчуците - през 3 дена.
Също и колко вида каши въведохте, преди да почнете зеленчуците? newsm78

# 478
  • Italia
Привет момичета!
Ние пак сме с проблем-от вчера Йоана е с някакъв отвратителен обрив. Започна от коремчето,след това и по кръста. А вече и по лицето-около устата и носа. Педиатъра каза да спирам всички пюрета и каши,както и всякакви мазила. Да я храня само с кърма. Само,че откакто започнахме захранването кърмата ми намаля и незная дали ще й стига. Като премине обрива да започнем захранването отначало!  Shocked пъпчиците са миниатурни, едва се виждат,но ги има.  ooooh!
Утре сутринта ако е на същия хал да я отведа пак..
Последната храна,която въведох бе броколи,и то преди 10 дни,възможно ли е чак сега да дава проблем. Другото е,че преди 4-5 дни смених олиото за тяло с мляко за тяло,все си мисля,че е от това. Прах за пране или друго не съм сменявала.. newsm78
Сега май отново ще пропадне ваксината в понеделник,а сме толкова назад вече,че ще си ги слагаме до първи клас ако върви така...
Уф,оплаках се,сега се връщам да ви чета.. bouquet

# 479
E_len, много неприятно. След 10 дни не вярвам да даде реакция от храна. По вероятно да е от млякото за тяло особено ако е на друга марка...дано бързо да се оправя!

Аз вчера се престраших и дадох оризово - банановата каша. Нямаше негативни реакции и Симона много я хареса. Днес добавих и малко пресни банан и авокадо, пасирани. Всичко изяде, едва смогвах да пълня лъжицата, за разлика от зеленчуковите пюрета, които напоследък отказва.

Яде само ако има морков или тиква в пюрето и то ако преобладават. Притеснявам се вече да не стане оранжева. Утре мисля да започвам с месото, ама се чудя как ще стане като хапва малко и си иска млякото. А нали уж месо и мляко на едно хранене не е добре да се смесват. Иска ми се вече да заместим обяда.

Снощи яде като новородено през 4 часа през нощта  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт