Голямото ОКТОМВРИйско бебче пюре си хапва вече

• 68 285
  • 721
  •   1
Отговори
# 450
Оф, много съм загубена - кафена лъжичка  Hug
А иначе педи ми препоръча да го размия в малко вода и да го добавя към пюрето Simple Smile

# 451
Роксана, Скийтър, честити ви зъбчета.
Скийтър, дано мине леко ваксината и да е спокойно детето
Имам въпрос към замразявалите пюрета. Аз не съм почнала още, ама да питам. Четох, че е добре да се размразят в хладилника, не на стайна температура. Ама на практика как става. От фризера, в хладилника и после как се стоплят, за да се дадат на детето? Щом на стайна не, микровълнова абсурд, на водна баня ли?
А друго за повишаване на хемоглобина какво може да се дава? Борис е изцяло на кърма и хемоглобинът му е 104. Нисък е, но много ли е зле? Не съм коментирала още с педи, че урината още не съм направила. И тъй като е рано за жълтък и месо, какво мога да му дам?

# 452
За замразяването не мога да кажа, но хемоглобинът му не е толкова нисък. На дъщеря ми е 107 и е на АМ. Тепърва ще го вдигат Simple Smile

# 453
Ние още не сме пуснали изследвания, но май на повечето бебета около 6 - тия месец хемоглобина е по - нисък и това е нормално, тъй като горе - долу тогава се изчерпват запасите от желязо. Но някои лекари излишно шашкат. Нашата педиатърка като я знам каква е като нищо ще тръгне да изписва някакви добавки без нужда  Close и пак ще трябва да търся второ мнение...

Иначе освен жълтък и месо не знам има ли друго, на тази възраст желязото от растителен произход почти не се усвоява...

Аз пюрета не съм замръзявала, но като ги извадя от хладилника ги топля на водна баня.

# 454
  • Сливен
И според мен това са нормални стойности - Тео беше със 105, според лекарката е малко, според мен е добре, при условие че не беше  още захранен, а и двамата големите бяха с още по-ниски стойности, а бяха захранени вече по това време.
Вчера за следобед приготвих половин доза каша от елда + половин намачкан банан, Тео си изпапка всичко и то при положение, че го нахраних навън, явно много му хареса.
Днес сме на ДК, стискайте палци и за нас, че сигурно ще има ваксина/и.
Хубав ден  Hug

# 455
Здравейте,
вчера бяхме на консултация 8300 кг (+900) и 69 см (+4). Всичко е наред с изследванията. Хемоглобин 107 и каза да започвам с жълтъка и след това месо. Може да въведа и каша от елда (сега ще търся по назад в темата как я правехте, защото съм много зле и не я записах), а може и плодови. Понеже няма белег на ръката от ваксината при раждането и ми каза, че другият месец ще повторим ваксината Манту (между другото и аз нямам белег  Thinking). Това ни бяха ваксините - след като отидем и другия месец с педиатърката ще се видим чак когато Калина стане на 1 год. Каза още да не я слагаме в проходилка, защото ще се научи да стъпва на пръсти и не било добре за нея.

Взех Дормикинд и Дентокинд - вие как ги давате?

Забравих да кажа, че тази нощ не се събуди за АМ ииииии май ще махнем нощното хранене  Whistling

roxanna хайде палчета от нас  Hug

Последна редакция: пт, 22 апр 2016, 08:39 от Baby-G

# 456
Roxana, стискам палци за ваксината. На нас пак ни я отложиха, малкия имаше зачервено гърло. Още не сме започнали двойните ваксини, не знам кога ще наваксаме.
Да ви попитам- кръв и урина сутрин ли трябва да дадем? Имаме час в 14h за ехограф и се чудех дали не може да го съчетаем  newsm78

# 457
avonita ние сутринта ги дадохме. Преди да я нахраня се изпишка,нахраних я и дадохме кръв веднага  Peace Ноооо ние сме на 5 мин от поликлиниката  Rolling Eyes

# 458
roxanna, палчета и от нас!

Baby-G, пораснала девойка си имаш  Hug а как така ще се видите чак на 1 год.  Shocked консултациите се разреждат ли? Не знаех, че вече няма да ходим всеки месец?

За кръвта и урината и аз се чудя. Като е за бебе не би трябвало да има значение, ние веднъж ходимхме по обяд към 14:00 часа да й вземат кръв, но за всеки случай май по - добре сутринта.

Baby-G, как взехте урина? С колекторчето или? Rolling Eyes

# 459
Kalina. с колекторче да, след час и половина чакане се изпишка  Laughing Педиатърката ни каза, че няма смисъл да се виждаме всеки месец - ваксини нямаме повече, с храненето сме добре, пък и лятото е пълно с туристи, вируси и няма смисъл да ходим. Ще се чуваме по телефона ако има нещо и естествено ако искам или има нужда може да отидем да я погледне (дано не се налага).

# 460
Аз размразявам пюрета на водна баня, пробвах в хлафилник за една нощ, не се размръзна и се наложи да е на водна баня. На следващия път направо си го разтопих на водна баня на котлона.
За урината ми казаха да е сутрешната. Вечерта след баня да не мажа нищо дупето, за да може сутринта да залепя колектора. Като се събуди да й го сложа веднага. Ако пък не успея да събера, може да пропуснем урината. Важна е кръвната картина.
Ния упорито отказва домашната оризова каша, инстантната си я папка с голямо удоволствие. Чудя се дали да не взема елда, но щом не харесва ориза, съм почти сигурна, че няма да хареса и елдата. Иначе наистина от банана се получават тези неща в акото. Днес ще взема пюре да пробвам, дали ако е преработено ще има този ефект.
Стискам палци на всички, които им предстоят ваксини!

# 461
Ние се връщаме от ваксина, оревахме този път кабинета на педиатърката. Но не мисля, че беше от самата ваксина, друг път не е било така, Мила май беше крива просто. Сега се смее. Дано и от тази нямаме повече последствия освен една-две неприятни нощи..

Иначе педиатърката ме насърчи да премина на АМ, което дори малко ме озадачи. Много спокойно ги приема нещата, не ме притиска да кърмя, но тя чак едва ли не като хубаво нещо вижда смяната. А може би само аз така интерпретирам. Каза да започна с единичка, но аз съм почти 100% решена да започна с пре. Ако Мила не се наяжда ще сменя на 1-ца, през първата година двойка няма да взема със сигурност. И все пак мисля да си покърмя още известно време...

И аз се връщам да чета за кашата от елда! В тази връзка педиатърката каза да започвам директно с глутен, или било вродено или не да развие непоносимост. И там чак прекалено спокойна ми се стори...

# 462
Skeeter-че, да не би 1-цата да насища повече от 2-ка? Аз си мисля, че би трябвало да е обратно.

Altaya, Тео на Роксана също не харесва домашния ориз, но пък елда си хапваше. Аз бях започнала с инстантна оризова каша и Дани много я харесва, та не съм давала още правен ориз и не знам, но елда, просо и царевично брашно са ми домашно приготвяни и ги яде. Всяко дете е различно, но пробвай с домашна елда и тогава купувай ако не иска. Аз нямах намерение да купувам брашно и да правя каши, защото ми се струваше сложно. Но като реших да сменя оризовата инстантна каша с друга, например елда или просо, не намирах чисти, все с някакви плодове (които не бях въвела) или захар, или гроздов сок...Може и да е имало на други марки, но аз не робувам на скъпото...та се принудих да приготвям каши. Е, няма такъв кеф Simple Smile Само е малко напрегнато ако я приготвя в последния момент, тя мрънка гладна, а аз духам да изстине  Laughing

Кръв дадохме след ваксината (не знам колко е правилно), беше наобяд. А урина на другия ден сутринта (след хранене). Големи гимнастики с тези колектори, но успях от втория път, добре че бях купила два да имам.

# 463
Шикер - двойката засища повече, но аз не искам да я давам първата година, защото много четох по темата и казват 1-ца, че дори и Пре са напълно достатъчни първата година. Те се водят начални млека, от двойката нагоре са след тях, не знам терминологията на български. Принципно Пре уж е най-близко до кърмата, затова искам да давам него докато не реве от глад (което при Мила не мисля, че ще стане). Имам приятели, които до годинката са давали Пре, също имам приятели, които от начало дават 1-чка, и на двете децата им са си прекрасни, та явно в крайна сметка няма голямо значение, но все пак няма да вземам по-засищащо мляко ако няма нужда. В тази връзка - ти като мина от кърмене на АМ кое даде, единичка ли? А сега кое даваш? Съжалявам за въпросите, но съм нова в темата с АМ, чета чета и се обърквам, та събирам съвети и мнения  Hug

Иначе с елдата същата работа, не намирам чиста каша, затова ще я правя аз. И аз мисля оризът да е инстантна каша. След него мисля елда. Търсих онлайн да се ориентирам къде какво има по био магазините и много ми стана смешно намерих едно и пише "може да съдържа следи от глутен". Аз ако исках глутен нямаше да купувам елда  Laughing Но намерих и още едно, при което при глутен пише не. Сега само трябва да прочета за накисването и варенето как бяха. Мислих и да меля аз брашното, но нямам мелничка и засега мисля готово да го купувам.

# 464
Ясно. Аз мислих, че Пре имаш предвид 2-ка  Laughing Аз от кърма минах на 1 и сега в 6-я месец на 2. Не знам това Пре в България кое е, май не съм засичала

Общи условия

Активация на акаунт