Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 49

• 62 061
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
ХММ newsm78 утре ще звъня вече на спешния да питам.Дойде си ми навреме,но продължава вече 17дни

# 601
  • София
Благодаря ви  Hug.

# 602
Момичета, а кой лекар ви прави биопсията за имплантационен прозорец, тъй като на мен ми казаха, че я прави само доктор Стаменов.  Thinking

Наистина ли  Shocked
А като се прави разширена не е ли с една проба?
Кой го каза това?

Персенска, преди време. Затова исках да си сверя часовника. Ще я попитам пак тези дни.

П.С. Да, тогава я питах само за имплантационен прозорец.
Аз правих имунологична, исках направо с нея и микробиологична, и прозорец - Персенска ми каза, че имплантационните само Стаменов ги прави, ако искам, да си запазвам час за него. И на всичко отгоре дори микробиологията не ми пусна, а уж се разбрахме, но то за 5мин да се обличам ли, да се уговарям ли Tired Това беше август-септември 2015.

# 603
Може ли след стимулация и пункция да се прави биопсия за прозорец, ако няма да има трансфер ? Май ми е тъп въпросът, но са ми много годинки и не искам да пропускам месеца.

# 604
Здравейте момичета!
Като пациентка на "Надежда" и аз се присъединявам.
Правих разширена биопсия и тази вечер получих обаждане, че имам проблем с имунологичната част и ме викат на 10 ден от МЦ за лекарство и нова биопсия. Моля, тези от вас които имат повече опит с имунологична   биопсия  да споделят за какво лекарство може да става на въпрос. Имам само леко завишени НКТ клетки, което е установено след имунологични изследвания.
Благодаря!

# 605
На мен за повишени НК клетки ми правиха локална промивка с Имуновенин. Получих един ден кървене направо като за цикъл, не знам дали от него беше и после съвсем забравих да обсъдя с Персенска. Повече биопсии не съм правила, даже същия цикъл правихме инсе.

# 606
При лоша имунологична биопсия слагат РВМС. На два пъти се взима венозна кръв и се обработва от имунолозите. Поставя се в матката и се взима нова биопсия, за да се види дали РВМС е подобрило средата. РВМС струва 250 лв.

# 607
Имунологичната биопсия няма нищо общо с имунологичните кръвни, които си пускала.

# 608
Може ли след стимулация и пункция да се прави биопсия за прозорец, ако няма да има трансфер ? Май ми е тъп въпросът, но са ми много годинки и не искам да пропускам месеца.
Биопсия се прави след овулация, след пункция би трябвало да си блокирана, освен ако не си на ЕЦ

# 609
  • София
При къс протокол, няма как да е блокирана

# 610
След пункция трябва нов МЦ,като през него да се засече ову и тогава се прави биопсия.

# 611
  • София
Аз разлика не виждам.
Особено при положение, че при някои пациентки се имитира ову.

# 612
Електра, съжалявам, момиче  Confused Трудно е, но няма как- продължаваме до успех  Hug
Ина, не виждам причина да не може да се направи биопсия в същия цикъл, щом няма да има трансфер, ще ти дадат утрогестан и на 5-и ден след пункцията може да вземат материал.
Нямам много време да ви следя, в петък стартирам стимулацията и съм се захванала с яко пролетно чистене, смяна на гардероба, пресаждам цветя, в работата отмятам задачи, подготвям се за дълга почивка - дано е много дълга  Praynig
Момичета, припомнете ми- след пункция даваха до 30 дни, но можеше ли да не е от деня на пункцията, а ден-два след това например?
Подписах петицията, членувам в групата във фейсбук и тези дни, като се освободя, смятам сериозно да се заема с каузата, писма, срещи, каквото е нужно Peace

# 613
Тара Hug
За болничния - на формуляра, който се попълва мисля, че имаше от коя дата искаш да бъде. Но за да не те излъжа по-добре питай на информация.
И аз членувам в групата - ако мога да помогна с нещо, пиши ми!

# 614
  • София
последния път ми казаха че за пункция мога до 20 дни да взема болничен.
не може от друг ден, защото се води един ден че лежиш там, другите домашно лечение.
та тоя първия е водещ.
мисля че може от трансфера обче да се вземе, с друга диагноза.

Общи условия

Активация на акаунт