Запек при бременни?

• 121 072
  • 77
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте момичета.Пак се намесвам в "тежката" тема. Аз имам подобрение, но ще ви кажа как го постигнах - вечер 1/2 шоколадче "Комфорт", а на сутринта един фреш грейпфрут (студен) заедно с едно кафе (топло) и една цигара (колкото и да ми е съвестно, честно, иначе от 3 месеца и кусур не бях пушила). Само със шоколадчето явно не е достатъчно. Обаче нищо не може да се сравни с удоволствието когато сутрин си отидеш нормално до тоалетната и след това цял ден си изпълнен с енергия Laughing

# 61
Писах вече в темата, но се сетих да допълня, че много ми помагат орехи - в голямо количество. Ефектът е почти моментален, а и орехите са много полезни. Друго, което правя, е вечер пия по 1-2 чашки бяло вино, без мезе - на сутринта веднага има резултат. А бяло вино с мезе орехи е направо убийствена комбинация. Само че като бременна не смеех да си помагам с вино, въпреки, че една чашка не е проблем.

# 62
Den, мисля, че шоколадчето Комфорт е със сена, а тя не е особено полезна за бременни, тъй като действа доста драстично на червата. Иначе грейпфрута от известно време го подозирам, че помага:)

# 63
купи си круша за клизма от аптеката, това за мен се оказа най-ефикасният на4ин. През цялата бременност какво ли не пих, какво ли не пробвах! Накрая стигнах пак до клизма и съм благодарна за това страхотно откритие  Laughing  За мен няма по-бърз и безболезнен на4ин, загубена съм без моята круша....

# 64
Мистик, какъв разтвор се ползва при клизма - чувала съм за вода и сапун, но така ли е наистина. И колко често може да се ползва клизма - все пак тя не отмива ли и полезната чревна флора и дали червата не стават съвсем мързеливи...? Иначе съм чела, че клизмата е най-добрия начин за прочистване.

# 65
аз си правя разтвор от вода и сапун и действа мигновенно! Не мисля, 4е е по-вредно от сена или други разхлабителни. Освен това клизмата инежектира водата на ниско и локално ниво колкото да изкара екскрементите, не атакува 4ревната флора. Каквото и да е, аз съм ве4е фен и ползвам само това, при мен действа безотказно и се 4увствам по-добре от преди.

# 66
Имах в началото, но после се постарах да си променя режима на хранене и нещата се оправиха. Ядях много плодове и зеленчуци, пиех зелен чай и задължително изяждах по 1 кофичка кисело мляко с 3-4 с.л пшенични трици. Медикаменти не съм пила.

# 67
Относно разтвора за клизма - половин лимон и зцеден в хладка вода .... доста по-добър вариант от сапуна, препоръчвал ми го е лекар.

# 68
Не мисля че е вредно шоколадчето защото ми го препоръча акушерка, плюс това ако беше драстично щях да го усетя, а действието е изключително леко-не усещам нищо драстично да става в червата ми. А от всичко което съм прочела по темата, доста бременни пиели чай от сена, който се препоръчвал и на което и аз много се учудих, така че... Само за сравнение ще ви кажа че като съм пила Дуфалак и Импортал усещах изключителен дискомфорт в червата си да не говорим че нямаха ефект.

# 69
Аз вече съм твърдо ПРОТИВ продуктите, съдържащи сена!
И аз като повечето имам проблем със запичането. Появи се когато започнах да пия Матерна, защото се оказа, че желязото запича. Спрях Матерната, но проблема само намаля, а не изчезна. Тогава лекарката ми каза да вземам шоколадче Комфорт и ми изписа други витамини (Хип Натал), които също съдържат желязо, но трябва да пия по други причини. Само че, напоследък кръвното ми е ниско и сената, която се съдържа в шоколадчето Комфорт още повече влоши нещата. Стигна се до прилошаване само от 2 квадратчета шоколад. Освен това ми се появиха много силни контракции.
Зле се подредих и няколко дена пазих леглото. Като се освестих отидох в Шейново при Ковачева, защото нея си я ползвам за специалист когато закъсам. Нейния съвет беше да забравя за винаги продуктите, съдържащи сена, защото тя е много драстично разхлабително, предизвиква контракции поради по-мощното си въздействие върху перисталтиката и най-вече смъква кръвното. Вместо това ми предписа по една супена лъжица сутрин на гладно Дуфалак и мнооого течности за ниското кръвно. Е, разбира се, като се докарах и с контрахирал корем се почнах и с Магнерот-а, който допълнително ме разхлабва.
С Дуфалак-а, Магнерот-а, по 2-3 ябълки, банани и 1,5 - 2 литра вода вече се чувствам човешки.

# 70
И аз съм противничка на сената, щях да си загубя бебето заради разхлабващия чай.
Препоръчвам " хуск" и "дуфалак" Peace

# 71
здражеите проблемни Embarassedаз пия ''ХУСК" това са фибри от живовляк в аптеките го има!ефектижен е слад редовен прием и не причинява разтройство!опитайте! newsm32

# 72
при мен по една ябълка сутрин и следобед на гладно върши чудесна работа, а може би и качването пеша до 4-я етаж по няколко пъти дневно

# 73
Кафе на гладно беше едиственото спасение при мен  Confused

# 74
Сладките неща запичат.
Ориза, маслините, много солените храни също.
Избягвайте ги!
Прясното мляко също запича, но когато го пиете в големи количества. В никакъв случай не се лишавайте от 1-2 чаши дневно!

Общи условия

Активация на акаунт