Какви щори да избера?

• 3 067
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте. ОТ няколко месеца се чудя какви щори да избера. Стаята е източна и се спи в нея. Лятото напича слънце от рано и става горещо. Също така срещу прозореца има друга къща. Иска ми се през деня да влиза светлина. Дограмата е дървена и вътрешните и външните прозорци се отварят отделно и ми се иска щорите да са между двата прозореца, а механизмите да се управляват без да се отваря вътрешния прозорец. Харесвам по-уютен и по-ретро стил. Моля, помогнете ми в избора.

# 1
Не мисля, че има как да стане това дето го искаш. Механизмите на щорите няма да се съберат между камерите на прозорците , какъвто и модел да са, така ми се струва поне.  Според мен сложи си външни щори, те могат да се управляват без да отваряш/затваряш и са страшно плътни, ние имаме такива - като се събудиш по обяд ти е тъмно като на разсъмване, идеално се спи. Е не са много уютни или ретро, но пък вършат идеална работа.

# 2
И аз съм за външни ролетни щори. Нашата спалня също е източна, и знам за какво говориш. Когато се спуснат плътно, осигуряват тъмнина и хлад през лятото. Ако ги оставиш на дупки, влиза светлина и е съвсем ок..

# 3
Не мисля, че има как да стане това дето го искаш. Механизмите на щорите няма да се съберат между камерите на прозорците , какъвто и модел да са, така ми се струва поне.  Според мен сложи си външни щори, те могат да се управляват без да отваряш/затваряш и са страшно плътни, ние имаме такива - като се събудиш по обяд ти е тъмно като на разсъмване, идеално се спи. Е не са много уютни или ретро, но пък вършат идеална работа.

Не уточних, че дограмата ни е стара - не е стъклопакет.

# 4
Нищо, че е дървена дограма, външните ролетни. щори са перфектни.

# 5
Не ги искам тези външни ролетни щори Embarassed

# 6
  • В градината...
за между прозоржите май стават от тези, металните щори.

# 7
Тогава ти остава вариант кепенци...пак външни..всичко друго ще е слабо за източна стая.

Тези металните ела ги виж лятото в хола ни как НЕ затъмняват, ама хич...не стават за източна стая, определено. Слабички са доста Peace

# 8
Здравейте. ОТ няколко месеца се чудя какви щори да избера. Стаята е източна и се спи в нея. Лятото напича слънце от рано и става горещо. Също така срещу прозореца има друга къща. Иска ми се през деня да влиза светлина. Дограмата е дървена и вътрешните и външните прозорци се отварят отделно и ми се иска щорите да са между двата прозореца, а механизмите да се управляват без да се отваря вътрешния прозорец. Харесвам по-уютен и по-ретро стил. Моля, помогнете ми в избора.

Сега се върнах да те прочета какво аджеба търсиш....

Отиваш във фирма за щори и обясняваш какво търсиш, те казват кое може и кое не може да стане...
Другото - може и да има вариант щорите да са между двата прозореца, а механизмите - вътре към стаята, но ми се струва че по този начин ще се наруши изолацията на прозореца-все пак ще се дупчи дограмата, за да минат механизмите Thinking

# 9
Благодаря на всички. Ще продължа да умувам...

Общи условия

Активация на акаунт