Днес за мен е много щастлив ден. Мечтите се сбъдват даже и на 60, ако полагаш усилия за осъществяването им. Сега съм в Турция, в хотел "Villa Zurich", на 70 м от кафенето на Бергюзар. Избрах този хотел специално. Направих си подарък за рождения ден. Аз обожавам нашето любимо момиче, всички нейни роли, всички нейни песни. Сега слушам диска й. Тъкмо го купих от Истиклял. По - рано разговарях с нашата любимка в кафенето и й предадох лакомства/подаръци. Снимката направи Бергюзар.
Аз специално избрах този хотел, а не в историческия център, където имаше по - евтини варианти. От есента мечтаех за това. Имам своята лична история с "Карадайъ". Пристрастих се. Нищо друго не мога да гледам. Аз съм от Крим. От Крим до Турция полети няма. Излетях от Украйна. През митниците и икономическата блокада пренесох лакомства.
Бергюзар е прекрасна. Много леко и приятно е общуването с нея. Днес в кафенето всички маси бяха заети. Тя седеше и разговаряше с приятелки. Пристигнах от Принцовите острови, минах край кафенето, видях нашето момиче и се отправих бързо към хотела. Взех лакомствата и се върнах. Поздравих я, извиних се за моя английски / от времето на съветски университет /. Казах й, че имам рожден ден и че най - много от всичко обичам в този ден сама да си правя подаръци и изненади. А сега и моята изненада за нея, казах й, че е от Крим. Тя беше учудена, през цялото време се усмихваше дружелюбно. Много се удиви, че пакетът е толкова тежък, смеейки се попита на руски "Водка?". Момичетата се разсмяха. Казах на турски, че не, не е водка, а най - хубавото вино от Крим. Отново се засмяха. Продължих на турски, че много я обичаме, и песните й - също. Тя благодари, поздрави ме за рождения ми ден, пожела ми всичко най - добро / на английски /. Поисках разрешение да се снимаме, казах, че това ще е подаръкът за мен. Тя с усмивка се съгласи. И докато аз се оправях с моя нов телефон, тя го взе, включи го и сама направи снимката. Благодарих, всички в кафенето се усмихваха. Тръгнах си, за да не досаждам.
Една статия от днес за новия проект на Халит, засега няма превод.
Рина, още веднъж ти благодаря!