Искам да кажа ... (75)

• 74 923
  • 771
  •   1
Отговори
# 240
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!

Голям мерак ми е да се науча да шофирам, но засега финансово не можем да си го позволим. А и аз не вярвам да успея от първия път, та определено ще трябват пари да си се явявам 17 пъти. Laughing Но в близките десетина години се надявам да се видя с книжка.

Лале, погрешна постановка! Защо подхождаш пораженчески? За да се застраховаш, ако не успееш от първия път ли? Като вземеш книжка никой няма да те пита от кой път, важен е крайният резултат. Така че си избий тия комплексарски предварителни нагласи, намери си добър инструктор, който да те научи наистина да шофираш и давай смело! Колкото по-рано го направиш, толкова по-добре. Според мен повече си заслужава да теглиш кредит за шофьорски курс, отколкото за телевизор.

Янечек, по принцип можеш да панираш на обяд и  да пържиш за вечеря. В хладилник за няколко часа нищо няма да им стане, ако са пресни. Но от какъв зор, като изисква секунди да ги топнеш в брашното?

# 241
  • Телиш/Плевен
Ох, Светалчо, защото това е сериозна материя и с доста неща за запомняне (много слаба моя страна Embarassed). И другият ми голям минус - разсеяна съм. На моменти доста. Освен ако не извадя някакъв късмет, няма начин да стане от първия път. Но ти благодаря за окуражаването. Hug Да, вярвам, че ще стане някога, но просто няма да е от първия път. Пък дано греша.

# 242
С колежки на заведение пробвах салата с елда, сега искам да я направя у дома.Обаче забравих какво имаше вътре, спомням си че имаше сварени моркови и целина на кубчета, но какво още?Идеи?
Жаки, трябва първо да преодолееш паниката когато сядаш зад волана, после всичко ще си дойде на място.Хубаво да си изкарате при мама  Grinning

# 243
Жаки, събирай кураж и карай. Няма такава свобода. Не зависиш от никой. Лале, и ти. Не е страшно въобще. Но когато решите да карате, го правете постоянно. Не спирайте. След време, няма да се усещате, кога сте сменили скоростите.
И на мен ми се приядоха калмари. Имам от малките във фризера и ще си направя.

# 244
Всеки ден срещам толкова пишман шофьорки, толерантен съм, ако не са арогантни и не ме напсуват. Жената кара сто пъти по - добре, както е без книжка. Няма ищак за каране и това е. Има си шофьор, разхожда я. За какво и е да се напъва, курсове да кара.

# 245
  • София
sandokanchev, да не би Ша да е жена ти?

# 246
sandokanchev, да не би Ша да е жена ти?
Няма начин. Жената не е белезникава, черен овен е. днес е РД https://www.google.bg/imgres?imgurl=http://sofia1.zavedenia.com/ … mWBHAQMwiGAShgMGA

# 247
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Искам да кажа, че вчера в Кауфланд реших да си купя спанак. Отивам на мястото със спанака - наредени 4 дълбоки щайги. Наведох се да взема, гледам - само коренчета и дръжки, тук-там по някое дребно листенце. Щайгите -  пълни. Пълен шаш. Даже не можах нищо да помисля. Огледах се и какво мислите? От едната страна възрастна жена, а от другата млади мъж и жена спокойно и внимателно пощят спанака - късат листенца и пълнят торбичките. Между тях трите щайги с дръжките.
Мъжът ми каза: поне да им дадат по едно столче, ще се измъчат така...

Онзи прословут израз "гледам и не вярвам на ушите си" все по-често спохожда мислите ми.

# 248
  • София
Светалчо, втрещи ме  Shocked Това защо?! Да не си цапат вкъщи ли?

# 249
Екатерина, аз правих скоро. Сложих зелена и червена чушка и орехи. Нещо обаче не ми хареса елдата. Имаше странен дъх, не знам как да го определя, все едно е престояла в шкафа. Не знам всичката елда ли мирише така или тази наистина беше престояла (беше намалена в Т Маркет).

Сандоканчев, да ти е жива и здрава жената! И да не шофира без книжка.

# 250
Светалчо, втрещи ме  Shocked Това защо?! Да не си цапат вкъщи ли?
Сигурно спанака се плаща на пликче, като изчистят дръжките и коренчетата ще вземат тройно повече спанак.

# 251
Светалчо, втрещи ме  Shocked Това защо?! Да не си цапат вкъщи ли?

Предполагам да не плащат дръжките. Есента по време на слагането на зелето и в Кауфланд и във Фантастико ми се е случвало да попадам на хора прекарали по 2 колички пред щендерите и белят зелките по 2-3 листа, дет се казва докато им харесва и слагат в количките. Много е грозно погледнато отстрани.

Необяснимо ми е как човек може да изпадне до подобно положение, да бере листчетата на спанака или да бели зелето. В Кауфланд в Студентски млади момичета махаха дръжките на доматите, от тези дето са на клончета, вадят, дърпат, мачкат, който оцелее, вземат го, ако не хвърлят в щайгата без грам внимание.

А на мен ми се е случвало да взема кутийка бульон, заради онези прословути панирани пилешки хапки на фурна, като отворя вкъщи, те с по 1-2 бульона по-малко. Сега вече вземам ли, разтръсквам кутията, ако хлопа, значи е празна.

Калмарките и аз ще ги правя по тази рецепта довечера  Peace

# 252
  • Sofia
"Далаверско" си е това със спанака  hahaha
По америкаснкия канал TLC, имаше едно предаване за големите спестовници/скъперници.Та там съм гледала как белят бананите и така ги купуват  Joy.Тъй,де за какво ще плащат обелките,като не ги ядат.
А проверяването на кутийките рядко го правя  ooooh!.Обикновено на касата ме подсещат.Случвало се е да има разменени стоки-скъпа паста за зъби в по-евтина кутия, липсващи балсамчета на боя за коса...А и си има хора,които минават, обядват безплатно от топлите щандове и си излизат  Shocked.Не бих се сетила,ама на...
Добр'утро!
Май ще се постопли,все пак  Hug
Сандо,да ти е честита рожденичката  Peace!

# 253
Боите за коса най-редовно вече си ги проверявам и то откакто четох тук, че така правят. Гена, значи да не се чудим другия път ако видим да белят бананите  Mr. Green
Честита рожденничка на Сандо Simple Smile
Вчера на прибиране един караше на зиг-заг, в останалото време по средата, така че да не може да го заобиколи никой, и така в продължение на 3 светофара, докато си намери майстора. Засече едно такси и тоя като тръгна по него, на газ и клаксон, създаде се малко напрежение, но поне му даде знак на онзи, че все пак не кара сам, трябва да се съобраява и да ги гледа тези огледала.

# 254
От едната страна възрастна жена, а от другата млади мъж и жена спокойно и внимателно пощят спанака - късат листенца и пълнят торбичките. Между тях трите щайги с дръжките.

Joy
Светалчо, аз съм виждала и лука да си белят в Кауфланд. Сигурно да не се минат и да платят теглото на люспите...

Общи условия

Активация на акаунт