Искам да кажа ... (75)

• 74 923
  • 771
  •   1
Отговори
# 540
Аз съм с много чувствителен стомах и от купените, наблъскани с оцветители и какви ли не чудесии на химията, ми става лошо. Освен това, разполагаме с яйца и мляко от щастливи, домашни животни, кравата е на съседите де. За втори път правя. Замесвам в хлебопекарната на програма за сладък хляб, вадя преди печенето, оформям, мушкам в печката на 50С, докато усетих
удвои обема си, мажа с жълтък и пр.мляко, захар, филирани бадеми и пека. Има и конци. Flutter

# 541
  • Бургас
Осмичка,обещавам утре да ви дам рецептата,че сега ме мързи да се завлека чааак до кухнята за тетрадката с рецептата  Embarassed
Сандоканчев,сипвам ти по една смокинова пърцуца, да не кажеш че ми се скръндзи  Laughing
Виж за ягодова не бях чувала  newsm78....сигурно е хубава....
Оххх приядоха ми се ягоди  #Crazy Embarassed

# 542
Опитвала съм смокинова, крушова и дюлева. За ягодова не бях чувала, но веднъж ни почерпиха с ракия в приятен розово-червен цвят. Момчето не знаеше баща му от какво я е произвел. Нищо чудно да е била ягодова. Simple Smile

# 543
  • В Космоса
От известно време правя на малката ягодов десерт - кисело мляко, пудра захар и нарязани ягоди. Престоява малко и става божествено. Поне за мен. Преди моята майка ми го правеше и го обожавах и наскоро се сетих и сега и на дъщеря ми стана любимо.

Пробвайте, много лесно, а супер вкусно.

# 544
Айде и аз черпя по една дюлева Drunk На шишенцата ли викаш парцуца, хохо. След ферментацията и варенето, всяка ракия е безцветна. Зависи с какво се оцветява. Усеща се само по аромата.

# 545
Прав си за цвета. Embarassed Честно казано, не помня дали имаше ягодов аромат. Беше мека, ароматна и розова.

# 546
  • Бургас
Доколкото знам пърцуца е диалекно на ракия,ако не се бъркам нещо  newsm78

# 547
  • Бургас
Прав си за цвета. Embarassed Честно казано, не помня дали имаше ягодов аромат. Беше мека, ароматна и розова.
Нищо де,важното е,че е била хубава  Wink
Ха наздраве по тоя повод  Peace

# 548
Хайде, наздраве Simple Smile Пърцуца знам, че е слаба и гадна ракия.

# 549
  • Бургас
Абее все е ракия,важното е това #Crazy

Последна редакция: сб, 09 апр 2016, 23:13 от karzz

# 550
Разправия си е козунака. По-миналата година не ми стана - направо тухла беше, миналата стана екстра. Бях се амбицирала да правя и за родата да носим, но след нашия се отказах, врътня си е при все, че машината го меси, а аз само наблюдавах и оформих, но пък е вкусен и ароматен. Тази година ще пусна веднъж машината, колкото за статистиката Simple Smile

Последна редакция: сб, 09 апр 2016, 23:10 от blackcat6

# 551
С Мими гледахме "Каръци" новия български филм. Хареса ни, черно- бял е и имаше някои добри попадения, които разсмяха цялата зала. Чудех се кой ли е градът, в който е сниман филма, мрачен и много гаден. По шестобалната за мен е 4 и почти половина, края малко странен, но излязох с приятно чувство.

Козунак не си и помислям да правя., не съм по сладкишите аз, пипкава работа.

# 552
Жаки, моята до сега гледа Матилда и много доволна остана. Аз нищо не разбрах, защото беше със слушалки, но е било забавно.

# 553
Сандо, твоята е по- мъничка, лесен си:) Моята ни риба, ни рак, затова ходи и на детските и на тези за възрастни:) Зоотрополис на каката хареса повече от на малката:)

# 554
  • София
Сандьо, от какво да се засегна бре човеко? От това, че си купуваш козунаците от пазара на Иван Вазов ли?!  Crazy
Допреди малко гледах Злокобен остров, но стана прекалено психарски за моя вкус и го зарязах.

Общи условия

Активация на акаунт