Какъв крем за лице използвате? – тема IX

• 164 521
  • 751
  •   1
Отговори
# 60
Заговорили сте за Mizon, та да споделя и аз.  Peace Купих си серията с охлювен екстракт, която беше показана малко по-назад в темата, ето тaзи:

Първоначално взех крема от 75 мл., серума и околоочния крем. Използвах ги в последователност серум - крем/околоочен. Действително текстурата на всички тях е много лека и попива веднага, особено серумът. Не оставя мазен филм и за мен е идеална основа за грим като лицето ми не лъсва цял ден. Обаче по някое време усетих продуктите някак недостатъчни и осъзнах, че не правя нещо като хората. Тогава се зачетох и разбрах, че практиката в Корея е да се наслагват повече продукти един върху друг. В тази връзка разбрах и че кремът по-горе се използва като стъпка 1 - нанася се на цялото лице след почистване преди останалите продукти от серията. Стъпка 2 е серума (за първи път чувам серум да се ползва след крем), стъпка 3  - околоочен крем и стъпка 4 - розовото гелче (има и по-богат крем, за по сухи кожи, но аз прецених, че нямам нужда):

От около 2 седмици използвам като дневна грижа всички 4 продукта в указаната по-горе последователност и съм доста по-доволна. Няма сухота, но няма и утежняване от нанасянето на толкова продукти един върху друг. Лицето не лъщи, гримът е фиксиран. Кремът (стъпка 1), нанесен на чиста кожа преди останалите продукти създава усещането за приятно "опъване" на кожата, това се усеща и по ръцете, с които го нанасям. Не мога да кажа дали има осезаем анти ейдж ефект, защото все още нямам изразени изразени бръчки, но лицето се усеща освежено. Кожата ми е смесена - нормална с по-мазна Т-зона.

Бихте ли споделили отзиви за бялата козметика на Сефора и дали я зареждат в българските магазини. Харесала съм, по отзиви, маската с балончета, но не намирам информация за кремовете им, които също са ми любопитни. Ето маската:

Някой с впечатления за тази серия, много ми я похвалиха, но аз съм някак скептична  Rolling Eyes:

# 61
Аз съм с Effaclar Duo+ на La rochay posay. Харесвам моменталното попиване и абсолютното усещане "гола кожа", което ми оставя. Добра основа за грим е също така.

Използвам и Био крема на "Билка" с бяло грозде - хидратиращ, който съфорумки, чието мнение уважавам, многократно са хвалили. И има защо: бързо попива, не омазнява, хидратира много добре, не люти на очите и пр. хвалебствия. Доволна съм от него.

Около очи доизмазвам едно саше "НатАура Пърл 20+" - също нелош крем, но малко по-особено и осезаемо усещане ми оставя върху кожата на лицето.

За през деня съм с CC крем на "Хера" - корейски. Много хубав, ползвам за втори път; има си цвят, фактор, не оксидира, равномерно покритие, добър ненатрапчив аромат.

А за нощен - слагам последни капки "Глико А" за изравняване на тена и за борба с петна от пъпки.

# 62
Daisy^Slava, може ли малко информация за тези капки  "Глико А"?

# 63
  • Пловдив
Ползвам от няколко години филорга, благодарение на форума, като сменям - хидра филър, тайм филър, а сега малко и нутри филър, Кожата ми най-добре се чувства с последния, може би и сезона има значение, нещо от тайм филъра й става- повече пъпки, не знам има ли значение. Така или иначе купувам количества от филорга и за приятелки, и за олкс и тествам, само изо структур не съм клепала, защото не ми е още във възрастта, него взимам за майка ми, заедно с черния нощен на марката.

Имам и един натурален крем за цвят, от някакви моркови и нещо си е, български на Q&Q https://www.facebook.com/qqnatural/timeline и понеже съм доста бледа, той ми придава лека розовина. Не ползвам фон дьо тени, пудри и т.н, не че нямам един лек фон дьо тен на clarins...Мажа морковения от дъжд на вятър, защото пък той толкова попива, че усещам кожата почти суха, все едно мината с пудра.

Доволна съм оставала и от синя серия, мисля хидратиращи на Estee Lauder.

# 64
FreakOnALeash , от къде си купи серума и крема ?

# 65

Бихте ли споделили отзиви за бялата козметика на Сефора и дали я зареждат в българските магазини. Харесала съм, по отзиви, маската с балончета, но не намирам информация за кремовете им, които също са ми любопитни. Ето маската:

[/quote]

Преди месец си я взех тази маска,ползвам я 2 пъти седмично......за сега не съм забелязала някаква разлика  Thinking

# 66
FreakOnALeash , от къде си купи серума и крема ?

От тук: http://www.enzo.bg/mizon/snail-serum-za-lice/ .
По изгодно излиза, обаче от корейските сайтове, например от този: http://www.stylekorean.com/shop/mizon-snail-intensive-repair-amp … n-sna/1438137775/ . Peace

Josefin, би ли споделила как точно усещаш nutri filler на Филорга. Имала съм time filler, time filler mat и iso structure от дневните кремове. Time filler ми беше най-добре, но ми лъсваше лицето от него, а time filler mat ми изсушаваше прекалено. Iso structure ми беше странен и не видях резултат от него, но може би на по-зряла кожа повече би се усетил ефекта. Скоро попаднах на мостра на nutri filler и въпреки, че уж го водят най-богатият им крем, текстурата ми беше приятна и не ми омазняваше. Много искам да си го взема, но ме разубеждават, че бил за много зряла и суха кожа, каквато моята не е и много му се чудя. В аптеките все hydra filler ми бутат в ръцете и него съм имала, не е лош, той за каква възраст е, аз съм на 32 Thinking

Сега имам мостра на новата маска на Филорга, но още не съм я пробвала. Ето тази:

Някой ползвал ли я е, замества ли ексфолиращия sleep&peel? А прилича ли на bubble маската на Сефора?  

Клементина, благодаря!  Hug

Последна редакция: ср, 30 мар 2016, 10:42 от FreakOnALeash

# 67
Благодаря! Сега ще ги разгледам.

# 68
Днес попаднах на реклама на израелски кремове DSM (Dead Sea Minerals). Ако някой ги е ползвал нека сподели впечатления.

# 69
Някой с впечатления за тази серия, много ми я похвалиха, но аз съм някак скептична  Rolling Eyes:
В момента ползвам измиващия гел. Кожата ми е нормална към комбинирана и не след всеки я усещам чиста, други пък са ми прекалено агресивни и я чувствам опъната. Този е добър, почиства идеално без да изсушава, консистенцията е хубава, лесно се разнася, ароматът приятен. Единственият недостатък е, че не може да се дозира лесно. Особено ако е с главата надолу, както е направена опаковката - направо излиза количество за 5 измивания Crazy

# 70
По изгодно излиза, обаче от корейските сайтове, например от този: http://www.stylekorean.com/shop/mizon-snail-intensive-repair-amp … n-sna/1438137775/ . Peace

Това с корейския сайт е интересно. Марките, които предлагат дали са доказани???

# 71
  • Пловдив
Freak, нутри филъра ми е най добре бих казала. Хидрата си е доста лек, той нищо не прави дето се казва, може и на авен да си ползва човек, ако ще е хидратиращ. Тайм филъра ми е още силен като че ли. Нутри стои между тези двата според мен, защото го усещам плътен, но не мазен, както и освежаващ като хидратиращите. Определено засега съм с него, по натам може тайм филър матда видя, но се тревожа да не ми е сухо. То имам мазни участъци и сухи на лицето, чудя се с два крема ли трябва да се клепя хаха

# 72
Freak, нутри филъра ми е най добре бих казала. Хидрата си е доста лек, той нищо не прави дето се казва, може и на авен да си ползва човек, ако ще е хидратиращ. Тайм филъра ми е още силен като че ли. Нутри стои между тези двата според мен, защото го усещам плътен, но не мазен, както и освежаващ като хидратиращите. Определено засега съм с него, по натам може тайм филър матда видя, но се тревожа да не ми е сухо. То имам мазни участъци и сухи на лицето, чудя се с два крема ли трябва да се клепя хаха

Josefin, благодаря  Hug Точно така го почувствах и аз Peace

raduni, нямам представа за корейските марки. Аз засега не съм поръчвала от там. Моя приятелка, която ми препоръча Mizon редовно пазарува от stylekorean и не е споделяла да е имала проблем с нещо. Но тя една-две марки само поръчва, доколкото знам. Специално Mizon от там е ок  Peace

Добре де, а как усещате, че кремът ви идва прекалено силен?  Thinking Освен да е по-мазен, друго не съм забелязвала аз. 

# 73
  • Canada

Добре де, а как усещате, че кремът ви идва прекалено силен?  Thinking Освен да е по-мазен, друго не съм забелязвала аз.  

На мен ми се образуват ситни пъпчици с бяло връхче и кожата не го абсорбира добре  Tired

# 74
Здравейте! Моля за препоръки за крем със слънцезащитен фактор (по възможност и против бръчки) с матиращ ефект за мазна кожа? Комбинацията е сложна - тъй като или са само матиращи, или само с фактор за всички типове кожа, или само против бръчки. Моля, ако има момичета, които са открили подходящ продукт (и са с мазна кожа), да споделят:)

Общи условия

Активация на акаунт