Седми клас - 4

• 83 157
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Когато отиваме да пишем желанията си детето само то ли може да ги пише или може и родител?

Миналата година бях с готово попълнено на компютър заявление /нямаше проблем/.  Simple Smile

# 661
  • Градът на света Богородица
Нека някой, минал по трънливия път с попълването на желанията, да сподели опит.Как сега точно стават класиранията, ясно е, че е по бал и първо желание или..за второто класиране ми е интересно, дано не се налага да се нервим за такова де.Ама моят отвят младеж кой знае какви ще ги накъдри накрая.. newsm78

# 662
Нека някой, минал по трънливия път с попълването на желанията, да сподели опит.Как сега точно стават класиранията, ясно е, че е по бал и първо желание или..за второто класиране ми е интересно, дано не се налага да се нервим за такова де.Ама моят отвят младеж кой знае какви ще ги накъдри накрая.. newsm78
От опит - на първо желание се пише това което най-много се иска. Да по желание и бал е класирането . За второ класиране знам , че трябва по внимателно да се помисли за подреждането /ние не сме били на второ класиране/  Simple Smile

# 663
От опит - на първо желание се пише това което най-много се иска. Да по желание и бал е класирането . За второ класиране знам , че трябва по внимателно да се помисли за подреждането /ние не сме били на второ класиране/  Simple Smile

Heart EyesИ на мен такива неща ми се въртят из главата...благодаря за отговора
 Peace

# 664
  • SOFIA
Здравейте, от страницата на РИО ли разбираме какви свободни бройки са останали след всяко класиране в различните училища? Благодаря ви!

# 665
За второ класиране нямате право да пренареждате желанията,  така че внимателно обмисляйте реда на паралелките. Тогава запазвайки мястото си при първо класиране,  можете да се придвижите само напред.

# 666
Здравейте, от страницата на РИО ли разбираме какви свободни бройки са останали след всяко класиране в различните училища? Благодаря ви!
Мисля, че да  Simple Smile

# 667
  • I want it all and I want it now.
За второ класиране не се пишат отново паралелки, остават тези от първото.
Ако, сте приети на 1 класиране например на №27 написана паралелка, но желаете да се пробвате на второ класиране се подава молба само в съответното училище. Молбата е че се отказвате от №27 и участвате в ново класиране.
Тогава или се придвижвате например напред или оставате на същата позиция.
Има случаи при който например на 1 класиране сте посочили само 2 паралелки и не сте приети, тогава участвате автоматично на 2 класиране.

Докато напиша и са ме изпреварили  Embarassed

Последна редакция: чт, 05 май 2016, 16:59 от Syn

# 668
еli е права, за второ не се пренареждат

# 669
Дами,на първата страница на темата ясно ,че и със схема са показани етапите за класиране!
Успех!

# 670
Дами,на първата страница на темата ясно ,че и със схема са показани етапите за класиране!
Успех!
Ама моля Ви се, разгледали сме първата страница..но споделен опит не е излишен за мами-"първескини" със седмокласници...по скромното ми мнение попълването е важно и може да възникнат недоразумения..

И мен не ме интересуват гнезда , паралелкии прочие проблеми в по-големите градове, просто пропускам.. Peace

# 671
От опит - на първо желание се пише това което най-много се иска. Да по желание и бал е класирането . За второ класиране знам , че трябва по внимателно да се помисли за подреждането /ние не сме били на второ класиране/  Simple Smile

Не е баш тъй  Laughing  
Първото и второто класиране са само с едно заявление и нямаш право да сменяш желания между двете. Желанията, както вече стана ясно, се подреждат според вашите предпочитания, без да се влияете от бала, който е изкарало детето. Той ще ви служи само като ориентир колко желания да пишете, за да можете да влезете в класациите. Напр. ако детето е с бал 24, а пишете само училища, в които предишни години балът е падал най-много до 26, ще изпаднете от списъците. Ако на първо класиране не влезете по първо желание подавате заявление в училището, където е прието детето, че искате да се явите на второ класиране, НО НЕ подавате нов списък с желания, а системата продължава да джурка тези, подадени за първо класиране. Чак за трето класиране (което не ви пожелавам  Laughing ) се подава ново заявление с нови желания, пак според предпочитанията, но ограничени само до списъка, подаден от РИО за незапълнените места след второ класиране.

# 672
От опит - на първо желание се пише това което най-много се иска. Да по желание и бал е класирането . За второ класиране знам , че трябва по внимателно да се помисли за подреждането /ние не сме били на второ класиране/  Simple Smile

Не е баш тъй  Laughing  
Първото и второто класиране са само с едно заявление и нямаш право да сменяш желания между двете. Желанията, както вече стана ясно, се подреждат според вашите предпочитания, без да се влияете от бала, който е изкарало детето. Той ще ви служи само като ориентир колко желания да пишете, за да можете да влезете в класациите. Напр. ако детето е с бал 24, а пишете само училища, в които предишни години балът е падал най-много до 26, ще изпаднете от списъците. Ако на първо класиране не влезете по първо желание подавате заявление в училището, където е прието детето, че искате да се явите на второ класиране, НО НЕ подавате нов списък с желания, а системата продължава да джурка тези, подадени за първо класиране. Чак за трето класиране (което не ви пожелавам  Laughing ) се подава ново заявление с нови желания, пак според предпочитанията, но ограничени само до списъка, подаден от РИО за незапълнените места след второ класиране.

Heart Eyes Heart Eyes Heart EyesТака си го представям горе-долу, благодаря за отговора..

# 673
Успех!

+1 Peace

Благодаря!!! Laughing

# 674
Иронията е неуместна.Ако пречим на някого..ми да минем на лични съобщения тогава с" излишните "въпроси.

Това е обществен форум, темата е за седми клас и смятам, че могат да се задават всякакви въпроси относно НВО, класирания и прочие.Толкоз по въпроса, горе-долу картинката е ясна, благодаря за отговорите. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт