Седми клас - 4

• 83 517
  • 743
  •   1
Отговори
# 30
Моето днес беше на пробен по бел-той е драскал ужасно,но едно съвестно девойче и писало с молив и съответно като го изтрия ,ще го сканирам и кача в пощата и ФБ групата Peace За преразказ се е паднало Ангелинка от Елин Пелин. Утре по математика и до изпита това ще са му пробните,в нашия град други няма ад има.
Ели,мерси за темата  Hug
Момичета, къде качвате и как мога да видя  или и аз да кача?

# 31
Късмет на всички седмокласници и от мен, защото наистина ще им е необходим. За изпит по БЕЛ знам, но не съм много сигурна преразказът, ако е на чернова дали се признава. Поне трябва да е започнат на белова или да е записано, че е на чернова.

# 32
  • Пловдив
ToniD70, не знам как и какво обясняват учителите на децата ви, но при нашите миналата година инструкциите бяха да не се прави чернова. След изслушването на текста и прочита се прави само план на важните моменти и набързо се нахвърля информация. Преразказът се пише директно на беловата. Ако текстът е по-дълъг, детето може и да не успее да препише преразказа, а нямам спомени да е прието да се оценява чернова.  Peace

# 33
  • ride my bike...
Да се запиша да не изтърва нещо Simple Smile

# 34
ToniD70, не знам как и какво обясняват учителите на децата ви, но при нашите миналата година инструкциите бяха да не се прави чернова. След изслушването на текста и прочита се прави само план на важните моменти и набързо се нахвърля информация. Преразказът се пише директно на беловата. Ако текстът е по-дълъг, детето може и да не успее да препише преразказа, а нямам спомени да е прието да се оценява чернова.  Peace
dundi73, благодаря за бързия отговор. Дъщеря ми ходи във Веди на курсове и там на пробните изпити им признават черновата. Остават и още 2 пробни и ще говоря с нея, да не прави чернова, а директно на белова.

# 35
  • София
Благодаря за новата тема, Ели  bouquet
За черновите - знам, че се четат от проверяващите, но не се вземат предвид при оценяването. Ако е другояче, моля да ме коригирате.

# 36
  • София
Благодаря за темата!
ToniD70, няма време да се прави чернова.
Както казва dundi73 - най-добре е детето да си направи план, да си запише фактологическа информация на черновата (имена, числа и подобни) и да започва да пише. Обикновено задачата е подробен преразказ, т.е. на практика излиза поне 2 страници и половина ръкописен текст и за час и 15 минути е почти невъзможно да се напише на чернова и да се препише. А и е добре детето да си остави малко време за редакция (поне за правописни грешки да си провери работата).
Моят син също ще има пробни (един по БЕЛ и един по математика) през пролетната ваканция.

# 37
Моя син задължително пише на чернова. Независимо от препоръките за план и направо белова,  държи да си го направи първо на чернова и да си го препише после. До сега винаги му е стигало времето.

# 38
На последния пробен по БЕЛ беше написала почти три страници на чернова. На беловата написала само 1 ред - преразказът е на чернова. И според мен няма време при толкова дълъг преразказ да прави чернова, да преписва и да проверява.

# 39
Момичета, имате ли информация за пробни изпити през априлската ваканция, където все още има места?

# 40
  • Варна
Когато разказът е кратък, както беше на НВО 2013 и 2014 времето може да стигне за чернова и белова. Но ако е по-дълъг е добре да пишат само белова.

# 41
  • Бургас
добре, че повдигнахте въпроса за черновите, моят ученик досега вкъщи винаги си е писал чернова и после преписва,  сега го питам на пробните какво е правил и той ми вика - ами само белова, ами тогава от какъв зор вкъщи прави  едно, а на изпита - друго, нали целта е да упражнява това, което ще е на изпита

# 42
  • София
gerka, браво на твоя син! Явно е много бърз.
Аз си признавам, че не бих се справила.

# 43
мюмла , Браво ще е ,ако на изпита се справи както трябва. Laughing

# 44
  • София
Ще стискам палци!
Сигурна съм, че ще се справи, щом успява да пише така  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт