Наистина ли папата е измил и целунал краката на 11 бежанци?

• 23 093
  • 321
  •   1
Отговори
# 180
Българите в България са много по единни за разлика от българите в чужбина, които доста често си мислят, че са хванали господ за шлифера.  Laughing И са едни такива надменни, гледат от високо и едва ли не те вече не са българи или ако са, то са нов вид - облагородени и различни от хората в България Rolling Eyes Laughing
Това обобщение ли беше?
Не, не беше обобщение, а лични наблюдения.
В чужбина има доста различни българи, но една част от тях залитат в крайности - или обожават България и българите и се чудят какви дарения да правят, или презират съгражданите си и се чудят как да се дистанцират от тях, защото те вече са облагородени и нямат нищо общо с българите и България.  Rolling Eyes

# 181
  • out of space
Аз вече съм наобратно.

Едно момченце Самир, на 27 години, почна да прави покриви с мой приятел на 43 г.
Самир е бежанец, симпатичен, ученолюбив и от към език, и от към култура. За норматив стана много добър в бизнеса.

Взе да носи пачки, ама пачки!
Търговия с наркотици братя и сестри!

# 182

Стотици думи против мигрантите, които идват заедно с бежанците. Поне хиляда пъти съм писала във въпросната тема, че правя разлика между едните и другите - и че на вторите ТРЯБВА да им се помогне, наш човешки дълг е. Първите да си ходят у дома - Бангладеш, Косово, и т.н. И точно защото вие започнахте в един момент само бясно да плюете по всички мюсюлмани, без значение дали са бедстващи сирийци и иракчани, или пакистанци, спрях да пиша там. Просто стана безсмислено  Tired
Таис, не на мен тия . Аз знам, че има прекрасни мюсюлмани , тези които спасяваха децата в Лим бяха такива , а тези дето нахлуват по хиляди и бутат огради не са от тях . И ти го знаеш ..много, много добре ..нали писа  за чувствата си когато си ги видяла в Гърция ...бъди последователна Таис ...и мисли , мисли.не гледай само да се харесаш във форум ..това е маловажно ..

# 183
  • София
Съвсем проследователна съм си, мерси. В Гърция на някои острови е фраш с мигранти, вече писах, че с един даже до скандал стигнахме. Бежанските семейства са малко и се държат настрана от другите - съвсем ясно се вижда. Това за островите, на които бяхме лятото.

Доколкото знам, на Лесбос има най-много бежанци. Истински.

# 184
В Косово също е имало война и една голяма част от хората живеят в същата мизерия в каквато живеят една част от сирийците. Защо на едните да сме длъжни да помогнем, а на другите не? В Косово в момента няма война, но една част от Сирия също не е засегната от войната. Защо сирийците не отидат да живеят там?
Със сигурност има истински бежанци, добри хора, които се нужда от помощ, но как да ги разпознаем в тълпата? Как да бъдем сигурни, че тези бежанци не са убивали до вчера невинни хора и не са дошли в Европа за да продължат да убиват?

# 185
  • София
В почти всяка страна в някакъв исторически момент е имало борби, граждански войни и прочие. Но си мисля, че даже и на лунните жители, ако съществуват, им е ясно, че към настоящия момент истински бедстващи са сирийците и иракчаните, а не косоварите.

Как да ги разпознаем? Предполагам с проверки, най-разнообразни. Не съм специалист, за това по-сигурно питай хора, които пряко се занимават с казуса.

Ако знаех как се разпознават терористи сред тълпа от мирни граждани, сега щях да си пиша/говоря с някой представител на белгийските служби, а не с вас  Laughing

# 186
В почти всяка страна в някакъв исторически момент е имало борби, граждански войни и прочие. Но си мисля, че даже и на лунните жители, ако съществуват, им е ясно, че към настоящия момент истински бедстващи са сирийците и иракчаните, а не косоварите.

Как да ги разпознаем? Предполагам с проверки, най-разнообразни. Не съм специалист, за това по-сигурно питай хора, които пряко се занимават с казуса.

Ако знаех как се разпознават терористи сред тълпа от мирни граждани, сега щях да си пиша/говоря с някой представител на белгийските служби, а не с вас  Laughing
Едва ли си единствената, която не знае как и не може да разпознае терористите от мирните граждани, но това не ти пречи да настояваш и да искаш да се помогне на истинските бежанци, нищо че не се знае кои точно са тези хора.  Rolling Eyes
Сириец и иракчанин не означава автоматично истински бежанец, който е добър и миролюбив и заслужава да му се помогне! Rolling Eyes
А и вече достатъчно се нагледахме на истински бежанци и техните отрочета родени в Европа!  Sick

Папата не мe вълнува. Доста трябва да се напъне за да успее да ме впечатли. Голяма работа, че измил краката на някакви мюсюлмани. Не папата ме притеснява, а реакцията на обикновените хора, които се държат като стадо овце.

Последна редакция: вт, 29 мар 2016, 01:05 от B & C

# 187
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Всички ли папи са го правили? Защо Сергей Антонов го държаха без преки доказателства
толкоз години, а не му измиха краката и да го освободят?
Защото е дивак от безбожна комунистическа държава, а комунизмът е заплаха, хилядократно по-голяма от който и да било тероризъм Mr. Green

# 188
Че сега, когато цяла Европа е настръхнала и иска да се съхрани

Не, не е настръхнала. Грешните вестници четете и въпреки че зорлем европейци ви направиха, от Европа си имате понятие толкова, колкото и от Непал.
Чек, в нашата Централна Европа са брутално настръхнали. Не знам как е на юг при вас, в Италия май са свикнали, понеже при тях лодките акустират от десетилетия.

Иначе ми е интересно да чета как никой не трябва да отговаря за престъпленията на нацията/етноса си, при положение, че в разни съседни теми всеки, имащ и десето коляно рода от руски произход, е персонално отговорен за всички престъпления на Сталин. И всичкото руснак от Владивосток до Москва е неграмотен пиян изверг, собственоръчно репресирал дядото/свекъра/чинката на драгата ССФ.

# 189
Не, не е настръхнала. Грешните вестници четете и въпреки че зорлем европейци ви направиха, от Европа си имате понятие толкова, колкото и от Непал.
Добре че си ти, истинската европейка, да ни отвориш очите, че с тези грешни вестници много сме го закъсали!  Laughing
Кога отиде в Малта, кога стана европейка, различна от останалите зорлем направени европейци!  Laughing

# 190
  • София
Че сега, когато цяла Европа е настръхнала и иска да се съхрани

Чек, в нашата Централна Европа са брутално настръхнали. Не знам как е на юг при вас, в Италия май са свикнали, понеже при тях лодките акустират от десетилетия.

Иначе ми е интересно да чета как никой не трябва да отговаря за престъпленията на нацията/етноса си, при положение, че в разни съседни теми всеки, имащ и десето коляно рода от руски произход, е персонално отговорен за всички престъпления на Сталин. И всичкото руснак от Владивосток до Москва е неграмотен пиян изверг, собственоръчно репресирал дядото/свекъра/чинката на драгата ССФ.
Искрено ме разсмя  Laughing  Peace
Освен Герри, има ли и други съфорумки, които се оплюнчват в стремежа си да изкарат всички живи и мъртви руснаци на по-долно стъпало от колорадския бръмбар? Като те чета, Джой, явно има.

Охх, трябва да се спи, а темата ме забавлява вече.

# 191
Тайс, какво ти става,  шизофрения ли имаш? Shocked  Направо съм в шок  Crazy, точно ти беше една от най-разпалената против бежанците.
Това са малка част от твои цитати в темата на Гери.
Скрит текст:
Цитат
Ама моля ви се, ако някой си въобразява, че бежанците, които ще останат, и децата, които ще народят, ще бъдат по като нас, по европейци, и най-вече не толкова религиозни - дълбоко и страшно се лъже. Напротив. Много често второто и третото поколение са доста по-консервативни и започват да се зъбят на родината си, която всъщност не им е родина - щото не се управлява според ислямските закони и прочие. МА дисертацията даже ми беше върху този феномен, само че за индийци второ поколение, чиито родители са емигрирали в Англия.

Цитат
Проблемът е, че европейците са/сме толкова наплашени, да не би случайно да ни обвинят в расизъм, че никой не смее гък да каже. Така и закони ще се приемат, и джамии ще се строят на воля, и един ден верно можем да зачаршафим правнучките си. Ако не и децата си.
Цитат
Мда, след като пуснаха един милион. От които не се знае колко са фанатизирани ислямисти. След дъжд, качулка.
Камерън е казал днес, че Великобритания не може да поеме повече бежанци, въпреки молбата на левите и Германия (Божке, те ги и молили  Crazy ). Те всъщност традиционно отхвърлят молбите на 60% от кандидатстващите, не са толкова наивни.

Преди 15 години Мюнхен беше един приятен, спокоен град..много ми хареса. Кой знае в какво ще го превърнат - ако не са го сторили вече - бонговците  Tired
Цитат
Как може да отидеш непоканен в една християнска държава, която да ти даде хляб, образование за децата, помощи и т.н., а ти вместо Благодаря, да се репчиш и да лаеш срещу традициите на населението във въпросната държава. Еб@си наглостта.
Цитат
На братския мюсюлмански свят им е по-важно да се колят едни други.
Какви снимки съм виждала от нападението на евреите над палестинците, седях и ревях преди време. Защо за тях никой не говори, м? Щото зад евреите стоят хамериканците, и на никой не му изнася да говори за убитите палестински дечица, за погромът, който цари в Газа.

Всичко е фалш и пари
Цитат
But despite the appeals from social media, Gulf states' position seems unlikely to shift in favour of Syrian refugees.
n terms of employment, the trend in most Gulf states, such as Kuwait, Saudi Arabia, Qatar and the UAE is towards relying on migrant workers from South-East Asia and the Indian subcontinent, particularly for unskilled labour.

Ето това е ключът от палатката. На богатите държави в региона не им изнася да приемат и съответно няма да приемат бежанци. Както писах по-назад, те си имат достатъчно филипинци, които да им работят за мизерни пари и които да тероризират, щото нито законите действат, нито смешници като Амнести могат да им направят нещо.

С други думи, на братските богати мюсюлмани, които печелят от петрола, не им трепва окото от снимките на бягащи семейства и на удавени деца. Хем става дума за хора от същата вяра. Но на нас, европейците задължително трябва да ни се вмени задължение и вина, чрез циркулацията на едни и същи потресаващи кадри, как просто трябва да приемем и помогнем на всички. Супер!
А тук имаш спор с Чек  Mr. Green
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=868510.585;topicrefid=20

И  т.н. и т.н.  fiuuuuuu
Добре че архивите в темата стоят, бях започнала да си мисля че моята памет вече ми изневерява.

# 192
  • София
Ами така е, Евана, повечето няма да се променят, факт. Но трябва да им се помогне, и това също е факт. На мен лично ми се иска тук да идват само образованите и не-фанатизираните, ама няма как да стане  Tired Може би в някакъв момент, ще има отсейка..но не ми се вярва. Просто ще трябва да се научим да работим с наличния материал. Такъв, какъвто е. Колкото повече ги плюем, толкова повече техните деца ще се чувстват неадаптирани и ще могат бързо и лесно да падат под влиянието на разни терористични организации. И Европа ще си гърми всеки трети ден  Tired

С Чек сме спорили много, нормално.

Но пък добре завъртяхте ''папската'' тема къмто втора против бежанците. Поздравления.

# 193
Искрено ме разсмя  Laughing  Peace
Освен Герри, има ли и други съфорумки, които се оплюнчват в стремежа си да изкарат всички живи и мъртви руснаци на по-долно стъпало от колорадския бръмбар? Като те чета, Джой, явно има.
Има, естествено. Така толерантната например тук и в другите подобни теми Вселена. Има и една Анна-Бел, и тя май сред печащите курбийки- тя например пространно ни разясни на разните заблудени научни работници, че руснаците не са дали нищо съществено на науката, понеже не произвеждат качествени прахосмукачки.

# 194
  • София
Ъхъ. Тва Менделеев, Ломоносов, Шкловски, Фридман..някакви си там руски псевдо-учени.
Направо ме е страх да попитам дали и в световната литература и изкуство са пак толкова незначителни  Rolling Eyes

Боже, колко мъка има по тоя свят.

Общи условия

Активация на акаунт