Кухненски машини Kenwood и Kitchen Aid и др. - 4 част

• 76 102
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Една дузина има 12 бройки от нещо си.

Тоя 8 1/4 loave е около кг хляб.

# 646
Аз знам една дузина колко е, ама колко броя ще се получат зависи от това колко са големи. Странни американски мерки от които нищо не се разбира.

# 647
Еми цялото тесто го делиш на 12 най-добре, ако искаш да спазиш рецептата. Но всичко е винаги относително с големината на сладките. Аз ако имам бройка в рецептата, винаги цялото тесто го деля на бройката.

# 648
Аз го имам тоя от февруари месец. Голяма експлоатация му правя, хем нямам приставките (тия отделно, които се купуват). Единствено не ми допада, че купата много трудно се маха и слага. Направо си късам нервите всеки път. То блъскане, натискане, борба. Как може такова недоразумение да се измисли. Друго което е, сякаш приставките в купата които бъркат, не ми опират дъното. Понякога имам тесто не стигнало до месене. А не виждам да има начин да се регулират.
vici75, за кой модел говориш? Този с лифта ли?

# 649
Тоя на снимката който беше показан. Някакъв 600 серия. Но трябва да видя в нас, кой точно модел. На кое казваш лифт, че не мога да зацепя?

# 650
Тоя на снимката който беше показан. Някакъв 600 серия. Но трябва да видя в нас, кой точно модел. На кое казваш лифт, че не мога да зацепя?

Bowl-Lift Stand Mixer се води...купата му се вдига нагоре-надолу...Не знам защо, но и аз сякаш имам някакво предубеждение към този модел, нищо че е с по-висока мощност и по-голяма купа... Rolling Eyes Да сподели и някой друг, ако го има  newsm78 сякаш предпочитам Артизан, но все още обмислям кой точно, откъде и как да купя.

# 651
ооо да, с тая ръчка ли , лост ли какво да го нарека, купата се смъква и вдига на горе. Обаче сега като вече съм го ползвала, мога да кажа, че предпочитам такъв който се вдига частта с бъркалката на горе (не мога да обясня хубаво). Значи в момента бъркалката ако реша да я вадя, не ми е много удобно из под миксера да въртя и суча. Но ако ми е подвижна горната част, ще е по-лесно. После тая купа толкова тежка, особено като е пълна с тесто, викам мъж ми за помощ. Като правя кекс например, докато изсипя във формата без ръка оставам докато обера, изтека, наместя всичко. Абе не е кой знае какъв проблем, щом всеки уикенд го ползвам, но има неща които ме дразнят.

# 652
Еми цялото тесто го делиш на 12 най-добре, ако искаш да спазиш рецептата. Но всичко е винаги относително с големината на сладките. Аз ако имам бройка в рецептата, винаги цялото тесто го деля на бройката.
Аз за друго питах. Не за да правя някаква рецепта, а за да преценя възможностите на миксера.
А конструкцията със спускаща се купа е по-солидна от тази с повдигаща се горна част на миксера.

# 653
Е ти всичките 13 дузини на веднъж ли искаш да ги направиш?

Хляба не би трябвало да е проблем. Аз така и не съм пробвала бъркалката за твърдо тесто, за месене. Понеже имам и машина за хляб и там, че по и разбирам. В смисъл по-мога да усетя тестото...В миксера нямам опит...Май една пица бях въртяла, но то нищо не е. Една шепа тесто.

# 654
Не, няма да правя толкова. Питам защото искам миксер за тесто който да има запас от мощност. Да не трябва да го натоварвам на максимума му, а да горе долу по средата. Например ако трябва да меся половин кило тесто той да може да меси кило, а не 600гр. Ако го ползвам на максимума ще се скапе бързо.

# 655
Чааак сега те разбрах Simple Smile. Но май от предните теми каквото съм прочела, Kitchen Aid не са много ок за месене. Сякаш съм останала с впечатление, че Kenwood са хвалили съфорумките. Дано се включи някой с повече препоръки относно твоята питанка.

# 656
  • Балчик
Да, за мен Артизан не може да измеси повече от 500 гр брашно, говорим за твърдо тесто с мая, не за белтъчно и пандишпаново.

# 657
Здравейте, поръчах си Kenwood KVL4100S, 1200W, също така приставка за цитруси, месомелачка, ренде, приставка за мелене на кафе и ядки. Поръчах от БГ, имаше и приставка за белене на картофи и за паста. Съжалявам, че не си поръчах и приставката за белене на картофи, някой има ли я, добра ли е Simple Smile Има още някои приставки, които искам - за сладолед, за нарязване на кубчета, термокана, приставка за сладкиши, за мелене на домати, за шоколад, но ги няма в БГ и след време ще ги поръчвам от амазон. Много ми се искаше готвача, но и него не го предлагат в БГ. Мнение за приставките, които искам, струва ли си Simple Smile))

# 658
  • Балчик
Ами всичко това е обсъждано назад в темата.
Приствката за картофи е добра за дребни пресни картофи.

# 659
Нуше, би ли споделила парт номера на приставката за белене на картофи за KVL-a ти.
Аз се интересувам точно за белзчка за картови за KVL8300s ( който е същия като твоя (4100s)), та имах чат с UK-ския хот лайн на Kenwwod да ги питам за Potato peeler attachment и ми отговориха - Съжаляваме но не се предлага такъв атачмънт за вашия модел. Не че те не предлагат, а въобще че не съществува за KVL серията. Поне така ги разбрах. Та затова ми е интересно номера.
То не че са ми ясни и за КМ020 Major - примерно каква е разликата между АТ445 и AT952A? ..... и Гугу не ми разясни.

Общи условия

Активация на акаунт