Нашите кухни - 63

• 137 264
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
  • София

Едни мои близки с панелен апартамент преместиха кухненския кът в хола, към който усвоиха терасата и стана много хубаво помещение - кухня, просторна трапезария и кът с мека мебел. Така или иначе, ако смяташ да каниш гостите на масата в кухнята, хол за какво ще ти е?

Децата са ми момче и момиче и рано или късно ще ги разделя в две отделни стаи. Хола ми е нужен, като най-вероятно ние ще спим в него след време, а децата в двете спални. А и няма как да се прекара нито чиста вода, нито канал до хола. Така че това не е нашия вариант.  Peace

# 106
http://www.rosi.bg/laminirano-pdch---isparta-291.html
това за шкафове като фладера ще върви хоризонтално
http://comfortltd.com/?portfolio=egger-2
а това за гръб и плот също с дървесна нишка по дължината, т.е. и шкафове и плот и гръб да бъдат в една посока на дървесната нишка

За мен комбинацията е странна и ще се бият двете дървесни шарки, моето мнение е да използвате само едната...

# 107
  • През девет планини в десета...
Благодаря за мнението, на картелките двата цвята много си ходят, и нишките им /шарките/ изглеждат много сходни, но на самата цяла плоскост незнам наистина как ще стои....
Много ми е трудно да комбинирам ореха испарта с плот. Дайте някакво друго предложение за гръб и плот.

# 108

Едни мои близки с панелен апартамент преместиха кухненския кът в хола, към който усвоиха терасата и стана много хубаво помещение - кухня, просторна трапезария и кът с мека мебел. Така или иначе, ако смяташ да каниш гостите на масата в кухнята, хол за какво ще ти е?

Децата са ми момче и момиче и рано или късно ще ги разделя в две отделни стаи. Хола ми е нужен, като най-вероятно ние ще спим в него след време, а децата в двете спални. А и няма как да се прекара нито чиста вода, нито канал до хола. Така че това не е нашия вариант.  Peace

Кухнята ти с тези размери е идеална за родителска спалня - моите познати точно така я направиха, а след тях и целия им вход /всеки идва, гледа, почесва се и почва ремонт/. Вода и канал за мивка /той е по-тесен от този за тоалетна/ почти навсякъде могат да се прекарат, кухненската аспирация - през външната стена. Помислете си.

# 109
  • София
Здравейте!
Купихме си тристаен панелен апартамент и ремонта в него започна. Както знаете, кухните в такова жилище са отделно, но не особено големи, за да има и удобна трапезария. Надявам се да успеем да преместим водопровода и мивката с част от ел. уредите да отидат на усвоената тераса. Ако моите желания не могат да се реализират ще се наложи почти всичко да поместим в кухнята. Със сигурност пералнята и съдомиялната ще са в мокрото, което не желаем да променим като самостоятелно помещение. Ще се радвам на идеи не само за шкафове, но и за трапезна маса.
Прилагам скица с приблизителни размери   Blush
http://prikachi.com/images.php?images/922/8745922v.jpg
Аз съм със същия апартамент като твоя,само кухнята ми е огледална на твоята.Тоест където ти е  врата там ние тоалетната.Не сме местили нищо на терасата,само сложихме голям шкаф който побира доста неща(и ние сме 4 човека).Сега си купихме по-голяма съдомиялна която стои в мокрото,е не ми е удобно .Гостите посрещаме в хола.

# 110
А зао е си усложнявате живота да местите ВИК на терасата, при условие че можете да си направите кухнята на ъгъл там дето е комина, и за мръсен канал и вода трябва да направите само една дупка за да вземете вода от банята или мокрото помещение. Това е мое лично мнение, вие преценявате как ви е удбно и красиво.

# 111
  • София
Златна, кухнята ми е едно към едно с твоята. Преди около 20 години родителите ми преместиха мивката на балкона с мръсен канал и т.н. от едната страна мивката от другата - печката. Единственото предимство е, че докато си миеш чиниите може да хвърляш по едно око /странично/ навън. След време каналът взе да се запушва сериозно и не искам да ти казвам какви разправии бяха да се отпуши. Не ставаше със стандартните препарати. Отделно сложихме миялна, но за нея нямаше място на балкона и ставаше едно прихождане напред - назад. Миналата година върнах мивката на старото й място, до миялната и се родих.  Grinning
В темата има снимки на много подобни кухни, в които уредите са разположени по местата си и мивката си е близо до канала, а трапезарната част е изместена към балкона. По-назад или в предишните теми имаше подобна кухня. Сега нямам време да търся.  

# 112
Да, при нас също е така. Хола го превръщаме в холо-кухня и кухненската част е опряна в случая на стената на банята, по удобно е от местенето на цялата кухня на балкона.. Peace
Помеждудругото това е проекта на кухнята, ако имате други идеи за преправяне, моля споделете. Главно се чудя дали в ъгъла да сложа ъглов шкаф и дали да се остави място за микровълновата.

Ето го: http://prikachi.com/images.php?images/267/8746267Q.jpg

Последна редакция: пн, 11 апр 2016, 16:24 от plana

# 113
Да, при нас също е така. Хола го превръщаме в холо-кухня и кухненската част е опряна в случая на стената на банята, по удобно е от местенето на цялата кухня на балкона.. Peace
Плана, и при мен е така хола стана кухня с кухненска част опряна на стената на банята, за да използваме вода за мивка и миялна. Може ли снимков материал от твоята кухня, може и лични. Къде е хладилника, аз моя незнам какво да измисля за да стои добре тъй като ми е на срещуположната стена срещу фурната.

# 114
  • София
Благодаря ви за идеите и споделения опит.  bouquet
Хола при никакви условия няма да превърна в комбинирана стая. Той никъде не граничи с помещение с вода или канал. Съпруга ми не е ентусиазиран и от идеята да местим мивката на терасата в кухнята, но аз все си мисля, че така ще ни е по-просторно. Сега сме на етап ел. инсталация. Исках да чуя и чуждо мнение. Много сте отзивчиви! Ще ви държа в течение какво сме решили.  Hug

# 115
Плана, и при мен е така хола стана кухня с кухненска част опряна на стената на банята, за да използваме вода за мивка и миялна. Може ли снимков материал от твоята кухня, може и лични. Къде е хладилника, аз моя незнам какво да измисля за да стои добре тъй като ми е на срещуположната стена срещу фурната.

Mileneira добавила съм проекта по горе към стария си пост..

# 116
Супер ,при мен е точно така, само дето в ъгъла имаме комин, но разположението на фурна, котлони, мивка и съдочиялна, че даже и чесмеджета и издърпващ хкаф за подправки е на абсолюнто сщото място.
Хладилникът естествено е най.красиво да е част от кухнята, и моя преди беше така, но за да имам по просторна кухня, демек повече плот отляво на котлона, го преместихме точно срещу фурната. А до чекмедженцата започва дивана, който е ъглов, пред него е трапезната маса. Ти как си решила обзавеждането в холската част, че ми е интересно, може да направя някое преустройство.

# 117
Не съм решила още, тепърва ще ми слагат паркета и ще боядисваме, а и още съм в чуденка за горните шкафове на кухнята. Скоро ще ми се наложи да избирам и вида на шкафовете, плота и другите неща. Кога ли ще дойде реда на обзавеждането ...  Rolling Eyes Eвентуално според мястото мисля да сложа много малка маса, за около 4 човека , а към балкона диван, тройка може би с холна маса.
Ти искаш да кажеш, че си сложила хладилника на другата стена, тази до вратата, така ли?

# 118
Не съм решила още, тепърва ще ми слагат паркета и ще боядисваме, а и още съм в чуденка за горните шкафове на кухнята. Скоро ще ми се наложи да избирам и вида на шкафовете, плота и другите неща. Кога ли ще дойде реда на обзавеждането ...  Rolling Eyes
Ти искаш да кажеш, че си сложила хладилника на другата стена, тази до вратата, така ли?
Да за да имам повече пространство в кухнята. Но ще ми е интересно твоят краен вариант, така че си заплювам да ми го покажеш.

# 119
Не съм решила още, тепърва ще ми слагат паркета и ще боядисваме, а и още съм в чуденка за горните шкафове на кухнята. Скоро ще ми се наложи да избирам и вида на шкафовете, плота и другите неща. Кога ли ще дойде реда на обзавеждането ...  Rolling Eyes
Да за да имам повече пространство в кухнята. Но ще ми е интересно твоят краен вариант, така че си заплювам да ми го покажеш.

Много ми се иска по бързо да станат нещата, но всичко зависи от финансите, кухнята в този си вариант ще е към 2200 лв., но не знам дали първо нея ще правим или банята, която много хора казват, че като се ремонтира се праши навсякъде и по добре било първо тя да се ремонтира.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт