Нашите кухни - 63

• 137 271
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Момичета, дайте съвет къде мога да разгледам хубави гръбчета за кухня? Не ми се ще да са плочки, а разните ПДЧ плотове-гръбчета не ми допадат. Гледам в гугъл разни хубави ламперии като тези и се чудя къде мога да намеря в София: нещо такова.

И как мислиш да го чистиш тоя панел зад печката точно????
Ако кухнята ти е да я показваш само става, ако ще я ползваш
по предназначение се замисли дали си струва ...

# 631
  • In the shadows of my mind
Tака, както бих чистила плочки / плътен гръб от ПДЧ/МДФ или каквато и да е плоскост - с гъбичка, вода и подходящ препарат Simple Smile

# 632
  • София
Tака, както бих чистила плочки / плътен гръб от ПДЧ/МДФ или каквато и да е плоскост - с гъбичка, вода и подходящ препарат Simple Smile
И аз мисля, че трудно ще се поддържа чисто. Даже вчера гледах плочки и гранитогреси и въпреки, че много ми харесаха едни, няма да ги купим именно заради грапавината по тях. За мен лично, колкото по-лесно е почистването толкова по-добре.  Heart Eyes

# 633
  • до най-прекрасния мъж
И аз поддържам тезата за лесното почистване, защото съм брала ядове с грапави плочки в кухнята. Въпреки че чистех след Всяко готвене печката, а сега вече плота и съответно плочките, нямате си на идея в грапавините какво се събира и какво жулене иска.

# 634
  • In the shadows of my mind
Обаче обикновените гръбчета са ми доста безлични  Thinking Кухнята ще е бяла, с дървен плот, и нещо не мога да измисля нищо удачно  Crazy

# 635
  • на североизток
Може да сложиш лакобел с картинка подобна на този релеф или пък на тухлички или нещо абстрактно. Не говоря за баналните и лично за мен кичозни орхидеи и пейзажи.

# 636
  • София
Може да сложиш лакобел с картинка подобна на този релеф или пък на тухлички или нещо абстрактно. Не говоря за баналните и лично за мен кичозни орхидеи и пейзажи.

Стъклото за гръб е или лакобел или принт стъкло - не може да е лакобел с картинка. Иначе това е най-лесно за поддръжка и съм "ЗА" стъкло щом не се харесват традиционните гърбове.

# 637
Като  сме на тема плочки, предстои ми ремонт и3/4  от  кухнята ми в момента е с бели квадратни плочки, с лека лъскавина в тях, гладки и на места следва плочка с украса орнамент....Ще ме посъветвате ли да ги махна и да останем на стена и боядисване? Става въпрос за малка стая, облепена от четирите и страни....

# 638
  • Sofia
Здравей, mamaLina Simple Smile
Моят съвет е да ги махнете тези плочки, защото логика да има плочки освен за гръб на кухнята, на други места няма и според мен това е някаква стара мода уж за лесно почистване, а всъщност стои като в стара баня.
Това обаче ще ви вкара в допълнителни разходи за шпакловка, която никак не е евтина, затова че вероятно отговора ще дойде, като си дадете сметка как я искате кухнята - като за временно ползване с компромиси, или изцяло както си я искате вие  Simple Smile

Момичета, ще повторя въпроса си - има ли някой много доволен от майстор или фирма в София, които да ми препоръча?

# 639
Здравейте момичета,
Според Вас какво представляват гърбовете на показаните кухни?
https://www.facebook.com/185161777267/photos/a.482458802267.2650 … ype=3&theater
https://www.facebook.com/185161777267/photos/a.10154042594167268 … ype=3&theater
https://www.facebook.com/185161777267/photos/a.10153910645972268 … ype=3&theater
Принт стъкло с дървесен мотив или....?

Къде мога да видя снимка от реално изпълнение на принт стъкло с мотив на тухлички?
http://glass-studio.bg/katalog-print-stklo/#red&440

# 640
  • Раковски
Според мен е принт, или е направено нещо на стената и са сложили прозрачно стъкло.

# 641
... Мисля си за цвят пепел от роза + шкафове във венге.
Какви са вишите кухни?

На първа страница в темата има връзка към албума със снимки на потребители от темата. Можеш да ги разгледаш.

Според мен  Peace венгето е демоде и изглежда леко банално от почти 10 години /разбира се винаги има изключения и съм сигурна, че има съвременни, стилни и красиви кухни от венге, просто в моите представи преобладава първото/. Лично аз бих го заменила с черно. Може би ако материала е масив със състаряване ще се доближи до стила, който харесваш. А за да не натежи черното бих сложила отворени рафтове вместо горни шкафове. Дано съм била полезна  Simple Smile

Тези цветове много ми харесват

Скрит текст:
Ето и още две снимки с отворени рафтове.

Последна редакция: вт, 14 юни 2016, 00:17 от Alcarin

# 642
Черно в никакъв случай няма да е.
Никак не ми харесва за никъде в жилището.Толкова мрачно е
Знам,че много хора го мислят за стилно,и е супер модерно.Аз обаче не си падам съвсем по съвременните неща,и не ги обичам тъмните цветове.А и както казах кухнята е малка.
Иначе не е лошо,като комбинация,което си показала,но не е в мой стил.А и тъмни мебели особено черни няма как да състаря и няма да изглежда добре.
Разгледах някои от снимките.

# 643
Всичко може да се състари, стига да е дървено, а черното може да се използва успешно в малки пространства, като създава дори усещане за повече простор, просто трябва да се направи с мисъл.  Peace

Може да се обърнеш и към Нивиана за съвет, но опиши нещата с повече подробности и нагледен материал доколкото е възможно когато си пускаш питането, защото с две изречения е доста трудно да ти се отговори. Четенето на темите назад също би ти било полезно.

Предлагам да разгледаш и първа и втора част на албумите със снимки /потребител kuhnite/- от 2006/2008 година са, там има и венге, може да видиш как са го комбинирали потребителките.

# 644
Да,ще ги разгледам.Благодаря.
Знам,че може да бъде състарено,но не ми се струва,че ще изглежда добре.
Ще се посъветвам и с Нивиана,но за целта първо трябва да направя снимки.
Кажете какви други подробности да дам,за да се добие по-ясна представа?
Кухнята не е ползвана от години.Всичко ще се маха като шкафове.Ще се слага дограма,ще се боядисват стените.
Аз се затруднявям с избора на цветовите комбинации,защото нямам голям усет за тези неща.
Иначе е паркет,дървен,тъмно кафяв,има и дървена ламперия,но на много малко места и засега се чудим дали да я махаме,защото е демоде.Всичко е бяло-стени тавани.Ние ще го правим цветно,но тавана ще си остане бял.
Стаята гледа към улицата ако товя има значение.

Връщам се по-назад да попрочета и разгледам.

Общи условия

Активация на акаунт